Ako zvládať výlety s deťmi bez manžela?
Ahojte, su tu maminy, ktore chodia s detmi na vylety alebo aj vikendy same, bez muza? Manzelovi sa s nami nikam nechce chodit, ze ho to nebavi, ani na dlhsiu dovolenku nejdeme, napriklad k moru, lebo jeho to s nami nebavi. Kebyze ideme s niekym tak ano, to ide. Napriklad Ide na tyzden s kamosmi na splav a s nami nic neplanuje (panska jazda).
Mne to nevadi naplanovat a ist s detmi, ale ja som z toho uplne vyflusnuta, ked idem s nimi sama a este ma stve, ze on si uziva sam doma klud a ja sa takeho nikdy nedockam. Kamosky na vylety nemam, ako sa mam nastavit, nech ma to tak nestve? Je mi to strasne luto kvoli detom a jeho nezmenim.
Chod aj ty sama, nechaj mu deti, nech sa postara. Mas na to rovnake pravo ako on na svoj splav.
Choď na týždeň aj ty, keď aj len ku kamoške na záhradu, nech sa ocinko stará. Možno pochopí, že má rodinu a možno nie.
To sa nedá nastaviť, aby ťa to neštvalo.
Tvoj manžel má rodinu, má deti, tak s nimi má budovať vzťah a nie si žiť ako slobodný chlap.
To, že ide aj na pánsku jazdu, ok. Potom ale aj ty máš právo ísť si sama niekam a on nech stráži deti.
A spoločne ísť spolu tiež niekam s deťmi. Sú to aj jeho deti. Čo vás nemá rád?
@unicornlady ja neviem…naozaj neviem, vravi ze nas lubi ale asi len slovami.
ty sa nenastavuj!
nastav zrkadlo jemu - tiež mu povedz, že ťa to nebaví - prať, variť, upratovať, sex
možno mu to dopne a možno aj nie
A teba to bavi?
By som mu velmi jasne vysvetlila ze tam nejde pre svoju zabavu ale aby bol otcom. Vela rodicov pride z dovolenky s malymi detmi vyflusnutych. A idu znova. Nwch skusi hadat preco.
ty sa nenastavuj!
nastav zrkadlo jemu - tiež mu povedz, že ťa to nebaví - prať, variť, upratovať, sex
možno mu to dopne a možno aj nie
@adaam no musim sa nejako nastavit, lebo on nie je ochotny sa zmenit. On ma v hlave to, ze ja som mama a deti su moja starost. Uz mi aj povedal, ze si myslel, ze si nasiel zenu, ktora aj bude mamou (to mi uplne zlomilo srdce, myslim, ze som super mama, s detmi ma to bavi), ked sa s nim snazim rozpravat a povedat mu, ze ale aj on je otec a mal by chciet travit cas s detmi…stale akokeby som hadzala hrach do steny
Takze toto nezmenim ale nechcem byt stale smutna, ze sme sami
Vascinou chodi....Dost sebecke. Cudne nazory, on nema zodpovednost robit aktivity s detmi, lebo ty ti mama a tym to je vybavene? Prepac, strasne sedlacke nazory. Pamatam si, ako aj mna otec braval dokonca aj sam....
Toto Ta bude stvat vzdy. On si moze chodit kam chce s kamaratmi, ako slobodny chlap a ty mas byt nonstop s detmi? To kde sme. Aka zodpovednost robit aktivity s detmi? On nieje animator, on je OTEC. A to je rozdiel, lebo by sa mal podielat na vychove, travit cas s detmi.Podla jeho nazorov asi sa ma matka starat o deti, domacnost a on si moze robit co chce. Lebo sa ma starat matka.
Nemas nejakeho ochotneho kamosa co by s vami vybehol na vylet? Mozno by sa chlap prebudil.
nechce sa mi veriť, že problém sú len výlety a inak je dokonalý manžel.
skús si napísať na papier jeho + a - . uvidíš prečo s ním vlastne si.
mám obavu, že výlety budú ten najmenší problém.
r
Toto Ta bude stvat vzdy. On si moze chodit kam chce s kamaratmi, ako slobodny chlap a ty mas byt nonstop s detmi? To kde sme. Aka zodpovednost robit aktivity s detmi? On nieje animator, on je OTEC. A to je rozdiel, lebo by sa mal podielat na vychove, travit cas s detmi.Podla jeho nazorov asi sa ma matka starat o deti, domacnost a on si moze robit co chce. Lebo sa ma starat matka.
