icon

Ako získať rešpekt, keď ma ľudia ignorujú?

28. nov 2025

Dobrý deň. Môj problém je, že ma niektorí ľudia ignorujú. Neukazujú mi rešpekt. Cudzí mi nevadia, no učitelia v škole dieťaťa, ľudia , ktorých mi je neslušné a nevhodné ignorovať, no oni sa tak ku mne chovajú. Čo robiť? Naozaj musím byť ľuďom len sympatická, aby boli slušní.Som dospelá a tápem v tomto svete.

anonym_f6edf6
28. nov 2025

Ako ze ta ucitelia dietata ignoruju? Prides sa informovat a oni ti neodpovedaju alebo ako to myslis? Bolo to tak vzdy alebo az od urciteho momentu?

autor
28. nov 2025
@anonym_f6edf6

Ako ze ta ucitelia dietata ignoruju? Prides sa informovat a oni ti neodpovedaju alebo ako to myslis? Bolo to tak vzdy alebo az od urciteho momentu?

@anonym_f6edf6 nie, skôr si vsimamze mi na rozdiel od iných neodzdravia.Napriklad. opakovane.

lentakyterapeut
28. nov 2025

@anonym_autor prepac ale za mna riesis blbosti. Nehnevaj sa vazne. Mne je fuk ci mi niekto odzdravi. Beriem to ze dnesny svet je o samotaroch vo vnutri. Kazdy riesi hlavne seba. Keby som na tvojom mieste tak k pozdravu naschval pridam nejaku vetu. Tebe to neublizi a ich to mozno nakopne.
Dobry den, a prajem vam pekny den
Dobry den, a aky mate dnes den?
Zdravim. S usmevom. (Veta nie sa iba usmievat)

Ked mi nieco vadi snazim sa to zmenit. Ukazat ze som nad vecou

unicornlady
28. nov 2025

To je vždy o ľuďoch.
Ja bývam na dedine. Tu som naučená zdraviť každého, koho stretnem. A tiež sú ľudia, ktorí neodzdravia. Neviem, či nepočujú alebo sú myšlienkami inde, alebo proste nechcú.
Ja to nejak neriešim. Prípadne si pomyslím svoje. (najmä, ak moje netere niekoho pozdravia, dosť nahlas a dotyčný ani neodzdraví).

Ale napr. jedna bývalá kamarátka ešte zo školy, tú ak občas stretnem, tak neodzdraví. To si tiež pomyslím svoje a viac neriešim.

anonym_456f69
28. nov 2025

A nie si ten typ co zdravi len tak pomedzi zuby? Lebo castokrat si vsimam, ze niekto len tak zamrmle nieco so sklonenou hlavou akoby sa hanbil normalne pozdravit alebo ja neviem, no tak vtedy ked nepocujem jasny pozdrav sa neunuvam ani odpovedat, vlastne ani neviem ci to bolo urcene mne. Asi vies co myslim. Ak ides oproti a nahlas s pohladom do oci pozdravis, tak potom ta teda asi ignoruju, ale tiez zbytocne riesis, nic s tym nespravis.

autor
28. nov 2025
@lentakyterapeut

@anonym_autor prepac ale za mna riesis blbosti. Nehnevaj sa vazne. Mne je fuk ci mi niekto odzdravi. Beriem to ze dnesny svet je o samotaroch vo vnutri. Kazdy riesi hlavne seba. Keby som na tvojom mieste tak k pozdravu naschval pridam nejaku vetu. Tebe to neublizi a ich to mozno nakopne.

@lentakyterapeut ďakujem....a nadpis bol len ...keď ma ľudia ignorujú, zmenili mi ho, ale asi je v tej zmene zahrnutá aj rada.🙂

oceanahory
28. nov 2025

@anonym_autor Ja vzdy radim: Inych a ich chovanie nezmenis, mozes ale zmenit svoje zmyslanie a postoj k danej veci. Su to iba tvoje skreslene ocakavania voci inym, nic viac...

lentakyterapeut
28. nov 2025
@anonym_autor

@lentakyterapeut ďakujem....a nadpis bol len ...keď ma ľudia ignorujú, zmenili mi ho, ale asi je v tej zmene zahrnutá aj rada.🙂

@anonym_autor este poradim co je negativne od myslienok a pocitov to by som sa snazil potlacit. Pozitivne veci v zivote zase dat do popredia. bol taky vtip prsat bude ci budes smutna alebo vesela. Tak radsej bud vesela a nech si prsi ;)

jana_eyre_2
28. nov 2025

mňa keď niekto opakovane neodzdravi, tak si to pamätám a vždy tiež ignorujem keď ide okolo.. možno detinské, ale prečo ja by som mala zdraviť niekoho kto je taký arogantný a myslí si že je niečo viac ako ja? vždy nastavujem zrkadlo..

od prírody som milá na každého, kto mi však neopatuje to ako sa chovam ja tak viem byť iná.. nikdy nie som neslušna, ale rázna ak to situácia vyžaduje..

a ak mám byť úprimná, tiež neznášam ak sa ľudia k druhým chovajú nadradene a všímam si to čoraz viac..

