icon

Ako zvládnuť hádky a nedorozumenia?

6. sep 2025

Sme spolu 19 rokov, ale mám pocit, že to medzi nami začína dosť škrípať a to pre hádky a nedorozumenia, ktoré by vôbec nemuseli byť. Máme dve malé deti, 6 rokov na materskej, posledný rok som zamestnaná v oblasti medicíny, prácu mám odbornú, plat slušný. Domácnosť ťahám prevažne ja, varím, periem, upratujem, vodím deti každé ráno do škôlky/skoly, krúžky, úlohy, kúpanie, uspavanie, donedávna som mala ešte druhú prácu - ktorú som nedavno konečne delegovala na niekoho iného. Riešim bežné výdavky - potraviny, kozmetika, drogéria, krúžky, poplatky v škole/školke. Manžel platí skôr inkasá, phm. Manžel úspešný podnikateľ, doma väčšinou na pc alebo na telefóne, s domacnostou moc nepomôže. Zvykla som si, nemám od neho nejaké očakávania. Dnes ma ale zamrzela jedna situácia, ktorá sa udiala a asi mi nastavila zrkadlo. Išli sme do Tatier, lebo si chcel urobiť jeden športový kurz. Včera navrhol, že či by sme s deťmi išli tiež - ja s deťmi na výlete a on zatiaľ na kurze pol dňa. Vyrazili sme na našom novom aute a opýtala som sa ho, či by mi ho niekedy požičal - ťažký povzdych a potom zača, že možno áno ale úprimne sa mu nepáči, že neprinášam žiadnu hodnotu do rodiny (nepodnikám) a len si sedím v práci, ktorá ma baví vo svojom komforte. To ma dosť zamrzelo, lebo som od neho nič extra nežiadala a myslím si, že som ako ťažný kôň v rodine. Prišla mi tá situácia tak ľúto, že mi začali tiecť slzy po lícach. Hodnotí ma cez úspech a výšku platu, ktorým sa nikdy jemu nevyrovnám. Vypočula som si, že som mu nerovnocenný partner a ako si má vážiť keď dve hodiny stojím pri sporáku alebo behám s handrou v ruke. Ja som mu zas vytkla, prečo ma na ten kurz, ktorý si ide robiť nezavolal tiež a neurobili sme si to ako partnerský výlet bez detí. On na to zrazu, že ma chcel vziať ale neboli už voľné miesta a že to riesil na poslednú chvilu, vyčítala som mu, ze na mna nemyslí a žije si skôr ako osamelý vlk, na to už po mne zvyšoval hlas, že všetko len prekrúcam a klamem a že on sa mi miesto snažil vybaviť, doposiaľ ale nič také nespomenul až keď som mu to vytkla. Nakoniec zavolal do toho centra a kurz zrušil lebo som mu pokazila deň. Neskôr som tam zavolala ja, či by nám vedeli dať nejaký iný termín na september a že by sme išli dvaja a popritom som sa opýtala, či boli aj na dnes nejaké voľné miesta - boli 3.

ajuga
7. sep 2025

Minule som v podcaste pocula, ze pokial netocis ako zena peniaze, tak sa pokojne moze stat, ze ta chlap bude mat za nic. Bolo to skor myslene na zeny na materskej, ktore "nic nerobia", dostanu 350e a pridavky... ze ten chlap si zenu nevazi, lebo ke doma s nizkym prijmom. Tak u vas je to prrto, lebo nepodnikas...
Na tvojom mieste by som sa chlapa opytala, ze kto by riesil deti, domacnost, ak by si zacala podnikat... a spravat sa ako on.

letfenixa
7. sep 2025

@anonym_autor súhlasím s teóriou o manipulatorovi, pretože takéto jeho správanie nie je normálne.

pikachu999
7. sep 2025

Úplný chudák

moonlight1210
7. sep 2025

Povedala by som mu, ze keby som chodila robit tie bezvyznamne prace - varit, upratovat, prat, zehlit, strazit deti, vozit ich a vyzdvihovat ohladom kruzkov, atd, - inde, tak mi za to platia a aj tou, podla neho zbytocnou bezvyznamnou zenskou pracou, si krasne zarobim.
Kludne dam casom dokopy tim ludi na to.

