icon

Ako zvládať napätý vzťah so svokrou?

Včera o 14:50

Ahojte, mám najlepšiu svokru na svete - ako človek je neskutočne dobrá, snaživá, viem že ma má rada, ale vždy keď u nej strávim 2 hodiny na návšteve, 2 dni sa musím dávať dokopy, nervový systém úplne rozhodný, je to proste tak neskutočne neempatický nadradený človek že ju nedávam.
Pritom vidím ako sa snaží, aby so mnou dobre vychádzala, aby sme boli spokojní, neviem ako sa mám pri nej správať lebo na jednej strane ju mám naozaj rada a som vďačná za taký vzťah s ňou, na druhej u nej naozaj trpím a nedá sa jej ani nič povedať lebo nepochopí.

Príklady jedného dňa stráveného s ňou: vie že ako dieťa som bola zneužitá jedným chlapom. Ona o tom vie. Ešte aj dnes keď sa ocitnem niekde sama s cudzím mužom v blízkosti (v prírode, v miestnosti, hocikde), tak mi zdrevenejú nohu a neviem sa pohnúť. Rozprávali sme sa o ľuďoch ktorí zamrznú na ferate a musia pre nich prísť záchranári a ona sa tak schuti smiala na nich akí sú neschopní - snažil sa jej to muž vysvetliť že to robí mozog a nie je to také ľahké prekonať - stále sa smiala - tak som jej povedala príhodu keď aj mne prestali nohy fungovať keď som sa ocitla v lese sama a za mnou bol cudzí muž - jej poznámka - ty si taká labilná.
A ja mám chuť jej streliť do xichtu že a vy ste hnusná, necitlivá a nadradená - ale nespravím to lebo to by bol asi koniec.

Alebo - navarila, zavolala nás na obed. Trvala na tom. Tak sme prišli, najedli sa, poďakovali. Šla som umyť riad, nepustila ma k nemu. Keď sa začnem s ňou doťahovať, tak ona drží tak tvrdo že ma muž zastaví že to mám nechať tak, nemá to význam (ona musí vždy vyhrať). Tak som sa už ani moc nesnažila. Vlastným telom ma zastavila.

Potom sme šli do obchodu (nemá auto tak nech si nakúpi), prechádzame sa pomedzi regále a ona zrazu začne rozprávať ako som sa dnes narobila. Pozerám na ňu že ako to myslí. A ona že - veď si si tam spokokne sedkala na gauči a nič si nerobila. No do mňa sto jedov, ale udržala som sa, povedala som si že nemá zmysel reagovať, nechala som ju tam a šla k pokladni zaplatiť svoj nákup ktorý som ani nedokončila.

Ďalšia príhoda z toho istého obchodu len kúsok vedľa že som si šla kúpiť čižmy na zimu. Lebo sa mi moje rozpadli. Ona mi ich pred pokladňou vytrhla z ruky (doslova) že mi spraví radosť a kúpi mi ich na narodeniny ktoré mám koncom marca. Chcela som si ich vziať naspäť ale tak držala že ma muž zastavil že to nemá zmysel. Tak ich zaplatila, ďakujem svokra. A ona že mi ich dá až v marci! Do mňa zas jedy že tak takto nie, že jej vrátim peniaze ale potrebujem ich teraz v zime a nie na jar. Nie. Je to darček a hotovo. Normálne rozmýšľam zajtra si ich ísť kúpiť a just tie isté.

Toto je len príklad jedného dňa a ja som už zúfalá. Lebo na jednej strane je to dobrá žena, snaží sa, len proste jej nedochádzajú základné veci. Kedysi som sa na takýchto situáciách dokázala zasmiať, necitlivé poznámky ignorovať, ale čím som staršia, tým viac cítim že proste tie stretnutia s ňou nedávam. Nech sa snažím ako sa snažím, prídem od nej domov, klepe ma, som unavená ako zbitý pes, muž nechápe prečo - veď ona je už taká a keď niečo poviem tak on mi len povie že bude to jej vekom len horšie, mám si zvykať, aj on si zvyká, má dve uši.

