icon

Ako zvládať finančné problémy v manželstve?

Včera o 08:28

Ahojte ako riešite finančne problémy v manželstve tak aby to neovplyvnilo negatívne vas vzťah. Manžel ma zle obdobie v práci, je szco a ako sa zdvihli ceny odvody a zaviedli konsolidácie slo to radpidne dole. Ľudia nekupujú a ked kupujú tak muž nema za co nakúpiť tovar lebo skoro kazdy plati faktúru az ked tovar pride. Ledva splatil úver uz si ide brat ďalších 10tisic aby objednal tovar a chce ho vyplatiť hned ako mu zákazník zaplatí. Ked tovar neobjedná stratí aj tych pár zákazníkov. Mame dve deti žijeme v najme. Ak to v práci takto pojde dalej bude musiet prepustiť nejakých zamestnancov co nechcel. Ja robim v zdravotníctve do prace sa mozem vratit tak o rok ked bude mat mladšie aspon rok a pol a môže ist do jasli. Ale tam zarobím 900€. Šetrím kde sa da nakupujem oblečenie z bazáru, nechodíme nikam. A Ano ak sa do pár mesiacov nic nezlepší muž zavrie firmu a nájde si nejaku robotu. Mna to strasne mrzí, vidim ako sa pre to muž trápi a ja mu neviem byt oporou pretože sa hnevam aj ked viem, ze to nie je jeho vina. Na druhej strane mi s tým úverom aj bliká kontrolka aby nas nezadlzil keďže dlhy su aj moje. Vela sa hádame, nespime spolu. Nemam možnosť žiadnej babky a brigády.
Prosim aby ste nepísali nenávistne komentáre ako sme si nemali robit deti. Deti nie su problem. Chcem poradit ako byt mužovi oporou v ťažkých časoch a neobviňovat ho. Dakujem.

anonym_e2a3db
Včera o 14:14

Keď máte málo peňazí, tak aj ty si nájdi už prácu a decká strčte do jaslí / škôlky alebo im nájdite opatrovanie, v závislosti od ich veku. Nemusíš sa vyhovárať, že jedno decko z dvoch máš malé.

anonym_600751
Včera o 14:14

@anonym_autor načo sa takto trápiť? zavrieť firmu a ísť na TPP hneď, resp. už včera bolo neskoro.
10 rokov szčo, nestabilny prijem, dve deti, ty na materskej, a ešte bývate v prenajme? každý mesiac niekomu platíte, že vám dovolí u neho bývať? Jemine ľudia preberte sa.

anonym_600751
Včera o 14:22
@anonym_autor

@sara07 no ja uz nemam ani energiu vysvetľovať. Nenájde tpp kde zarobí 2500€. A on reálne zarobí dost teraz ale ma obrovské výdavky ktoré sa snaží postupne kresať. Iba nas nájom a nájom firemných priestorov je cez 2500. Plus energie tam, internet atd. Je xy ďalších poloziek, ktoré k tomu treba prirátať ved vela veci treba platit. Hej citim sa totálne neschopná takze su šikovne.

@anonym_autor on ako TPP co zarobi je len jeho. Teraz ako szčo nezarobi dost, lebo ak by ste mali 2500€ pre seba tak ste asi v pohode.

marsmykkok
Včera o 14:49
@anonym_e2a3db

Keď máte málo peňazí, tak aj ty si nájdi už prácu a decká strčte do jaslí / škôlky alebo im nájdite opatrovanie, v závislosti od ich veku. Nemusíš sa vyhovárať, že jedno decko z dvoch máš malé.

