icon

Ako zvládať vzťah so starším partnerom po rokoch?

28. júl 2025

Ahojte,

Tie z vas, ktore mate manzelov alebo partnerov ovela starsich, ako fungujete po rokoch, ked chlapi uz zostarli. Maju tiez take cudne spravanie? Prekaza im vsetko? Hundru si popod nos 7 hodin z dna? Mam pocit, ze ma slak trafi a len sa drzim, lebo prisahala som pred Bohom v dobrom aj v zlom, ale to uz je aj na vola vela, co ten moj stary doma predvadza. Na dovolenku nie, lebo je tam horuco a jemu to dobre nerobi. Ale ked nejde on, nemozem ist ani ja s dcerou, lebo vydata zena bez chlapa na dovolenku nema ist. Doma prstom nepohne, lebo pri dvoch zenach v domacnosti on nebude upratovat. Co uvarim, to ohundre, malo slane, velmi slane. Starie sa kazdemu do zivota, ze aj kelisova zo slunce, seno... by sa od neho mohla skolit. Intimna stranka ani nepisem. Posledny rok nic. Lebo ci ho chcem zabit v jeho veku. Vcera mi dcera povedala, ze sa nevie dockat, kedy bude plnoleta, aby z domu vypadla, lebo s otcom zit je bozi trest. Doteraz bolo vsetko v poriadku, posledne 2 roky sa to zacalo kazit a posledny rok to ide uplne dokelu. Mam pocit, ze to uz nezvladam a nechcem takto zit. Po tom, co vcera povedala, uz vobec. S nim nie je ziadna rozumna rec, vsetko ohunsre, zneguje.

domkakvet
28. júl 2025

@anonym_autor ak ma 67 rokov, tak to vsetko uplne chapem a pochybujem, ze tebe sa bude chciet v tom veku vyvalovat na slnku v horucavach, aj na sex je to vela, mnohym sa uz robi v tom veku zle na srdce a ze nemozes ist sama, no jasne ze nemozes, on nepotrebuje aby si tam nasla mladsieho.

enmery
28. júl 2025
@belllinka

@enmery no vidíš, možno o rok, dva začne

@belllinka Tiež Ti prajem všetko dobré do vzťahu 😃

autor
28. júl 2025
@moonlight1210

Jednak povaha - vekom sa zvyraznuju tie horsie crty. Klesa totiz psychicka odolnost na neprijemne podnety.
Clovek sa akoby vracia k detinskej jedovitosti, ked sa nieco nedarilo, len je teda uz dospley.

Jednak zdravie - vekom klesa vydrz, clovek sa rychlo unavi, dlho trva nez obnovi energiu K tomu kadeja "tu ma boli, tam ma picha", ktore sa niekedy objavuju uplne necakane z vecera na rano. Den predtym este presiel po schodoch, zrazu ho zacne pichat v kolene a uz neprestane.

Jednak vypadol spomedzi ludi - je zname, ze mentalne stimuly udrzuju mozog mlady. A tie by v spolocnosti ludi neustale mal.

Skus ho podporit v nejakej skole tretieho veku. Nech si nieco studuje, zaujima sa, musi niekam chodit, stretatavat sa, hovorit s ludmi.
To moze pomoct odpburat viacere veci, co vas teraz trapia a nakopnut ho zase energiou.

Nechaj mu na stole (alebo kde, alebo posli do spravy) propagaciiu nejakeho studia, kruzku, cohokolvek, co vies, zeby ho mohlo zaujimat. Mozno sa chyti.

Co sa tyka dovolenky - je to pre dceru, nie pre teba chlapov balit. Poslala by som ho so zakazovanim do kelu a sla. S tym, ze ak chce, nech ide s nami, je vitany a potesilo by to, keby siel.

@moonlight1210 s tymi aktivitami- najprv by ma vysmial, potom nakrical, ze nie je skolkar, aby som mu vymyslala program. Pre neho su momentalne jedinou a najlepsou aktivitou jeho vnuci. Dom mame sice permanentne hore nohami, upratat po nich nikdy neuprace, ale nevadi, to su deti.

stefi_k
28. júl 2025

@anonym_autor a ty si skolkar ? A nesvojpravna ?

autor
28. júl 2025
@domkakvet

@anonym_autor ak ma 67 rokov, tak to vsetko uplne chapem a pochybujem, ze tebe sa bude chciet v tom veku vyvalovat na slnku v horucavach, aj na sex je to vela, mnohym sa uz robi v tom veku zle na srdce a ze nemozes ist sama, no jasne ze nemozes, on nepotrebuje aby si tam nasla mladsieho.