Ze on iba nerozumie, ze ziskava pridanu hodnotu, za to, ze to nemusi organizovat, starat sa. Ze to bezi za jeho chrbtom samo od seba ako opora a on len pouziva vysledky.

Keby som tu pracu rozbehla ako svoje podnikanie pre druhych a brala peniaze, musel by on zacat mysliet na to, co s detmi, kedy upratat, oprat, atd. Musel by si niekoho na to dohodnut a platit za to.

A co by urobil? Radsej sa rozviedol, delil majetky, platil vyzivne, vzal si druhu zenu a tej zase znova trepal o hlavu, aka je bezvyznamna a zbytocna, ze sa stara o domacnost?

Kym by aj ta si nepovedala dost a nerozviedla sa s nim?
Dokolecka ten isty scenar?
Alebo sa neozeni a zacne si tie sluzby teda radsej platit? Aby sa aspon najedol, mal cisto a mal ciste veci? Ci si uch zacne robit sam, lebo ma popri podnikani tolko volneho casu?

Lebo vo svojej podnikatelskej mudrosti nedokaze vidiet za spicku svojho nosa a ocenit “nevyrobnu cast” svojho zazemia? Musi si to najprv zaplatit, aby mu to docvaklo?
Fakt si mysli, ze mu zazemie bezi ako samozrejmost, dana ako darcek od boha?

A co je to vobec za podnikatela, ktory tvrdi, ze vsak on rodinu zabezpecuje (plati, investuje do nej), ale zaroven si ju od zakladu rozklada svojim chovanim? Rozklada, nici, devalvuje svoju investiciu?
Aky to ma zmysel?
To aj svojej klientele chodi nadavat? Chodi podkopavat vysledky svojho podnikania?
Nezacal nahodou podnikat, aby uzivil/zabezpecil prave tu rodinu?
Ci siel podnikat, aby si doprial pocit, ze je big boss?
Ci co bolo cielom?

Podnikatel, ktory nerozumiem pridanej hodnote “nevyrobnej casti” (nema tolko inteligencie, aby si ju vedel spocitat), skor-neskor na to doplati.

miadi
7. sep 2025

19 rokov manzelia a on ti “ nepozicia “ vase spolocne auto ktore kupil ? Wtf ? Ved zober kluce a “ pozicaj “ si ho sama sebe zajtra . Vecer ked bude doma nechaj deti snim skoc do auta a chod sa niekde previezt .

doriiis
7. sep 2025

O áno.Pan manžel je jeden z tých egomaniakov,ktorí sa na ostatných ľudí pozerajú cez peniaze.Nic neukáže charakter človeka viac,ako peniaze a moc.Smutne je ,že iný už nebude.

arianna25
7. sep 2025

Si suprova žena, dokážeš zarobiť a pekne sa doma o všetko starať. Nepripúšťaj si jeho namyslene reči. Myslí viac na seba. Nech sa zadrhne so svojím podnikaním hodnotným.

tykat
7. sep 2025
@anonym_autor

@biba_18 to čo prinášam ja do rodiny asi nie je "hodnotné". Často sme sa tiež hádali kvôli mojej práci. Už sa mu ani nezdoverujem, čo nové. Včera sa vyjadril, že žiarli na mňa, lebo sa bojí, či niekoho v práci nestretnem.

@anonym_autor "Včera sa vyjadril, že žiarli na mňa, lebo sa bojí, či niekoho v práci nestretnem."
No pri takom pristupe by som sa ani necudovala keby ta ocaril niekto kto si ta aspon trosku bude vazit, tvoj muz nastavil latku prilis nizko. Zacala by som mu hovorit ze som s nim len pre peniaze resp.ze len ten komfort ma ako tak drzi pri nom, inak nic.

