Ako zlepšiť vzťah so svojím vnúčaťom?
Mam velmi zakernu nevestu. Bohuzial syn si velmi zle vybral manzelku. Moje jedine vnucatko ma 3 roky. A ja mam pocit, ze nevesta proti mne hucka moje vnucatko. Ani objat odo mna nechce, ani rucku mi nechce podat. Chodia k nam raz za mesiac a ani sa na mna moje vnucatko nepozrie. Ja mam pocit, ze nevesta nieco mojmu vnucatku vravi, aby ma nechcelo. Co s tym mozem robit? Spytam sa nieco vnucatka, ani mi neodpovie. A co ked takto stale bude vnucatko huckat proti mne?
Babka zdvihnite sa zo zadku a zajdite si vnucatko pozriet aj vy, castejsie, necakajte doma so zalozenymi rukami, kym mladi pridu.. Ponuknite pomoc, chodte ku nim na vikend, travte cas s vnucatkom, zoberte ho na ihrisko, do obchodu, urobte si spolocne zazitky atd.. Vnucatko bude citit bezpecie domova a istotu, poukazuje vam hracky/oblubene miesta, a vybudujete si vztah... Je to jednoduche
Ja nevidím na tom nič čudné, ani sa nečuduj,keď ta vidí len raz za mesiac,je to normálna reakcia.Deti sú také,proste je to vek kedy sú najviac viazané na svojich rodičov.
A to,že nevesta je zlá k tomu sa nejdem vyjadrovať, možno ma na to dôvod, že je taká...
Keby som bola tá nevesta, tak ti to dieťa neukážem ani ten 1x mesačne.
Čo také ti urobila, keď nieje hodná Tvojho syna ?
@lenqua_12325 no veď, nie je to ona (akože nie je to tá svokra) 😁 niektoré to tak majú, že žiadna žena nie je dobrá pre synčeka, lebo jediná správna je len jeho mamička 😁
@ivonluk no o tom by som vedela rozprávať 😀 tá moja ma zaklína, preklína a keď ju synček vidí, tak na mňa skočí a začne ma ako šalená objímať, ako ma miluje a akú si syn našiel skvelý nevestu.
No je ti asi jasné, čo mi robí žalúdok 😀
Autorka, v jednej z tvojich tem pridali dalsiu, ktora boja tiez tvoja ako “vymazana babka”.
Tazko povedat, co ste si s nevestou urobili, ale uvedom si, ze chyba byva vzdy na oboch stranach. Ked syn a nevesta maju nieco nastavene vo vychove nejako je fajn to akceptovat.
Nikdy si neuviedla nejaky priklad vo ti teda zazlievaju, ale je fajn aj respektovat dvoch dospelych ludi, mozno nerobia vsetko dokonale a mozno aj prehanaju ale take veci sa pri normalnej kominikacii daju vyriesit, ale ked niekto bude presadzovat tvrdohlavo iba svoj nazor tak to nikam nevedie.
Ty si moja svokra? 😂 Nesedi mi ale pocet vnukov, ani navstev...🙈 Ale, poviem Ti jedno...3r dieta nemusi este rozpravat na povel, /ano rec aktivne by malo uz pouzivat ale moj napr ma 2r10m a teda ked sa ho hocikto okrem nas nieco opyta, čuší ako muška, je hanblivejší, k nam extremne doma pritulny, k inym nie - a my to respektujeme - nechce sa objat, nechce, nechce dat pusu babke, neda, v tomto jeho rozhodnutie/. Mne samej bolo ako decku neprijemne ak ma chceli tety ujovia či babka boškavať...
Moje deti by reagovali podobne keby prídem k mame, svokre raz za mesiac...preto k rodičom chodim minimálne 2x za týždeň a so skvelou svokrou byvame 😉😘
Ahoj,nemáš s vnúčaťom žiaden vzťah, nechodíš k nim iba raz za mesiac oni k tebe. Nikto dieťa nehucká proti tebe-nepozná ťa,nechce ťa objímať. Je to dieťa, nedá sa naprogramovať niekým proti niekomu (ani za). Pohľadaj chybu v sebe,neobviňuj nevestu,začni na vzťahu pracovať a potom si môžeš užívať lásku svojho vnúčaťa. Platí, že to čo nedáš, nemôžeš čakať naspäť 😉
Keby ma svokra taký postoj ku mne, ako vy ku nej, tiež by som ju navštevovala minimálne. Moje prvé dieťa sa nerado objímalo, chceli po nej rodičia aby im recitovalo na povel. Ani náhodou. Druhé dieťa ich nemusí vidieť 2 mesiace a po 10 minútach sa mohla a pusinkuje, a aj keď ešte ledva rozpráva recituje blabotanim a krúti sa okolo mojich rodičov. Nevesta s tým nemá nič. Snaž sa o dobrý vzťah s ňou, vyplatí sa to a neohovaraj ju za chrbtom.