@anonym_e2a3db čítala si úvodný príspevok? Mladšie bude mať o rok rok a pol, teda teraz má 6 mesiacov, to je fakt skoro strčiť do jaslí,,,

anonym_48389a
Včera o 15:14
@sara07

@anonym_autor no my a moje baby tiež fialová krivka , sakra citime prepad
a do toho pecka mikroodvod , sice su nejaké návrhy ale jeden lepši ako druhy
máme všetky TTP , toto len tak na prilepšenie , na to, na čo neostane z výplaty ... ak nezmenia mikroodvod čast pozastavi a čast proste zruši nemaju na to už vkuse niečo riešit ..
no a tu na mk sa od uderiek sumračných dozvieš 😂 že načo podnikaš ked máš len 100€ v čistom na mesiac, urobia z teba neschopaka uplneho
no na čo - na život, na kurzy, na kružky, na vylety ... v podstate to posuvame dalej do obehu ale negramotne sme my 😂😂😂 alebo napr aj na zdravotne odvody alebo dane ,nie závratné sumy ale lepšie vrabec v hrsti ako holub na streche ...

@sara07 mikroodvod je zrušený myslím, tí čo zarobia do 3000€/rok platiť nebudú

matago
Včera o 15:20

@anonym_autor to sú všetko také rady, nájdi si normálne zamestnanie.,zrušiť SZČO, keď nevieš podnikať, že sateraz nedarí, neznamená,že si neschopná,jednoducho doba je taká aká je, nemôžme to všetci zabaliť.Cgceli smeeto zabaliť , ale ako konateľ a majiteľ s r.o. nedostanem ani podporu, kým nezrušim firmu.Nájsť si prácu nie je také jednoduché, máme sro, už pomaly 30 rokov, maloobchod a služby,prešli sme si všeličím, mali sme 20 zamestnancov, postupne sa to okresávalo, zostali sme s MM sami, našťastie máme už deti veľké, v s.r.o. sme ako zamestnanci, konatelia, majitelia v jednom. O niečo sme rozšírili, niečo vypustili, niečo zmenili. Ale ideme ďalej, a áno fungujeme aj na úveroch, firemných.

sara07
Včera o 15:33
@anonym_48389a

@anonym_48389a nie je schválene ,čitala som aspon 3 rozličné návrhy
ešte sa len dohaduju
a uprimne 3000€ v hrubom to je nič proste ...

alenka58
Včera o 15:38

štátne zákazky nie sú nič moc, veľa SZČO na tom pohorelo, treba rozšíriť činnosť, alebo skončiť, 10 rokov v podstate trápenia je veľa a s tým že nemáte rezervu ani nehnuteľnosť tak vás čaká len trápenie, ak by našiel prácu na TPP a jeho pracovníci by stíhali tak by som možno ešte počkala ale ináč nie, je pekné že ti pomáhal s deťmi ale podnikanie je o niečom inom

sara07
Včera o 15:39
@anonym_48389a

@anonym_48389a uprimne ked máš priemerne iné roky 3500-4600 € v hrubom , tak čo
mikroodvod ta da dole
a ked dosiahneš 3000 € stopneš napr v lete lebo vieš že to nevyjde ??
ja som za nech teda vyrubu nejaky soc odvod systém ako pri zdravtonom, kolko zarobíš tolko vyrubu ... ale nie paušalne natvrdo , dôchodok ti to nezdvihne len proste podaruješ prachy
však aj ked platíme 2x odvody vlastne tak lepšiu starostlivost nemame ani nahodou

natalka13
Včera o 15:43
@a0

@anonym_7ae3ce 🙄 pracujem v marketingu pre viac firiem, tak rapídne to zas nikde nekleslo, je to len pár percent, dokonca niektoré podniky neskutočne stúpli. Vieš, zas sme pri tom, že má zamestnancov, na ktorých financie nemá 🤷🏼‍♀️. Mohol hasiť malý ohník, miesto toho, teraz chce kýblom vody zachrániť horiaci les…

@a0 ktore podniky stupaju v ziskoch?

anonym_48389a
Včera o 15:45
@sara07

@anonym_48389a uprimne ked máš priemerne iné roky 3500-4600 € v hrubom , tak čo
mikroodvod ta da dole
a ked dosiahneš 3000 € stopneš napr v lete lebo vieš že to nevyjde ??
ja som za nech teda vyrubu nejaky soc odvod systém ako pri zdravtonom, kolko zarobíš tolko vyrubu ... ale nie paušalne natvrdo , dôchodok ti to nezdvihne len proste podaruješ prachy
však aj ked platíme 2x odvody vlastne tak lepšiu starostlivost nemame ani nahodou

