Ako zlepšiť vzťahy so švagrinou?
Mám švagrinú, máme obe pred 40tkou. Ona sa prezentuje ako veľká panička, býva v byte, chodí do práce na polovičný úväzok viac by nedala. Doma sa stará o deti 8 a 10 ročne. Nevarí majú suchú stravu po večeroch. S deťmi sa učí hodiny sedí pri nich a sekiruje ich, nemôžu mať žiadnu chybu, všetky písomky odpovede ústne musia mať na jednotku. Ona keď dôjde ku nám sťažuje sa, "jaj ja mám 2 deti sama sa starám o ne, celý deň sa nezastavim, aká som ja unavená vyčerpaná" Keď jej poviem že veď máš už veľké deti, nemusíš nonstop sedieť pri nich, nech sa učia samostatnosti. Tak sa urazí, alebo " jaj moje deti sa stále hasteria a musím im robiť policajta lebo sa bijú o hračky, potom reve jeden alebo druhý" , ja jej poviem že treba si určiť hranice a nebudú si robiť zle. Zas ja som tá zlá. Alebo jej poviem že každá žena má toho veľa, niektoré majú aj 4-5 detí a viac starosti, na to mi odpovie "mňa to nezaujíma čo majú ostatné, ja mám veľmi veľa starostí s mojimi deťmi" Keď jej poviem že pozri ja som bez muža, on pracuje v zahraničí na turnusy. Robím 8 hodín denne , behám do škôlky školy pre deti, učím sa so starším, ešte robím v záhrade pestujem aby sme niečo mali. Na to povie že to je nič, že na ňu nikto aj tak nemá aká je ona šikovná a všetko zvláda, že iná by to nedala to čo ona. Mne už panenky sa pretacaju keď začne vyprávať tie svoje drísty. Aj keď máme rodinnú oslavu a dôjde aj ona, tak stále len blbé reči má o tom aká je ona super. Už aj naši rodičia toho majú dosť. Ako jej naznačiť aby sa správala normálne?
@lienka.7 Ty to nechápeš, asi nepoznáš nikoho kto sa stále len sťažuje sa a ľutuje sa. Není to nič pekné ani normálne. Skôr je to na diagnózu alebo ja už neviem.
Ja jej nezávidím nemám čo, ja mám plnohodnotný život a taký aký som si zariadila.
Si zober že ideš na návštevu k svokrovcom a začneš sa u nich ľutovať aký máš ťažký život. Už keď moji rodičia majú toho dosť, trpia ju len kvôli bratovi lebo je to jeho žena. Ale keď nezmení sa ktovie či vydržia do budúcna spolu. To mi sám brať povedal.
@anonym_autor Myslim si, ze problem mas len ty vo svojej hlave. Nechaj tu pani zit svoj zivot a neosieraj ju v diskusiach a skus sa naopak sustredit na svoj zivot, svoje deti a na to pekne. Nemas rada bratovu zenu. To sa stava, nemuseli ste si sadnut, vybral si ju tvoj brat a nie ty. Ale toto co tu predvadzas je iny hrot. Zamysli sa nad tym, ci naozaj nemas nejake vnutorne zranenia, ktore by si potrebovala poriesit. Si predstav, ze ty si tercom takychto aktivit a reci.
@anonym_644e1b A čítas že väčšina tu ju obhajuje alebo že jej závidím píšu. Akože niektoré ženy ja neviem možno sú rovnaké ako ona že na všetko sa len sťažujú a ľutujú sa, lebo normálna žena takto sa nespráva.
@anonym_autor vieš, kto nezažil takého človeka vedľa seba nepochopí, aké je to ťažké a vyčerpávajúce byť v prítomnosti takého človeka.
@anonym_autor vieš, kto nezažil takého človeka vedľa seba nepochopí, aké je to ťažké a vyčerpávajúce byť v prítomnosti takého človeka.
