icon

Ako zvládnuť každodenné otravné návštevy svokry?

dominikatomas
15. mar 2024

Zdravim. Chcem sa spýtať či to je normálne keď každý deň tu chodí mojej svokry dcéra s jej rozmaznanym príveskom (21), a vždy sa bavia l Tom istom pletky,pletky,chvalene čo majú čo nie ... Mne to príde otravné a trápne... Keď prídu a ja som hore , nebezim dole ako sa zjavia som typ človeka,ktoré také hlúposti nezaujímajú ... Nemám problém ,že prídu ale skoro každý deň. Bohužiaľ nemám slovo ani keď som budúca nevesta ... V Tom nič nezmením,ale zase nezmením sa kvôli nim,nech si tarakaju .. mám kamamosky a okruh ľudí,s ktorými sa bavíme o normálnych veciach nie o Tom ,kto čo má ,že na to majú atď .. ako povedala moja známa nie je to tvoja povinnosť tam byť, je to jej návšteva, nerob čo nechceš a riadim sa tým. Má niektorá niečo podobné aký máte na to názor čo by ste robili? Opakujem je to pravidelne niekedy to bol iba víkend ....

diewcatqoo
16. mar 2024

@matullienka hej, viem, ze zatial je frajer. Ale tusim spominala, ze planuju svadbu. Takze aj keby sme ratali so svadbou, tiez tam bude mat velke hovno, ak to daruju jemu.

saw_
16. mar 2024

@dominikatomas praveze presne mam ponatia o com pisem, ved hovorim, ze som podobne tupelo osobne zazila v dome mojej mamy, co ocakavalo, ze sa nastahuje do jeden z detskych izieb a ja s detmi tam prestaneme chodit 🤣 ozaj ste vtipne “nevesty”, co nie ste schopne samostanej existencie, nasackujete sa do cudzieho domu a ocakavate sukromie 😅 si sa tu chvalila tvojou super pracou, co si nezaplatis vlastny podnajom?
Vyjadrujes sa tu o svokre a svagrinej ako menej inteligentych a sama nie si schopna zostylizovat jednu suvislu vetu, ktora by mala hlavu a patu.

alessavandervelden
Autor odpoveď zmazal
zooeynka
16. mar 2024

Ach jaj autorka, to je tak ked sa nasackujes k cudzim do domu....verim ze ti vadia, aj mne by vadili, ale mozes akurat suchat nohami alebo sa odstahovat....good luck

dominikatomas
autor
16. mar 2024

@saw_ sama nemáš hlavu a pätu ďakujem za to ,že nemám takú matku ako ty.. naozaj je mi ťa luto, že také takisto tupelko ako ty existuje, ktoré tiež zo slovenčiny neexcelovala. Nedá sa k tebe už vyjadrovať ..the end..

dominikatomas
autor
16. mar 2024

@alessavandervelden prosím ťa vrát sa do školy. Nevieš čítať s porozumením. Nezucastnujem sa rozhovorov , je mi jasné ,že chcú mať súkromie na vlastný rozhovor. A takisto nebudem utekať keď tam som ,prídu a utieknem? Ak je to téma voľná iba tak prečo by som odišla ak dole napr pijem kávu alebo jem? Ale keď majú niečo súkromné som rozumná a odídem .neosm žiadna nacuvacka ja nepotrebujem vedieť intímnosti druhých . Ďalšia hrdinka čo vie všetko? Nikto negula očami urobila si z toho riadnu scifi😂 smeje sa tu na Tom čo si sem napísala. Mať tiež takú mamu ako ty, radšej by všetky deti odišli ako bývať u generála ako ty. A to sa čudujem že také ženy majú chlapov. Pod paucou fúha nezávidím ti

dominikatomas
autor
16. mar 2024

@zooeynka nikto sa nenasackuje z akého ste storočia? To je normálne priateľ alebo priateľka ide bývať k druhému. Nasackovanie by bolo bez súhlasu ,že sa dovalim so všetkým a hotovo. Vôbec to tak nie je prekrucate stále podľa seba... ach jaj..ľudia napíšu čo ich trapi a vy sa im smejete do tváre máte odumreté bunky a vyrazy hodne do prvého stupňa . Hrozne toto tu už nemá úroveň a čím staršie ženy tým otras. Kydate nevesty nevesty ale svokry sú tiež beštie. Lenže nie každá svokra je iba obeť že? Katastrofa

alessavandervelden
Autor odpoveď zmazal
eva233
16. mar 2024

@dominikatomas áno niektoré, ženy ti to tu napísali "na drzovku", ale v podstate ti napísali len pravdu. Chcela si ich názor a teraz tie ženy nazývaš hlúpymi.... To, že ty s tým nesúhlasíš, prípadne si nevieš priznať aká je reálna situácia, to už je na tebe.
Tvoja otázka znela, či je normálna návšteva dcéry v jej rodičovskom dome a to, že preberá s matkou rôzne témy, aj také ktoré teba nezaujímajú, tak áno je to úplne normálne a v poriadku.
Známa ti povedala dobre, nie je tvoja povinnosť preberať tie témy s nimi. Dcéra prišla predsa za matkou nie za priateľkou frajera. Takže ty si môžeš pokojne urobiť vlastný program, nikto ťa nenúti sedieť pri nich.
Čo by som robila ja? Nebývala tam, pokiaľ to nie je dočasné riešenie. Urobila si vlastný program a bratovu sestru ani mamu vôbec neriešila veď nech sa navštevujú, sú rodina, ich dom, ich život nech sa rozprávajú o čom chcú.

