icon

Ako zvládať časté návštevy u svokrovcov?

9. jún 2025

Ahojte baby, prosím Vás sko často chodíte na návštevy ku svokrovcom?
Tak my každý druhý víkend aj s prešívaním od parťáka do nedele. Mame 10mesacne bábätko. A poviem vám už mi to pekne lezie na nervy. S to akože nerátam denný podotýkam denný kontakt cez fb. Denne sto fotiek správ a podobne. K rodicom mojich chodíme tiež raz za dva tyzdne aj na víkend. Ale ja neviem baby Sle proste radšej chodím k mame sko k svokrovcom. Nemáme zlý vzťah. Ale skratka ma to už nebaví príde mi že keď sme tam svokra sa chce zmeniť na matku a ja som na vedľajších koľaji a keď sa ozvem tak ja som najhoršia lebo však oni chcú len pomôcť a stále dookola. Často sa kvôli tomu hádame. Najradšej by som chodila len k našim, mám tam aj sestry pomerne mladé ktoré mi pomáhajú a hlavne psychiky, keďže som stále s malým sama na byte zavretá, vez kamošiek a podobne. Keď poviem že by som chcela ísť napríklad dva tyzdne posebe u nasich na víkend tak je oheň na streche že sme u našich boli a že aj druha strana chce vidieť a podobne. Naši nemajú fb ani nič také takže sa vidíme len “naživo”. Proste teraz aj tak si svokrou nevychádzajú noc dobre, odkedy mame babo.. skratka všetko sa zmení .. ma niekto podobne ? Čo robiť ?

Strana
z3
autor
9. jún 2025
@cukroska

Vždy ženy chcú chodiť viac "domov "k svojim rodičom a neradi chodia k svokrovcom. Chodíte často to je jedna vec a nemáte vôbec priestor byť sami ako rodina. Ste sami za seba. A mali by ste aj byť sami občas cez víkend a urobiť si vlastný program ako rodina. A rodičia (oboch ) ako druhý. Alebo chodiť na kratšie ako nebývate 100km od seba. Veď vy nie ste asi ani naučený tráviť čas ako rodina sami.Ved aj rodičia Vás tam dva dni živia. Je.to o Vás, o dohode medzi Vami. Nik iný Vám nemôže radiť. Poznám osobne viac mamičiek čo sú nonstop u mami aj s mužom celé víkendy. Je to pekné sa navštevovať, ale odkiaľ pokiaľ.Ssmozrejme,že tým starým mamám.to nevadí,ale viem, že finančne je to náročné A vlastne chudáci dôchodcovia nemajú čas ami na oddych.

@cukroska nie neživou nás .. nákup si spravíme, mame krásny príjem .. u svokrovcov aj doma u našich varím, pomaham s čím treba …

cacianka
9. jún 2025
@cukroska

@cacianka Celkom výstižne. Je pekne, že starý rodičia vidia ako vnúčatá rastú a potešia sz s nimi,ake nie NONSTOP. A vlastne keď sa nad tým tak zamýšľam veď toľko je za rok dôvodov na stretávky (narodeniny, meniny,všetkých v rodine, vianoce, veľká noc..)žeby ma poclo to všetko stihnúť. A vlastne nech občas prídu aj oni k vam.na jeden deň a niekde ivh zoberiete a poukazuje mesto.

@cukroska ani sestra ani ja sme neboli takto pricucnutí na rodičoch. Prečo by aj. Vychovali nás k samostatnosti, máme svoj život, ale to neznamená že si rodičov nevážime, že ich nenavstivime. My sme s mojím už starší, rodičia cez 80, tak už aj viac pomáhame , nielen na kávu či obed, ale aj porobiť na dvore, v záhrade, vybaviť niečo. Ako mladí sme žili inak ako autorka.
Mmch ja ku svokrovcom nechodím ani zďaleka toľko ako môj chlap k mojej mame, stali sa tam určite veci vďaka švagrinej a jej mužovi, tak som do povedala dosť. Nepotrebujem si nechať srať na hlavu, nech sa stará ich dcéra s nevymachanou hubou...

domkakvet
9. jún 2025

Ano ako si napisala sama, je to chore. A je normalne, ze chces navstevovat tvojich rodicov castejsie, su to tvoji rodicia a nebudes vo vztahu trpiet iba preto, ze niekto si zmyslel nieco ine.

