Ako zvládať život s partnerom pracujúcim v zahraničí?
Ahojte, je tu mamina ktorá ma muža v zahraničí ? Konkrétne Svajciasrko ale je to viac menej jedno kde. Ide o to, že mužovi sa naskytla super praca za super plat. Mame jednu 5 ročnú dcéru ( moja z prvého vzťahu) a o dva mesiace čakáme doma prírastok, druhé dievčatko. Ja hovorím že za skúšku nič nedáme a ja som dobre vycvičena na to byt sama s dieťaťom. Prvé som vychovávala sama 3 a pol roka. Ako zvládate odlúčenie, dve detičky bez pomocí, smútok a podobne… on by si našiel sám byt vo Švajci a chodili by sme aj za ním ale tak celkovo…. Viem sa s tým zmieriť ale zároveň sa bojím. :/
@anonym_autor ja by som do toho nešla. Nijaké peniaze by mi nestáli za to, že deti budú skoro nonstop bez otca, to že príde občas na víkend alebo vy tam je nič. Budeš ako slobodná matka s dvomi deťmi.
Moj tam bol, 5 rokov chodil domov kazdy vikend, ale vedeli sme co chceme porobit, kupit, uver nemame takze uz je doma, nas vztah ani vztah s dietatom ta dialka nepokazil, tesili sme sa na seba, ale teda mali sme uz nad 30 ked tam isiel
My sme mali dohodu, ze pojde na rok. Zrazu sa naskytol dalsi projekt. Takyto kocovny zivot ma nebavil. Povedala som, ze bud sa vrati domov alebo to odpiskame. Rozhodnutie bolo na nom. 🤷♀️ chvilu bol zduty, potom prisiel vyborny projekt na SK.
Moj tam bol, 5 rokov chodil domov kazdy vikend, ale vedeli sme co chceme porobit, kupit, uver nemame takze uz je doma, nas vztah ani vztah s dietatom ta dialka nepokazil, tesili sme sa na seba, ale teda mali sme uz nad 30 ked tam isiel
@momusik veď práve, je doba aká je a proste úver nechceme. Môj otec chodil do Ruska keď som bola mala, potim chodil na mesiac a víkend doma a potom týždňovky. A nemám pocit že by sme neboli ako otec a dcéra. Práve neopak. Len tu je to že sa bojím smútku za ním. :/ že aj niečo chceme hlavne pre deti ale bojím sa. Veríme si úplne, lubime a viem že by neurobil nič zle. Dá sa na to zvyknúť ? Viem že baby ma budú zamestnať až až.
@momusik veď práve, je doba aká je a proste úver nechceme. Môj otec chodil do Ruska keď som bola mala, potim chodil na mesiac a víkend doma a potom týždňovky. A nemám pocit že by sme neboli ako otec a dcéra. Práve neopak. Len tu je to že sa bojím smútku za ním. :/ že aj niečo chceme hlavne pre deti ale bojím sa. Veríme si úplne, lubime a viem že by neurobil nič zle. Dá sa na to zvyknúť ? Viem že baby ma budú zamestnať až až.
@anonym_autor skor sa spytaj sama seba ci sa budes chciet starat sama o 2 deti (teda pokial nemas nejaku pomoc)... a podobne ci aj za onych cias tvoja mama s tym bola ok.... lebo ano, otec je prec, potom pride, povenuje sa a zas ide prec ale ta robota ostane na zene...
@anonym_autor ja som si zvykla v pohode, chodila som do roboty takze tyzden ubehol ako voda
@anonym_autor sme tak 5ty rok , tento rok končí v lete. Nakoľko dokončujeme posledne veci okolo domu. Nadobudli sme plus nehnuteľnosti. Chodí na 4 alebo 5 týždňové turnusy, dcéra má 6,syn 11
Manžel je tam 5ty rok , máme dokončené všetko v hotovosti
Záleží , ako to vyhovuje vám obom.
Máme silný, stabilný vzťah
Neberieme ho ako votrelca , keď príde.
Začleni sa do zabehnutého systému , keď príde na pár dní a potom 5 týždňov mimo.
My môžme len odporučiť
@anonym_autor potrebujete tie peniaze na ukor vasho vztahu?