@domkakvet preboha nejdem si na dovolenku nikoho hladat. Cely rok sme sa s dcerou k moru tesili. Dlho spat, dobre jest, vela plavat.

mk22
28. júl 2025

Ja mam 46 a neviem si predstavit mat vedľa seba 67r pána, ved to je dedko.
Pokrčené zosuverene telo, nervózny, podráždený. Proste starý.
V posteli výkon nula.
Véd ty si v najlepších rokoch!!
Vidíš, on sa venuje vnukom, bordel neuprace, zrejme ty.. Takže ty sa venuj dcere a sup k moru.
Chodím s, dcérou pravidelne vo dvojici, pred 2t sme sa vrátili z mallorky.
Zbieraj zážitky s dcérou, kým sa dá.

ahhola
28. júl 2025

No ma v tom dedo zmatok. Moja kamoska isla do manzelstva rozvedena zo synom, jej novy chlap tiez s 2 detmi. Spolu mali 2 a na tych prepisali majetky, aby prvi nic nededili, dostali nejaku vyplatu od nich a ze nech sa staraju partneri tychto dvoch, oboji sa rozviedli pre neveru v prvych vztahoch a decka boli huckane proti nim.

U teba sa asi deje to, ze synacik bude chcuet dedit po tatkovi aj s vasho... Ked si na tom financne dobre, dopraj starca synovi s vnukmi. 😍

januska12323
28. júl 2025

Na tú dovolenku choďte a nediskutuj, keď sa chce radšej venovať vnukom nikto mu nebráni.

benit
28. júl 2025

Ja mam muza a chodim na dovolenku s dcerou vo dvojici. Ideme spolu a potom s dcerou. To je taky nas oddych a spolocne straveny cas.
Zobrala by som dceru a isla.

michaela329
28. júl 2025

Medzi mojimi rodičmi je 7 rokov a tiež to po 60 tato už moc nedáva ako za mlada. Aj to hundranie - hoci on si vie priznať, že sa správa ako starý chlap. Mama tá chytila druhý dych po menopauze. Takze majú tiež trenice. Ak sa Tu dá, vezmi na dovolenku kamošky, dcéru a dedo nech teda doma lusti krížovky - so spalnou by možno pomohol recept na tú modrú pilulku.

huxy
28. júl 2025

Tak taký veľký vekový rozdiel, veď to je jedna generácia. Ty si v najlepších rokoch a on už dôchodca 🙈

vivuska666
28. júl 2025

Nasi maju 8 rokov medzi nimi. Mama mi od mladosti tlacila do hlavy len nech si nenajdem takeho stareho ako ona. Teraz tam je megarozdiel ktory zacal davnejsie. Tak som rada ze mam len 4 rocny rozdiel s muzom.

oslo1
28. júl 2025

Autorka mam rovnaky pocet rokov ako ty, manzela som mala starsieho odo mna iba o tri roky, maznel zomrel.

Ja sa citim mlada, neviem si predstavit, ze by som pri sebe o 20 rokov starsieho partnera.
Vsak ty si v tom najlespom veku, a on je uz dedusko.
Jasne, ze mu vsetko vadi, on je doma na dochodku, mentalne a telesne ide do kytiek a ty si zatial nezavisla osoba. Samozrejme ze mu to vadi.

Na dovolenku chod sama s dcerou a rozmyslaj, ci v tomto chces pokracovat. A to myslim v dobrom. Lebo us to lepsie nebude.

katica06
28. júl 2025

Poradiť ti neporadím. Koľko rok má dcéra? Či by vám nebolo bez neho lepšie? Veď ak nemá zdravotné problémy kľudne môže žiť ďalších 15-20 rokov, aj ako ležiaci.
Skoro všetko čo si napísala sedí na manželstvo mojej sesternice až na to že jej muž v druhom manželstve už deti nechcel. Do vtedy vitálny energický a o všetko sa zaujímal, mal široký rozhľad učil na vš. Ako zostal doma začala pre sesternicu nočná mora. Ráno hneď do roboty z roboty hneď domov, Max obchod. Nemohla chodiť na kávo s kamarátmi, nemohla na výlety nemohla na dovču. Ľudia nemohli k nim domov , jej rodičia lebo fajčia, jej sestra lebo má malé deti čo všetko obchytajú, jej kamošky lebo sú hlučné, atď. Žila v takom ,,múzeu,, kde bolo všetko zakázané vrátane domácich zvierat. Mala zakázané zmeniť prácu, lebo jej to dohodil mužov kamoš, ktorý už bol tiež na dôchodku. Nemohla si kúpiť druhé auto jazdila na viac ako dvadsať ročnej škodovke, lebo všetko nákupy inkaso jeho lieky platila z vlastných. Na koniec čerešnička na torte všetko zdedili jeho deti z prvého manželstva po manželovej smrti sa musela aj z domu vysťahovať.