Ako si na to zvyknúť? Ako si tie veci proste nechať mimo seba, neriešiť, nepripúšťať?
Proste chcem ísť od svokry a povedať jej - svokrička zlatá ďakujem za obed, prísť domov vysmiata, aby ma neklepalo, neriešiť a nechať tak. Ozaj neviem ako mať takýto prístup.

autor
Včera o 17:20
@anonym_479d60

Ona ma nejaky komplex a lieci si to tym, ze musi mat tu svoju bodku na zaver.. "zahviezdit", napadne jej nieco a neuvazuje nad nasledkami, rychlo vzplanie a ukonci to po svojom. Ona vie nieco naj. Je mama, ma odzite, skusenosti, bla bla.. ty si mlada (dieta, ako aj jej syn)
A naozaj, toto nie je naj svokra ani osoba na svete.. to by bola, keby rozmyslala nad nasledkami a nechcela by ublizit ci priamo ci nepriamo.. kedze sa to opakuje roky, nezmeni sa

@anonym_479d60 vieš koľkokrát som si už povedala - vieš aká je, neotváraj sa jej, nevysvetľuj, nehovor jej citlivé veci... A zakaždým sa zas a zas nechám vtiahnuť do rozhovoru, poviem niečo, ona ma zhodí a ja ľutujem že som niečo povedala. A zas si hovorím - už nikdy viac, radšej si zahryzni do jazyka, už si sa toľkokrát poučila, a navyšuje to spravím zas.

autor
Včera o 17:25
@gribka1

Nič strašné tá tvoja svokra, každý je nejaký, nechajte byť ľudí takými ako sú, ak sa to nedá, tak oplácať tým istým. Ale načo. No a tie konkrétne príklady, nauč sa pri prvom odmietnutí tvojej ponuky nechať tak. Zas ja by som tiež nikoho nenechala umývať riad. Načo preboha si to tak veľmi chcela. Že podľa nej drela celý deň? No a? Ona to tak vidí, tak nerieš. A tie čižmy? No kúp si iné a budeš mať svoje.

@gribka1 a toto je presne to čo by som sa chcela naučiť. Je aká je, tie slová sú jej, nie moje, ona sa strápňuje, nie ja. Nech si to kúpi keď má z toho radosť, ja si zajtra kúpim nové ktoré môžem nosiť hneď. Bla bla bla. Presne toto chcem.
Realita? Prídem domov, klepe ma, tlak mám až na strope, hodinu som zatvorená v izbe a len pozerám do steny, alebo si idem zabehať lebo telo to proste záchvaty´nechce a odmieta zažívať.

13uzivatelka11
Včera o 17:26
@anonym_autor

@gribka1 a toto je presne to čo by som sa chcela naučiť. Je aká je, tie slová sú jej, nie moje, ona sa strápňuje, nie ja. Nech si to kúpi keď má z toho radosť, ja si zajtra kúpim nové ktoré môžem nosiť hneď. Bla bla bla. Presne toto chcem.
Realita? Prídem domov, klepe ma, tlak mám až na strope, hodinu som zatvorená v izbe a len pozerám do steny, alebo si idem zabehať lebo telo to proste záchvaty´nechce a odmieta zažívať.

@anonym_autor ale toto tiež nie je úplne normálne že to zas až takto prezivas nejakú trápnu poznámku. Čo by si robila kebyže zistíš že ťa kolegyne v praci ohovárajú a vymýšľajú si alebo čo..

anonym_479d60
Včera o 17:40

A riesis alebo riesila si nejako svoju traumu z minulosti?
Lebo mozno aj tam bude pes zakopany.. teda asi to bude viac veci spolu.. ale aj to ako to vsetko vekmi prezivas a ako si myslis, ze ona je naj svokra, teda take ine, akoby posunute hranice mas.. vies sa niekomu nestrannemu vyrozpravat, co mozno ponukne iny pohlad, nejak nastartuje ta..

gribka1
Včera o 18:02
@anonym_autor

@anonym_autor Veď toto, musíš nájsť pokoj v sebe, sústrediť sa len na seba, nenechať sa ovplyvniť cudzími ľuďmi, lebo teraz je to svokra, potom to bude niekto iný. Jasné, prežila si si niečo, čo iní nie, je tam trauma, aj kvôli tomu si toto berieš osobne. Skús sa na správanie iných pozerať ako na komédiu, veď je smiešna postavička, ktorá má v sebe určite tiež nejakú traumu. Buď sa otriasla a posililo ju to natoľko, že si myslí, že aj iní to majú mať takto, alebo svoju traumu nestrávila a preto je aká je. Ale to nie je tebou, ale ňou. Neviem, čo by ti pomohlo, lebo každému niečo iné.

autor
Včera o 18:11
@13uzivatelka11

@anonym_autor ale toto tiež nie je úplne normálne že to zas až takto prezivas nejakú trápnu poznámku. Čo by si robila kebyže zistíš že ťa kolegyne v praci ohovárajú a vymýšľajú si alebo čo..

