icon

Požičali by ste rodičom na prerábku domu 1000 eur?

Dnes o 14:49

Ahojte požičiali by ste rodičom na prerábku domu 1000€ ak by ste ich mali? Ja som momentálne bez práce a priateľ robí preč ,sme skoro stále od seba. Rodičia si prerábajú dom a nevedia či im suma bude postačovať.Ide o to,že keby to bolo niečo vážne tak pochopím.Ale priateľ tiež si bral hypotéku na náš byt a naši nám nič nekúpili do bytu atd.. nejde o to mne nič netreba ,ale rodičia sa skôr zaujímaju o sestru a jej deti.Ja deti nemám a bývame od seba hodinu a kým ja neprídem k ním tak neprídu kľudne aj mesiac to isté aj sestra Celkovo im viac pomáhajú a sú tam skoro každý druhý deň(bývaju od seba 15 min) ja som väčšinou na byte sama a nikdy sa ma neopýtali či mi netreba pomôcť s niečim.Keď som u našich mama sa tiež nepretrhne aby mi niečo navarila,upiekla atd… a to nepreháňam ale za rok a pol čo bývam sama ani raz keď som tam. Ale proste keď ide o peniaze zrazu už som im dobrá.

Strana
z2
anonym_f0b5b0
Dnes o 14:55

nepozicaj, si bez prace, mas argument

anonym_e6800d
Dnes o 14:56

Ak by som nato dala tak by som aj im darovala nie len pozicala. Ale tu ide o to, ze ty nato nemas si bez prace. V tomto tvojom pripade bez prace mi to pride skor ako zla financna gramotnost, ked nad tym vobec uvazujes. A jasne citit z textu, ze im pozicat jednoducho nechces tak to neurob. Ja aj keby som mala na pozicanie 10tis. ale nechcela by som tak by som nepozicala.

anonym_ff1d08
Dnes o 14:57

@anonym_autor Si bez prace a chcu si od Teba pozicat? Ani nahodou.

anonym_8941fc
Dnes o 15:13

Nie.

janinah
Dnes o 15:21

Nepožičala,dala. Prepač,ale ty este potrebujes dozrieť.samozrejme,ze chodia tam kde su viac potrebni a kde su vnučata.Zazila som podobnu situaciu,sestra sa vydala a porodila skor ako ja,naši sa točili okolo nich,sestra štatnicovala,švagor pracoval daleko. Ale nečakala som v svojom byte kedy ma rodičia pridu navstiviť,chodila som k nim,k sestre a boli sme vsetci spolu.Jej prvej pomohli k byvaniu.pitom ked som sa vydala zas vsetci pomahali a boli pri mne. Ty vyčkaj na svoju svadbu,svoj svadobny dar a na svpje deti. Ak ťa budu odsuvat na druhu koľaj potom ich môžes posudzovat na nete pred cudzimi ľudmi. Ak ste normalna rodina,tak pomozes ty im a potom zas oni tebe. Vari neplanujes byt bez prace roky?

crazy_cat_lady
Dnes o 15:22

Nie

anonym_f55e78
Dnes o 15:35

@anonym_autor tych 1000 je preklep a ma byt 10.000 ci ako? Lebo naco im bude na prerabku 1000 eur (teda ci za to vobec nieco prerobia)... za to asi ani nevymaluju

abbey1
Dnes o 15:44

@anonym_autor Prečo si bez práce a s čím ti treba pomáhať?

janinah
Dnes o 15:47
@abbey1

@anonym_autor Prečo si bez práce a s čím ti treba pomáhať?

@abbey1 tiez som sa nad tym zamyslela..a este to,ze priatel si bral hypoteku na náš byt...

anonym_8a58da
Dnes o 15:54

bez prace odkial

abbey1
Dnes o 15:58
@janinah

@abbey1 tiez som sa nad tym zamyslela..a este to,ze priatel si bral hypoteku na náš byt...