@sara07 veď áno, ale tí čo predávajú domáce vajíčka, alebo mamička na materskej čo niečo háčkuje na živnosť ju nemusí zrušiť..

natalka13
Včera o 15:45
@matago

@anonym_autor to sú všetko také rady, nájdi si normálne zamestnanie.,zrušiť SZČO, keď nevieš podnikať, že sateraz nedarí, neznamená,že si neschopná,jednoducho doba je taká aká je, nemôžme to všetci zabaliť.Cgceli smeeto zabaliť , ale ako konateľ a majiteľ s r.o. nedostanem ani podporu, kým nezrušim firmu.Nájsť si prácu nie je také jednoduché, máme sro, už pomaly 30 rokov, maloobchod a služby,prešli sme si všeličím, mali sme 20 zamestnancov, postupne sa to okresávalo, zostali sme s MM sami, našťastie máme už deti veľké, v s.r.o. sme ako zamestnanci, konatelia, majitelia v jednom. O niečo sme rozšírili, niečo vypustili, niečo zmenili. Ale ideme ďalej, a áno fungujeme aj na úveroch, firemných.

@matago my podobne, davame pracu ludom, ale este zopar ekonomickych chutoviek od kamenicky a spol. A balime to.

sara07
Včera o 15:49
@anonym_48389a

@sara07 veď áno, ale tí čo predávajú domáce vajíčka, alebo mamička na materskej čo niečo háčkuje na živnosť ju nemusí zrušiť..

@anonym_48389a aj pre tých je to málo proste
neviem či vieš zrovna hačkované hračky ak maš odbyt tak 3 je malo, to su hračky od 10-100€ / , nemôžeš predavat lebo ta to bavi za material a vypln
keby dali nejak 5-6000 strop, ako 9 ako je teraz to je vela to chápem

matago
Včera o 15:49
@natalka13

@matago my podobne, davame pracu ludom, ale este zopar ekonomickych chutoviek od kamenicky a spol. A balime to.

@natalka13 ale čo potom? Sme päťdesiatnici, stále si hovorím, že to nejako doklepeme, obe deti v zahraničí, našťastie sme ako tak zabezpečení, a či bude aspoň dáky dôchodok, to uvidíme. A to naozaj platíme poctivé odvody, ale sú mesiace, keď sa zarobí len na náklady, t.j. nájomné,odvody,a ako tak na tovarové zásoby

anonym_48389a
Včera o 15:50

Aj ,,bohatí,, to balia, vidia že zisky klesajú a lepšie to nebude, tak načo by živili krky, radšej to zabalia keď neteče..

anonym_48389a
Včera o 15:56
@sara07

@anonym_48389a aj pre tých je to málo proste
neviem či vieš zrovna hačkované hračky ak maš odbyt tak 3 je malo, to su hračky od 10-100€ / , nemôžeš predavat lebo ta to bavi za material a vypln
keby dali nejak 5-6000 strop, ako 9 ako je teraz to je vela to chápem

@sara07 bola som v jednej téme pred časom kde sa to rozoberalo, že hlavne takýmto do 3000€ sa to neoplatí a musia zrušiť živnosť a nielen to, ale že vyzabíjajú sliepky, tak aspoň sliepky nejaké tým zachránili.😆

autor
Včera o 16:03
@matago

@matago dakujem za osobnú skúsenosť. Tiez nechcem aby to muž zabalil, je zázrak nájsť prácu, ktorá ta baví a živí zároveň. No ked su v tom deti chcem byt opatrná a ja neviem rozlíšiť, ci je to zle obdobie alebo uz trvalý stav. Z tych úverov mam hlavne zlý pocit.
Keby bol iba tvoj muž majiteľ sro a bral by si firemné úvery riešila by si zúženie bsm na dlhy?

