Ako zlepšiť vzťah so svojím vnúčaťom?
Mam velmi zakernu nevestu. Bohuzial syn si velmi zle vybral manzelku. Moje jedine vnucatko ma 3 roky. A ja mam pocit, ze nevesta proti mne hucka moje vnucatko. Ani objat odo mna nechce, ani rucku mi nechce podat. Chodia k nam raz za mesiac a ani sa na mna moje vnucatko nepozrie. Ja mam pocit, ze nevesta nieco mojmu vnucatku vravi, aby ma nechcelo. Co s tym mozem robit? Spytam sa nieco vnucatka, ani mi neodpovie. A co ked takto stale bude vnucatko huckat proti mne?
Ani sa tomu dieťatku nečudujem, že sa k tebe správa tak ako sa správa. Ty od neho chceš aby ťa malo rado, a ty nie si schopná rešpektovať rozhodnutie svojho syna. Syn si podľa tebe vybral zlú ženu, mala si pre neho v talóne lepšiu a neposlúchol? S tvojim postojom sa môže rýchlo stať, že svoje vnúča neuvidiš ani raz za mesiac potom budeš spokojná.
Predpokladám, že autorka sa už neozve a radšej založí ďalšiu tému a bude dúfať, že niekto bude spoločne s ňou nadávať akú zlú nevestu má
Keby toto povedala moja mama o mojej zene - tak je uz davno upratana a kontakt s nou by som uplne minimalizoval. 🙂
@matullienka popravde to by bolo od jej syna a nevesty najrozumnejsie rozhodnutie v ich zivote.
Nehnevajte sa, ale keby hociktore dieta videlo svoju babku raz za mesiac, tak tiez by k nej neslo.... Normalna reakcia.
@matullienka už sa stalo🙈😂založila ďalšiu a zas ju nikto nechlacholí🤷🏽♀️
@kristinka92 daj link :D
Milá babka a svokra akože zákernej nevesty.... Ja som svoje dieťa nikdy proti nikomu nehuckala a v troch rokoch sa nedalo objímať a bozkávať nikomu okrem mňa a dnes už exmanzela. A už vôbec nie na povel. Je to dieťa a nie opica na gumicke.
Take male dieta sa tak moze spravat, obzvlast ked ste spolu malo, ale ak mas pocit, ze ho nevesta hucka, tak jej upec nejaky kolac, babky to bezne robia.
Syn si vybral veľmi dobre....aj to ze je pri svojej žene....ako pri matke....
Ty budeš top svokra a babka
Uz len požiadať o zverenie...vnučky do svojej opatery
Môj syn je taký a som vďačná,že má v tomto chapavejsich starých rodičov.
Nie, nehucka ju. Vnucka z teba citi nenavist voci jej mame. Mala som žiačku, ktora vzdy pekne rozpravala o svojej rodine, iba babku (otcovu mamu) nemala rada. Ked som sa jej pytala prečo, povedala: lebo nikdy nemala rada moju mamku. Tiež si vraj predstavovala inu manzelku pre syna. To dievca malo 16 rokov, takze je to vlastny nazor, nepotrebuje ju nikto huckat. Uz je dospela a s babkou sa odmieta stretavat. Tak sa nad sebou trochu zamysli, kym nie je neskoro, lebo ked uz bude sama rozhodovat ci a ako casto sa s tebou bude stretavat, tak ver tomu, ze ta nebude chciet vidiet vobec.
Mila babka, dievcata ti pisu dobre,tvoje vnuca z teba citi odpor voci svojej mame a kto mu je najviac? Samozrejme,ze jeho mama. Poviem ti to takto - moju mamu nemali radi rodicia mojho otca.. moji stari rodicia od mamy su uz roky po smrti a spomienka na nich ma aj tak vzdy rozplace, lubila som ich nadovsetko. Z otcovej strany starky ked odisiel, nevyronila som ani slzu. A nie,nechovali sa ku mne zle, obaja ma mali radi a ani ma mama proti nim nehuckala, ale proste z nejakeho dovodu som nikdy k nim nemala taky vztah ako k rodicom mojej mamy.