@13uzivatelka11 presne tam smeroval ten môj príspevok. Ale keď sa tak nad tým zamyslím, asi to nebude o jednej trápnej poznámke, ale o sérii mikroútokoch ktorými ma dávkuje celé roky.
Dnes som si skúšala písať denník a sama seba som sa pýtala, prečo mi tie jej poznámky tak vadia a presne toto mi prišlo.
Že to začalo keď bol môj muž na operácii, a keď ho prepustili z nemocnice tak mala celý byt nachystaný preňho, posteľ, nakúpenú kozmetiku, s tým že on predsa ide ku nej bývať, údajne aby ma odbremenila. No samozrejme že šiel rovno domov. Ja som sa nad tým nikdy nepozastavila, mala som vtedy iné starosti v hlave. Ani som si neuvedomila ako moc ma to zasiahlo, až dnes to vyliezlo že to bol úder - ty si neschopná, ja sa o svojho syna postarám lepšie. Že tam to začalo.
A druhá situácia na ktorú som si spomenula keď som venčila maminho psa (má veľkého psa), stretla som svokru, ona zakričala na psa, tak sme šli ku nej, ja som povolila vodítko na dlhšie aby sa mohli zvítať, pes k nej pribehol a od radosti jej tak k jemne zobral rukáv do papule ani nie ruku ale rukáv a tak sa šuchol bokom zubov o jej bundu. Ten pes si myslí že má zuby na hryzenie granúl a aportovanie loptičky. Ona dodnes ešte aj predo mnou tvrdí ako ju pohrýzol, a keď ju upozorním že som tam bola tak povie - ale zahnal sa.
A že toto boli dve situácie ktoré to odštartovali - že každá jej ďalšia a ďalšia poznámka je ako kvapka oleja do už rozhoreného ohňa a po rokoch je z toho slušný požiar.

autor
Včera o 18:16
@anonym_479d60

A riesis alebo riesila si nejako svoju traumu z minulosti?
Lebo mozno aj tam bude pes zakopany.. teda asi to bude viac veci spolu.. ale aj to ako to vsetko vekmi prezivas a ako si myslis, ze ona je naj svokra, teda take ine, akoby posunute hranice mas.. vies sa niekomu nestrannemu vyrozpravat, co mozno ponukne iny pohlad, nejak nastartuje ta..

@anonym_479d60 nie nikdy som to neriešila a nemám problém o tom hovoriť, a keď o tom niekomu poviem tak sa stretnem s poznámkami typu - každý máme niečo, aj horšie veci sa dejú, atd. To s tými posunutými hranicami je dosť možné.

gribka1
Včera o 18:16
@anonym_autor

@13uzivatelka11 presne tam smeroval ten môj príspevok. Ale keď sa tak nad tým zamyslím, asi to nebude o jednej trápnej poznámke, ale o sérii mikroútokoch ktorými ma dávkuje celé roky.
Dnes som si skúšala písať denník a sama seba som sa pýtala, prečo mi tie jej poznámky tak vadia a presne toto mi prišlo.
Že to začalo keď bol môj muž na operácii, a keď ho prepustili z nemocnice tak mala celý byt nachystaný preňho, posteľ, nakúpenú kozmetiku, s tým že on predsa ide ku nej bývať, údajne aby ma odbremenila. No samozrejme že šiel rovno domov. Ja som sa nad tým nikdy nepozastavila, mala som vtedy iné starosti v hlave. Ani som si neuvedomila ako moc ma to zasiahlo, až dnes to vyliezlo že to bol úder - ty si neschopná, ja sa o svojho syna postarám lepšie. Že tam to začalo.
A druhá situácia na ktorú som si spomenula keď som venčila maminho psa (má veľkého psa), stretla som svokru, ona zakričala na psa, tak sme šli ku nej, ja som povolila vodítko na dlhšie aby sa mohli zvítať, pes k nej pribehol a od radosti jej tak k jemne zobral rukáv do papule ani nie ruku ale rukáv a tak sa šuchol bokom zubov o jej bundu. Ten pes si myslí že má zuby na hryzenie granúl a aportovanie loptičky. Ona dodnes ešte aj predo mnou tvrdí ako ju pohrýzol, a keď ju upozorním že som tam bola tak povie - ale zahnal sa.
A že toto boli dve situácie ktoré to odštartovali - že každá jej ďalšia a ďalšia poznámka je ako kvapka oleja do už rozhoreného ohňa a po rokoch je z toho slušný požiar.