@muchotrafka298 ano, tak nejak to vnima. Urcite pride otazka, ze naco som si s nim robila deti…ale mne taky predtym neprisiel(ale je pravda, ze na dovolenky sme vzdy chodili velke skupiny), ja neviem co sa s nim deje, ma teraz trochu inu skupinu kamosov (lebo vsak ti predosli sa venuju aj rodine) a to mi pride, ze sa skor predbiehaju kto je vacsi sedlak a “nenecha si zivot riadit starou”, taka krcmova zostava. Takyto naozaj nebol:( strasne chcel deti, tak ja neviem…
Mňa by tie jeho reči, tak vytočili, že buď by to zmenil alebo zbohom. Darca spermií toto.
Chcel deti ale otcom sa zatiaľ nestal. Venuje sa im aspoň doma? Zoberie ich na bycikel?
Nemas nejakeho ochotneho kamosa co by s vami vybehol na vylet? Mozno by sa chlap prebudil.
@tykat nemam, mala som ale uz si nasiel frajerku
Chcel deti ale otcom sa zatiaľ nestal. Venuje sa im aspoň doma? Zoberie ich na bycikel?
@januska12323 nie, jedine tak za nejakym kamosom na pivo ked ide
Autorka, v rodine máte deti? Videla si, že by sa im venoval?
Že či teda má vôbec nejaký vzťah k deťom. Alebo deti chcel, lebo sa to tak patrí a zodpovednosť nechal na teba.
@januska12323 nie, jedine tak za nejakym kamosom na pivo ked ide
@autor No nie ze si nasiel zenu, co ma byt dobrou mamou, chcel si najst sluzku, co sa bude starat o deti, zatial co si on bude uzivat s kamosmi a na deti kasle. Otca z neho nerobi to, ze zaraba
Ake velke su deti? Bez mihnutia oka by som sla s nimi sama a kludne aj k moru,hlavne,aby tam boli animatori a aj ty si si oddychla.Nechapem,naco si taký chlap deti robi,ked na ne zvysoka kašle.A neboj sa,toto sa mu vrati aj s urokmi,ked sa bude treba jemu venovat v starobe,tak deti to tiez " nebude baviť".
To teraz vyšiel z jaskyne? Že iba matka sa má starať o deti?
Musíš byť rázna a dôsledná. Takže nastaviť nové pravidlá v rodine, pripnúť ich na chladničku. Musíte si rozdeliť rodičovské povinnosti. V manželstve to nefunguje tak, ako on si to nastavil, ale obaja sa plnohodnotne majú podieľať na vzťahu navzájom k sebe, ako aj k deťom. Ešte k tým pravidlám... proste si vymedz čas aj sama na seba, potom na spoločné výlety s rodinou a nie, že on nejde, jemu sa nechce... to nesmieš akceptovať ako argument. Napíš tie pravidlá tak, že cez ne vlak neprejde.
Alebo prehodnotiť vzťah s ním a riešiť to rozvodom. Ale to je tá posledná možnosť. Ešte tu existuje jedna možnosť a tou je, manželská poradňa. Možno to potrebuje počuť od inej osoby, že to, čo robí, nie je vôbec v poriadku. A že vás veľmi rýchlo týmto spôsobom života, môže stratiť.
Vies co, ja poznam vela chlapov, ktori boli pred manzelstvom uplne ini ludia ako potom. Takze to nie je ojedinely pripad. Ale s takymto nastavenim, ze matka sa ma starat a on sa bude "venovat sebe" (vies ako to myslim, ze pojde s kamosmi, konicky, krcma a pod.). Mne to pride, ako keby sa nazorovo zastavil v roku 1900. Alebo aj skor mozno.
Mojej kamaratke sa v minulosti stala podobna vec. Jej partner nebol podla mojho vkusu (lebo som ho poznala a vedela som, aky je to clovek), ale bol to jej vyber. Po tom, ako sa narodilo dieta, ktore obaja chceli, tak sa uplne zmenil, tiez mal nazory, ze matka sa ma starat, on chodil do krcmy, lebo kamosi mu povedali, ze co bude robit doma? Ze chlap nema co pomahat a ked isiel domov z roboty k malemu, ta sa mu rehotali, ze je pod papucou, ze uteka domov a pomaha s deckom ako baba.
Autorka je mi to luto. Neviem ti poradit. Ja by som to nerozchodila. Len ze je urcite strasne ked sa takto manzel vyfarbi ked uz je neskoro. Zla partia pokazi aj ten najlepsi vztah. Drzim ti palce
Nedaj sa, ak ti bude hovorit ze nie si dobra mama, povedz mu ze on svojimi recami zakryva svoju neschopnost a to ze on stoji ako otec za nic. Hovorit ze len zena sa ma starat o deti, su totalne predpotopne reci. A to je ze chlap siel sam, nesiel s rodinou a zena nikdy nemala moznost ist sama, tak to je uplne ze no way pre mna. Mozno by si mala urobit nieco razne. Aby sa prebudil. Ale vycitky, hadky to nie su, nieco rafinovanejsie. Popremyslaj.
