Ako zvládať rozdielne biorytmy v partnerskom vzťahu?
Ahojte, rada by som si prečítala vaše názory na víkendový režim partnerov. Cez týždeň vstávam kvôli práci skoro, preto je pre mňa prirodzené, že si chcem cez víkend aspoň jedno ráno pospať. Narazila som však na nepochopenie u partnera. On je od rána aktívny a očakáva, že budeme vstávať spolu. Ja to vnímam ako moju legitímnu potrebu oddychu, on to berie tak, že s ním nechcem byť. Ako riešite takéto odlišné biorytmy doma vy? Prispôsobujete sa, alebo rešpektujete potreby toho druhého?
Tak napríklad mne by asi prekážalo kebyže cez týždeň sa kvôli práci pomaly ani nevidíme, príde víkend a partner bude vyspávať do 11-12 a vonku krásne počasie. Pre mňa je to premárnený čas ... som aktívny človek. A ak sa samozrejme bavíme o každom víkende, nie výnimočne
@anonym_7a96a4 aj a moj muz sme aktívni ľudia a kľudne spíme aj do desiatej ,veď deň nekončí o piatej poobede ,dá sa chodiť kade tade aj večer a v noci a dokonca je vtedy aj menej ľudí von,napr príroda sa krásne vyľudní už okoli štvrtej
Ale toto nie su rozdielne biorytmy, toto je obmedzovanie... Poznam 1 par, co bez seba ani na wc nejdu, to vazne musi byt s tebou nonstop? Sama vidis, ze ti to vadi.. Nezniesla by som to vo vzťahu

@anonym_bc4d94 nie, pretože mi proste nepríde normálne pre zdravého dospelého človeka, aby vyspaval do obeda. Pokiaľ samozrejme nato nieje nejaký pracovný alebo iný podstatný či výnimočný dôvod. Späť by sa malo hlavne v noci.
@anonym_7a96a4 ja nesprávam do obeda, ale keby ma niekto v deň voľna a keď ešte k tomu nie je na ďalší deň nič naplánované budil s tým že už je 8-9 hodín a treba ísť hore, tak ho uškrtím a zakopem na záhrade, ale až večer, lebo by som to musela dospať.