Ako zvládať bývanie v partnerovom byte?
Dobrý deň. Chcem sa spýtať, ako dokážete bývať v partnerovom byte/dome, ak viete, že je jeho a nie je to váš spoločný majetok? Nie ste manželia, nemáte spoločné deti... Ja si úprimne pripadám ako nájomca a povedala som si, že v ďalšom vzťahu už takúto chybu neurobím. Prípadne budem radšej bývať sama. Zaujímajú má len reálne skúsenosti. Ďakujem
@anonym_autor nechápem, aké fabulacie tu okolo teba splietaju, ba až útočia a driapu. Jasné zrozumiteľne si napísala, že sa v cudzom byte necítis až tak dobre, skôr ako podnájomník. Jasné sa pýtas, ako sa cítia ženy v takejto situácii.
@patrike je to skôr tak, že niekto vie veľmi dobre oddeliť financie a lásku, alebo ako to nazvať. Ale ja si predstavujem život s partnerom tak, že máme spoločné, spolu splácame... ale týmto cítim neistotu... lebo aj tým, že sa žena stará o domácnosť, zveladuje domov... a po pár rokoch jej niekto povie, že sa môže zbaliť a odísť... proste nie som s tým stotožnená...
@anonym_autor ja by som len s priateľom do spoločnej nehnuteľnosti a hypo nešla (šťastie ani lásku ti nezaručí). Bolo by mi jedno či žijeme u mňa, alebo u neho alebo v spoločnom podnájme.
Pred tymto priatelom si byvala kde a s kym? Mas taky prijem, ze keby si kupite nieco spolocne tak dokazes platit polovicu hypoteky a ostatne poplatky? Neviem kolko mas rokov, ale byvanie treba riesit hned cim skor po skole ako je to mozne. Ja som kupovala ako 23 rocna aspon maly 1izbak, ktory odvtedy stupol na cene a stale sa mam kam vratit keby nieco.. Kup si aspon garzonku v mensom meste a prenajimaj.
@sense Podla mna je to ta, co tu pisala asi pred tyzdnom. Zije s jej synom u priatela a on spava v inej izbe a este daco tam bolo. Je to taky vztah- nevztah podla vsetkeho a ona sa citi neisto.
@anonym_b94e08 tam ak je to tá, tu tému si pamätám, tak tam by ten vzťah ani spoločná nehnuteľnost nezachránila.
@anonym_autor tiež tak žije partnerka u mňa, mame už dieťa, je to iné, ale predtým keď ma nastvala povedal som jej tam sú dvere, zbal si veci a môžeš ísť, jasne ze by som.to nikdy nedovolil. Úprimne? Takto si jemu vydaná na milosť, keď sa náhodou zaľúbi, alebo ho prestaneš baviť, alebo mu nebudeš chcieť fajčiť ako on chce, tak ta zbali a vyhodi
@anonym_autor tiež tak žije partnerka u mňa, mame už dieťa, je to iné, ale predtým keď ma nastvala povedal som jej tam sú dvere, zbal si veci a môžeš ísť, jasne ze by som.to nikdy nedovolil. Úprimne? Takto si jemu vydaná na milosť, keď sa náhodou zaľúbi, alebo ho prestaneš baviť, alebo mu nebudeš chcieť fajčiť ako on chce, tak ta zbali a vyhodi
@anonym_183eef to je fakt.
veď k tomu smeruje pointa jej diskusie. Uvedomuje si v akom je stave a pýta sa žien, ako to zvládajú tie, ktoré sú na tom podobne.
@patrike Môj cieľ... ťažko povedať, ale ak sa rozídeme, som bez strechy nad hlavou... roky utekajú a podmienky na bývanie sa zhoršujú, tkaže jediné čo mi vychádza je kúpiť sama byt, alebo niečo spoločné... ale ak chcú byť dvaja spolu, dáva mi význam ísť do niečoho spoločného..
@anonym_autor chvíľku počkaj, ak má váš vzťah vydržať, tak vydrží a postupne urobíte aj krok ďalej. Ak si chcete založiť rodinu a bývanie je menšie, určite sa dohodnete na väčšom bývaní a už spoločnom.
A co ti doteraz branilo sa zabezpecit?
Viem preco chces "spolocne". Budes vlastnicka a on blbec bude splacat, lebo ty mas holu rit a maly plat. Co ti brani vlastnit byt?
ako neviem.. my sme byvali v jeho byte roky a nemaal som pocit, ze som na navsteve, do bytu som neinvestovala ja, ani v podstate za tie roky on, cize ja som stale mala svoju rezervu rastucu. Byvala a uzivala som to normalne ako keby to bolo nase, normalne som tam vsetko uzivala, riesila, starala sa, organizovala a po rokoch, sme kupili svoje... mna by zaujimalo, ci vztah sa buduje na nehnutelnosti, alebo na com? keby ste byvali v podnajme, lepsie by si sa citlila, ze to nie je ani jedneho? ako sa da zit vo vztahu a mysliet stale na rozchod a ze budem bez strechy nad hlavou? popravde, ak by to bol spolocny byt, tiez si po rozchode bez strechy nad hlavou, to vies? proste bude budete jeden druheho vyplacat, alebo sa to preda a je dost mozne ze z otho si dve nove nehnutelnosti nekupite
Viem preco chces "spolocne". Budes vlastnicka a on blbec bude splacat, lebo ty mas holu rit a maly plat. Co ti brani vlastnit byt?