anonym_9edcd8
7. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub krásne a pravdivo si to popísal. Mala som takého exmanzela. Správal sa rovnako a mal milenku. Rozviedla som sa s ním ešte počas toho ako som bola na rodičaku... Absolútne s tým nerátal, lebo ma mal za chuderu odkázanu na neho. Lenže kým sa on kurv.l ja som spriadala plán ako sa postavím na nohy. Tiež žiarlil a nemal absolútne dôvod... Aj tá situácia s autom bola u nás podobná... Zhodnotil si ho správne je to narcista a manipulátor.
@autor žila som so podobným človekom, čo znižoval moju hodnotu. Ja som vedela, že v našom vzťahu nie je niečo správne bol podobný ako tvoj manžel...Ľudí meral cez peniaze a iba peniaze boli hodnota. Pochopila som to až po rozvode s odstupom času. Keď som mu po rozvode vyčítala, že neprispeje ničím na vyše, že dieťa nenaučil bicyklovať, korčuľovať, plávať, že všetko som ho naučila ja, že sa starám 24/7, tak vyhlásil, že o n platí alimenty. Na túto dobu smiesne.... Nič navyše, vyhlásil, ze on platí alimenty..Vtedy sa toľko nepísalo o manipulátor ich a narcistoch. Robil mi peklo celé roky.... Budeš to mať s ním ešte ťažké.....

anonym_a176f2
7. sep 2025
@anonym_autor

@vler Hmm, že sa mu nepáči, že chcem využívať hodnoty ktoré priniesol on a obrazne mala by som priložiť ruku k dielu. Tlači ma do mužskej energie. Ak teda začnem podnikať, akú hodnotu potom bude prinášať on keď budem už totálne sebestačná. V rámci mojej aktuálnej práce idem riešiť teraz aj obchod - teda k fixu budem mať aj provízie - keď som to s ním doma riešila či ísť vôbec do toho tak mi povedal aké by mohli byť výhody a potom zahlásil, že by som mala dostatočne veľa peňazí na to, aby som od neho odišla a postarala sa sama o seba. Prerastá mu ego cez hlavu, teraz večer sa zas trochu uvedomil a znovu sa snaží. Ubíja ma ale emočná nestálosť vo vzťahu.

@anonym_autor neprináša s hodnotu do rodiny wtf. Veď keď vás tak zabezpečuje tak by ste mali mať babysitterku, upratovačku a kucharku

buberova
7. sep 2025

No to je degeš

milanemila
7. sep 2025

@anonym_autor mna ide roztrhnut z takychto chlapov…vies co tak ked podla neho neprinasas ziadnu hodnotu domov, tak prestan robit ale ze vsetko doma od varenia, upratovania az cez pranie, riady a povedz mu ze teda ides svoj cas venovat podnikaniu popri praci, aby si prinasala podla neho hodnotu a nech tu domacnost teda nejak poriesi…to ze ta oklamal ani nekomentujem asi to nie je prvy ani posledny krat 🤷🏼‍♀️

salome123
7. sep 2025
@anonym_autor

@biba_18 to čo prinášam ja do rodiny asi nie je "hodnotné". Často sme sa tiež hádali kvôli mojej práci. Už sa mu ani nezdoverujem, čo nové. Včera sa vyjadril, že žiarli na mňa, lebo sa bojí, či niekoho v práci nestretnem.

@anonym_autor návrhni mu, že si objednas má pomoc do domácnosti nejakú pani, povedz mu koľko to vyjde, aspon uvidí ďalšou tvoju hodnotu, ktorú dávaš do domácnosti

ivik4
7. sep 2025

Cooooo ? 😱 mega chrapun
A ty sa este PYTAS ci si mozes POZICAT VASE auto ?
Nemyslis vazne . My mame jedno uplne nove auto a jedno stare a mozes hadat kto chodi na uplne novom od prvej chvile a kto na starsom ked nahodou ideme niekedy autom naraz kazdy inam. Samozrejme ze ja, lebo je bezpecnejsie !
Toto je inak silna kava este aj skrz to ze ty normalne pracujes , prinasas peniaze....niesi len doma ako gazdinka.Ale aj keby ,bolo by to jedno. Ak ste manzelia, vsetko je spolocne a debilne keci o hodnotach a co ja viem com, si moze nechat

nikpa
7. sep 2025

@anonym_autor ak by ale tie pre neho nehodnotne veci, ktoré ty prinášas do rodiny zrazu stratil, veľmi rýchlo by mu došlo, aké boli vlastne hodnotné. Je smutné, že jeden muž a otec nemá za nič to, co prináša žena do rodiny ako matka a partnerka a hodnotné sú len peniaze. Je to povrchný človek a absolútne si neváži co ma. Ja by som začala reálne uvažovať, či s takým mužom chcem ešte byť.