Porozmyslaj nad svojim pristupom..
pri vsetkej ucte, vysvetlite mi, preco si myslite, ze vase vnuca je povinne vas objimat alebo podavat ruku? preto, ze je to vase vnuca? viete, kolko deti sa nenecha objimat ani vlastnymi rodicmi a nieto este "cudzimi" ludmi? tie deti nie su cvicene opice, aby plnili ludom ich poziadavky.
co tak sa s vnucatkom iba pozdravit, netlacit nan a ked bude chciet a osmeli sa, tak vas objime aj samo.
ja chapem, ze si ho chcete uzit a vymojkat, ale co tak trosku respektu k osobnemu priestoru dietata?
Moja malá má päť rokov. K mojej mame chodíme niekoľko krát za týždeň niekedy aj každý aj tam spávame. Mama ju má veľmi rada všetko by jej dala , urobila.... Od malinka ju malá nemusela hrala sa s ňou ale že by jej dala pusinku alebo nejaké túlenie ani náhodou. Ale už približne rok sú nerozlučná dvojka. Dokonca spí u mamy v posteli, pusinkuje ju túli sa plače keď ideme domov. Sama od seba sa takto zmenila. Pred tým sme jej aj často dohovárali že prečo babku nemá rada. Odpoveď bola ona ju má rada ale iba niekedy 🙃. Podľa mňa sa malé dieťa nedá huckať buď chce alebo nechce. Má svoj rozum , postoj, myseľ. Treba sa s tým zmieriť a čakať na správnu chvíľu raz to príde.
Každá minca má 2 STRANY.
Občas. Ale deti vycítia každého človeka moja
1 x videla chlapca 37rocneho a sadla si naneho.
Odpadla som. A tí kto je knej milý boli tým neverila.
Deti neoklamete. 🥴
Deti milujú autentických ľudí....a prijdu samy.
Kam Komu chcú. To som si všimla.
Tu by som fakt chcela vedieť názor druhej strany.
Moji mali stále bližšie k manzelovym rodičom lebo sú spolu skoro každý deň ☝️
A nech sme hoc aj boli pohnevane,deti som nikdy nehuckala.
Ani sa ma nijak nedotklo, že s mojimi rodičmi nemajú taký vzťah.🙈 Mame som povedala, že sú málo spolu.
Tu by nezaškodilo trochu sebareflexie.
Mám dve vnúčatá, deti mojej dcéry. Vidíme sa menej ako by som si priala, keďže ešte pracujem.
Deti nie sú na mňa až tak zvyknuté, starší sa niekedy tiež správa odmietavo. Snažím sa s nimi byť čo najčastejšie, keď sa mi dá, vidím postupne aj rozdiel.
Osobne si nemyslím, že by tvoja nevesta dieťa huckala , s dieťaťom si jednoducho málo. Takisto sú niektoré deti aj menej zhovorcivé a hanblivé.