@anonym_027098 ved kazdy by daval rovnaku polovicu
@anonym_autor ty proste nechápeš že on už má svoje bývanie ???? Už odpovies kde si doteraz bývalá ? Máš kde ísť ak sa náhodou rozidete. Jeho tlačis do spoločného ale jemu je načo . Ty prečo pre seba niečo neurobíš .
@osky ja nikde nepíšem, že chcem prepísať polovicu... skôr som rozmýšľala kúpiť niečo spoločné...
@anonym_autor pokial on už svoj byt má, naco si ma niečo kupovať s tebou? Vsak on to nepotrebuje, to ty ťahať za kratší koniec. A inak vyjadrila si to uplne presne, si ako jeho podnajomnicka. Lebo platis za niečo co nikdy nebude tvoje.
ako neviem.. my sme byvali v jeho byte roky a nemaal som pocit, ze som na navsteve, do bytu som neinvestovala ja, ani v podstate za tie roky on, cize ja som stale mala svoju rezervu rastucu. Byvala a uzivala som to normalne ako keby to bolo nase, normalne som tam vsetko uzivala, riesila, starala sa, organizovala a po rokoch, sme kupili svoje... mna by zaujimalo, ci vztah sa buduje na nehnutelnosti, alebo na com? keby ste byvali v podnajme, lepsie by si sa citlila, ze to nie je ani jedneho? ako sa da zit vo vztahu a mysliet stale na rozchod a ze budem bez strechy nad hlavou? popravde, ak by to bol spolocny byt, tiez si po rozchode bez strechy nad hlavou, to vies? proste bude budete jeden druheho vyplacat, alebo sa to preda a je dost mozne ze z otho si dve nove nehnutelnosti nekupite
@simca06022011 presne tak isto aj u nás, aby som sa tam cítila viac ako doma, tak som kúpila nejaké doplnky, závesy a čo ja viem čo a na sekundu som nemala pocit, že nie som doma, pocit domova za mňa nerobi (iba) vlastnícky podiel ale v prvom rade ten s kým bývam a aby som sa tam cítila dobre
@anonym_autor Je to v poriadku ak chlap prijme fakr že si tam a žiješ tam s ním, v ničom ta neobmedzuje..Proste žena ma byt vždy paňou domu.
Ale chápem ta ja som to pri poslednom partnerovi znášala dosť zle..Žili sme spolu polroka ale tiež som mala pocit že som nájomca. Ja mám rada útulný priestor duchom som hippie a on mal byt zariadený do siva všetko sivé, biele, a keď som to chcela zutulnit tak s niektorými vecami mal dosť problém.. Čiže tiež by ma to zaujímalo..
@anonym_autor Je to v poriadku ak chlap prijme fakr že si tam a žiješ tam s ním, v ničom ta neobmedzuje..Proste žena ma byt vždy paňou domu.
Ale chápem ta ja som to pri poslednom partnerovi znášala dosť zle..Žili sme spolu polroka ale tiež som mala pocit že som nájomca. Ja mám rada útulný priestor duchom som hippie a on mal byt zariadený do siva všetko sivé, biele, a keď som to chcela zutulnit tak s niektorými vecami mal dosť problém.. Čiže tiež by ma to zaujímalo..
@anonym_da76ae Kup si svoj byt a zariad si ho hippie. Easy.
@anonym_6356ca nerozumiem... išla by som do niečoho spoločného a každý by splácal svoju polovicu...
@anonym_autor nie, lebo jeho počiatočný kapitál, ktorý by vložil, by bol vyšší ako tvoj. Ak by predal být za 150 000, a kúpil by ste spolu za 200 000, on už 150 vložil, a dalších 50 zaplatíte na polovicu, takže on by mal byť vlastníkom 87,5% a ty 12,5%.
@anonym_autor a čo ti potom bráni kúpit si svoje? Pri rozchode by ste sa potom aspoň nenaťahovali čo má kto komu doplatiť.
@anonym_027098 súdiš podľa seba ?
@anonym_da76ae Ani v spolocnom byte on nemusi suhlasit s nejakym "zutulnovanim", co casto znamena stovky malych bludov, na ktore sada prach.
@anonym_027098 súdiš podľa seba ?
@cacianka Prečo? Veď ona sa tvári, že má peniaze na splácanie. Prečo ho tlači do niečoho čo nechce? On má bývanie, ona nema. Moze si zabezpečiť tak isto ako si on zabezpečil.
