Ako zvládať bývanie v partnerovom byte?
Dobrý deň. Chcem sa spýtať, ako dokážete bývať v partnerovom byte/dome, ak viete, že je jeho a nie je to váš spoločný majetok? Nie ste manželia, nemáte spoločné deti... Ja si úprimne pripadám ako nájomca a povedala som si, že v ďalšom vzťahu už takúto chybu neurobím. Prípadne budem radšej bývať sama. Zaujímajú má len reálne skúsenosti. Ďakujem
@alison11 kolko ludi, tolko zivotnych osudov... vsetko je tak, ako ma byt. Ak to ma byt takto, tak si kupim byt a moze ma navstevovat 😊 uz sa s tym nejako netrapim, musim sa naucit prijat osud taky, aky mi bol nadeleny a hotovo 🙂
@anonym_autor Aj to je riešenie.Mám aj takú kolegyňu po uretí jeho amtky sa vzali ale sním žije ešte sestra v rodinnom dome po rodičoch a ona si kúpila svoj dom ešte po rozvode z bývalým vychovala 3dcéry z prvého manželstva aj ich vydala a on ju navštevuje niekedy prespáva aj je cez zimu kúri už je dôchodca ona ešte pracuje má 58rokov a on sa knej nechce nasťahovať a ona k nemu nemôže kvôli sestre.
@anonym_da76ae ja Milujem taký štýl aky mal tvoj bývalý partner - čiste elegantne línie, decentne farby. A keby mi niekto zutulnoval byt hippie doplnkami asi by som vyskočila z okna.
@anonym_027098 Nebol to vôbec taký čistý moderný a elegantný dom 😂🤌 Proste obyč nabytok len tie bledé steny a nabytok tomu dávali taký ten pocit ako by som bola v nemocnici
Necitala som vsetky komenty, ale poviem ti pripad z nasej rodiny. Baba ma svoj byt, frajer sa k nej nastahoval, vraza jeho peniaze do rekonstrukcie jej bytu atd. Ano, maju spolu dieta, ale aj tak je to pre neho stale cudzia nehnutelnost a v pripade rozchodu odide s rovnakou igelitkou, s akou aj prisiel. Zatial si ziju v pohode, ale ja by som takto nedokazala fungovat dlhodobo, ze investujem do niecoho, co nie je moje...
@cacianka ved majú kde bývať. Prijal ju do svojho, dal jej domov. To že je ona nevďačná, lebo túži po majetku, je jej problém v hlave, pretože chce ten byt vlastniť. Akonáhle by predpísal na ňu polovicu, hneď by sa cítila ako doma, neboj sa.😄 Koľko rodín nemá kde bývať, nemajú byt a on jej ponúkol svoje a jej sa mali. Ak by kúpili svoje spoločné a jemu by sa tam nepáčilo že sa tam necíti dobre, potom čo?
@anonym_027098 aké že trepeš sprostosti 🤦.
Dal jej domov ? A čo je ona bezdomovec ?!
Ani raz sa nevyjadrila, že chce z jeho bytu polovicu.
Ani že by bola odrazu doma.
Ani sa s ňou nerozprával ( to by spomenula), že jej ponúkol , možnosť upraviť si niektoré veci po svojom, zutulnit, dať aj svoj punc , aby sa jej lepšie žilo v tom priestore , aby získala pocit domova , aj jej domova.
ktovie vie či ju pekne pozval tam bývať,
Nič svoje jej neponúkol, len tam ona chodí - možno ju ani nepozval tam žiť , len tak akosi postupne sa jej tam nazbierali osobné veci, a možno ani tam nebýva, chodí na návštevy ( aj keby viacdňove).
Možno/ hlavne sa pýta všeobecne, ako to cítia iné ženy.
Takže nevkladaj nikomu do úst to čo nepovedal..
PS. Keby si zaobstarali niečo spoločné, tak aj vyberajú spoločne, to čo sa páči a vyhovuje obom. Rozumieš slovám obom, spoločne ?
Ja rozumiem jej pocitom, mňa pozval priateľ do ich rodinného domu, že si môžeme upraviť celé horné poschodie , mali by sme dvor, záhradku, sliepky, život v tichej ulici. Ale veľmi dobre som nevnímala ten dom, že nikdy by som tam nebola doma, necítila by som sa tam doma, lebo aj keby som si to mohla zariadiť po svojom, aj keby som všetko konzultovala s ním a zariadovala kompromisne, aj tak by to nebol môj domov.
Žijeme v malom byte na sídlisku, ruch z okolia, aj dopravný ruch, ale máme kľud a svoje súkromie.
A nikomu nemusím byť vďačná, v cudzom
@cacianka ale zas je rozdiel že sa necíti u neho ako doma lebo jej to on dáva pociťovať a nič v Tom byte nemôže rozhodnúť, spraviť podľa seba (to je vzťah na h..no) a rozdiel je že sa tam necíti doma len preto, že nie je na liste vlastníctva ale inak nijak jej nedáva partner najavo,že to nie je jej domov.
@sense ona možno byt aj má, alebo plánuje kúpu v blízkej budúcnosti, to nevieme. Ona sa prioritne pýta žien, ako to pociťujú ak žijú v byte u priateľa, partnera, manžela a nepatri im tam ani kľučka.
Možno tak váza a 2 vankúše ....
Čo ak je on typ že nechce/ nedovolí niečo meniť ?
Možno je zariadený nejakým pozbieranym nábytkom na dočasne, že je to skromné a nedostatočné, možno ho má dizajnérsky od architekta a nedal súhlas na jej punc.