@erikaka Ty zijes niekde na lazoch s piatimi domami? Autorka tak zije? Mam vyse 40 rokov a zivot ma naucil, ze ludia su rozni, ziju si svoje zivoty po svojom a maju aj i ine videnie toho, co je dolezite, ako su vykonni a efektivni. A tiez ma naucil, ze mozem svoju pozornost sustredit na ludi, ktori mi svojou energiou a nastavenim vyhovuju. Ze nejaka svagrina, s ktorou nemam vrele vztahy si moze zit nerusene svoj zivot aj bez mojho suhlasu a nebudem ju kade tade osierat, aka je j.bnuta. Jej rodina, jej zivot. Bodka. Takze nech si autorka organizuje svoj program tak, aby nemusela so svagrinou travit vela casu a vybavene. Problem vyrieseny.
@aurora33 Tak to určite nie, mne nevadí že som na všetko sama, my sme to tak chceli s manželom pár rokov robí v zahraničí aby sme splatili hypo potom budeme spolu.
@anonym_autor kebyze ti to nevadí tak sa s ňou neporovnávas aka si ty lepšia a nepises tu. Tak by si ju brala jedným uchom dnu a druhým von. A tiež odporúčam zredukovať kontakt.
@anonym_644e1b A čítas že väčšina tu ju obhajuje alebo že jej závidím píšu. Akože niektoré ženy ja neviem možno sú rovnaké ako ona že na všetko sa len sťažujú a ľutujú sa, lebo normálna žena takto sa nespráva.
@anonym_autor ona je zena tvojho brata? Cize nevesta pre vasich rodicov?
@lienka.7 Ty to nechápeš, asi nepoznáš nikoho kto sa stále len sťažuje sa a ľutuje sa. Není to nič pekné ani normálne. Skôr je to na diagnózu alebo ja už neviem.
Ja jej nezávidím nemám čo, ja mám plnohodnotný život a taký aký som si zariadila.
Si zober že ideš na návštevu k svokrovcom a začneš sa u nich ľutovať aký máš ťažký život. Už keď moji rodičia majú toho dosť, trpia ju len kvôli bratovi lebo je to jeho žena. Ale keď nezmení sa ktovie či vydržia do budúcna spolu. To mi sám brať povedal.
@anonym_autor Bola taka od zaciatku? Brat si s nou nevie narobit poriadky? Nehovoria doma o tom,ze sa neustale len stazuje?
@erikaka Presne tak kto to nezažije na vlastnej koži nepochopí.
Áno je to žena môjho brata teda nevesta mojich rodičov.
A ešte raz ja sa neporovnávam, mne ide o to aby bola normálna. Neviete čo to je, všade kde dôjde ľudia od nej odbočia lebo už nemajú trpezlivosť na ňu počúvať jej dristy aká je ona šikovná a všetci ostatný sú nič. A podobné reči, myslíte si že to ľudí baví počúvať, no nie nebaví. Aj moji rodičia majú už svoje starosti vo vyššom veku svoje problémy aj zdravotné a dôjde k nim ona a povie že jaj teta to je nič ale čo sa stalo mne. Ako keď mi to mama rozprávala s plačom, že švagriná čo zas povedala tak už toho mám dosť. Ide mi o to ako jej povedať aby bola normálna, aby jej docvaklo že nie všetko sa točí len okolo nej.
@anonym_autor ahoj, mala som zopar kolegyn podobneho nastavenia a nic s tym nespravis.
Kamaratkou spolu pracujeme, nedavno mi dohodila tuto robotu.
Ona stale sa stazovala ake je to tazke a vela a ....
Pre mna je toto super praca uplne v pohode.
Telefon mi zvoni tak 5x do tyzdna. Pekne stiham vsetko.
Predtym, kde som bola mi telefon zvonil nonstop aj vecer aj vikendy mi volali.
Ona toho ma menej ako ja a predsa stale pocuvame s kolegynami ako ma toho ona vela.
Kazda mame cca.rovnako.
Ju nezmenis, ona to ma v hlave takto nastavene.
Ja som matka samozivitelka, aj ja mam zahradu, pracujem 8 hodin, syn uz je sice velky ale viem aku mas zataz.