bashawelle
16. mar 2024

Na tomto fóre si človek prečíta všeličo, naozaj spleť osudov a rôznych osobností. Ale toľko egocentrizmu, to som tu ešte nevidela. Ja, ja, ja... mam práva aj v dome, čo mi nepatrí, vadia mi návštevy a ich témy... nebudem si hľadať iné a samostatne, je normalne a mam právo bývať v dome, ktorý nevlastnim, je normalne bývať u rodičov navždy... a ešte, že je medzi nimi intelektová priepasť. Len uvažujem, kto je na ktorej strane tej priepasti.

saw_
16. mar 2024

@dominikatomas tvoj prejav je na urovni absolventa vysokej skoly zivota, takze vyznieva dost trapne, ked sa tu ides ohanat gramatikou a citanim s porozumenim. Ale chapem, ziadny rozumny argument z tvojej strany nie je, tak treba vytiahnut toto. Este tykanie a bude to kompletne.
Musim suhlasit s tebou v tom, ze je normalne, ked partneri idu byvat k sebe. Lenze ty si nesla byvat k priatelovi, ale k jeho mame. Byvas u nej, v jej dome, v jej domacnosti. Nemas ziadne pravo sa vyjadrovat a hodnotit jej navstevy. Zariad si svoje vlastne byvanie a budes usetrena nezelanych navstev a stretnuti. Este raz sa ta spytam - mas pracu, zarabas, preco si nenajdes podnajom?

stevvvka
16. mar 2024

Ze mentálna priepasť... Tvári sa jak inteligent lebo ovláda slovo mentalny ale neovláda to, čo deti v škole, čo je moje, tvoje, cudzie..

AUtorka, tebe v tom dome nepatrí nič...
Ale hlavný problém je tvoj priateľ... A neviem, prečo píšeš o bývaní u rodičov, jedných ci druhých, a ani vám nenapadne zháňať vlastne byvanie.. Ozaj, kedy si naposledy varila? Alebo sa necháš kŕmiť od tej mentálne zaostalé priateľovej mamky?

saw_
16. mar 2024

@bashawelle toto forum by mali povinne citat svokry, ktorym sa do detskej izby nastahovalo dalsie decko 🤣 hned by bol podobnym temam koniec, ked by sa kazda jedna zla svokra zbavila takychto nevdacnych pijavic.

zooeynka
16. mar 2024

@dominikatomas nechces pochopit ze to TY si navsteva v ich dome. Nepatri ti tam ani zachodova doska. Moze ti vadit buduca svagrina, aj svokra, ale opakujem, mozes tak akurat suchat nohami, v tomto dome nie si panou. Keby si tam svokra nastahovala pol dediny ty mozes tak cusat a maximalne sa pozerat. Chapes rozdiel byvat vo svojom a u cudzich? U cudzich musis tolerovat aj co ti vadi, v svojom otravne navstevy vyhodis.

mamina7070
16. mar 2024

@dominikatomas ty pracujes na plny uvazok ? tak si zozen este aj brigadu aspon zarobis na nove byvanie a nebudes tolko v partnerovej detskej izbe

letfenixa
16. mar 2024

@dominikatomas tak sa zostahuj s frajerom, a nie s neho matkou.

sissy27
16. mar 2024

@matullienka aj keby boli manzelia - kym jej meno nesvieti na darovacej zmluve, tak to do bsm nepatri. Dary aj dedicstvo budu vzdy len toho jedneho. Resp. v tomto pripade dvoch, kedze ma aj sestru.

brendaa
16. mar 2024

Žienky škoda písať niečo autorke. Chcela sa vyžalovať, ako jej to ide na nervy... A vy takto pravdu jej písať😂😂😂to neznesie....
Prišla s prázdnymi rukami, ku svokre, syn mamičkár, čo sa od matky nepohne... čaká majetky... Potom vyplatiť sestru... ešte možno aj sestru ma rád..
Toto nie.... Len to nie....
Autorka si vychcaná nevesta... Rozkazovať a mať nároky v dome svokry, to kde sme...

riyadh
16. mar 2024

@dominikatomas nie mne nepatri svet, ale dom v ktorom by som taku prizivnicku, mentalnu atletku ako ty veru nechcela a nehrozi, zeby mi Toto, teda podobnu tebe doviedol domov.