A ze ta oklamal s tými voľnými miestami, je už iná vec ale tiež vypovedá o ňom, a o vašom vzťahu. Ale povedala by som mu, že o tom viem.

doriiis
7. sep 2025

A autorka.Hladala by som milenku.Toto tým zaváňa až az

0silvia0
7. sep 2025
@anonym_autor

@vler Hmm, že sa mu nepáči, že chcem využívať hodnoty ktoré priniesol on a obrazne mala by som priložiť ruku k dielu. Tlači ma do mužskej energie. Ak teda začnem podnikať, akú hodnotu potom bude prinášať on keď budem už totálne sebestačná. V rámci mojej aktuálnej práce idem riešiť teraz aj obchod - teda k fixu budem mať aj provízie - keď som to s ním doma riešila či ísť vôbec do toho tak mi povedal aké by mohli byť výhody a potom zahlásil, že by som mala dostatočne veľa peňazí na to, aby som od neho odišla a postarala sa sama o seba. Prerastá mu ego cez hlavu, teraz večer sa zas trochu uvedomil a znovu sa snaží. Ubíja ma ale emočná nestálosť vo vzťahu.

@anonym_autor toto je typ chlapa, ktory si zasluzi mrchu zenu, zlatokopku, ktora by ho chladnokrvne obrala o jeho "hodnoty". Takyto chlap si nezasluzi nic ine, ked si nevazi to, co ma.

lindusss2016
7. sep 2025
@biba_18

@morpheuss že je to celé kravina 🤷‍♀️

@biba_18 presne toto manipulatori robia. Urazaju, podkopavavaju sebavedomie a zaroven neskutocne ziarlia. Moj ex mi neustale vycital, ako on ma 10 rokov zivil (pocitaj 5 rokov retazova materska a potom covid, tak som ostala rok doma a takmer celu matersku som zarabala), pre tehotenstvom som zarabala viac ako on, do kupy nasej nehnutelnosti som jedinu hotovost tiez dala ja, ale bez neho by som "zdochla". Neustale komentoval moj vzhlad (pocas tehotenstva som pribrala), takze som najskor bola tlsta, potom zas vychrtla, neskôr sediva, zostarnuta, no kadejaka... Smial sa mi do ksichtu, ze nikoho nemam (som sirota, mam len jednu sestru, ktora zije daleko a po vaznej diagnoze ostala invalid). Ako by si si ma predstavila po tskom opise? Ako nejaku chuderku, co moze byt rada, ze ma pri sebe krasavca a dobraka od kosti (jeho opis sameho seba). A predsa ziarlil, vsade a na vsetko, na kohokolvek, kto len presiel okolo - na zmrzlinars, ked sa na mna usmial, na chodcu, ktoreho som pustala cez prechod. To si nevies predstavit. Teraz uz 2,5 roka nechape, preco som od neho odisla a ako som mohla rozbit rodinu. Doteraz zakazdym okomentuje moj vzhlad, ked sa s nim musim stretnut kvoli detom. Este si neodpustil poznamku na to, ako vyzeram a prezera si ma ako psychopat cm po cm. Ked som bola nahodena v sukni a v cizmach, bola som kurva. Na dalsi krát som si dala zalezat, aby ma tak nezachytil, tak som zliezla dolu vo velkej mikine a starych leginach, to sa obliekam jak seda mys do vreca - debilovi nevysvetlis, ze doma sa naozaj nebudem fintit a kvoli nemu duplom nie. Minule prisiel, ked som zrovna dobicyklovala tak to zas bolo, ze vyzeram jak pi.a a hlasatelka sportovych sprav. No proste stale ma nieco, do toho som podla neho stara (mam 38, ale vsetci okrem neho mi tipuju menej).
Ale mozes autorke verit, ze takto to je, takto tito kreteni systematicky znizuju sebavedomie svojej zene, aby sa naozaj citila vdacna za to, ze ma takeho muza a ono to do nejakej doby aj realne funguje, kym ta slepana nezlozi ruzove okuliare a nepochopi, ze uplna rodina nie je vsetko. Ja ked sa teraz pozeram na seba do zrkadla, nerozumiem, ako som mu mohla toto vsetko zrat...

