Ako zlepšiť manželský vzťah plný hádok?
Ahojte, idem sa asi vyrozpravat, ja uz fakt neviem ako dalej co robit s manzelom nam to neklape dlhsie ,mame aj deti ,hadame sa casto, on vzdy pri hadke vybuchne neda sa s nim komunikovat okamzite ak mam na nieco iny nazor dostane nervy a vybuchne, kriči... samozrejme ze mi povie ze ja zato mozem,ale ked on furt musi daco riesit a potom povie ze ja no hlavne ze on s tym začne, ma vykyvy nalad ,neda sa s nim o vsetkom porozpravat,mam pocit ze som niekedy pod tlakom.Je akoby emocionalne nezrely a ja uz neviem co robit
Máš kde od neho odísť, koľko máte detí, má ti kto pomôcť?
Ty nemozes robit nic. Uvedom si, ze chyba je na jeho strane. A kym on s tym nic nebude chciet spravit, kazda tvoja snaha je zbytocna. Zacni riesit ako od neho odist aby si zbytocne netrpela ani ty a ak mate tak ani deti.
Rozvod,na co cakas,kym sa psychycky zlozis???A deti to vidia,pocuju a citia.Toto neni vhodne prostredie pre nich.Radsej len s mamou ale stastnou ako takouto troskou,co o chvilu budes.Alebo uz aj si.
@anonym_de116b no par krat mi aj povedal ,ze spacha samovrazdu
@anonym_autor to su take bludy,tak mu povedz nech sa ide dat liecit.A ty co najrychlejsie rozvod.
@anonym_autor vies o tom, ze zijes s manipulatorom. To vyhrazanie samovrazdou je typicky sposob vydierania a manipulacie. On uz ta ma presne tam kde ta chcel mat. On ma bordel vo vezi, ale ty sa citis vinna. Vsak to, ze pises, ze nevies co mas robit je typicke pre zeny, ktore ziju s manipulatorom.
@anonym_autor podla mna to nemusi byt hned na rozvod, jasne, mas to tazke, ale co ak jeho trapi nieco uplne ine a potom to prenasa aj domov a na teba a do vasich hadok atd atd. Chapes co myslim? Mozno skusit nejaku inu taktiku na neho. Zavisi ako dlho to uz trva, predpokladam, ze nie vzdy to medzi vami byvalo take napate. Skus nad tym porozmyslat, teda ak este mas nejaku energiu za ten vztah a za neho bojovat, mozno ma proste len dost blbe obdobie a prerastlo mu to totalne cez hlavu… neobhajujem ho, len davam dalsi pohlad na vec, lebo som si presla niecim podobnym a ja som bola ta “problemova”
@anonym_autor podla mna to nemusi byt hned na rozvod, jasne, mas to tazke, ale co ak jeho trapi nieco uplne ine a potom to prenasa aj domov a na teba a do vasich hadok atd atd. Chapes co myslim? Mozno skusit nejaku inu taktiku na neho. Zavisi ako dlho to uz trva, predpokladam, ze nie vzdy to medzi vami byvalo take napate. Skus nad tym porozmyslat, teda ak este mas nejaku energiu za ten vztah a za neho bojovat, mozno ma proste len dost blbe obdobie a prerastlo mu to totalne cez hlavu… neobhajujem ho, len davam dalsi pohlad na vec, lebo som si presla niecim podobnym a ja som bola ta “problemova”
@anonym_aaa934 On voci nej stratil uctu a respekt. On nema momentalne blbe obdobie. V tom je velky rozdiel.
@anonym_aaa934 On voci nej stratil uctu a respekt. On nema momentalne blbe obdobie. V tom je velky rozdiel.
@beata_k v poriadku, to je zase vas pohlad na vec. My nie sme v jej topankach a vieme o tom dokopy holy kok, takze asi tolko k tomu. 🙂
@anonym_autor spacha samovraždu? Takýto čo to rozprávajú to nespravia nikdy. To len zastrašujú svoje okolie.
Takéto som mala, tiež mi to kecal keď som chcela od neho odísť. A čuduj sa svete, aj po x r si žije veselo ďalej.
@anonym_autor no super, tak sa ho spýtaj, kto bude živiť deti.
@anonym_autor spacha samovraždu? Takýto čo to rozprávajú to nespravia nikdy. To len zastrašujú svoje okolie.
Takéto som mala, tiež mi to kecal keď som chcela od neho odísť. A čuduj sa svete, aj po x r si žije veselo ďalej.