mateson2004
28. júl 2025

Ja mám 55, muž 66 a u nás som to ja, čo stále hundre. On kluďas, optimista, jeho neštve nič, mňa všetko. 🙃

marsmykkok
28. júl 2025

Takto dopadne bohužiaľ 95 percent vzťahov s väčším vekovým rozdielom, ked má chlap 45 a žena 25 je to jedno, ale neskôr to ide do kytek. A tu mi je najviac ľúto dcéry pre ktorú je otec ako pre budúcu ženu dôležitá osoba a ešte ho potrebuje, ale on sa správa absolútne nevhodne a aj jej to môže to budúcna spôsobiť problémy v partnerskom spolužití s mužmi.

0silvia0
28. júl 2025

@anonym_autor takyto vekovy rozdiel je medzi mnou a mojim otcom, toto je aj na mna privela, a to tiez mam muza o 11 rokov starsieho🤷‍♀️

letfenixa
28. júl 2025

Kolegyňa môjho otca mala otca, ktorý po odchode na dôchodok sa urazil na celý svet, že ON už nie je žiadany, potrebny, ... A to sa chodilo do dôchodku skôr, tuším v 62. Normálne si zabral 1 izbu v byte, kam nikoho nepustil a vychádzal len kvôli hygiene. Všetko nechal na svoju ženu, krížom slamku neprelozil. Dokonca, keď im doma okná menili, nevpustil majstrov do svojej izby, tak ostalo 1 nevymenene.

0silvia0
28. júl 2025
@mateson2004

Ja mám 55, muž 66 a u nás som to ja, čo stále hundre. On kluďas, optimista, jeho neštve nič, mňa všetko. 🙃

@mateson2004 toto aj u nas tak. Ja mam 51 a muz 62 a ja furt hundrem, muz je aktivny, stale nieco robi, nestazuje si na nic.

bubuska
28. júl 2025

No to podobne aj u ceskeho rezisera Jiriho Adamca, vekovy rozdiel skoro 25 rokov s druhou manzelkou, tu prvu s nou 11 rokov podvadzal, potom sa vzali s druhou, mali spolu deti a teraz ma ona 53 a on 76 a uz to nejde. Ona sa odstahovala i ked hovori ze sa o neho stale stara. Deti z prveho manzelstva sa s nim nebavia. Povedala o nom: „Žije sám, nejlíp je mu doma v teplácích nebo v pyžamu. Každý den mu opakuji, co by měl dělat, že by se měl víc hýbat. Myslím si, že zbytečně moc brzy rezignoval,“

niki35
28. júl 2025
@anonym_autor

@basska_b ma 67, ja 46. Do prace uz rok nechodi. Jeho syn ho presvedcil, aby zostal doma, lebo mladi potrebovali pomahat s vnucatami. Veru mam aj ja dojem, ze tou pracou, stratou kolektivu to u neho ide dole vodou.

@anonym_autor takže 21 rokov rozdiel.
Mna len čisto zo zaujímavosti zaujíma čo si videla na o 21 rokov staršom chlapovi? Ja mám 31 ale ani za svet si neviem predstaviť aby som teraz mala 52 ročného partnera :D skoro vo veku môjho otca

domkakvet
28. júl 2025
@anonym_autor

@domkakvet preboha nejdem si na dovolenku nikoho hladat. Cely rok sme sa s dcerou k moru tesili. Dlho spat, dobre jest, vela plavat.

@anonym_autor nenapisala som, ze si tam ides niekoho hladat, ale ze tvoj muz sa toho obava.

doriiis
28. júl 2025

Mňa by ešte zaujímal vek dieťaťa.

anonym_33fcec
28. júl 2025
@anonym_autor

@basska_b ma 67, ja 46. Do prace uz rok nechodi. Jeho syn ho presvedcil, aby zostal doma, lebo mladi potrebovali pomahat s vnucatami. Veru mam aj ja dojem, ze tou pracou, stratou kolektivu to u neho ide dole vodou.