Viem že teraz fabulujem, je to len príklad, ale neútočim na ňu , že je zlatokopka alebo bezdomovec a má byť vďačná za strechu nad hlavou.
Dala jasnú otázku, pointu jej pocitu, ale klasika - nejaké slepice si prišli zobnut a zadrapiť aká je hnusná.
PS. Ak je nevšímavi k jej potrebám, pocitom , neponúkol jej nejakú možnosť, neodkomunikoval okolnosti spolužitia, ( mne by bolo blbé sa niečo vnucovať, doprosovat ako prvej), tak potom aký je to vzťah ?! Máš pravdu, na ho.vno. ale ako je to medzi nimi, vie iba ona a on, lenže zase ženy z koňa vedia 300x viac ako autorka a tak útočia ako havrany.
Necitala som vsetky komenty, ale poviem ti pripad z nasej rodiny. Baba ma svoj byt, frajer sa k nej nastahoval, vraza jeho peniaze do rekonstrukcie jej bytu atd. Ano, maju spolu dieta, ale aj tak je to pre neho stale cudzia nehnutelnost a v pripade rozchodu odide s rovnakou igelitkou, s akou aj prisiel. Zatial si ziju v pohode, ale ja by som takto nedokazala fungovat dlhodobo, ze investujem do niecoho, co nie je moje...
@anonym_5b6a1b vieš určite, že nemajú jeho investície € nejako zmluvne ošetrené ? Vidíš im do detailov ich účtovníctvo ?
@sense ona možno byt aj má, alebo plánuje kúpu v blízkej budúcnosti, to nevieme. Ona sa prioritne pýta žien, ako to pociťujú ak žijú v byte u priateľa, partnera, manžela a nepatri im tam ani kľučka.
Možno tak váza a 2 vankúše ....
Čo ak je on typ že nechce/ nedovolí niečo meniť ?
Možno je zariadený nejakým pozbieranym nábytkom na dočasne, že je to skromné a nedostatočné, možno ho má dizajnérsky od architekta a nedal súhlas na jej punc.
Viem že teraz fabulujem, je to len príklad, ale neútočim na ňu , že je zlatokopka alebo bezdomovec a má byť vďačná za strechu nad hlavou.
Dala jasnú otázku, pointu jej pocitu, ale klasika - nejaké slepice si prišli zobnut a zadrapiť aká je hnusná.
PS. Ak je nevšímavi k jej potrebám, pocitom , neponúkol jej nejakú možnosť, neodkomunikoval okolnosti spolužitia, ( mne by bolo blbé sa niečo vnucovať, doprosovat ako prvej), tak potom aký je to vzťah ?! Máš pravdu, na ho.vno. ale ako je to medzi nimi, vie iba ona a on, lenže zase ženy z koňa vedia 300x viac ako autorka a tak útočia ako havrany.
@cacianka veď preto som sa jej pýtala, ale odpoveď nedostala. Takze zrejme to bude ozaj ta čo spí so synom vo vedľajšej izbe a nemôže tam mať ani vlastne periny. Ale v Tom prípade to spoločná nehnuteľnost nevyrieši. Budú naďalej len spolubývajúci plus s tým rozdielom že sa budú hádať, kto chce čo a ako (samozrejme tiež fabulujem,keďže autorka na podstatne otázky neodpovedá). Ale faktom ostáva, že spoločná nehnuteľnost ich terajšie problémy nevyrieši, skôr prehĺbi.
Ja ti rozumiem a si velmi mudra. Dufam, ze mu neplatis najom. Ja by som hypoteku chlapovi nesplacala, ak by som s nim byvala, tak energie napoly, najom mu platit nebudem, tiez by som ale neplatila vsetko jedlo. Jedlo napolovicu. Jemu rastie cena nehnutelnosti a ked skoncite spolu, tak co potom? Tvoje peniaze prezrane, jeho nehnutelnost o xxx tisic euro zhodnotena. Mudro premyslas.
Neviem, ci uz si to tu niekde pisala, ale ako to mate poriesene financne? Platis mu najom?
@cacianka veď preto som sa jej pýtala, ale odpoveď nedostala. Takze zrejme to bude ozaj ta čo spí so synom vo vedľajšej izbe a nemôže tam mať ani vlastne periny. Ale v Tom prípade to spoločná nehnuteľnost nevyrieši. Budú naďalej len spolubývajúci plus s tým rozdielom že sa budú hádať, kto chce čo a ako (samozrejme tiež fabulujem,keďže autorka na podstatne otázky neodpovedá). Ale faktom ostáva, že spoločná nehnuteľnost ich terajšie problémy nevyrieši, skôr prehĺbi.
@sense veď to že nevieme.
@anonym_autor @anonym_autor Ja som sa stahovala do muzovho bytu, ale my mame aj jeden na polovicu, ktory prenajimame..kedze sme cakali dieta, sliname do toho jeho, kedze je 3izbovy. Sestrin zas sa stahoval k sestre a par rokov nemal nic vlastne. Ale uz postupne na hypoteku kupil dva byty. Cize aj ty si to vies vyriesit, ak chces..

@anonym_autor tak nebývaj u neho. On sa zjavne na spoločnú nehnuteľnosť necíti. Alebo nemá ma to aby kupoval ďalšiu spoločnú a túto predať nechce
A to je potom chyba že každý chcete niečo iné.
@sense ale hej, tak to bude najlepsie