autor
Včera o 16:11
@alenka58

štátne zákazky nie sú nič moc, veľa SZČO na tom pohorelo, treba rozšíriť činnosť, alebo skončiť, 10 rokov v podstate trápenia je veľa a s tým že nemáte rezervu ani nehnuteľnosť tak vás čaká len trápenie, ak by našiel prácu na TPP a jeho pracovníci by stíhali tak by som možno ešte počkala ale ináč nie, je pekné že ti pomáhal s deťmi ale podnikanie je o niečom inom

@alenka58 rozprávali sme sa a nechce zatial prácu na tpp lebo by to nestíhal časovo keďže teraz sa snaží robit ponuky a oslovovať nových zákazníkov. Vraj na tom tak zle nie sme a vzdy sa daju stiahnuť priestory a okresať zamestnanci. Keby nebral úver tak toto ani neriešim, lenže týka sa to aj mna a deti a mne sa tie úvery na tovar nepáčia aj ked tvrdí ze to hned splatí. Hocico sa môže stat

autor
Včera o 16:12
@marsmykkok

@anonym_e2a3db čítala si úvodný príspevok? Mladšie bude mať o rok rok a pol, teda teraz má 6 mesiacov, to je fakt skoro strčiť do jaslí,,,

@marsmykkok taketo nečítajú. Iba si rychlo kopnú, ze sa vyhováram na decko. Ja nemam problem si nájsť aj dve roboty. Ked som chodila na vs mala som tri a tu som. Manžel nechce, aby som sla do prace.

sara07
Včera o 16:12
@anonym_48389a

@sara07 bola som v jednej téme pred časom kde sa to rozoberalo, že hlavne takýmto do 3000€ sa to neoplatí a musia zrušiť živnosť a nielen to, ale že vyzabíjajú sliepky, tak aspoň sliepky nejaké tým zachránili.😆

@anonym_48389a však oni to tak debilne nastavia aby mohli vykrikovat však sme niečo urobili ale pritom sa nič nezmení lebo ak to daju fakt len na 3000 v hrubom , oni su proste totálne odtrhnuty od reality
neviem prečo nechapu že nevydriapu viac z týchto ludi , že tých 131€ je proste vela pre nich ...

matago
Včera o 16:16
@anonym_autor

@matago dakujem za osobnú skúsenosť. Tiez nechcem aby to muž zabalil, je zázrak nájsť prácu, ktorá ta baví a živí zároveň. No ked su v tom deti chcem byt opatrná a ja neviem rozlíšiť, ci je to zle obdobie alebo uz trvalý stav. Z tych úverov mam hlavne zlý pocit.
Keby bol iba tvoj muž majiteľ sro a bral by si firemné úvery riešila by si zúženie bsm na dlhy?

@anonym_autor to asi nie, z nás dvoch som síce tá bojazlivejšia ja, ale zase všetko s čím manžel prišiel a napokon som na to pristúpila,tak vyšlo. Máme vo firme veľa súkromných peňazí, niečo sa vráti, potom zase "požičia", keď máme slabé zásoby, tak máme v tovare 50 000€. Ale bez toho to nejde. Ale oproti tebe máme výhodu dospelých detí,teda syn je už samostatná jednotka, a dcéra má pred sebou ešte cca dva roky univerzity v zahraničí ( 15000€ ročne) a to brigáduje. Niektoré obdobia boli fakt na mašlu, ale prežili sme. A v tých obdobiach boli deti malé,ale ja som v podstate nikdy nebola na rodičaku. Mne firma dáva určitú voľnosť, ale my sme z tých, čo si nepotrpia na drahé autá,ani dovolenku trikrát do roka.

autor
Včera o 16:17
@marsmykkok

@anonym_autor Muž podniká 10 rokov, prečo robí len tú jednu činnosť a nemá aj nejaké doplnkové na preklenutie zlých období? Má priestory, zamestnancov tak kde je problém?