Moj partner ma velm velmi daleko od idealneho, vobec nepomaha doma....ale detom sa venuje a bavi ho to. Vselico odpustim, toto by som neodpustila. Nemyslim, ze ide len o vylety, podla toho, co pises s nimi nerobi nic. Naco ich ma, ked ho to nebavi?
Hrozne zmyslanie má tvoj muž. Neuveritelne.
Vieš čo, nechcem pisat nejake odveci nemysly, ale ja som rozvedená a už som mala dvoch partnerov - vdovcov. Jednemu umrela žena pri autonehode, nechala po sebe 8r dvojčata, druhá na rakovinu a detmi 8,10,12 r. Toto sa bohuzial može stat každému otcovi, kedykolvek. A co by potom robil? Dá deti do domova? Starým rodičom?
Nech sa vážne nad sebou zamysli. Raz je otec, tak sa tak má aj spravat. Juj, hned by som ho prepleskla, nech sa spamata.
Vies co, ja poznam vela chlapov, ktori boli pred manzelstvom uplne ini ludia ako potom. Takze to nie je ojedinely pripad. Ale s takymto nastavenim, ze matka sa ma starat a on sa bude "venovat sebe" (vies ako to myslim, ze pojde s kamosmi, konicky, krcma a pod.). Mne to pride, ako keby sa nazorovo zastavil v roku 1900. Alebo aj skor mozno.
Mojej kamaratke sa v minulosti stala podobna vec. Jej partner nebol podla mojho vkusu (lebo som ho poznala a vedela som, aky je to clovek), ale bol to jej vyber. Po tom, ako sa narodilo dieta, ktore obaja chceli, tak sa uplne zmenil, tiez mal nazory, ze matka sa ma starat, on chodil do krcmy, lebo kamosi mu povedali, ze co bude robit doma? Ze chlap nema co pomahat a ked isiel domov z roboty k malemu, ta sa mu rehotali, ze je pod papucou, ze uteka domov a pomaha s deckom ako baba.
@muchotrafka298 a ako to s nim kamoska vyriesila?
Autorka je mi to luto. Neviem ti poradit. Ja by som to nerozchodila. Len ze je urcite strasne ked sa takto manzel vyfarbi ked uz je neskoro. Zla partia pokazi aj ten najlepsi vztah. Drzim ti palce
@really8 dakujem
Hrozne zmyslanie má tvoj muž. Neuveritelne.
Vieš čo, nechcem pisat nejake odveci nemysly, ale ja som rozvedená a už som mala dvoch partnerov - vdovcov. Jednemu umrela žena pri autonehode, nechala po sebe 8r dvojčata, druhá na rakovinu a detmi 8,10,12 r. Toto sa bohuzial može stat každému otcovi, kedykolvek. A co by potom robil? Dá deti do domova? Starým rodičom?
Nech sa vážne nad sebou zamysli. Raz je otec, tak sa tak má aj spravat. Juj, hned by som ho prepleskla, nech sa spamata.
@barka1 lenze ako by si ho prepleskla? Ked zhanal partiu na ten splav, tak sa pytal jedneho, ze ci chce ist s nimi a on mu povedal, ze nema este naplanovanu dovolenku s rodinou, tak toto este nebude riesit. Som sa potesila, ze by mu to mohlo trknut a on nic, iba si z neho potom srandu robil:(
@barka1 lenze ako by si ho prepleskla? Ked zhanal partiu na ten splav, tak sa pytal jedneho, ze ci chce ist s nimi a on mu povedal, ze nema este naplanovanu dovolenku s rodinou, tak toto este nebude riesit. Som sa potesila, ze by mu to mohlo trknut a on nic, iba si z neho potom srandu robil:(
@autor Daj si otazku naco ma deti, ked na neho kasle Toto neni len o vyletoch....chudacika ho deti nebavia
No co myslis, ako to u nej asi dopadlo? Oni ale neboli manzelia. Kedze pre neho bol prednejsi alkohol a sedenie po krcmach s kamaratmi, ako zena po porode s malym babatkom, tak sa s nim rozisla. O dieta zaujem nejavil ziadny dlhe roky.
Tvoj muz sa chova ako slobodny chlap, robi si co chce, ide si kam chce a rodinu sice ma, ale zaujima ho asi ako vlanajsi sneh.

To sa nedá nastaviť, aby ťa to neštvalo.
Tvoj manžel má rodinu, má deti, tak s nimi má budovať vzťah a nie si žiť ako slobodný chlap.
To, že ide aj na pánsku jazdu, ok. Potom ale aj ty máš právo ísť si sama niekam a on nech stráži deti.
A spoločne ísť spolu tiež niekam s deťmi. Sú to aj jeho deti. Čo vás nemá rád?