tiika
7. sep 2025

@anonym_autor pochopila som, že v takýchto situáciách vyčítat, ani obhajovať sa nemá zmysel, nič pozitívne to neprináša. Pokial chces teda skôr zlepšiť nie zhoršiť vzťahy.
Môžeš sa vyjadriť v prvej osobe, co pre teba znamenajú hodnoty, ktoré prinasas ty. Aký veľký význam vidíš v tom, že máte upratanu, zorganizovanú domacnost, čisté oblečenie, nakúpené, navarenu domácu stravu, postarané o deti, čas, ktorí s nimi trávite a venujete im. Robíš to, aby ste ako rodina boli spokojní vrátane neho. Ak on toto všetko nevidí, je ti to ľúto. Pretože peniaze na úcte ešte samy o sebe nič neznamenajú.
Tiež ma obrovskú hodnotu, že sa ako partneri snažíte obidvaja poctivo a slušne pracovať, každý v rámci svojich možnosti.

Ďalej sa môžeš podeliť o svoje očakávania, že tvoj partner sa bude na tomto všetkom spolupodieľať, nielen prinášať prijem, a bude tiež oceňovať a podporovať prácu toho druhého.
Inak mi pride, akoby žiarlil na tvoju prácu. Možno je pre neho to podnikanie obcas veľmi náročné a robí vela veci, ktoré ho nebavia. Ak chceš, opýtaj sa ho na to.

anonym_5eefdf
7. sep 2025

@anonym_autor volakedy a nie he ro tak davno zeny s detmi zostali doma muzi ich zivili a ano mnohi fungovali zaroven ako napomocni detom zene a vazili si to ze maju doma konfort, ked pridu z prace , teraz chcu zo zien supermanky , ktore budu robit vsetko a este budu zivit ich chudacikov ,tito muzi poserovia a zeny supermanky ma tazko irituju, co ste si v tychto generaciach urobili to si aj zjedzte

0silvia0
7. sep 2025

A je fakt velmi zvlastne, ze az po 19tich rokoch si spoznala jeho charakter. Je mozne, ze sa po podnikatelskych uspechoch zmenil, a prehadzali sa mu priority, peniaze mu zatemnili mozog, no neviem no🤷‍♀️

0silvia0
7. sep 2025
@anonym_5eefdf

@anonym_autor volakedy a nie he ro tak davno zeny s detmi zostali doma muzi ich zivili a ano mnohi fungovali zaroven ako napomocni detom zene a vazili si to ze maju doma konfort, ked pridu z prace , teraz chcu zo zien supermanky , ktore budu robit vsetko a este budu zivit ich chudacikov ,tito muzi poserovia a zeny supermanky ma tazko irituju, co ste si v tychto generaciach urobili to si aj zjedzte

@anonym_5eefdf a ty nie si v tejto generacii?

anonym_dec185
7. sep 2025

neváži si prácu v domácnosti, pretože to nikdy nerobil a neruší aké je to namáhavé (kedysi to robila jeho mama a potom si to prevzala ty) čiže kým si to neskúsi sám nepochopí, rovnako starostlivosť o deti
jediné čo pozná je podnikanie a to namáhavé je, máme firmu viem ako to chodí - čiže z jeho hľadiska hovorí to, čo zažil, o čom má skúsenosť
riešenie - nechať ho, nech robí veci aj v domácnosti, nechať mu ráno deti na odvezenie, ty ich vyber popoludní, nech nakupuje alebo varí, podieľa sa na prácach doma a potom keď pochopí môžete sa baviť ďalej

anonym_c5dac1
7. sep 2025

Ste manzelia … uz x rokov, pripomen mu, ze pri rozvode sa deli vsetko na polovicu (teda pokial on nebol vychcany a ty naivna a nemate nieco osetrene). Ste spolu 19 rokov, ale deti su malicke tak predpokladam, ze mas max 40. Peniaze zohravaju velku rolu, ale aj “stratena” puberta/ ego… dalsi krok bude, ze ti niekde zahne (ak to uz nespravil) osobne by som sa na neho ako chlapa vy …. a zacala uvazovat racionalne a ekonomicky, nazbierat, co najviac podkladov, stiahnut “ho z koze” a nech ide aj na kurz na Mars. Ak by som to vsetko mala osetrene … urobila by som dalsie kroky. Kvoli chlapon netreba plaka iba fakturovat (Shakira ma na tuto temu peknu pesnicku) …