vikiki29
16. mar 2024

@brendaa nechaj ju, ona nevie ani to, že ak keď svokra prepíše dom na synáčika a aj keď už budú náhodou v tom čase aj manželia, aj tak ten dom nebude nikdy patriť jej. Čiže ak nie teraz a ak nie o 5 - 10 rokov, tak kludne aj o 15 rokov sa môže stať, že odtiaľ pôjde s holým zadkom - presne tak ako prišla. A tieto návštevy budú to najmenej čo ju bude štvať. Nuž ale kto chce kam…

prasiatko30
16. mar 2024

@brendaa je to este horsie - je len vychcana - nie je ani len nevesta💡

zuzanockamt
16. mar 2024

@dominikatomas Nezávideniahodná situácia. Si v úplne cudzom dome u cudzích ľudí. Nie ste rodina, nie nebývaš u svokry. Bývaš u panej, s ktorej synom spávaš. To je celé. A on, aby mal všetok komfort od teba poruke a nie v susednej dedine, tak ťa ubytoval s dovolením matky v detskej izbe. Ak mu aj niečo prepíšu, ty sa na majetky neteš. Ani vtedy, ak sa dopracuješ k statusu manželka. A na návštevy by som si pomalinky zvykala. Nemáš právo im do ničoho kecať. Ani keby sa tam nasťahovala sestra tvojho frajera.

prasiatko30
16. mar 2024

Co sa mi najviac paci je to, ze tolka inteligencia u moznonevesty a nedokaze pocitat do 100. Svokra je v podstate mlada zena, kolko moze mat? Okolo 45-50rokov - este kludne moze pozit 40-50rokov aby moznonevesta vobec mohla basnit o nejakom dedicstve, ktore bude jej moznomanzela. Cize kolko bude mat moznonevesta ked konecne bude moct vyhlasit tu som panou ja? Zeby tolko kolko jej moznosvokra v tomto momente? A mozno potom sa jej tiez nastahuje do baraku nejaka moznonevesta bude ju buzerovat😂😂😂😂😂😂

domi2425
16. mar 2024

@dominikatomas Ty co tu prskas na kazdeho?😂To si ako mozes dovolit napisat niekomu ze taku matku ako si ty by som nechcela ? A ty si aka matka ? Aha ziadna. Ty si predsa buduca nevesta, to je co prosim ta ? Ake slovo by si chcela mat? 🤣Bud si nevesta alebo si frajerka 🤷🏻‍♀️Dristas tu o vyjadrovani pritom sama sa nevies ovladat ked ta nieco vyvedie z miery, ale k tvojmu problemu. Co sa staras o com sa rozpravaju ked tam nemusis byt ? Sa stazujes ze chodi casto, tak co keby si sem tam aj ty vypadla nech tam nie si stale ked dcera pride? Aspon by si sa ako vyssia inteligencia mohla venovat niecomu zmysluplnemu. A k tomu ze zijes u svokry a este pindas sa ani nevyjadrujem.

belaaaaaaaaa
16. mar 2024

@dominikatomas Každý deň je veľa aj na koňa. Čo má 15? Logicky ešte keď rozhovory sú na úrovni materskej škôlky, tak to je dovi dopo. Viem peniaze hrajú prím. No dám Ti radu odíď! Naozaj budeš ľutovať. Mám to podobne a je na...

zuzanockamt
16. mar 2024

@belaaaaaaaaa Však ale tá dcéra chodí domov. Keby tam bola aj 24/7, tak je to jej vec.

saw_
16. mar 2024

@zuzanockamt a to sa este moze stat, ze sa dcera rozvedie a pride byvat k rodicom. Moze tam byvat uplne rovnako ako brat.

simma42
16. mar 2024

Ak sa ti nepáči teraz, časom to bude už len horšie. Veci, ktoré ti vadia, ti budú vadiť ešte viac, bude doma dusno, nepridá to ani vášmu vzťahu ani kľudu v rodine. Každopádne, nepáči sa ti, čo ti tu ženy píšu, ale majú pravdu. Nie si v pozícii, aby ti takéto veci vadili a aby si sa pohoršovala nad tým, o čom sa svokra so švagrinou zhovárajú. Žijete u svokry, tak ti nezostáva iné ako prispôsobiť sa a šúchať nohami. Áno, intelektuálne na vysokej úrovni tie rozhovory zrejme nebudú, teba do toho ale nič nie je. Tvoj pasívne agresívny prístup a reakcie na ostatné komentáre značia, že aj ty budeš ťažšia povaha (nesúdim, len konštatujem), keďže každý názor iný než tvoj je očividne zlý. Podľa mňa vás čakajú ťažké chvíle, neviem si predstaviť, ako chcete dlhodobo v jednej domácnosti fungovať.

dskjhfdlkdjhl
16. mar 2024

Ej, bistu, autorka nenasla spriaznene (resp. podobne sprznene) duse a clovek sa nestaci cudovat co z nej vsetko vypadlo😉

nops
16. mar 2024

@dominikatomas všetko ti už napísali.Mna ešte napadlo,ak toto "dobre" dopadne priprav sa,že o 30 rokov sa budeš starať o celý zostarnutý dom a opatrovať svokrovcov..možno inkontinentnych,ležiacich,po porážke,behať s nimi po doktoroch..lebo tam budeš bývať.Nie ich dcéra.Potom si pogratuluješ aké super rozhodnutie si urobila v mladosti.Nie je nad vlastnú domácnosť.Škoda,že v tých tvojich atakoch nikde nespomínaš ako to celé vidí priateľ.