@marsmykkok aj nas napadli nejake veci ale to je neisté odvetvie teraz a chcelo by to ďalšiu investíciu a aj moje zapojenie co teraz popri malom bábätku by som nestíhala. Manžel vramci svojej roboty skúša aj nove veci ale stale je to vramci toho sezónneho predaja. Skusim mu navrhnúť nech vymyslí nieco nove

autor
Včera o 16:22
@matago

@anonym_autor to asi nie, z nás dvoch som síce tá bojazlivejšia ja, ale zase všetko s čím manžel prišiel a napokon som na to pristúpila,tak vyšlo. Máme vo firme veľa súkromných peňazí, niečo sa vráti, potom zase "požičia", keď máme slabé zásoby, tak máme v tovare 50 000€. Ale bez toho to nejde. Ale oproti tebe máme výhodu dospelých detí,teda syn je už samostatná jednotka, a dcéra má pred sebou ešte cca dva roky univerzity v zahraničí ( 15000€ ročne) a to brigáduje. Niektoré obdobia boli fakt na mašlu, ale prežili sme. A v tých obdobiach boli deti malé,ale ja som v podstate nikdy nebola na rodičaku. Mne firma dáva určitú voľnosť, ale my sme z tých, čo si nepotrpia na drahé autá,ani dovolenku trikrát do roka.

@matago no my mame staré auto malicke a nechodíme na dovolenky. Ja vobec nemam nejaký drahší životný štýl. V podstate mi netreba nic. Muž je tiez skromný. Nechodíme ani do restik ani neobjednávame jedlo.
Ano presne ako píšeš, v tovare zvykol mat vela teraz uz nedrží na sklade skoro nic ale vela krat mu visí 10tisic vo vzduchu kym poplatok zákazníci faktúry.
No mozno u vas to bolo iné v tom, ze ste v tom boli spolu. Manžel podnikal este predtým ako sme sa spoznali takze ja do toho jednak ani nevidím a ťažko sa mi to berie ako nase.

anonym_6ccc1c
Včera o 16:25

poznám zo svojho okolia minimálne 5 ľudí, ktorí vzhľadom na súčasnú situáciu od minulého roka porušili živnosti a normálne sa zamestnali. Ak to niekto nie je ochotný spraviť, ťažko radiť, veď môže normálne pracovať a popritom mať firmu ako bočák

matago
Včera o 16:29
@anonym_autor

@matago no my mame staré auto malicke a nechodíme na dovolenky. Ja vobec nemam nejaký drahší životný štýl. V podstate mi netreba nic. Muž je tiez skromný. Nechodíme ani do restik ani neobjednávame jedlo.
Ano presne ako píšeš, v tovare zvykol mat vela teraz uz nedrží na sklade skoro nic ale vela krat mu visí 10tisic vo vzduchu kym poplatok zákazníci faktúry.
No mozno u vas to bolo iné v tom, ze ste v tom boli spolu. Manžel podnikal este predtým ako sme sa spoznali takze ja do toho jednak ani nevidím a ťažko sa mi to berie ako nase.

@anonym_autor toto chápem, ale bez tovaru to nejde, občas, pro tom ako ide všetko rýchlo a dopredu, je trochu problém odhadnúť, do čoho investovať, čo sa rýchlo predá, alebo čo mi zostane dlho na sklade. Možno by pomohlo, keby prešiel manžel na s r.o. ,mne osobne sa to zdá jednoduchšie. Ale teda ako píšem vyššie,my sme obaja zamestnanci vo vlastnej firme, takže odvody sú automatické. A nemyslím si, že keď ti vlastná firma nezarobí obrovské peniaze, tak to máš zabaliť. Ak máš možnosť, vráť sa skôr do zamestnania, podľa mňa to pomôže, najmä po tej psychickej stránke. Aspoň niečo budete mať každý mesiac isté. V tých ťažších obdobiach by som sa sa to upísala diablovi 🤣