@anonym_autor No a ešte stále ti ostal názor, že tvoja svokra dobrá a sa snaží? No nie, nie je. 😂😂

autor
Včera o 18:23
@gribka1

@anonym_autor Veď toto, musíš nájsť pokoj v sebe, sústrediť sa len na seba, nenechať sa ovplyvniť cudzími ľuďmi, lebo teraz je to svokra, potom to bude niekto iný. Jasné, prežila si si niečo, čo iní nie, je tam trauma, aj kvôli tomu si toto berieš osobne. Skús sa na správanie iných pozerať ako na komédiu, veď je smiešna postavička, ktorá má v sebe určite tiež nejakú traumu. Buď sa otriasla a posililo ju to natoľko, že si myslí, že aj iní to majú mať takto, alebo svoju traumu nestrávila a preto je aká je. Ale to nie je tebou, ale ňou. Neviem, čo by ti pomohlo, lebo každému niečo iné.

@gribka1 áno má traumy. A kvôli nim sa snaží pôsobiť ako tá silná, tá správna, že všetko vie najlepšie a o všetkých sa postará. Ďakujem za túto správu, takto sa na ňu pozrieť mi moc pomohlo. Už teraz cítim úľavu ☺️☺️☺️

autor
Včera o 18:27
@gribka1

@anonym_autor No a ešte stále ti ostal názor, že tvoja svokra dobrá a sa snaží? No nie, nie je. 😂😂

@gribka1 To mi úplne až teraz došlo. Ale stále ju nevidím ako zlú, ani ju neospravedlňujem, ten tvoj predošlý príspevok sa mi páčil lebo presne som ju teraz videla ako to vystrašené stvorenie ktoré si okolo seba vyrobilo škrupinu dokonalosti a inak to proste nevie. Úľava - nie je to o mne, je to o jej zraneniach ☺️

gribka1
Včera o 18:31
@anonym_autor

@gribka1 To mi úplne až teraz došlo. Ale stále ju nevidím ako zlú, ani ju neospravedlňujem, ten tvoj predošlý príspevok sa mi páčil lebo presne som ju teraz videla ako to vystrašené stvorenie ktoré si okolo seba vyrobilo škrupinu dokonalosti a inak to proste nevie. Úľava - nie je to o mne, je to o jej zraneniach ☺️

@anonym_autor Áno, teším sa, ak ti to aspoň trošku pomôže.😁

ivana11155
Včera o 18:41

@anonym_autor no neviem ci mas az taku dobru svokru. Ved ona do teba riadne rype, neviem ci to robi vedome alebo nevedome. To vnucovanie sa s tym riadom, bola tvoja blbost. Mna napr. ani mama nenecha umyvat, ona si to musi urobit po svojom. To co sa ti stalo s tym zneuzitim by som ja vobec nevytahovala ako priklad, radsej by som bola ticho. A ostatne je len rypanie a rypanie tvojej svokry, kedy ona vie, ze si to moze dovolit, tak urobi. Nastav si tam nejaky vnutorny obranny mechanizmus, lebo to buses znasat cim dalej tym tazsie.

kikulienkadd
Včera o 18:41

Ahoj, @autorka, prečítaj si svoj text ako keby si nebola zainteresovaná. Ako keby išlo o cudzích ľudí. Otvor oči...

anonym_fd2cda
Včera o 18:50

Ahoj, mám podobnú variantu. Mne pomohlo, že som pochopila, že svokra nemá v sebe zabudovaný "filter nevhodných poznámok." Ona je presvedčená, že všetkým chce najlepšie, no má na to svoju vlastnú optiku. Prevešala mi párkrát prádlo, ostrihala ťahavý kvet, lebo zhodnotila, že je "splesnivelý", na dovolenke v zahraničí sa vychvaľovala, že bolo super, mali klímu aj na balkóne 🙂 Ale zas viem, že vedome by mi neublížila. Len je, ako to povedať, jednoduchšia. Ale viem, že hocikedy by mi aj obličku dala. Takže autorku chápem.

michaela329
Včera o 18:59

@anonym_autor nie moja zlatá, Ty nemáš dobrú svokru.

doriiis
Včera o 19:07
@anonym_b112e5

@doriiis jedla si dnes už niečo?