@anonym_c541b5 veru aj ja. Len sme sa spoznávali. A keď som chcela od neho odputať tak začal že si niečo spravi. Ok. Tvoj život. Nie moja zodpovednosť.
Prešlo od vtedy nejakých 15 rokov a čo viem-stále žije. Ale zas to bol blázon. Sadol za volant a išiel bezhlavo. Niekedy stačilo ozaj málo.
@anonym_c541b5 to sme si aj my vraveli, ale nakoniec ju spachal. Len skoda ze tak o 30 rokov neskor.
@anonym_autor viem sa do toho vžiť, riešim niečo podobne, možno nie až takéto náročné, ale predsa.
Neviem, ako vníma svoje správanie on, keď je v klude? Uvedomuje si to? Považuje to za problém, či vôbec s tým nechce niečo urobiť?
Ty ho žiaľ nezmeníš, no vieš predsa len urobiť niečo, aby sa vaša situácia trochu upokojila, nie eskalovala.
Prvé, nastavovať hranice. Zo začiatku som to robila dosť často a veľmi rýchlo. Teraz mám pocit, že sa už začína niečo pomaly meniť.
Náš problém je skôr neustále hľadanie vinníka namiesto riešenia, obrátenie viny na mňa, odbacanie od témy, nie krik, no podľa mňa je to podobne.. Používam vety napr. Vidím, že tento rozhovor už nevedie k riešeniu. Vrátime sa k nemu inokedy. / Namiesto hľadania riešenia sa začína zvyšovať hlas/pouzivat sila, radšej to teraz nechajme tak./ Už je to viac o silných emociach, bude lepšie to ukončiť.
Potom som naozaj ticho, nič viac nedodavam, nevysvetlujem. Niekedy na chvíľu odídem.
Nič iné žiaľ nepomôže, a dialóg nie je možný, ak on stratí kontrolu nad hnevom.
Pokiaľ niečo iba začne riešiť, je relatívne v pohode. Môžeš mu namiesto tvojej odpovede, rýchleho názoru povedať, že ho chceš lepšie pochopit. opýtať sa ho, ako to mysli, čo tým sleduje, prečo je to dôležité, či ti môže povedať viac. Ak odhalíš niečo, s čím súhlasíš, napr. potrebu šetriť peniaze, mať viac pohodlia, robiť niečo efektívnejšie, rychlejsie, jednoduchšie, pokojne s nim súhlas, že aj tebe na tom záleží. Až potom skus povedať, že by si to ale robila iným spôsobom.
Teda v skratke, nedávaj mu hned odpoved, vypočuj si o čo mu ide, čo stojí hlbšie za jeho potrebou veci riešiť, hľadaj body, kde sa zhodnete. Potom navrhni svoj spôsob.
@anonym_aaa934 toto zial neni obdobie
@anonym_autor no super, tak sa ho spýtaj, kto bude živiť deti.
@margotka17 to mu uz bude jedno asi tak
@anonym_autor to su take bludy,tak mu povedz nech sa ide dat liecit.A ty co najrychlejsie rozvod.
@anonym_de116b no najhorsie je ze po hadke potom za mnou dolieza akoby ze nic sa nestalo,co ma neskutocne vytaca a chce ma objat alebo pobozkat proste jak keby nic a potom zas zacne no pozri vidis aka si chcem ta objat a ty vobec nic a zas zacne vycitky ze ako sa on snazi🫣 no je toto normalne myslim ze nie
@anonym_aaa934 toto zial neni obdobie
@anonym_autor Podľa mňa takýto bol vždy, ty naivná, zamilovaná si to prehliadala, ešte nosil masku, teraz ju už úplne zložil. Možno si aj dúfala v zmenu, keď prídu deti, ale takto to nefunguje. Nikoho neoprávňuje ani ťažké obdobie takto sa vybìjať na partnerovi a deťoch, dávať mu všetko za vinu. Psy a emocionálne zrelý jedinec to vie odkomunikovať s partnerom. Týmto som chcela povedať, že Tvoj manžel taký vždy bol a bude, ako vidíš, veci zvaľuje na teba a vyhráža sa samovraždou, to robia ukážkoví manipulátori. Tohto nedostaneš ani do manželskej poradne, ani k psychiatrovi, zničí psychicky teba a rozloží deti.
Nie je to tvoja vina ani chyba.
Ostáva Ti jedine zachrániť sa, aj deti. Tento si podiel svojej viny neprizná, bude takto pokračovať celý život, pokiaľ s ním ostaneš.
