icon

Ako zistiť, či ku mne priateľ stráca city?

30. mar 2025

Ahojte baby, takých tém tu je asi tisíc viem, ale ako mám zistiť či priateľ ku mne stráca city ? Mám 24 priateľ 26, chodím na vysokú školu do iného mesta, je to pár hodín od neho, čiže sme spolu viac menej na diaľku, cca jeden víkend za dva týždne. Sme spolu len pol roka ale čoskoro je leto takže budem celé leto doma a môžme byť spolu. Zoznámili sme sa cez spoločných známych, láska na prvý pohľad. Hneď sme sa zaľúbili a bolo to krásne. Nechcem povedať že už nie je, nespráva sa ku mne zle, ale mám pocit že ku mne stráca city. Veľmi mi na začiatku dokazoval lásku, nikdy som niečo také nezažila, ale možno po mesiaci vzťahu som zistila že je stále v kontakte s bývalou, náhodou som videla správu. Chcela som to ukončiť, lebo som nechápala čo sa deje a prečo to robí. Nebolo tam niečo flirtujúce ale strašne ma to ranilo že sme spolu len mesiac veľká láska a on píše druhej. Cez to sme sa preniesli, povedal že už sa to nebude opakovať a podobné reči. Ja som mu od vtedy do mobilu nepozrela ani nechcem, ale trochu sa mi dôvera narušila. On mi ale každý jeden deň dokazoval že som jediná, správal sa veľmi pekne. Ale možno posledné dva týždne, je chladný. Nevideli sme sa, mal prísť teraz cez víkend ale uprednostnil nejakú kamarátovu oslavu. Ozýva sa oveľa menej, ale keď sa ozve napíše mi aj niečo pekné, ale pred tým mi o sebe dával vedieť stále, teraz už vôbec netuším čo celé dni robí. Nechcem byť stíhačka, ale čo si o tom myslíte? Mohla som ho prestať baviť, alebo ta diaľka ? Celý čas sme sa tešili že v lete budeme spolu konečne stále, mala som pocit že je zaľúbený ešte viac ako ja, mala som pocit že som priorita a keď mu niečo vošlo niekedy do toho víkendu keď sme mali byť spolu stále uprednostnil mňa. No nemám pocit že to tak stále je. Stráca city ? Ako to mám vnímať? Nemam sa komu vyrozprávať tak skúšam tu. Ďakujem vám ahojte.

gribka1
30. mar 2025

No asi to u neho vyprchalo, zamilovanosť skončila a nechýbaš mu až tak. Ale nepodliehaj hneď domnienkám. Počkaj, keď budete spolu a zhodnoď, či zmenil správanie, ako sa budeš cítiť. Nič ale netrvá večne, ani zamilovanosť.

deti95060810
30. mar 2025

uprednostnil kámoša pred tebou... no prečo asi.
lepšie sa cíti v spoločnosti kamaráta ako v spoločnosti tvojej ....
stáva sa.

modrykonik33
30. mar 2025

Keby je zaľúbený využije každú príležitosť byť s tebou, je to moc krátky vzťah a si mladá, kvôli vzdialenosti to asi vyprchalo, mňa by to tiež nebavilo...

wintery
30. mar 2025

Napíš mi súkromne ak chceš, mám presne take isté skúsenosti

romi0310
30. mar 2025

Z mojho pohladu, ste do toho zrejme rychlo vhupli. Pises, ze po mesiaci to bola velka laska. Ja som po prvom mesiaci od poznania mala s muzom len 4te rande. Velka laska prisla az po tom polroku prave. Je to zle znamenie a vačšinou sa osvedcuje stare pravidlo, co rychlo zacne, rychlo aj skonci. Muzi su proste taki. Oni sa zalaskuju aj po tyzdni, ale zvykneu sa aj tak rychlo odlaskovat. Preto je lepsie, aspon tie prve mesiace to vsetko spomalovat aj ked je to tazke velakrat. Dalsi otaznik pre mna: byvala. Onibsa rozišli nejako kratko pred tym, ako ste spolu zacali? Je mozne, ze si mu slúžila ako rebound. Tieto vztahy maju presne takyto velmi rychly zaciatok a potom to zacne upadat, ked si muz uvedomi, ze vlastne stale este nie je ok s rozchodom. My zeny mame taku intuíciu, ze veľakrát vieme aj tyzdne, mesiace dopredu vycitit, ze nieco sa skonci alebo ze sa nieco deje. Urcite ta zviera uzkost. Na tvojom mieste mu vsetko odkomunikujem cez pocity. Trebars: citim sa neista tvojim spravanim a citim sa kvoli tomu sklucujuco. Vies, mame na seba cas len dva vikendy v mesiaci a predtym si si nasiel na mna cas, nech sa dialo cokolvek s dotklo ss ma, ze si dal prednosť kamarátovi. Deje sa nieco? Prosim, bud ku mne uprimny, lebo takto sa trapim a viem, ze si zasluzim ovela viac, ako mi momentaln davas a chcem aby si bol ku mne uprimny. Treba sa ale pripravit aj na to, ze ti povie, ze to uz tak neciti. Preto musis byt silná a musis vediet, ci si ochotna prijať aj odmietnutie. Alebo si chces pockat, lebo ho nechceš stratit. Ono, ak sa ma nieco nakopnut, lebo sa to prehrotilo, tak jedine tyn, ze dotycny si zlakne, ze ta strati. Lebo muz nebude robit veci, aby hrozilo, ze ta tým moze stratit. Pokial mu na tom nezalezi, tak neurobis s tym nic. Moja rada je, konfrontovat ho a pokial ti povie, ze uz to z neho vyprchalo, tak sa pohnut dalej, bez neho. Odtrhnut sa od neho, nekontaktovat ho a uvidis. Veľakrát sa muz vrati, lebo zisti, ze mu predsa len budes chybat. Ale to musi zistit, ake to je bez teba. Moze byt, ze sa zlakol, spohodlnel. Aj ked za mna, po pol roku by sa mal ten vztah este viac prehlbovat a nie upadat. Ale vzdy sa to da este zachranit, pokiaľ sa ta ,,nasytil"