@anonym_b112e5 ... Čo sa ti nezdá milý anonym? Či len tak z nudy mi dávaš takéto blbé otázky?

anonym_c48727
Včera o 19:16
@doriiis

@anonym_b112e5 ... Čo sa ti nezdá milý anonym? Či len tak z nudy mi dávaš takéto blbé otázky?

@doriiis anonym určite zaujíma, čo si dnes varila... 😆

13uzivatelka11
Včera o 19:27

No. Určite by som sa s takou osobou nestretavala nejako často. A druhá vec že ty by si si to tiež mala nejako v sebe poriešiť a kľudne aj so psychológom, alebo začni nejaké meditácie. Lebo aj napriek tomu všetkému je fakt divné, že ťa jedna poznámka až takto vezme, že sa potrebuješ zatvárať do izby.. a to je jedno čo urobila v minulosti.. je to typicka svokra, "najlepšia na svete" a kebyže má každá ktorá má podobnú svokru reagovať ako ty..

anonym_851348
Včera o 19:28

@anonym_autor podla mna je zakomplexovana, psychicky nevyrovnana. To s cizmami, to bolo riadne na hlavu.

mircalla
Včera o 19:45

Ale co si....aka dobra svokra
Vsetko toto je zamerne a uziva si, ze ti robi naprieky

autor
Včera o 20:08
@anonym_fd2cda

Ahoj, mám podobnú variantu. Mne pomohlo, že som pochopila, že svokra nemá v sebe zabudovaný "filter nevhodných poznámok." Ona je presvedčená, že všetkým chce najlepšie, no má na to svoju vlastnú optiku. Prevešala mi párkrát prádlo, ostrihala ťahavý kvet, lebo zhodnotila, že je "splesnivelý", na dovolenke v zahraničí sa vychvaľovala, že bolo super, mali klímu aj na balkóne 🙂 Ale zas viem, že vedome by mi neublížila. Len je, ako to povedať, jednoduchšia. Ale viem, že hocikedy by mi aj obličku dala. Takže autorku chápem.

@anonym_fd2cda presne! Úplne si to trafila, nie si ty moja švagriná? 🤣🤣🤣🤣🤣
Prišla ku mne domov, zobrala si z krabice moje úplne nové rukavice a začala s nimi trhať burinu na záhrade. Keď som jej povedala že haló, aspoň sa spýtajte, tie rukavice tu neboli nachystané pre vás, skonštatovala že čo iné by som s nimi robila. Ja som naštvaná odišla, ona trhala ďalej, ani si nevšimla.
A ešte keď som strihala stromček, čo sa nabehala okolo mňa že tieto konáre na tejto strane mu mám nechať, keď mi to už asi 10-ty krát povedala tak som stratila nervy a povedala som jej ako chcete. Ona bola spokojná. Na ďalší rok keď bola u nás na návšteve, skonštatovala že aký má ten stromček škaredý tvar, že na jednej strane je prerastený a že by som ho mala ostrihať. A tak som jej doniesla rukavice, nožnice že nech sa páči, minulý rok som ho ostrihala presne podľa jej rád, tak nech si to teraz ide sama opraviť.
Smiala sa na tom, že ako som jej to vrátila a nechala ho tak 🤣🤣🤣

autor
Včera o 20:13
@13uzivatelka11

No. Určite by som sa s takou osobou nestretavala nejako často. A druhá vec že ty by si si to tiež mala nejako v sebe poriešiť a kľudne aj so psychológom, alebo začni nejaké meditácie. Lebo aj napriek tomu všetkému je fakt divné, že ťa jedna poznámka až takto vezme, že sa potrebuješ zatvárať do izby.. a to je jedno čo urobila v minulosti.. je to typicka svokra, "najlepšia na svete" a kebyže má každá ktorá má podobnú svokru reagovať ako ty..

@13uzivatelka11 aké meditácie? Ja meditujem, pri hudbe alebo v tichu, poznáš nejaké vedené ktoré by mi nejako pomohli práve s týmto?

autor
Včera o 20:28
@anonym_fd2cda

@anonym_fd2cda a s tou obličkou, presne takto to cítim. Že proste nie je zlá ako človek, v podstate mám dobrú svokru len ju nemôžem vystáť s tou nadradenosťou a neustálym rýpaním 🙈🙈🙈

doriiis
Včera o 20:29
@anonym_c48727

@doriiis anonym určite zaujíma, čo si dnes varila... 😆

@anonym_c48727 ... Mať vaše problémy.