jana_eyre_2
28. nov 2025
@lentakyterapeut

@lentakyterapeut keď si len taký terapeut, určite vieš, že každého trápi niečo iné a nie je vhodné pocity druhých znevažovať a označovať za blbosti 😉 z niečoho jej pocity pramenia a ty vôbec netušis prečo..

a0
28. nov 2025

Tak skús na nich zabučať, možno si ťa všimnú. Ja sa často nepozdravím ani kamarátkam, pokiaľ na mňa doslova nevyskočia, dokonca minule ani manželovi, keď mi kýval z auta 😂. Takže by som si to nijak osobne nebrala, proste človek je zamyslený, ja cestou zo škôlky už rozmýšľam nad KPI a klientami, nevnímam ani okolie.

januska12323
28. nov 2025

Ignorácia vyzerá inak ako zabudnúť pozdraviť. Vieš koľko "dobrý deň" musia každý deň povedať?

anonym_565606
28. nov 2025

ja chodim kazde rano na ulicu a silno zarevem ako lev, staci 2 - 5x a potom maju ludia predomnou respekt, Vyhoda... Prejavuje sa to tym ze ma obchadzaju na desiatky metrov. nevyhoda, ze kamaratky ktore ma chapu a su rovnake, su iba tu.

lentakyterapeut
28. nov 2025
@jana_eyre_2

@lentakyterapeut keď si len taký terapeut, určite vieš, že každého trápi niečo iné a nie je vhodné pocity druhých znevažovať a označovať za blbosti 😉 z niečoho jej pocity pramenia a ty vôbec netušis prečo..

@jana_eyre_2 to mas pravdu samozrejme ale napisal som to s mensim dorazom na city prepac

mimka1402
28. nov 2025
@januska12323

Ignorácia vyzerá inak ako zabudnúť pozdraviť. Vieš koľko "dobrý deň" musia každý deň povedať?

@januska12323 No aj napriek tomu 150ty krát pozdravim, odzdravim, zamavam, prikyvnem. Je to o ľuďoch. A najmä tým ukazujem deťom, že je bežné a slušne sa pozdraviť. Keď to nemajú doma, v školke, škole to často cibríme, aby to bola samozrejmosť.

unicornlady
28. nov 2025

@mimka1402 To mi pripomenulo, keď som šla s neterami do jedného obchodu s nábytkom. Pri vojdení pozdravili a predavačku to veľmi potešilo, lebo že 2 roky tam pracuje a ešte ju dieťa nepozdravilo.

anonym_651962
28. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_f6edf6 nie, skôr si vsimamze mi na rozdiel od iných neodzdravia.Napriklad. opakovane.

@anonym_autor ľudia sa neodzdravia bežne. Pracujem s ľuďmi každého pozdravím osobitne alebo skupiny ľudí naraz. A vieš koľko cca odpovie? Z 10 možno 2. Aj to je veľa. Niekedy ani to, a niekedy zase sami od seba pozdravia, nie som človek ktorý by budil prirodzený rešpekt tým ze to ma v sebe prirodzene dane, možno ma rešpektujú lebo aktuálne som nad nimi autorita z pracovnej pozície. Ale nevnímam aby sa dakto správal hrubo, medzi kolegami sú tiež konflikty každý s každým aj fyzické útoky boli vulgarizmy na bežnej báze. Za 2,5 roka má ešte nikto neposlal do teplých krajín ani si nedovolil ma nijak sprosto osloviť. Ale niekedy sa tiež cítim priesvitná. Hlavne keď sú vystúpenia v škole. Rodičia sa medzi sebou bavia a mňa si nikto nevšíma keď sa niečo opýtam odpovedia síce ale ďalej sa tvária ze tam nie som a koľkokrát som aj niečo povedala v rámci rozhovorov tak to ostalo bez odozvy a ďalší medzi sebou komunikovali. Nikde som sa nezaradila medzi rodičov. X krát som mala na rodičovskom dobrý nápad predniesla ho niekto ma zjazdil ze sa nedá ze to nebude fungovať. A nakoniec s tým prišiel niekto iný a zrazu to bol wauuu nápad. 🤦‍♀️ S tým žiť,,, mozog mi stoji niekedy, úplne ta chápem

yoginka231
28. nov 2025

Nauč sa asertivite. Na tom nieje nič zvláštne. Ak si nevieš o niečo požiadat tak to za teba nikto v živote nevypýta. Proste im to dôrazne povec a budú vediet.

zabka79
28. nov 2025

@anonym_autor zrejme trpi tvoja sebaucta...ako si cenis samu seba? A preco potrebujes potvrdenie inych ze mas hodnotu? Si dost taka aka si ! Su na to videa...vela...ak chces poslem link

anonym_154b0e
29. nov 2025

@anonym_autor neskúšala si sa zamestnať radšej?

autor
29. nov 2025
@anonym_154b0e

@anonym_154b0e zamestnaná som. (???)

jana_eyre_2
29. nov 2025
@anonym_154b0e

@anonym_154b0e to tá ako napadla táto súvislosť? 🤔