anonym_cd1ceb
Včera o 16:30
@anonym_autor

@anonym_5b161b pisala som to v komentári, na ktorý reaguješ

@anonym_autor podpor ho.Uz ste jeden úver mali vtedy si sa nebala?Podnikatelia majú veľa úverov u vás ide fakt o nie vysokú sumu.Sused má stavebnú firmu a brava úver, lebo na konci má veľký zisk
Vieš, malé peniaze robia malé peniaze, veľké veľké.
Nemôže robiť celoročne prečo je jeho práca len sezónna?pri 10 t by som sa nebala

f333
Včera o 16:30
@anonym_autor

@anonym_autor pod atojich informacii z prispevkov jemi ajsne,ze be zurazky/nato sa nama surazat,pretoze emocie su zlym radcom / ty ani tovjmanzel nemate ani rpvnu ani finacnu aekonomicku gramotnost.
Uz prd 10 rokmi sinala mat zrusene BSM . Ziad aten,mkto nepodnika atym ochani seba aj rodinu pre parve nezodpovednym podnikanim ci dlhmi.Hlacne,ked manzel je zivnostnikomTvojmanzel je neschopnym podnikatelom. jeot zrejme z ejho konania, A nie rpeto,ze terza je kriza . Ale preto,ze cely cas podnikania nesetril zisktak,aby mal rezerbu a podnik ratol. To,ze neprepusti zametnancov ,ked podnik neprospieva,ze zasadna podnikatelska chyba
Aasinema ani ponatia /ako ty /ze jerozdiel obrat ,zisk a mesacny prijem.Takze ste zilina pokrji chdobyalebo teda od vyplaty k vyplate. Cize ak mal aj nejaky obrat, tak to premenil casto na prijem do domacnosti a neelokoval zisk do firmy na horsie casy
On nema ani asi valne vzdelanie ani nejake remeslo,kdeby ako odbornik v TPP zarobil viac,ako len zakladny prijem.
Aasi8zijete aj nad svoje pomery,ked plate drhy podnajomale potom zijete na hranici finacneho minima. . A mate deti,ked na to nemate financie.A ty namiesto toho,aby si isla pracovat, / tak zijete z davky a mas obavy ,ze manzel vas zadlzi znovu.
Ale za advokatom si este neebola ,zeby podal navrh na sud na zrusenie BSM.To na co cakas?Na Slovo svojho muza, ze uhradi vase dlhy? Takych som auz videla,co prisli aj o strechu na havou za zle rozhodnutia manzela a pravnu negramostnost ci finacnu. Nebudem ti psat,ze manzel ma ist na S.R .O pretoze taka rada vyzaduje poznanie realneho stavu podnikania u tvojho manzela. Tam treba finacneho poradcu a advokata
Akokolvek,nevahaj , pokial vas manzel nezodpovedne nazadlzi.
Azemestnanci sluzia na tvrenie zisku v podniku,nie na zastupenie pestunky. A manzel je podnikatel a nie pestunka. Nemoze robit jedno aj druhe.Takze sa nevednoval podniku ale bol s detmi. To potom jasne,ze nic nezarobil.Pri zivnostnikoch sa toto nemoze takto robit. On nie je manager velkej frmy,ze ma na to ludi, co spravuju jeho podnik a on moze mat sabatikal s detmi.AJ taky musi davat pozor, komu zveruje biznis
Ach jaj.

a0
Včera o 16:31
@natalka13

@a0 ktore podniky stupaju v ziskoch?