@janinah Možno nejaké diagnózy. Inak neviem, no.

anonym_0fc857
Dnes o 16:08

Nie, však si nezamestnaná

rozculena
Dnes o 16:18

@anonym_autor hanbila by som sa ako pes,pýtať peniaze od niekoho,kto je bez roboty

anonym_97783d
Dnes o 16:33

Nepožičala ale dala jednoznačne

anonym_549600
Dnes o 16:34

@anonym_autor posli do riti takých rodicov

anonym_6adde2
Dnes o 16:36

Tiez by som rovno dala. Ale my mame dobre vztahy, na surodenca neziarlim. Ak by bola situacia ina, mozno by bola aj moja odpoved ina. A ak by som nemala, tak by som proste nedala. Ale 1000 eur na prerabku je smiesna suma. To maju ozaj mozno len na vymalovanie, alebo na kupu nejakej plavajucej podlahy...

anonym_de1e80
Dnes o 16:53

Mame som dokladala 800€ na chatu. Naspäť ich samozrejme nechcem.

anonym_d92a33
Dnes o 16:54

1000€ nie je vela … Ale ty si bez prace, mozno dlhsie ..: tak nie, nevies kedy najdes pracu a ci mas taku rezervu. Tvoj priatel si bral hypoteku “na nas byt” a vasi vam nic nekupili… si vobec na LV a platis hypo? Lebo ak si sa iba pristahovala nie je dovod, aby rodicia kupovali nieco do cudzieho bytu … ked ta vykopne, co s haraburdami …. Sestra ma deti a ty si sama nezamestnana v byte … no to mozes mat vyluxovane a navarene na tyzden dopredu … vsak cele dni mas len pre seba. mlada sebestacna zena a bez prace naozaj obskakovanie nepotrebuje … teda pokial nemas nejake zdravotne znevyhodnenie, naozaj pomoc nepotrebujes.

citronove_koliesko
Dnes o 17:11

@anonym_autor ved nepracujes tak ako.si to predstavuju?

citronove_koliesko
Dnes o 17:14
@janinah

Nepožičala,dala. Prepač,ale ty este potrebujes dozrieť.samozrejme,ze chodia tam kde su viac potrebni a kde su vnučata.Zazila som podobnu situaciu,sestra sa vydala a porodila skor ako ja,naši sa točili okolo nich,sestra štatnicovala,švagor pracoval daleko. Ale nečakala som v svojom byte kedy ma rodičia pridu navstiviť,chodila som k nim,k sestre a boli sme vsetci spolu.Jej prvej pomohli k byvaniu.pitom ked som sa vydala zas vsetci pomahali a boli pri mne. Ty vyčkaj na svoju svadbu,svoj svadobny dar a na svpje deti. Ak ťa budu odsuvat na druhu koľaj potom ich môžes posudzovat na nete pred cudzimi ľudmi. Ak ste normalna rodina,tak pomozes ty im a potom zas oni tebe. Vari neplanujes byt bez prace roky?

@janinah a vidis u nas presne naopak, pomahali mladsej bezdetnej sestre. Ja s dvomi detmi som bola nezaujimava, ty uz mas muza, rodinu tak sa starajte ved ste dvaja 😃

anonym_1e5ae7
Dnes o 17:15

Nepožičala, pretože nemám 😂 aj keby som reálne mala, tak peniaze nikdy a nikomu nepoziciavam, rozumej, nikdy nemám 🙈

marca12
Dnes o 17:28

@anonym_autor Ak by som na to mala,dala by som im a nie pozicala. Ty si,ale v inej situacii. Si bez prace,takze jednoducho povedz,ze nemas. A to,ze sa k sestre spravaju inak moze byt tym,ze ona ma deti,preto je im sestra vzacnejsia a viacej sa snazia smerom k nej,lebo tam maju vnucata. Aj u nas je to tak,ze kto ma deti,tam je viacej pozornosti.

anonym_0add04
Dnes o 17:31

S čím ti treba mladej bezdetnej nezamestnanej pomáhať?

slavomira236
Dnes o 17:52

Ja by som pozicala rodicom.

slovakboy
Dnes o 18:12

@anonym_autor ja požičiavanie len blízkej rodine, to znamená brat, sestra, rodičia keby potrebovali s to isté z manželkinej strany. Bratrancovi alebo kamaratovi aj dobrému som nepožičal. Vlastne áno ale bolo to do 1000 Eur. Ani ručiť som nešiel veľmi dobrým známym, potom sa na nás pohnevali. Neľutujem. Proste nechcem ja prežívať pocity krivdy keby sa niečo pokazilo. U blízkej rodiny to niečo iné. Tým aj by som dal, daroval. Boris Filan dal Jožovi Rážovi veľa peňazí keď havaroval na motorke. Ani ho o to Jožo neprosil. Ja by som na tvojom mieste rodičom tisíc Eur požičal. Nie je to taká suma, čo ťa zruinuje a uvidíš, akí budú potom. Keď ti to nevrátia, alebo budú ako doteraz, už nebudeš mať voči ním žiadne záväzky. Môžeš sa od nich oslobodiť, ak to chceš. Urobíš dobre aj keď im peniaze nepožičias, no musíš to potom dobre odkomunikovať. Pomenuj jasné dôvody. Strach, že ti nevrátia? Strach že nebudeš mať dosť pre seba? Alebo je to len pomsta za to, že ti nevenujú toľko pozornosti ako sestre? Ak je to aj preto, tak by si im to mala povedať.