Ty toho mas viac nez svagrina.
Svagrina si strpcuje samej sebe zivot a aj zivot deti.
Budme uprimne keby sme mali pracu na 1/2 uvazok, tak by 99,9% zien vsetko v pohode stihalo!
A ešte raz ja sa neporovnávam, mne ide o to aby bola normálna. Neviete čo to je, všade kde dôjde ľudia od nej odbočia lebo už nemajú trpezlivosť na ňu počúvať jej dristy aká je ona šikovná a všetci ostatný sú nič. A podobné reči, myslíte si že to ľudí baví počúvať, no nie nebaví. Aj moji rodičia majú už svoje starosti vo vyššom veku svoje problémy aj zdravotné a dôjde k nim ona a povie že jaj teta to je nič ale čo sa stalo mne. Ako keď mi to mama rozprávala s plačom, že švagriná čo zas povedala tak už toho mám dosť. Ide mi o to ako jej povedať aby bola normálna, aby jej docvaklo že nie všetko sa točí len okolo nej.
@anonym_autor prečo to teba trápi, že ľudia od nej bočia?
@anonym_autor mama rozpravala s placom???? Prosim Ta, co take mohla povedat, ze sa zena, co ma kadeco odzite, rozplace? Naozaj ma to zaujima. Ja si neviem (nechcem) predstavit takyto extrem. Lebo clovek moze druhym nararat len tolko, kolko ho pocuvaju ☺️
@anonym_autor názov diskusie je ako zlepšiť vzťahy so švagrinou- tak odpoveď je, že sa jej máš vyhýbať. Keď už sa stretnutiam nedá vyhnúť rovno ju stopnúť v momente ako začne vyplakávať a povedať jej, že buď si ideme len tak oddychovo poklabosit, alebo sa rovno dvihnúť a odísť. Myslím, že máš dosť náročný život aj bez toxickej švagrinej, nechápem, načo sa trápiť v takomto disfunkčnom vzťahu.
@anonym_autor ahoj, mala som zopar kolegyn podobneho nastavenia a nic s tym nespravis.
Kamaratkou spolu pracujeme, nedavno mi dohodila tuto robotu.
Ona stale sa stazovala ake je to tazke a vela a ....
Pre mna je toto super praca uplne v pohode.
Telefon mi zvoni tak 5x do tyzdna. Pekne stiham vsetko.
Predtym, kde som bola mi telefon zvonil nonstop aj vecer aj vikendy mi volali.
Ona toho ma menej ako ja a predsa stale pocuvame s kolegynami ako ma toho ona vela.
Kazda mame cca.rovnako.
Ju nezmenis, ona to ma v hlave takto nastavene.
Ja som matka samozivitelka, aj ja mam zahradu, pracujem 8 hodin, syn uz je sice velky ale viem aku mas zataz.
Ty toho mas viac nez svagrina.
Svagrina si strpcuje samej sebe zivot a aj zivot deti.
Budme uprimne keby sme mali pracu na 1/2 uvazok, tak by 99,9% zien vsetko v pohode stihalo!
@mira0611 Presne aj švagriná je takáto ako tvoja kolegyňa.
@anonym_autor mama rozpravala s placom???? Prosim Ta, co take mohla povedat, ze sa zena, co ma kadeco odzite, rozplace? Naozaj ma to zaujima. Ja si neviem (nechcem) predstavit takyto extrem. Lebo clovek moze druhym nararat len tolko, kolko ho pocuvaju ☺️
@janababana Príklad keď mama niečo hovorí čo sa im prihodilo alebo o chorobe niečo, tak švagriná ju zastaví že jaj teta to je všetko nič ale zoberte si ako sa mám zle ja a aká som šikovná že všetko vladzem. Tak toto mame prišlo ľúto ako sa k všetkemu švagriná stavia a rozplakala sa.
@anonym_autor Autorka, nechcela by som mat taku toxicku osobu, ako si ty, vo svojej rodine.
@dadis Podľa mňa ona je toxická.
@anonym_autor ahoj. Nerozumiem, prečo máš potrebu popierať ťažkosti ake ma s deťmi.