@natalka13 poviem ti v apríli, ale väčšinou tie, ktoré nezaspali dobu, s istotou viem že napr. taký gymbeam ide neskutočne bomby, Gardeon tiež nezaháľa, Senseone, Puella 🤷🏼‍♀️. Sú to 5-15r firmy, ktoré nastúpili na správny vlak a už sa vezú na vlne expanzie.

betulinka1
Včera o 16:42

@anonym_autor v prvom rade musi eliminovať naklady a s tym suvisi prepustenie zamestnancov, aspon jedneho alebo aspon dvom skratit uvazok. Zial je to tak. Tu ide bokom socialne myslenie, ze tu pracuju vela rokov. Zial to ide na úkor rodiny. Na tovare usetrit nevie. Pozicka je krajná cesta, lebo bezúčelové pôžičky maju vysoke percenta úroku. Aj ked tovar preda bojim sa, ze nema taku maržu na tom tovare aby zaplatila aj urok aj porkyla naklady firmy. Na druhu stranu jasne, kazdy premýšľa o sro, lebo odvody. Ale treba mysliet nato, ze ked bude mat sro, nebude si nic platit a ostane PN, tak co pocas PN dostane? Ak by sa stalo horsie, tak vlastne vdovsky a sirotský sa pocita z tych príjmov. Sro su fajn ale treba mysliet aj na zadne vratka. Ak mi stoji firma urcite by som v prvom rade pustila zamestancov, ked sa rozbehne vzdy si vie najst novych alebo znova oslovit starych. Proste je to tak.

autor
Včera o 16:47
@f333

@anonym_autor pod atojich informacii z prispevkov jemi ajsne,ze be zurazky/nato sa nama surazat,pretoze emocie su zlym radcom / ty ani tovjmanzel nemate ani rpvnu ani finacnu aekonomicku gramotnost.
Uz prd 10 rokmi sinala mat zrusene BSM . Ziad aten,mkto nepodnika atym ochani seba aj rodinu pre parve nezodpovednym podnikanim ci dlhmi.Hlacne,ked manzel je zivnostnikomTvojmanzel je neschopnym podnikatelom. jeot zrejme z ejho konania, A nie rpeto,ze terza je kriza . Ale preto,ze cely cas podnikania nesetril zisktak,aby mal rezerbu a podnik ratol. To,ze neprepusti zametnancov ,ked podnik neprospieva,ze zasadna podnikatelska chyba
Aasinema ani ponatia /ako ty /ze jerozdiel obrat ,zisk a mesacny prijem.Takze ste zilina pokrji chdobyalebo teda od vyplaty k vyplate. Cize ak mal aj nejaky obrat, tak to premenil casto na prijem do domacnosti a neelokoval zisk do firmy na horsie casy
On nema ani asi valne vzdelanie ani nejake remeslo,kdeby ako odbornik v TPP zarobil viac,ako len zakladny prijem.
Aasi8zijete aj nad svoje pomery,ked plate drhy podnajomale potom zijete na hranici finacneho minima. . A mate deti,ked na to nemate financie.A ty namiesto toho,aby si isla pracovat, / tak zijete z davky a mas obavy ,ze manzel vas zadlzi znovu.
Ale za advokatom si este neebola ,zeby podal navrh na sud na zrusenie BSM.To na co cakas?Na Slovo svojho muza, ze uhradi vase dlhy? Takych som auz videla,co prisli aj o strechu na havou za zle rozhodnutia manzela a pravnu negramostnost ci finacnu. Nebudem ti psat,ze manzel ma ist na S.R .O pretoze taka rada vyzaduje poznanie realneho stavu podnikania u tvojho manzela. Tam treba finacneho poradcu a advokata
Akokolvek,nevahaj , pokial vas manzel nezodpovedne nazadlzi.
Azemestnanci sluzia na tvrenie zisku v podniku,nie na zastupenie pestunky. A manzel je podnikatel a nie pestunka. Nemoze robit jedno aj druhe.Takze sa nevednoval podniku ale bol s detmi. To potom jasne,ze nic nezarobil.Pri zivnostnikoch sa toto nemoze takto robit. On nie je manager velkej frmy,ze ma na to ludi, co spravuju jeho podnik a on moze mat sabatikal s detmi.AJ taky musi davat pozor, komu zveruje biznis
Ach jaj.

@f333 prepac, vela som z tvojej odpovede nerozumela. A to co sa dalo prečítať, v tom absolútne nemáš pravdu.