cukroska
9. jún 2025

Tak už vy viete ako to je.Kazdy to má tak ako si to nastaví. My sa stretávame s rodinou aj šiŕsou,ale veľmi veľa sme výletovovali aj výletujeme ak je to čo i len trochu možné.My máme rodičov blízko, veľmi nám pomáhali a teraz je rad na nás. Je čas sa o nich postarať a všetko im vrátiť. Ale stále máme priestor aj čas na seba ako rodinu.

michelle567
9. jún 2025

A to kde ste si kupovali ten byt, všetkých máte ďaleko že keď tam už idete musíte ostať na víkend. Muž každý deň zabije 2hodiny cestovaním do práce. Ty tam nepoznáš absolútne nikoho...Nechcete zmeniť bývanie aby ste vy dvaja boli spokojní?

tamitamitami
9. jún 2025

Cez týždeň kým je muž v robote choď na návštevu k rodičom na pár hodín (kľudne aj viac krát do týždňa). Víkendy začnite tráviť viac sami ako rodina, nemáte vôbec priestor budovať si vlastné zážitky.

Ak ty vyžaduješ aby ste boli celý víkend u tvojich rodičov je normálne že partner očakáva to isté.

Ja tiež trávim veľmi veľa času s mojimi rodičmi, väčšinou ale v čase keď partner má svoje aktivity alebo si chce oddýchnuť.
Partnerova rodina chodí 1 krát týždenne na 2-3 hodiny, my ich pozrieť chodíme možno 4-5 krát ročne. On sám za nimi chodí podľa potreby, tak raz za dva týždne na pol dňa.

Každý to má inak, vy si to musíte nastaviť tak aby to pre vás bolo komfortné....

autor
10. jún 2025
@tamitamitami

Cez týždeň kým je muž v robote choď na návštevu k rodičom na pár hodín (kľudne aj viac krát do týždňa). Víkendy začnite tráviť viac sami ako rodina, nemáte vôbec priestor budovať si vlastné zážitky.

Ak ty vyžaduješ aby ste boli celý víkend u tvojich rodičov je normálne že partner očakáva to isté.

Ja tiež trávim veľmi veľa času s mojimi rodičmi, väčšinou ale v čase keď partner má svoje aktivity alebo si chce oddýchnuť.
Partnerova rodina chodí 1 krát týždenne na 2-3 hodiny, my ich pozrieť chodíme možno 4-5 krát ročne. On sám za nimi chodí podľa potreby, tak raz za dva týždne na pol dňa.

Každý to má inak, vy si to musíte nastaviť tak aby to pre vás bolo komfortné....

@tamitamitami neoplatí sa mi chodiť k našim cez týždeň keďže všetci sú v práci chodia až okolo 4 to uz je doma sj manžel ..

minenkaa
10. jún 2025

Autorka ty si uplne mimo ,toto dobre nedopadne

autor
10. jún 2025
@minenkaa

Autorka ty si uplne mimo ,toto dobre nedopadne

@minenkaa v čom som akože mimo ? Urazajte seba ! Naco mám chodiť cez týždeň keď sú všetci v práci ? Chcem byt s mojou rodinou cez víkendy aby mi aspoň niekto pomohol občas ..čo je na tom zle nechápem

minenkaa
10. jún 2025

Kde ta urážal,píšem,že si uplne mimo a načo máš ako muza,sa zoberte cez víkend a choďte na výlet,čo ty furt mamku ,sestru spomínaš ,máš decko už sa staraj sama a rieš si svoju rodinu,ti je ťažké zobrat kočík a ist na cely deň prec ,môžeš sa prechádzať,ist niekde na chatu na víkend ,už si prešla pešo s deckom cele svoje okolie,ti že je decko malé neznamena,že máš sedieť doma

autor
10. jún 2025
@minenkaa

Kde ta urážal,píšem,že si uplne mimo a načo máš ako muza,sa zoberte cez víkend a choďte na výlet,čo ty furt mamku ,sestru spomínaš ,máš decko už sa staraj sama a rieš si svoju rodinu,ti je ťažké zobrat kočík a ist na cely deň prec ,môžeš sa prechádzať,ist niekde na chatu na víkend ,už si prešla pešo s deckom cele svoje okolie,ti že je decko malé neznamena,že máš sedieť doma

