icon

Ako získať súkromie v rodinnom dome?

petronela125
30. máj 2025

Začnem tým že so snúbencom sme sa nasťahovali ku jeho mame do rodinného domu z podnájmu. A ja som s tým súhlasila lebo mi povedal že si urobíme všetko vlastne budeme mať súkromie. Ako mame všetko vlastne kuchyňu kúpeľnú izby obývačku aj vchod do domu. Len sme nechali prechod z jej izieb do našich, aj to povedal že sa zamknú tie dvere….ale nestalo sa tak nie sú zamknuté. Takže hocikedy vojde jeho mama moja svokra ku nám takže súkromie nemáme žiadne. Keď nie sme doma nám chodí po izbách a keď som doma a počuje že moja dcéra plače tak hneď príde po ňu akokeby som sa o dcéru nevedela postarať. A ja nemám rada ak ju vezme pretože keď je pri nej tak stále ju ma ma rukách. Stále sa stará kde idem a keď vidí že som odišla tak volá mužovi že kde som išla.Keď vari nikdy neotvorí okno a všetok smrad z varenia ide nám do obývačky. Ja sa s ňou nechcem pohnevať nechcem jej nič vravieť. Preto stále všetko poviem svojmu mužovi ale jeho odpoveďou je: je to moja mama a raz tu nebude. A keď poviem niečo viac tak sa začneme hádať a ja som stále tá zlá. Už fakt neviem čo mám robiť a nemám sa ani komu vyrozprávať tak preto píšem tu 😩

Strana
z3
viera012345
1. jún 2025

@petronela125 ...treba poprestavat nábytok tak,aby najväčší a najťažší kus skoncil pri dverách, ktoré spájajú Vaše priestory a priestory mamičky partnera

panjezis
2. jún 2025
@nin12345

@panjezis tiež som bola takto oklamaná. Tiež je už ex. Chvalabohu to netrvalo 18 rokov. Som rada že si našla konečne pokoj ♥️a odtrhla sa od muža ktorý nikdy nepatril tebe ale jeho matke

@nin12345 dakujem,najhorsie je,ked sa neodstrihne pupocna snura matky a syna

barbara9456
2. jún 2025

No tu pomôže asi len úprimný rozhovor medzi vami 3. Držím palce.
My s mužom bývame v dvojgeneračnom rodinnom dome. Na jednom poschodí bývajú moji rodičia a na druhom ja s mužom. Samostatný vchod, ktorý máme cez deň otvorený, večer zamykáme. Žiadne problémy neboli a to tak fungujeme dobrých 10 rokov. My chodíme za rodičmi, oni ku nám veeľmi málokedy.

mantilka
7. jún 2025

Vymyslela by som, že potrebujem novú skriňu a dala by som ju pred dvere, s pripomienkou" aj tak tam nemali byť".
Ak by to nešlo.
S manželom si sprav poriadok, on musí zamurovať tie dvere.
A sprosté komentáre, že si bola lenivá sa postarať o bývanie si nevšímaj. Nikto nevie ako to naozaj bolo, takže svoje domnienky by si mali nechať pre seba.

marca12
7. jún 2025
@karolinkaaaa005

@petronela125 buď rada že ti aspoň malé prevezme , nám deti nikto tak nebral , občas ťažké , mne keby mal aspoň na 3 hodiny kto vziať deti tak by som si hneď urobila program len pre seba alebo doriesila veci ktoré večne odkladám , tak isto som bývala u svokry asi 4 roky - bolo to všelijaké , pretože tam bývalá aj mužova sestra a vtedy sú vzťahy oveľa horšie keď tam je ešte niekto navyše , svokra aspoň navarila aj prenás a poriesila veci ktoré som ja nemohla , tiež dole k nám chodila do izby bez ohlásenia :D pohoda , teraz bývame sami máme druhé dieťa a tá pomoc by sa veľmy veľmy zišla . Môj názor a muž má v Tom poslednom pravdu ..

@karolinkaaaa005 Mas to zidealizovane. Ono ani to nie je dobre,ak sa ti niekto stara do vychovy. Ak maju deti dvojaku vychovu,to je velmi tazke. Ty si si sama mohla vychovat deti ako si si predstavovala. V jej pripade je to ozaj tazke,ked ti svokra stale berie bez opytania dieta. Zapocuje ho plakat a uz je u teba v izbe a nadrapuje ho akoby ona bola jeho matkou.

eviq
7. jún 2025

@petronela125 mne by súrne bolo treba vysokú skriňu a prave to miesto pred dverami by bolo pre ňu ako ušité 🙂 mohli ste si zobrať hypo na vlastné bývanie a nie prerábať svokrin dom a ešte sa teraz natahovat. Ja nepochopím, že na toto sa niekto dá nahovoriť. Teraz už s tým nespravís nič, mate v tom peniaze, ona je tam doma, už len sa nejak dohodnúť, ale po dobrom to nepôjde....

mantilka
7. jún 2025

Ešte ma napadlo, čo keby si jej ty chodila do jej časti domu kedykoľvek...a najlepšie nevhodné. Keď vieš, že nieco pozerá (telenovelu) a zrovna vtedy by si od nej niečo potrebovala a ju vyrusovala alebo keď sa zvykne sprchovať....sadla by som do vedľajšej izby, že akože čakáš keď vyjde aby ti s niečím pomohla....buď si ista, že o pár dní bude chcieť zamknúť dvere.

Strana
z3