@anonym_da76ae ja Milujem taký štýl aky mal tvoj bývalý partner - čiste elegantne línie, decentne farby. A keby mi niekto zutulnoval byt hippie doplnkami asi by som vyskočila z okna.
@cacianka Prečo? Veď ona sa tvári, že má peniaze na splácanie. Prečo ho tlači do niečoho čo nechce? On má bývanie, ona nema. Moze si zabezpečiť tak isto ako si on zabezpečil.
@anonym_027098 kde ho tlačí ?
Nechápeš pointu ? Aj keby mala svoj byt, chcú žiť spolu - v jeho byte, tak sa tam necíti ako doma.
Keby si kúpila svoj byt, išiel by bývať on k nej a necítil by sa ako podnájomník ? Alebo majú žiť každý vo svojom - to je potom aké partnerstvo resp. manželstvo. ?
Rozísť sa preto ?
Myslím si že doteraz poväčšine pár ľudí si buduje niečo svoje - spoločné, teda ak chcú žiť spolu.
Nechápeš pointu ? Aj keby mala svoj byt, chcú žiť spolu - v jeho byte, tak sa tam necíti ako doma.
Keby si kúpila svoj byt, išiel by bývať on k nej a necítil by sa ako podnájomník ? Alebo majú žiť každý vo svojom - to je potom aké partnerstvo resp. manželstvo. ?
Rozísť sa preto ?
Myslím si že doteraz poväčšine pár ľudí si buduje niečo svoje - spoločné, teda ak chcú žiť spolu.
@cacianka ved majú kde bývať. Prijal ju do svojho, dal jej domov. To že je ona nevďačná, lebo túži po majetku, je jej problém v hlave, pretože chce ten byt vlastniť. Akonáhle by predpísal na ňu polovicu, hneď by sa cítila ako doma, neboj sa.😄 Koľko rodín nemá kde bývať, nemajú byt a on jej ponúkol svoje a jej sa mali. Ak by kúpili svoje spoločné a jemu by sa tam nepáčilo že sa tam necíti dobre, potom čo?
Rozísť sa preto ?
@cacianka ale zas je rozdiel že sa necíti u neho ako doma lebo jej to on dáva pociťovať a nič v Tom byte nemôže rozhodnúť, spraviť podľa seba (to je vzťah na h..no) a rozdiel je že sa tam necíti doma len preto, že nie je na liste vlastníctva ale inak nijak jej nedáva partner najavo,že to nie je jej domov.
Rozísť sa preto ?
@cacianka konecne niekto, kto pochopil 🙏 mozem mat aj 4 byty, ale pointou je to, ze unho sa citim ako na internate...
@alison11 je to myslené v čisto hypotetickej rovine... ja skôr po ďalšom vzťahu netúžim, popravde...
@anonym_autor Pozriete,moja svokra sa vydala za svokra ktorí staval svoj dom z otcom a nikdy na svokru neprepísal nič čo zdedil od rodičov aj ten pozemok bolo jeho dedičstvo na ktrom staval a žili šťastne 45rokov kým svokor umrel teraz zdedila z 3mi deťmi pozemky aj dom po ňom.Netreba to brať len čierne že nie je vaše hlavné je že sa o vás stará a ľúbi ak nie tak je to horšie.Ak máte prácu tak vždy máte nádej že si nájdete po vzťahu niečo aj na podnájom.
@cacianka konecne niekto, kto pochopil 🙏 mozem mat aj 4 byty, ale pointou je to, ze unho sa citim ako na internate...
@anonym_autor tak nebývaj u neho. On sa zjavne na spoločnú nehnuteľnosť necíti. Alebo nemá ma to aby kupoval ďalšiu spoločnú a túto predať nechce
A to je potom chyba že každý chcete niečo iné.
@anonym_autor Pozriete,moja svokra sa vydala za svokra ktorí staval svoj dom z otcom a nikdy na svokru neprepísal nič čo zdedil od rodičov aj ten pozemok bolo jeho dedičstvo na ktrom staval a žili šťastne 45rokov kým svokor umrel teraz zdedila z 3mi deťmi pozemky aj dom po ňom.Netreba to brať len čierne že nie je vaše hlavné je že sa o vás stará a ľúbi ak nie tak je to horšie.Ak máte prácu tak vždy máte nádej že si nájdete po vzťahu niečo aj na podnájom.
@alison11 kolko ludi, tolko zivotnych osudov... vsetko je tak, ako ma byt. Ak to ma byt takto, tak si kupim byt a moze ma navstevovat 😊 uz sa s tym nejako netrapim, musim sa naucit prijat osud taky, aky mi bol nadeleny a hotovo 🙂

Ako dokážem bývať? Úplne normálne. Prečo si pripadala ako nájomca? Dáva ti to pocítiť? Necitis sa tam ako doma? Platíš mu nájom?
@sense Podla mna je to ta, co tu pisala asi pred tyzdnom. Zije s jej synom u priatela a on spava v inej izbe a este daco tam bolo. Je to taky vztah- nevztah podla vsetkeho a ona sa citi neisto.