anonym_e4b5fc
Dnes o 18:16
@slovakboy

@anonym_autor ja požičiavanie len blízkej rodine, to znamená brat, sestra, rodičia keby potrebovali s to isté z manželkinej strany. Bratrancovi alebo kamaratovi aj dobrému som nepožičal. Vlastne áno ale bolo to do 1000 Eur. Ani ručiť som nešiel veľmi dobrým známym, potom sa na nás pohnevali. Neľutujem. Proste nechcem ja prežívať pocity krivdy keby sa niečo pokazilo. U blízkej rodiny to niečo iné. Tým aj by som dal, daroval. Boris Filan dal Jožovi Rážovi veľa peňazí keď havaroval na motorke. Ani ho o to Jožo neprosil. Ja by som na tvojom mieste rodičom tisíc Eur požičal. Nie je to taká suma, čo ťa zruinuje a uvidíš, akí budú potom. Keď ti to nevrátia, alebo budú ako doteraz, už nebudeš mať voči ním žiadne záväzky. Môžeš sa od nich oslobodiť, ak to chceš. Urobíš dobre aj keď im peniaze nepožičias, no musíš to potom dobre odkomunikovať. Pomenuj jasné dôvody. Strach, že ti nevrátia? Strach že nebudeš mať dosť pre seba? Alebo je to len pomsta za to, že ti nevenujú toľko pozornosti ako sestre? Ak je to aj preto, tak by si im to mala povedať.

@slovakboy "nie je to taká suma, čo ťa zruinuje" ty detailne poznas autorkinu financnu situaciu ze jej nieco take, navyse nezamestnanej, povies?

anonym_d5d708
Dnes o 18:17

@anonym_autor Jedna vec je,ze rodičom zazlievas ich údajný nezáujem o teba a pomoc sestre.Mozno by si mohla uznať, že rodič pomáha tam, kde je pomoc potrebná.Tvoja sestra má deti,tak logicky je viac odkázaná na pomoc rodičov.Ty,ako bezdetná nezamestnaná akú pomoc očakávas? Zároveň si polož otázku, že či a v čom si nápomocná rodičom ty? Druhá vec je,ze či by som požičala rodičom peniaze na opravu domu.Moja odpoveď je,ze samozrejme,ale len za predpokladu, že by som požičala svoje peniaze.Keby to mali byť peniaze môjho priateľa, nemám právo ich požičiavať bez jeho súhlasu

slovakboy
Dnes o 18:20
@anonym_e4b5fc

@slovakboy "nie je to taká suma, čo ťa zruinuje" ty detailne poznas autorkinu financnu situaciu ze jej nieco take, navyse nezamestnanej, povies?

@anonym_e4b5fc nie nepoznám ju. Ale ani ty. Ak nemá, nemôže dať.

anonym_a7d329
Dnes o 18:35

ja by som dala - ale mam iny vztah s mamou ako ty .. ak si objektivna a naozaj je to tak ako si myslis ze je - poveala by som narovinu -prepac ale som bez prace a mam uver .. takze nie- ale akonahle sa zamestanm a co to nasetrim mozes sa zastavit u mna konecne na kavu a preberieme financie ... no zial teraz maximalne na tu kavu ta pozvem

sissy27
Dnes o 19:04

@anonym_autor ja na tvojom mieste v prvom rade riesim to, aby som mala prijem a aby som ako dospela svojpravna osoba nebola odkazana na to, ze ma zivi frajer.
A teda deti nemas, frajer kdesi maka, nepracujes, takze volneho casu na rozdavanie - s cim by ti mali akoze pomahat?? Co nestihas, co nezvladas??
Keby moji rodicia potrebovali odomna 1000€, tak im ich dam.

Strana
z2