A keby ho aj huckala po tom ako sa o nej vyjadruje sa nedivím to je jedna vec a druhá..... Myslím ze si veeeeelmi nárokuje aby si bola obľúbená si na to vnúča zbytočne upätá, nárokuješ si naň. Ved si precitaj co píšeš, v každej vete moje vnucatko, moje vnucatko hádam aj dvakrát sa nájde vo vete, nechce sa mi to už znovu čítať....je to v prvom rade dieťa svojich rodičov a syn si vybral takú manželku v ktorej videl aj matku svojich detí zrejme, nie?..... Alebo si frustrovaná, niečo podobné tebe robila svokra, nenávidela ta a ty si huckala deti proti nej? ... Celé mi to príde divne
3 rocne dieta sa neda huckat alebo manipulovat, abyniekoho ignorovalo....moje dieta okolo 2-3 rokov odmietali aj vlastneho otca a ten s nami zije a nie ze vidime sa raz za mesiac....ked videla mojho otca, bud plakala alebo cusala ako pena a pozerala do zeme....vdaka bohu, ze ma za toto nikto nevinil 😀 teraz bude mat 5 a uz je to uuuuuuplne inak,pokeca aj s cudzim na ulici
Mám veľmi dobrú svokru,vramci možností a povahovych čŕt spolu vychádzame,prvý syn bol taký že tam nechcel veľmi byť kým bol malý🙈návšteva áno ale neznášal to rozmazané pukovanie a objimanie(ja som rovnaká)bývali sme mimo štátu a boli sme tam ozaj tie tak raz za 6 týždňov. Mladší už žije v meste vida babku viac a čuduj sa svete nemá problém a nôh ostať aj celý deň,spat tam a fungovať ako doma keď mi ozaj raz za čas treba.ozno treba prehodnotiť svoje správanie,názor na nevestu a snažiť sa akceptovať čo si vybral syn.naucit s AS tým žiť a skúsiť vychádzať.nam to tiež dlhšie trvalo. Ale sme tu. Obe máme radi môjho manžela. Ja som jej ho neukradla🙈mne je úplne jasné že VZDY je a bude jej syn. Odporúčam zmeniť postoj. A bude sa ti žiť ľahšie.
Jediná vec je to ze vy nevestu nerešpektujete lebo vám ukradla vášho synčeka a moje deti vidia ties svokru babku raz za mesiac niekedy aj dlhšie ties ju nemusia ale to je len koli jej správaniu lebo z nich robí cvicene opice a ta zla nevesta vám to vnúča porodila a je manželkou vášho syna
Preboha. Ty si teda svokrička na pohľadanie. Chudáčik tvoj synček si vybral zlu ženu a tvoje chúďatko jedine vnucatko je od malička huckane proti svojej babičke.
Nečudujem sa, že ta ,,vnucatko” nechce objať. Asi cíti, aká je jeho babka ježibaba.
@aurora33 😂😂😂 presne si to vystihla. Ja keby viem, že ma svokra nemá rada (a jej nevesta to určite vie) tiež by som nebola nejako extra aktívna pri vytváraní vzťahu dieťa-babka. Chudera nevesta si už určite vytrpela viac ako dosť. Úplne vidím svokru ako sedí pri svadobnom stole so zdvihnutým nosom, nadutá ako stará papuča 😁
Ja len zopakujem to čo tu napísali všetky matky.aj ja som matka malých detí. V troch rokoch sa dieťa nedá absolútne objímať a bozkávať ako by si starí rodičia predstavovali. Treba rešpektovať rozhodnutie dieťaťa a nenutit ho. Treba si sadnúť a hrať sa s ním.budovat váš vzťah. A raz za mesiac je samozrejme málo. V tomto veku ste preňho cudzí človek čo nasilu niečo chce a dieťa vám to nie je ochotné dať.
Babicka sa nam uz asi neozve. Nedostala ocakavanu odpoved, ani jednu. Zavrela MK a uzavrela to s tym, ze na MK su len podobne zrudy ako je jej nevesta, ktore ukradli mamickam ich synacikov a este aj vnucata stvu proti nim.
tento prispevok je tak neprijemne napisany, ze mam pocit ze chyba nebude na nevestinej strane...

Syna si vychovala ty tak, že si vybral práve túto ženu za svoju partnerku / manželku. Skús pochopiť prečo si zvolil práve ju a rešpektuj jeho aj ju. Keď nebude dieťa cítiť negatívnu energiu medzi tebou a jemu najbližšou osobou, tak ťa môže akceptovať.
A rada by som zdôraznila, že dieťa nie je psíča - nepodáva labku na povel. Nie každé dieťa sa rado mazná / mojká a často ho zaujímajú iné veci ako pozerať sa na ľudí, ktorých už videlo.