13uzivatelka11
Včera o 20:36
@anonym_autor

@13uzivatelka11 aké meditácie? Ja meditujem, pri hudbe alebo v tichu, poznáš nejaké vedené ktoré by mi nejako pomohli práve s týmto?

@anonym_autor tak to teda nemám, ale možno skús nejake na odpútanie od osoby, na čistenie a harmonizáciu cakier.. posilnenie sebadôvery..netuším, popozeram, ale proste aj pre teba bude najlepšie keď sa s tým naučíš lepšie vysporiadať aby ťa neovplyvnila jedna blbá poznámka, keďže si svokra evidentne niečo kompenzuje len na tebe.

motylik2559
Včera o 20:42
@anonym_autor

@anonym_fd2cda a s tou obličkou, presne takto to cítim. Že proste nie je zlá ako človek, v podstate mám dobrú svokru len ju nemôžem vystáť s tou nadradenosťou a neustálym rýpaním 🙈🙈🙈

@anonym_autor Ahoj, nehnevaj sa co napisem, neber to ani ako utok, ale po precitani na mna to posobi, ze take vztahy na oko. Nejako sa mi nechce verit,ze toto cele svokrine spravanie nie je vedome. Je dospela aj svojpravna, a to ze ma mozno trochu vyssi vek neznamena, ze si toho spravania nie je vedoma. Skor mam pocit, ze si pre nu vdacna obet, ktora skace ako psik, na ktoreho piskne tak ako ona chce a ty jej nikdy nepovies aj keby slusne, ze toto nie. A ked aj, ako za tie cizmy, tak povolis (a si bez ciziem na zimu). Tiez sa mi nepaci reakcia tvojho muza,ked ti povie, ze nech neriesis to alebo ono, lebo sa to neoplati, preco nepovie on svojej mame,ze Mami ale ved nechaj, teraz to spravi Janka. Aj on sa jej snad boji? Ved si pri nej ako putka bez nazoru a ked ho aj prejavis, tak aj tak ustupujes donekonecna a ona spokojna,ze zas dosiahla svoje. Mne toto spravanie pride manipulativne a toxicke, a podla mna si aj preto z jej taka roztrasena, ked si tam viac ako hodinu. Moja rada, bud sa nauc si slusne presadzat svoje (aby bolo aj po tvojom, nie iba skakat ako poslusny psik)a budes si za tym stat (potom uvidis aj jej pravu tvar aka k tebe bude ked neustupis a nebude po jej-mozno zistis,ze zas az taka dobra svokricka to nie je) alebo bud s nou max do hodiny, aby si nebyvala vyflusnuta a frustrovana po odchode od nej.

mircalla
Včera o 20:43
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj, nehnevaj sa co napisem, neber to ani ako utok, ale po precitani na mna to posobi, ze take vztahy na oko. Nejako sa mi nechce verit,ze toto cele svokrine spravanie nie je vedome. Je dospela aj svojpravna, a to ze ma mozno trochu vyssi vek neznamena, ze si toho spravania nie je vedoma. Skor mam pocit, ze si pre nu vdacna obet, ktora skace ako psik, na ktoreho piskne tak ako ona chce a ty jej nikdy nepovies aj keby slusne, ze toto nie. A ked aj, ako za tie cizmy, tak povolis (a si bez ciziem na zimu). Tiez sa mi nepaci reakcia tvojho muza,ked ti povie, ze nech neriesis to alebo ono, lebo sa to neoplati, preco nepovie on svojej mame,ze Mami ale ved nechaj, teraz to spravi Janka. Aj on sa jej snad boji? Ved si pri nej ako putka bez nazoru a ked ho aj prejavis, tak aj tak ustupujes donekonecna a ona spokojna,ze zas dosiahla svoje. Mne toto spravanie pride manipulativne a toxicke, a podla mna si aj preto z jej taka roztrasena, ked si tam viac ako hodinu. Moja rada, bud sa nauc si slusne presadzat svoje (aby bolo aj po tvojom, nie iba skakat ako poslusny psik)a budes si za tym stat (potom uvidis aj jej pravu tvar aka k tebe bude ked neustupis a nebude po jej-mozno zistis,ze zas az taka dobra svokricka to nie je) alebo bud s nou max do hodiny, aby si nebyvala vyflusnuta a frustrovana po odchode od nej.