Ved sa ti normálne uprimne priznala, že ona nezvláda svoje deti s 8 hodinovým úväzkom ako ty. Mne príde, že až tak super sa neprezentuje.
Zvyšné príspevky tu píšeš o sebe o tom, aká si oproti nej šikovná. Ako sú vlastne všetky ostatné ženy šikovne len ona je hňup neschopný.
Rovnako nechápem, že ako sa 1 osoba môže stale sťažovať na svoj život a súčasne chvastat aká je super. Veď to sa úplne bije. Vies dať prosím ta nejaký príklad?
@mira0611 Presne aj švagriná je takáto ako tvoja kolegyňa.
@anonym_autor ja ti inac verim, ze z nej šedivieš, lebo pocuvat tie nareky o tom, ako to ma ona tazke, popritom si neuvedomuje dobré co ma v zivote, je:
1. Unavne
2. Vysaje z teba energiu
3. Si z nej aj uplne na nervy a najradsej by si ju prefackala..
Autorka precitala som vsetky komentare aj tvoje odpovede. Nestaraj sa o tie, ktore ti pisu, ze jej zavidis, oni nemaju v zivote takuto osobu ako je tvoja svagrina.
Prisla ai po radu, co robit v tejto situacii ako sa zachovat...ale dostala si len negativne komentare.
Ja som mala uz aj v byvalej aj v terajsej robote a ten, kto nezazil nevie.
Zacnete sa bavit o detoch, o mode, o hocicom a vzdy to vykluje tak, ze dana osoba ma toho vela.
Kazdy toho ma malo, len ona ma vela a nareky.
A ked jej povies nieco pozitivne, tak to vyvrati. Povie ano, mas pravdu toto ma dobre v zivote, ale ....
Nechces byt s nou v kontakte, ale musis.
Bagatelizuje a ignoruje tvoje problemy a problemy inych vzdy svoje dava dopredu a tie si top, a najtazsie a druhy moze pracovat na 3 zmeny a pritom sa liecit na rakovinu, to je nic oproti polievke, ktoru ona musela uvarit v nedelu.
Tvoja svagrina je narcisticka p.ca!
@anonym_autor ahoj. Nerozumiem, prečo máš potrebu popierať ťažkosti ake ma s deťmi.
Ved sa ti normálne uprimne priznala, že ona nezvláda svoje deti s 8 hodinovým úväzkom ako ty. Mne príde, že až tak super sa neprezentuje.
Zvyšné príspevky tu píšeš o sebe o tom, aká si oproti nej šikovná. Ako sú vlastne všetky ostatné ženy šikovne len ona je hňup neschopný.
Rovnako nechápem, že ako sa 1 osoba môže stale sťažovať na svoj život a súčasne chvastat aká je super. Veď to sa úplne bije. Vies dať prosím ta nejaký príklad?
@akje Aké má ťažkosti s deťmi že sa s nimi učí doma, veď to robí každý rodič nie. Ale nevari doma, keď sú není doma celý deň nemusí upratovať, robí na pol úväzok jej to umožnil brat, tak aké má ťažkosti.
Ja nikde nepíšem že som šikovná, ja som jej len dala uhol pohľadu nech sa pozrie ako to mám ja alebo barskto iný, že má toho oveľa viac a nesťažuje sa.
Príklad také slobodné mamičky alebo chorý ľudia že to majú ťažšie. Vieš čo na to povedali že ľudia si za to môžu sami lebo mali ostať s mužom a neboli by slobodne mamičky alebo mali si dávať pozor na zdravie, že ju to nezaujíma lebo aj tak ona sa má na svete najhoršie. To je normálne podľa teba?
Autorka precitala som vsetky komentare aj tvoje odpovede. Nestaraj sa o tie, ktore ti pisu, ze jej zavidis, oni nemaju v zivote takuto osobu ako je tvoja svagrina.
Prisla ai po radu, co robit v tejto situacii ako sa zachovat...ale dostala si len negativne komentare.