@anonym_autor moj otec odišiel do zahraničia ked som sa narodila. Nemame dobry vzťah, vlastne nenesiem si velmi dobre vzory z detstva. Rodicia sa stale hádali, otec mal v zahraničí milenky a vzdy ked sa s mamou hádali mu vykrikovala jeho k.urvy. Bola stale sama a zacala piť. Nehovorím, ze to je vas prípad, iba ze to nebude robit dobrotu. Choďte s ním. Ked dobre zarobí postará sa o vas a mozno tam budete mat lepsi život ako tu. Vo svajci je krasne aj ty si časom mozes nájsť prácu.
@anonym_autor nechcete uver a preto on pojde niekam do zahranicia aby nevidel vyrastat svoje dieta. To je fakt uzasny plan.
Jeden by povedal, ze budes chciet aby to druhe toho otca pri svojom raste malo...
Chlap bude casom iba navstevnik, starsiemu dietatu nie je nic a velmi rychlo si moze odvyknut.
Vies aspon na ako dlho to ma byt?
@anonym_autor nechcete uver a preto on pojde niekam do zahranicia aby nevidel vyrastat svoje dieta. To je fakt uzasny plan.
Jeden by povedal, ze budes chciet aby to druhe toho otca pri svojom raste malo...
Chlap bude casom iba navstevnik, starsiemu dietatu nie je nic a velmi rychlo si moze odvyknut.
Vies aspon na ako dlho to ma byt?
@kitycat
Je to uzasny plan, lepsi ako cely zivot zgrglosit a splacat hypoteku a chodit na dovolenku na Siravu.
@anonym_autor si to redstavujes velmi jednoducho ze nasiel by, si tam byt, nsjskor musi mat byt potom tam moze pracovať, bude rad ak si najskôr najde izbu, nie byt
@anonym_autor išla by som s ním.Tyzdnovky by mi nevadili,ale z CH by asi nechodil na vikendy
@anonym_autor no tak nechcete úver, je to pre vás dôležitejšie ako blízkosť toho druhého. Každý to ma inak. My zase radšej úver, dávno splatený, ale deti mali od narodenia oboch rodičov pri sebe, lebo ich oboch milujú. Vždy sa chlapci pýtali, “kedy príde tata?” A to chodí domov pred 17.. Aj každé dieťa je iné. Kamoske dcéra ešte ako 5 ročná vždy plakala, keď otec odchádzal na týždňovky. Ale on to meniť nechcel, vonku ma kľud od deti, od ženy a doma robí machra, že to robí pre ne, aby sa mali lepšie 👀 to iste.
@anonym_autor a preco nejdete vsetci?
@julish Tipujem, ze poplatok za povinnu skolku plus vacsi byt by im zjedol vacsinu vyplaty. Inak tiez nevidim dovod neist. Alebo otec prveho dietata neda suhlas na vycestovanie.
Alebo sa mu mozno nechce financovat drahu skolku diatata, ktore nie je jeho.
@julish To nie je len tak, vo Švajčiarsku by musel preukázať potrebnú čiastku, že ich všetkých uživí. Byt by musel tiež spĺňať podmienky pre troch ľudí napr, za každého zdravotné poistenie 300 CHF dajme tomu, byt 2000 a to este nejedli a nemajú internet, dopravu, škôlku....
@julish To nie je len tak, vo Švajčiarsku by musel preukázať potrebnú čiastku, že ich všetkých uživí. Byt by musel tiež spĺňať podmienky pre troch ľudí napr, za každého zdravotné poistenie 300 CHF dajme tomu, byt 2000 a to este nejedli a nemajú internet, dopravu, škôlku....
@enmery ved pise,ze ma super pracu,za super plat...
@tundra Tak co sa zda na SVK ako super plat moze byt aj nieco v Svajciarku, co hned zozeru poplatky za rodinu (vacsi byt, poistenie, skolka, jedlo). Aj ked samozrejme moze mysliet 20.000 mesacne...
@bluka2 o byte som uz pisal,ze najst byt za dobru cenu a na dobrom mieste,nie je jednoduche.
Rezia je vysoka,dnes prisiel prvy sek za auto,v decembri dan za auta,voda,odpad.Aktualne, to nie je,jednoduche nikde...
Z môjho blízkeho okolia mam len negatívne skúsenosti, čo v realite znamená, že vzťahy sa rozpadli. A jeden známy po čase doviedol partnerku aj so synom do Švajčiarska.
