icon

Ako zvládať starostlivosť o nesamostatných rodičov?

26. jan 2025

Mate tu niekto tiez nesamostatnych rodicov ? S mojimi to je nieco hrozne ,stale len prines,odnes,umy,nakup,uprac pride mi to že keby mohli tak kludne nechaju aj celu domacnost iba na mna,ja beriem v pohode ze pomoct ale ide mi skor o to ze zase niekomu naliat vodu atd a podavat veci mi nepride normalne ,inak ked mama ide do prace o otca sa musime starat jak o dieta a to neprehanam ( ranajky spravit,obed dat pod mos,umyt ,oprat atd) som len ja divna alebo to este niekto ma ,ze proste su rodicia nesamostatny ? Myslim hlavne aj muzov co nevedia ani varit ani nic

dadka1997
•
26. jan 2025

Kolko mas rokov ty? Tým nejdem utocit na teba, len mi to pride tak, ako keby si nechodila do prace/skoly, nemala svoje koničky a kamošov .. je pomoc ako pomoc čize je rozdiel pomoc a zneuzivanie, a teba zneuzivaju, ok v pohode, nakupit upratať, ale aby si nedokazal dospely chlap nalozit obed a naliat vodu ? Kolko maju tokov rodicia? Predpokladam tak do 60, ked pises ze mama este pracuje

sisska96
•
26. jan 2025

Aj naši sú takí. No padli na hubu keď som sa odsťahovala, lebo zrazu nesedeli len pred TV celé dní. Ja som už nemala čas ťahať 2 domácnosti, prerábku domu + podnikanie. Aj otec vtedy stál pred práčkou v rukách tričká, pulóvre že čaká na mňa aby som dala do práčky a zapla..... no akože bola katastrofa tie posledné 2 -3 roky, tak zleniveli

nin12345
•
26. jan 2025

Ma to tak zial vela ludi ale aspon vies akeho muza si do buducna nehladaj. Hladaj si chlapa a nie dakoho komu budes musiet robit mamu. Od rodicov raz odides a oni sa uz budu musiet sami postarat o seba

gribka1
•
26. jan 2025

Nechať ich ako malé deti, nech sa naučia o seba starať. Nenormálne niečo.

sisska96
•
26. jan 2025

Takže citím sa stebou :D ale tvoji rodičia aspoň ešte pracujú. Moji už vtedy nechodili do roboty.

eeffka
•
26. jan 2025

Aj ja by som si tak zila keby som nasla somara co by ma obskakoval.
Zariad si vlastny zivod mimo nich a Popolusa z teba nemusi byt. Mamu ked to bavi nech skace. Az by otec ostal sam, velmi rychlo by sa naucil sa postarat sam o seba.

danielahamar
•
26. jan 2025

Musis ísť z domu preč, aby sa naučili 😉

januska12323
•
26. jan 2025

Neviem prečo to každý nazýva nesamostatny, len využívajú, že si doma a necháš sa kibicovať. Neboj sa keby si doma nebola neumreli by od hladu ani smradu.
Ps: ja otcovi tiež nakladám na tanier, on variť nevie a ja to robím rada ale aby som ešte aj vodu nosila pod nos? On vonku na záhrade robí veci o ktorých ani netuším, že treba tam zase nemusím skoro nič robiť ja.

1sally12
•
26. jan 2025

Presne ako keď som ja ešte bývala doma🙏 samé prines, odnes, podaj...pričom veci ktoré boli od nich vzdialené pár metrov, za to ja som pre ne musela letieť z horného poschodia🙄 to už neni nesamostatnosť ale lenivosť by som povedala.

cacianka
•
26. jan 2025

Koľko majú rokov ? Koľko ty ?
Pracuješ, študujes ?
Dôvod prečo s nimi žiješ ?
Dosť podstatné info aby sme ti vedeli poradiť

ivik4
•
26. jan 2025

Ja si neviem predstavit ako Tito ludia funguju ked maju male deti 🤔. Akoze ked sa im nakopi halda oblecka po tyzdni a viac tak zrazu vstanu zo zadku a daju s odporom prat ? Fakt si to neviem predstavit pri detoch. Moj oco celi zivot len do roboty a potom pred telku, nic ine naviac . Pod nos mu ale jedlo netrebalo davat chvalabohu a mamina fungovala a funguje normalne.

dominikakoll
•
Autor odpoveď zmazal
•
karolinakr
•
26. jan 2025

@dominikakoll ty si bola jak Čenkovej deti

dominikakoll
•
Autor odpoveď zmazal
•
karolinakr
•
26. jan 2025

@dominikakoll adoptovali si boháči z chudobnej rodiny chlapca, ale mali ho jak hračku skôr

dominikakoll
•
Autor odpoveď zmazal
•
cacianka
•
26. jan 2025

@karolinakr trochu vedľa, mala si použiť ako príklad to dievčatko, čo si zobrali bohatí sedliaci na dolniaky a musela tvrdo pracovať, v otrhanych šatách,
@dominikakoll prečítaj si, je to krásna kniha a bola aj povinné čítanie

dominikakoll
•
Autor odpoveď zmazal
•
cacianka
•
27. jan 2025

Pred 10 určite, ale už nemám prehľad či a čo sa číta teraz. Kniha patrí ku klasike slovenskej literatúry.
Keď už spomínaš, že ste mali veľké hospodárstvo, tak aj ja viem čo to je, mali sme tiež a poznám/ robila som všetky práce, záhrada, zahumienky, vinohrad, aj pridely na JRD, kilometre repy