Nebudete suhlasit, ale z vasho prispevku je vidiet, ze skor vasa nevesta to ma s vami tazke. V kazdej vete moje vnucatko. No v prvom rade je to dieta vasej nevesty, vztah rodic dieta je nasilnejsi vztah. Privlastnovat si jedine vnucatko, stale opakovat moje moje nie je spravne. Samozrejme ste babka, to vam nikto neberie, ale nie ste mama. A ze hucka svoje dieta proti vam? Nemyslim si, mali ste deti, musite vediet, ze tak male deti jednoducho neprijmaju pusy od nikoho nez od vlastnych rodicov. Nie je to o tom, ze sa vidite raz za mesiac, ale o tom, ze tak male deti potrebuju priestor a cas, su hanblive a casto nekontaktne ku komukolvek z rodiny, lipnu isty cas len na rodicoch. Tiez by ste mali zacat mat rada vasu nevestu. Lebo vase vnucatko ako bude rast bude to z vas citit a potom sa samo rozhodne, nevidat vas casto. Vas syn si urcite zle nevybral. Vasa nevesta je urcite krasna, povahovo si idu a je urcite aj dobra mama, snazte sa na nej hladat to najlepsie a v tomto mode ostat. Pokial budete hladat len chyby a situaciu robit viac zlou aka je, vrati sa vam to na vztahoch v rodine. Kazdy je od toho aby si vybral partnera/partnerku sam, vy ako mama by ste si potom k tomu cloveku mali najst cestu, obzvlast ak sa vidite raz za mesiac, preco to nedokazete? Je to o vas, zacnite od seba...
Pises to len z tvojho pohladu. Ak sa jej vnucujes, vtieras, moze reagovat vyhybavo. Moje deti neznasali, ked im niekto narusal osobnu zonu, dotyky, pusinky, milion otazok, takze porozmyslaj nad tym, ako sa spravas. Nevestu nemas v laske, deti vela vycitia, pochybujem, ze trojrocne by nahuckala.
Dočkáme sa aj reakcie autora?
Môj starší syn má 5 rokov, obe babky vidí často a ja tak im nechce dať pusu alebo ich objať. Proste nemá rád babky celkovo. Ani odo mňa sa nechce nechať pusinkovat, môj manžel je tiež taký "nekontaknty". Takže ho nechajte proste tak a netlačte na neho,lebo si ho ešte viac znechutite
Domyslava svokra, neviem si predstavit, ze trojrocne dieta sa da ovplyvnit. och pomoc.. uz teraz je zaskatulkovane, ze si syn zle vybral. Nevesta ma stastie, ze len raz za mesiac sa vidite, ked uz takto teraz o nej pises. ja dakujem za moju svokru.♥️
Vidíte sa raz za mesiac a Vy sa divite,že Vám neskáče do náruče???Úplne normálna reakcia.To nieje hračka,kde sa zapne gombík a bude vykonávať pokyny,je to živý človek,ktory prejavuje naklonost ľuďom s ktorými má vzťah.Skor by som sa zamýšľala nad tým,že prečo sa vidíte tak málo.Ak sa im častejšie nedá tak sa zdvihnite Vy a chodte si vnúča pozrieť.
Nevieme ako voci neveste bezne pristupujes. Ale ak takto sa ani necudujem….
@megg1 ja si so svokrou tiež vykam,a nie je to príkladom zlého vzťahu.jednoducho je vo vekuojich babiek.nikdy mi to nenapadlo riesit
@veronicka88
@sapa20 to je dobre, ak si vykate obidve, nemusite si tykat, ja som hovorila o vztahu, kde vyka len nevesta. Ja to tak nemam, ale take poznam a spravne to nie je.
@megg1 mne svokra týka🙈som si nemyslela že to inak pochopis prepáč
Takto aby som nikoho neurazia...tomuto sa povie karma 🤔
Ježiš to mi pripomenulo keď môj 6 ročný povedal svokre že je krava 🫣 🤣🤣🤣 a nikdy som o nej nič zle nepovedala 😁

Chodime rovnako casto k svokrovcom, svokru mala lubi, za svokrom ani nechce ist. Nikdy som nepovedla ani pol slova na jedneho alebo druheho, vec je ta, ze svokra sa jej povenuje, svokor pozera telku alebo cita a par krat denne sa jej nieco opyta….