@minenkaa je moja vec s kým chcem tráviť čas a keby ho chcem tráviť s mamou je to moja vec .. pýtam sa ľudí ktori to majú podobne .. očividne to Vy nie ste tak sa nevyjadrujte

bambulka224
10. jún 2025

Víkendy musia byť spravodlivé. Ale ty môžeš ísť k mame a sestrám a povedať, že Ti chýbajú.
Manželovi pekne povedz, že keď chce, nech tiež zoberie vaše dieťa a môže ísť k svojej mame.... Ty zatiaľ navariš, oddýchneš si , upraces.
Veď k rodičom môžeš ísť na 2-4hodinky, nie tam hneď späť a prirábať im robotu...

minenkaa
10. jún 2025

No jasne že nemám lebo som svojprávna a viem sa rozhodnúť sama a aj si povedať svoj názor,nikdy nikoho do ničoho nenútim a nerobia to ani ostatní
A len tak mimochodom tvoj vzťah s tvojim mužom nie je normálny a ani s jeho rodinou

vroni
10. jún 2025

Prečo túto peknú a pravdivú vetu, že je to tvoja vec, s kým chces stráviť čas, nepovieš doma tomu svojmu mamičkinmu cecku? A nie, žiadna pricetna žena to nema doma "takto", že netravi žiadny víkend doma so svojou rodinou (mužom a dieťaťom a nie mamickou a širokým príbuzenstvom), že ani tomu muzovi nevie povedať svoje a stále potrebuje nejakého animatora, ale len z rodiny, lebo ostatní nie sú hodní....

tamitamitami
10. jún 2025

Je vporiadku že máš potrebu tráviť čas (víkend) s rodinou.....nemôžeš sa ale potom hnevať že to má tvoj muž rovnako.

Tak ako sa ty dobre cítiš pri tvojich rodičoch, tak on sa dobre cíti zase pri svojich. Tak ako ty chceš tráviť víkend pri tvojich rodičoch, tak on chce tráviť víkend pri svojich rodičoch.
Len teda viac by ste mali tráviť čas iba vy dvaja a cítiť sa dobre spolu bez ľudí okolo vás.

sisaka
10. jún 2025

Čo ste nejaký teenagers, že nedokážete samostatne fungovať? Na kieho ste sa sťahovali niekde, kde ste ďaleko od rodiny a muž od práce, keď máte potrebu vikendy tráviť s rodičmi.
Presťahujte sa niekde blízko, nebudete tam musieť prespávať. Ak nechceš chodiť k svokrovcom, nech tam ide muž s dieťaťom, tiež nie si povinná nikomu posielať 100 fotiek a byť s nimi non stop na videohovore.
Očividne potrebujete obidvaja dospieť, najprv ste sa mali odtrhnúť od rodičov a potom si vytvoriť vlastnú rodinu.
To, že nie si schopná vyjadrit a presadiť svoj názor, že tvoj manžel je zvyknutý ti rozkazovať, čo robiť a nedokážete spolu fungovať ako partneri a rodina vás čoskoro dobehne.
A kľudne sa tu zduvaj ako 5 ročná, keď sa ti niektorá snaží otvoriť ti oči, ale moc ti to nepomože, skôr sa zamysli nad sebou a svojim manželstvom

sima234
10. jún 2025

Autorka v prvom rade si už manželka a matka. Veď vy nemáte ani jeden voľný víkend pre seba. Ste jeden ako druhý a ani jeden nechápe, že takto rodina nefunguje. Tak načo ste sa potom brali a mali dieťa, keď by ste najradšej trávili čas s mamičkami. Veď choďte na výlet, do ZOO proste hocikde, ale iba vy ako RODINA.

bambulka224
11. jún 2025

Ja by som si vymyslela stratégiu...
Ale ak obmedzis návštevy u svokrovcov, musíš aj u Rusi ov.
Spýtala by som sa partnera, či mu je jedno ako sa cítim. Ostali by sme jeden víkend doma potom ďalší. Malý bude za chvíľu behať, spoznas niekoho na ihrisku... Všetko v živote sa mení. Inak sa žije, keď ste bezdetný a potom sa už prispôsobujeme deťom.
Neboj sa, keď budeš chodiť do práce a deti budú mať prázdniny, ako Ti dobre padne, že môžeš nechať 1tyzden dieťa u jedných a druhý u druhých rodičov.
👍

Strana
z3