Rozvod,na co cakas,kym sa psychycky zlozis???A deti to vidia,pocuju a citia.Toto neni vhodne prostredie pre nich.Radsej len s mamou ale stastnou ako takouto troskou,co o chvilu budes.Alebo uz aj si.
@anonym_de116b A čo tak najskôr manželská poradňa, psychológ, prípadne kňaz? Prečo hned rozvod?
@anonym_de116b A čo tak najskôr manželská poradňa, psychológ, prípadne kňaz? Prečo hned rozvod?
@pr85 Ty už prestaň ťahať kňaza do každej témy. Ty netušíš, koľko prepnutých psychopatov tyranizuje svoje ženy, /často aj ženy mužov/ a to patrí do rúk odborníka, ktorého oni nikdy nevyhľadajú, lebo prvé je vedieť si priznať chybu. V takom prípade sa dá iba zachrániť seba a deti! V opačnom prípade nielenže majú traumatizujúce detstvo, ale vyrastie z nich podobná obeť alebo despota. Tento ti fakt príde, že áno, drahá, idem do manželskej poradne, takto to ďalej nejde?Veď čítaj, je schopný max dávať jej za vinu všetko a vyhráža sa samovraždou.🤦♀️
@pr85 Ty už prestaň ťahať kňaza do každej témy. Ty netušíš, koľko prepnutých psychopatov tyranizuje svoje ženy, /často aj ženy mužov/ a to patrí do rúk odborníka, ktorého oni nikdy nevyhľadajú, lebo prvé je vedieť si priznať chybu. V takom prípade sa dá iba zachrániť seba a deti! V opačnom prípade nielenže majú traumatizujúce detstvo, ale vyrastie z nich podobná obeť alebo despota. Tento ti fakt príde, že áno, drahá, idem do manželskej poradne, takto to ďalej nejde?Veď čítaj, je schopný max dávať jej za vinu všetko a vyhráža sa samovraždou.🤦♀️
@enmery A čo tak odborná pomoc pre manžela u psychológa/ psychiatra? Psychiatrické lieky? A kňaza som spomenul, lebo môžu byť veriaci (a len ako jednu z možností).
@anonym_autor prosím ťa, nezmení to nikto na svete, ani psychológ ani všetci svätí. Je to narcista, manipulátor. On je chorý, ma to aj číslo diagnózy. Ty tiež budeš mať nejakú diagnózu, keď s ním zostaneš. Naštuduj si Poznej svého psychopata od Dvořáka na YouTube. Nech vieš, čo máš pred sebou a kam smeruješ. Alebo Evoluce vzťahu, alebo čokoľvek o narcizme.
@enmery A čo tak odborná pomoc pre manžela u psychológa/ psychiatra? Psychiatrické lieky? A kňaza som spomenul, lebo môžu byť veriaci (a len ako jednu z možností).
@pr85 Jej muz je manipulator. On nikdy! neprizna svoju chybu. K psychologovi ho nikdy nedostanes. Podla jeho zmyslania je to jej problem, nie jeho.
@pr85 Ty nechápeš, že manipulátora a narcisa k psychiatrovi nedostaneš? Tí celý život iba ničia svoje empatické okoloie a z toho žijú, vždy sú všetci za všetko zodpovední, len on nie.Či Ti to treba nakresliť?
@pr85 Jej muz je manipulator. On nikdy! neprizna svoju chybu. K psychologovi ho nikdy nedostanes. Podla jeho zmyslania je to jej problem, nie jeho.
@beata_k my sme boli na parovej terapii on chcel ist,ale to len raz potom odsiel pracovne do zahranicia,ale ta psychologicka nemala sancu rozpravat vkuse on hucal a stazoval sa ako to robi cely zivot....a raz ked sme sa pohadali prisiel ku mne s nozom pod krkom a hovori ci sa ma podrezat ze ja do nho nervy davam, ze ked to spravi ci sa bojim ze ho budem mat nasvedomy
@beata_k my sme boli na parovej terapii on chcel ist,ale to len raz potom odsiel pracovne do zahranicia,ale ta psychologicka nemala sancu rozpravat vkuse on hucal a stazoval sa ako to robi cely zivot....a raz ked sme sa pohadali prisiel ku mne s nozom pod krkom a hovori ci sa ma podrezat ze ja do nho nervy davam, ze ked to spravi ci sa bojim ze ho budem mat nasvedomy
@anonym_autor Nie, nie je narcista😂😂😂😂 veď dožij s ním, mne je ľúto len detí, bez srandy by takým párom mali deti odoberať navždy. Ty si ním ostaneš a z detí bude buď psychopat ako tvoj muž alebo obeť ako ty. Gratulujem.