taktotedanie
30. mar 2025

Asi taka laska to nebola ked po mesiaci pisal byvalej, uz toto bol red flag absolutne nechapem ako si sa cez toto mohla preniest
Bud si samu seba nevazis alebo si zaslepena alebo hlupa alebo tak zufala aby si neostala sama

autor
31. mar 2025

@taktotedanie Ono to bolo tak že mala narodeniny tak jej napisal k narodeninam, a z toho začala nejaka konverzácia ale bolo to viac menej len o tom že ako sa majú, nič nejaké flirtujúce. Ako som napísala dôvera sa mi aj tak nalomila, ja som to vtedy chcela ukončiť pretože som to tiež tak brala, že sme spolu mesiac a ty potrebuješ písať bývalej. Nechala som to tak lebo sa mi veľmi ospravedlňoval, že nevedel že mi to tak bude vediť a že už nič také robiť nebude lebo chce byť len somnou. Preto som sa cez to preniesla lebo mi fakt dokazoval že to myslí vážne. Myslíš že aj tak to nieje v poriadku ?

gribka1
31. mar 2025

Ešte podľa mňa si nemusela až tak reagovať na narodeninovú správu. Píšeš, že tam nič také nebolo. Tak načo toto bolo dobré.

domkakvet
31. mar 2025

Tu lasku co tu opisujes je iba z tvojej strany uz od zaciatku a na co pisat byvalej k narodeninam a este z toho vyvijat konverzaciu? Hladaj inde, si este mlada na to aby si stracala cas s niekym kto zaujem nema.

mischy00
31. mar 2025

Tým ze ste spolu málo, aj ta počiatočná zamilovanosť a ošiaľ postupne upadá....ak nebudete spolu tráviť viac času a spoliehať sa na veľkú lásku, tak to potom takto dopadne.....muži vedia byť na začiatku neskutočne zaľúbený, galantny no hotový princovi, žena sa postupne namota a z muža sa zrazu stáva nedobytna pevnosť. Prečo na kamaratovu oslavu nezavolal aj teba?

taktotedanie
31. mar 2025

Nie je to v poriadku, u mna by rozhodne nebolo

autor
31. mar 2025

@domkakvet
@taktotedanie
Ako som písala, ja som to vtedy ukončiť chcela. V kľude. Normálne som mu povedala čo si o tom myslím, v podstate to čo aj vy. Povedala som mu že nevidím dôvod písať bývalým k narodkám a keď to stále potrebuje nech neťahá za nos mňa. On sa ale od tohto momentu keď som to chcela ukončiť fakt velmi snažil, robil pre mňa všetko aby som bola šťastná, zoznámil ma s celou rodinou a podobne. Preto som to zahodila za hlavu, proste som mu uverila, a až donedávna čo je od vtedy pár mesiacov bol taký celý čas. Či som to mala vtedy celé ukončiť kvôli pár správam ?

tim23
31. mar 2025

A ty si sa ku nemu ako správala po tom, čo si zistila že si písal s bývalou?

domkakvet
31. mar 2025

Keby si to ukoncila vtedy hned by ta asi mrzelo, ze co ak by za tym nic nebolo a chcel jej len zagratulovat a opytat sa ako sa ma, ale zatial som sa nestretla s tym, aby niekto gratuloval byvalej a rozvijal konverzaciu len tak pre nic za nic bez nejakych umyslov, pokial nemaju spolocne deti. Cize viac sa mi toto pravidlo, ze za tym nieco bude potvrdilo, robi to vela ludi, cize teraz je dobre si z toho zobrat ponaucenie do buducna, ze ak sa taketo gratulacie budu opakovat pri dalsich vztahoch, co verim ze nie, tak zapnut vsetky kontrolky, alebo sa rovno rozist, ak na to nie je vazny dovod, ze maju napr. tie deti.

sonula
31. mar 2025

teraz mu nedoverujes, upodozrievas a mam problem sa s nim rozpravat otvorene. hmmmm, mala by si sa zamysliet co ti ten vztah prinasa.

romi0310
1. apr 2025

@mischy00 to je uplna hlupost. To, ze dvaja ludia netravia spolu tolko casu, absolutne nesuvisi s tym, ze nieco opadne. Praveze velakrat ti tieto odlucenia este predĺžia cas zamilovanosti. Cize par, ktory napriklad je spolu nonstop, moze zamilovanost prezivat podstatne kratsie, ako ten, ktory travi splu cas o polovicu menej. To, ze sa niekto odlaskuje, nemusi vobec suvisiet s tym, ako casto spolu travite cas. Poznam x parov, ktore su odlucene pomaly cely zivot a maju velmi pekne vztahy, aj po rokoch. A poznam aj take, kde sa uz nedokazu zniest z tej ponorky, tak naschvál sa obchadzaju vo dverach alebo kazdy si riesi svoj volny cas. Netreba takto striktne vyvodzovat zavery;)