nevenka
7. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor boze, ja som tak nasrata za Teba! Pocuj, ja som vystudovala 2 VS, jednu este chcem dorobit, mam len Bc., aby som mala lepsiu pracu neskor, ja som doma s malou prestavkou 12 rokov, ja neprinasam do rodiny ziadne peniaze okrem rodicaku a moj muz tiez podnika, mame 4 deti a toto mi v zivote nevycital! Sme rodina, lenze moj muz aj navari, aj operie, aj o deti sa postara a to je rozdiel. Velmi dobre si uvedomuje, ze ja to tu taham ako taky kon, ze bezo mna a tej prace, co robim zadarmo, by sa to tu zosypalo. Takyto tvoj je cisty egoista!

lucia13022023
7. sep 2025

Nemám pekného slová pre takého muža. Normálne som sa vytočila na ráno

dskjhfdlkdjhl
7. sep 2025

@anonym_autor Je to chrapun a tipujem, ze on ma milenku a preto aj tie blbe reci, ci Ty nahodou niekoho nemas. Toto treba vyriesit skor, ako budes totalne zdeptana. Skusila by som poradnu a ak nepomoze (najskor nie), tak rozvod. Si sikovna baba, radsej sama s detmi, ako s tymto cudom.

malaopicka
7. sep 2025

No to je taký K…., že až. Že požičať auto, neprinášaš hodnotu a podobné drísty. Neviem ako by som to riešila, neviem v akej si presne situácii finančne a majetkovo, ale rozhodne si myslím, že na chybe je on a ty nerobíš nič zlé. Normálne mi dvihlo tlak…

mikadooo
7. sep 2025
@anonym_43d0b8

takze ti o tych volnych miestach klamal. Povedz mu, ze si to zistila.

A tiez,
"varím, periem, upratujem, vodím deti každé ráno do škôlky/skoly, krúžky, úlohy, kúpanie, uspavanie, donedávna som mala ešte druhú prácu - ktorú som nedavno konečne delegovala na niekoho iného. Riešim bežné výdavky - potraviny, kozmetika, drogéria, krúžky, poplatky v škole/školke."

toto vsetko je praca, za ktoru nedostavas ziadny plat.

povedz mu narovinu, ze mas dve prace, nie jednu. Kazdy jeden den robis veci, ktore on nerobi - upratovat, varit? Ved to su bezne ludske schopnosti, nie iba "zenske".

Pozri:
https://eduworld.sk/cd/zuzana-granska/903/muzi-...
a
https://najmama.aktuality.sk/clanok/jhFYkz4/nep...

@anonym_43d0b8 prepáč, ale toto je na poradňu. On si ťa ako matku tvojich detí absolútne neváži a vôbec neoceňuje, čo doma spravíš. Toto je cesta do pekla, ak to nebudete riešiť s tretím človekom. Ty nemáš šancu mu to vysvetliť, keď je takto názovo zapuzdrený. Vlastne ti to sám povedal a ešte ťa aj oklamal. Nemá v podstate záujem s tebou tráviť čas a považuje ťa za menejcennú. Buď mu niekto tretí otvorí oči, alebo to odmietne a v tomto prípade je na tebe, čo s tým spravíš ďalej. (Ja ako sa poznám, by som prestala vykonávať to "behanie s handrou", "státie pri hrncoch", atď 😁😁😁. Však načo také podradné roboty... Ale my máme takú situáciu že spoločný účet, takže hneď by boli donášky a pizza a upratovačka a babysitting a ja by som šla na kurz a išla by som si zvyšovať kvalifikáciu a začne pánko pindať, tak by som mu povedala, že ja už odmietam robiť podradné práce a počúvať, že si ma pán podnikateľ neváži preto.)

maminkadeticiek
7. sep 2025

1.V hre je nova zena s najvacsou pravdepodobnostou a teba prirovnava vlastne k nej.
2.Okamzite by som mu prestala poskytovat servis a oznamila mu ze 50% starostlivosti o deti a domacnostuz bude len na nom,abybsi mala prieator venovat sa kariere a vybudovat si ju tak,ako si to umoznila svojou pracou ty jemu.A ak sa mu to nepaci nech poda ziadost o rozvod,50% auta,firmy,vsetkeho bude tvojich.Potom sa uz urcite financne vyrovnate tak aby si ho bola hodna.Pako sprosty...