@bluka2 o byte som uz pisal,ze najst byt za dobru cenu a na dobrom mieste,nie je jednoduche.
Rezia je vysoka,dnes prisiel prvy sek za auto,v decembri dan za auta,voda,odpad.Aktualne, to nie je,jednoduche nikde...
@tundra omg pekne fotky tam mas.
Citam tvoj prvy prispevok uz.
Podla mna sa vsetko odvija od toho, co za super pracu to ma. Ak je to nejaka trochu prestizna funkcia, nejaky pojem tam, povedzme ide pracovat na to ETH, tak si byt hned cez tie intranety najde.
Ak super pracou mysli pracu v migros, tak to bude presne ako hovoris s tym hladanim bytu
@tundra omg pekne fotky tam mas.
Citam tvoj prvy prispevok uz.
Podla mna sa vsetko odvija od toho, co za super pracu to ma. Ak je to nejaka trochu prestizna funkcia, nejaky pojem tam, povedzme ide pracovat na to ETH, tak si byt hned cez tie intranety najde.
Ak super pracou mysli pracu v migros, tak to bude presne ako hovoris s tym hladanim bytu
@bluka2 ja ked som sem prisiel vsetko zariadil zamestnavatel,jedine ucet v banke som si tu musel otvorit.Aj tak,kym sa clovek zorientoval,preslo par mesiacov.Manzelka s detmi,prisla po roku za mnou.
@bluka2 ja ked som sem prisiel vsetko zariadil zamestnavatel,jedine ucet v banke som si tu musel otvorit.Aj tak,kym sa clovek zorientoval,preslo par mesiacov.Manzelka s detmi,prisla po roku za mnou.
@tundra ja ked idem pracovat do zahranicia, uz asi piata ak nie viac krajina, beriem deti od prveho dna so sebou. Aj tak sa da… niezeby som mala moznost tvoju strategiu vyskusat… ale fakt, ide to tak ci tak
@tundra ja ked idem pracovat do zahranicia, uz asi piata ak nie viac krajina, beriem deti od prveho dna so sebou. Aj tak sa da… niezeby som mala moznost tvoju strategiu vyskusat… ale fakt, ide to tak ci tak
@bluka2 ked sa chce,da sa vsetko.Ja som mal zmluvu na dobu urcitu,najskôr deti protestovali,presvedcili sme ich,nech idu skusit.
Ked mi koncil kontrakt,tak syn vyhlasil,ze sa necha adoptovat kolegovi zo sachoveho klubu🙈,ze na Slovensko sa nechce vratit,tak som musel hladat novu pracu.24.12.mi zavolali z agentury,ze nieco pre mna maju.Zmluva mi skoncila 31.12.Od 11.1.som nastupil do novej prace.
Autorka, neuvažovali ste o tom, že tam pôjdete spolu resp. že prídete po pár mesiacoch, keď už bude zabývaný, za ním? Budeš mať novorodenca, takže pracovať nebudeš tak, či tak a 5 ročná dcéra by sa naučila jazyk. Čo znamená, že manželovi sa naskytla super práca za super plat? Na akú dlhú dobu dostal pracovnú ponuku? Ovláda nemčinu?
@enmery
Synovia mladsi kolegovia bez zazemia to riesili tak ze rodina byva vo Francuzku .
@enmery
Synovia mladsi kolegovia bez zazemia to riesili tak ze rodina byva vo Francuzku .
@anonym_63f559 Aj to je možnosť, ale to sa oplatí iba tým "pendlerom", čiže majú job blízko hranice. Inak je to prašť jako uhoď...ja som svojím komentom len chcela povedať, že Švajčiarsko nie je len tak zobrať rodinu a mám plat slabých 5000...materská 3 mesiace /niektorý zamestnávateľ sa hrdí 16 mesiacmi/ a potom sa staraj. Čiže najprv nech sa on rozkuká a potom ona prísť, ale jedine s tym, ze bude pracovať. O deti sa nebojte. Deti sú ako pamäťová pena, ony sa prispôsobia rýchlejšie ako rodičia. Ver tomu.

Viem, že mnoho rodín tak funguje, aj ja som v takej vyrástla. Avšak keď sme to skúšali my, tak sa muž po 3mesiaoch na to vykašľal, nik z nás to psychicky nezvládal (2deti). A to chodil aj predtým na týždňovky ale s tým, že víkend trávil doma 🙂.