Zacnete sa bavit o detoch, o mode, o hocicom a vzdy to vykluje tak, ze dana osoba ma toho vela.
A ked jej povies nieco pozitivne, tak to vyvrati. Povie ano, mas pravdu toto ma dobre v zivote, ale ....
Bagatelizuje a ignoruje tvoje problemy a problemy inych vzdy svoje dava dopredu a tie si top, a najtazsie a druhy moze pracovat na 3 zmeny a pritom sa liecit na rakovinu, to je nic oproti polievke, ktoru ona musela uvarit v nedelu.
@mira0611 Presne tak
@mira0611 😳😳 wau
@akje Aké má ťažkosti s deťmi že sa s nimi učí doma, veď to robí každý rodič nie. Ale nevari doma, keď sú není doma celý deň nemusí upratovať, robí na pol úväzok jej to umožnil brat, tak aké má ťažkosti.
Ja nikde nepíšem že som šikovná, ja som jej len dala uhol pohľadu nech sa pozrie ako to mám ja alebo barskto iný, že má toho oveľa viac a nesťažuje sa.
Príklad také slobodné mamičky alebo chorý ľudia že to majú ťažšie. Vieš čo na to povedali že ľudia si za to môžu sami lebo mali ostať s mužom a neboli by slobodne mamičky alebo mali si dávať pozor na zdravie, že ju to nezaujíma lebo aj tak ona sa má na svete najhoršie. To je normálne podľa teba?
@anonym_autor myslim si, že sa stačilo opýtať priamo jej, aký problém býva pri učení s deťmi, keď to berie ako problém. Veď sa jej opýtaj a ponúkni riešenie.
Anka, a aký majú vlastne petko a ivka problém pri učení, keď sa to nedá zvládnuť a až takto ta to vyčerpáva? Viem ti dať nejaké rady, lebo môj Jožko to zvláda sám a mám čas urobiť nám veceru a upratať popri tom.
A vtedy sa dozvieš ake môže mať problémy pri učení.
Ja chápem, čo jej chceš tými slovami povedať. Ona očividne potrebuje radu a nie popieranie stavu. Ak sa mňa tu pýtaš, ake asi problémy môže mať, tak si sa jej na to ešte nikdy nepýtala.
Ale keď už sa pýtaš. Môžu mať veľa úloh, dieťa môže mať nejakú diagnózu a nikto z rodiny to nevidí, lebo reálne s tým dieťaťom nefunguje a neučí sa s nim okrem matky.
Učí sa s 2 deťmi, nie s jedným. Ak majú búrlivejším vzťah, udržať na uzde 2 silne osobnosti aby si hľadelo svojho nie je ľahké.
Každý sme nejaký. Každý mame nejaké deti. Nikto to nemá rovnaké ako ty a ani na deti rovnako nezaberá ten istý spôsob výchovy.
Skús sa jej teda najbližšie opýtať a reálne sa teda povenovat a dať jej rady. Uvidíš, či sa niečo zmení alebo nie. Potom už kľudne hod flintu do žita a prestaň sa s ňou stretávať ak ta to vyčerpáva. No nemyslím si, že sa jej niekto snaží pomôcť. Všetci sa ju snažia iba umlčať.

@anonym_autor
Jednoducho s ňou zredukuj kontakty, iba na spoločné rodinné stretnutia.
Aj ja nám takú švagrinu. A jednoducho po čase, keď tiež už som to nemohla počúvať a vždy som sa nejako vyhovorila stretnutiu a teraz už ani svagrina neskúša tu prísť.
1 dieťa, pracuje na čiastočný úväzok, bývajú v dome s jej rodičmi a tiež chúďa ona koľko toho má, koľko toho narobí, iba vari, upratuje...
Ale jej vlastná mama na ňu nabonzovala, že keď príde z roboty musi si ľahnúť a pospať. Dieťa na krúžky, do školy a pod vozí starý otec. Ona upratuje a vari iba cez víkend, cez týždeň jej mama. Záhradu má na starosti jej otec. Takže veľká robotnica je to iba s jazykom.