@anonym_autor Preboha, nerozumiem celkovo ako si moze zena zobrat o 21 rokov starsieho muza, pre mna absolutne asexualne, ani nehovorim.o tom, ze by si este bola schopna mat s nim teraz sex. S takym starcom.. Ja som sa 46 rocna mala na take veci 30 rocneho fesaka 😀. A lutujem dceru, nema ani 18 a ma otca, ktory by mal byt jej dedo. Na taketo veci zeny, ktore si beru a robia deti s muzmi extremne starsimi, vobec nemyslia..

anonym_d916f8
28. júl 2025

Mas 46 este mas dost rokov pred sebou. Na zhrabanie sa doma s dedulakom nemas vek a ani pre tvoju dceru to nie je ok. Tak s nim narob poriadky. Ty si brala starsieho, kt vstupoval na trh v druhom kole… ale to neznamena, ze ked jemu na dochodku preplo … musis to akceptovat. A ze krici .. tak mu pripomen vek a ked sa bude rozculovat, skor ho porazi, na dovolenku by som isla a keby bol oduty tak mu pripomeniem, ze nie je faraon a ked on umrie nehodia ma k nemu do pyramidy. Samozrejme, ze si uvedomuje, ze je stary v pomere k tebe … bohuzial nevysvetlis … ale na dovolenku sa zbal a chod.

anonym_33fcec
28. júl 2025
@anonym_autor

@enmery ved to porozpravat, keby to bolo mozne. On vsetko otoci, zneguje, lebo vymyslam. Na dovolenku mi povedal, ze vydate zeny bez manzelov nechodia, ci sa chcem v bikinach pretrcat a niekoho si nabalit. Pritom som chcela ist s dcerou a kamaratkou. Moja mama mu tiez dohovarala, ze co je zle na babskej dovolenke. Nakrical aj na nu, ze sa to nehodi a viac nediskutuje. Dcery mi je luto, tesila sa.

@anonym_autor A ty ho poslusne pocuvnes a na dobolenku nepojdes, hej??? 😅. Chore a chudak dcera, tej mi je jedine luto, ona si otca nevybrala. Ty mas, co si si vybrala..

gondyo
28. júl 2025

Ja si to tiež neviem predstaviť, mám o chvíľu 45 ale niekedy mi niet rady ako puberťáčke...

anos18
28. júl 2025

Baby, ale nie všetci muži a ženy pred 70 sú dedovia a babky. Moja kamoška s mužom majú 68 rokov a obaja vyzerajú výborne. Žijú aktívne, chodia na kultúru, moderne sa obliekajú, cestujú, športujú, pracujú. Jej muž je štíhly, vysoký atlét, zúčastňuje sa súťaží, vyzerá super, normálne sa mi páči a to ja som na mladších 😁

huxy
28. júl 2025
@anos18

Baby, ale nie všetci muži a ženy pred 70 sú dedovia a babky. Moja kamoška s mužom majú 68 rokov a obaja vyzerajú výborne. Žijú aktívne, chodia na kultúru, moderne sa obliekajú, cestujú, športujú, pracujú. Jej muž je štíhly, vysoký atlét, zúčastňuje sa súťaží, vyzerá super, normálne sa mi páči a to ja som na mladších 😁

@anos18 aj moja mama sa oblieka moderne, vyzerá mladšie na svoj vek. Ale to proste nepustí, ani zmýšľanie, aktivitu atď.

anonym_54b49b
28. júl 2025

@anonym_autor nečítala som diskusiu, ale toto nebude o veku, ale o tom, že si si zobrala vola. A mimochodom, v dobrom a zlom sľuboval aj on, alebo nie? Ani by ma nenapadlo čušať doma, keď jemu sa na dovolenku nechce. A tie predpotopné názory, že pri dvoch ženách v rodine nebude uoratovať, by ho pri mne rýchlo prešli. Upratať by som upratala, nebudem žiť v chlieve, oparla a ožehlila by som len sebe, navarila dve porcie pre seba a dcéru, aj tak všetko ofrfle. Len ty si sa sama nominovala do pozície slúžky, tak sa nečuduj, že sa k tebe ako k slúžke aj správa. Takto sa k svojej manželke nesprával ani môj dedko, ktorý je už desaťročia mŕtvy. Pred vyše tridsiatimi rokmi sa podielal na domácich prácach a tiež mal doma dve ženy - manželku a nevestu, neskôr aj vnučku.