@motylik2559 Velmi trefne

autor
Včera o 20:49
@13uzivatelka11

@anonym_autor tak to teda nemám, ale možno skús nejake na odpútanie od osoby, na čistenie a harmonizáciu cakier.. posilnenie sebadôvery..netuším, popozeram, ale proste aj pre teba bude najlepšie keď sa s tým naučíš lepšie vysporiadať aby ťa neovplyvnila jedna blbá poznámka, keďže si svokra evidentne niečo kompenzuje len na tebe.

@13uzivatelka11 ona sa takto chová aj ku kamarátkam. Moralizuje, poúča, hovorí im čo majú robiť, a ešte sa s tým aj chváli že čo ktorej povedala a ako im vyčistila žalúdok. Takže je ona je taká a nie, nie je to o 1 poznámke ale o tisíckach poznámok za tie roky kedy už preteká pohár a neviem ako z toho von.

Skúsim si asi znovu stiahnuť Zelenku, on má presne takéto, ďakujem za tip ☺️

mircalla
Včera o 20:54
@anonym_autor

@anonym_479d60 vieš koľkokrát som si už povedala - vieš aká je, neotváraj sa jej, nevysvetľuj, nehovor jej citlivé veci... A zakaždým sa zas a zas nechám vtiahnuť do rozhovoru, poviem niečo, ona ma zhodí a ja ľutujem že som niečo povedala. A zas si hovorím - už nikdy viac, radšej si zahryzni do jazyka, už si sa toľkokrát poučila, a navyšuje to spravím zas.

@anonym_autor Chyba je aj v tebe, opakovane sa jej zdoverujes, nechas sa minupulovat. Proste bud chladna, drz si odstup, obmedz kontakt
Tie cizmy, jasny zamer a vyslovena zlomyselnost. Prave preto to urobila, aby si tie cizmy nemala, hoci ich potrebujes, v marci su ti nanic

autor
Včera o 21:04
@motylik2559

@motylik2559 vôbec sa nehnevám a je to ako píšeš, akurát to poslušné skákanie si ona vydobije silou a keď to nejde, tak väčšou. A človek radšej ustúpi.
Môj muž s ňou vyrastal, pozná ju a vie že keď si ona niečo vezme do hlavy, nemá zmysel bojovať, lebo to proste nemá zmysel. A áno veľakrát som jej povedala svoje - dostala som do precitlivelých s tým že sa mám dať dokopy a spravila si po svojom.
Raz som si tak povedala nie a vtedy sa ma aj muž zastal, že na druhý deň mi vyvolávala a plakala do telefónu ako jej je ťažko z toho čo sme jej povedali a že celú noc nespala a nevládze ani chodiť a že ako sme mohli byť na ňu tak hrubí. A to bola taká blbosť, len sme chceli aby keď sa dohodne, aby nerušila plány 10 minút pred stretnutím len preto že jej zavolala kamarátka že ide ku nej na kávu. Že aj my máme svoje plány a vieme si deň zariadiť inak. Zložila som jej s tým nech zavolá zajtra, na ďalší deň jej nič nebolo a ani sa k tomu nevracala.
Takže skúšali sme a ako muž vraví, nemá zmysel. On sa k tomu stavia vyslovene tak že je mu to mama, nech sa vyrozpráva, nech má radosť, a ide si svoje. Ja to tak neviem, najprv sa ponúknem že umyjem, ona povie nie a potom mi vytkne že som jej nepomohla, len tak z ničoho nič medzi regálmi.
A to s tými krátkymi stretnutiami praktizujem celý rok, len teraz cez sviatky sa inak nedalo, kvôli mužovi ktorý s ňou chce tráviť čas, veď je mu to mama. A ja chcem byť s ním, tak si poviem že nejako to zvládnem a potom toto... Ale máš úplne pravdu že je to o mne a mojich hraniciach. Proste som sa mala otočiť a ísť si čižmy kúpiť ešte pred ňou. Na tú poznámku o labilite som jej mala povedať že to bolo dosť cez čiaru. Mňa to nenapadne, ani po toľkých rokoch proste ako keby neočakávam takéto podpásovky. Vždy ako keby zamrznem v tom momente.