icon

Ako zvládnuť, keď partner uprednostňuje mladšie ženy?

13. nov 2024

Bude to dlhé ale napíšem to veľmi otvorene tak ako to cítim, je to síce obšírna tema tak verím že budeme sa držať podstaty a neodbáčať.
Ženy, ako vnímate, keď si muž o ktorého máte záujem pridáva mladé baby na insta. Schválne píšem muž o ktorého mate záujem, lebo je jedno v akom ste vzťahu, ide tu o vaše pocity. Keď píšem mladé baby, myslím tým, že chlap má po 30 a dievčatá ešte len končia strednú školu alebo začínajú vysokú. Čiže dievčatá 18-23 povedzme. Veľmi mi to uberá na sebavedomi. Aj ja som ešte vcelku mladá, mám 29. No ony majú o 10 menej, sú mladučké, na tom výzore to vidno hoci ( aby som uviedla do obrazu) ja mám nápadníkov habadej, tiež v takom veku po mne šli starší rovnako ako teraz, mám z čoho vyberať. Čiže nejde o to, žeby som nemala sebavedomie a bála sa, že by som sa nikomu nepáčila. Len skôr pociťujem týmto taký nejaký tlak, že keby aj urobím čokoľvek, ony majú navrch lebo sú mladšie.
Jedna sa o muža, s ktorým sa stretávam a mame taku dohodu, ze mimo seba nikoho inak by sme to ukončili ( spolu nie sme to rozoberať nechcem, lebo ma tu každý zvozi pod zem čiže asi chápete kam tým mierim 🙂ale to nerozoberajne lebo tým odbočime celkom od mojej témy).
Čiže akceptujem nejaké veci situáciu ako mame a on vie, že keby si začne niečo s inou ženou tak ja končím. Rovnako on. Lenže tým, že spolu nie sme, nemám ani take možnosti mat o tomto celkom prehľad, nie som jeho partnerka čiže nemôžem veľmi do neho zabrdat, no predsa len nejaký nárok na to mám keďže mame tu dohodu. Ja necakam, že on sám od seba príde a povie mi, že mám aj ďalšiu. Preto som skôr pozorná a všímam si čo a ako.
On veľmi sociálnymi sieťami nežije a ani tam ženy nema. Dokonca ani mna tam nemá z pochopiteľných dôvodov a aj preto si hovorím, že možno keby sa niečo dialo tak tu babu tam mat skôr nebude ako bude.
Napriek tomu si v poslednom čase pridal ( nie naraz ale s časovým odstupom) asi 3-4 mladé dievčatá. Mladé tak ako som písala. Mali účet zamknutý a ony jeho sledovať nezačali. Neviem ako to brat, neviem prečo to robí, či je len zvedavý na fotky alebo im dá aj lajk či pripadne napíše. Už som sa s ním kvôli tomu povadila, keď som ho s tým konfrontovala- z dôvodu, že mne venuje malo pozornosti a na toto ma čas ? Mne povie ako ma toho veľa. A ešte sa urazil že ja snorim, pritom sú to dostupné veci ktoré si môže ktokoľvek pozrieť.
Ja sa potom bojim, že skúša inde a keď nevyjde, spomenie si na mna. Už veľakrát som to s ním skončila ale vždy ma presvedčil alebo sa ukazalo, že neboli veci ako som si myslela. Potom mi dáva najavo, ako ma chce. Tie dievčatá si vždy vymaže, neviem či preto že ony ho sledovať nezačnú Alebo si len pozrie fotky a už ho to potom nezaujíma.
No vždy sú to len takto mladé, cítim sa potom naozaj mizerne lebo aj keby nešlo len o neho, vyvoláva to vo mne taký pocit vo všeobecnosti akoby mám najlepšie už za sebou a že vôbec nezáleží na tom, či budem ja nejak rast ( kariérne, osobnostne, trebárs či budem mat novú vizáž, auto alebo niečo zaujímavé v živote ) tak vlastne už ničím nezaujmem tak, akoby som bola tak mladá ako ony.

Kto dočítal až sem pochopíte, že mi teraz ani tak nejde o neho ako o samu seba a nejaký môj strach. Veľmi mi na ňom záležalo a nevšímala som si nikoho ani keby bol zo zlata. Chcela som ponúknuť čo najviac jemu a vždy keď som už uplne spokojná, príde niečo takéto. Čo mám inokedy sebavedomia dostatok tak sa potom cítim že hocijaka mladá baba ma odo mňa navrch a môžem sa aj na hlavu postaviť, vybral by si asi taku keby stojím ja a vedľa mna taká. No stále to s ním neviem ukončiť a ťažko sa s ním o takýchto veciach aj komunikuje. Keď to s ním ukončím a budem robiť so svojim životom to najlepšie čo sa bude dať a hocijak zaziarim, aj tak ho asi viac oslni mladá baba.

Mna zaujíma ako takéto veci vplývajú na vás. Možno máte manželov partnerov, kde sa cítite spokojne a tiež sa deju tieto veci, že si rad pozrie mladé baby pripadne si ich prida a rozmýšľate, prečo alebo čo viac viete urobiť aby sa to nedialo. Normálne sa cítim akoby mám už 40 to neviem teda čo bude potom

januska12323
13. nov 2024

Krista, nerozoberaj to z každej strany na fóre, rovno sa ho opýtaj čo ďalej. Kamaráti môžete byť aj bez sexu a obaja si nájdete plnohodnotných partnerov.

autor
13. nov 2024

@misiak7777 sú muži ktorí majú partnerku ktorú ľúbia, ale oddeľujú sex a lasku a pudy u nich vždy zvíťazia nad svedomím. A keďže mu na partnerke záleží tak sa bude veľmi snažiť o to, aby na to neprišla.
My tým, že spolu nie sme, tak by mi mohol uplne jednoducho povedať áno mám aj niekoho iného pripadne zaujímam sa o niekoho iného. Tým že mi to nepovie ukazuje, že mu na mne záleží lebo nechce o mna prísť tým že povie pravdu. Keby mu nezáležalo, kľudne mi to šplechne a nechá to tak, ako sa ja zariadim

autor
13. nov 2024

Tým nechcem povedať že ma lubi, nemyslím si to ale záleží mu na tom, aby o mna neprišiel

autor
13. nov 2024

@januska12323 toto ma pobavilo vďaka 😂nemám na to odvahu, beztak som iniciovala veľa doposledku ja a nechcem niečo pokaziť týmto, že dám von takúto vec ja. Myslím že sa skôr stiahnem do úzadia, keď sa aj ozve budem ignorovať a uvidíme, koľko vynaloží snahy. No nemôžem mu opäť povedať, že vidím že si si pridal niekoho nového a miesto toho si ma mohol zavolať von.

unicornlady
13. nov 2024

Prečo by ti hovoril, ak by ho zaujal niekto iný? Ak by to nemal isté, nevzdal by sa ťa, ak má s tebou sex. Prepáč, že takto narovinu, ale bol by blbý, keby ti to vravel.
Priznal by sa ti asi len vtedy, keď by už naisto niekoho reálne mal.

autor
13. nov 2024

@unicornlady no veď aj o toto ide, to že ho niekto zaujme ešte berme ako tak ok veď aj mna môže niekto zaujať ( napr niekto z videnia kto sa mi môže páčiť ale neplanujem ho spoznať a nebodaj mat sex😂) ale neviem, či by mi ozaj povedal, keď by niekoho mal. Niekedy si hovorím že bolo by dobre ak by sa tak stalo, nech mám naozaj dôvod ukončiť to. Lebo musím to tak cítiť, nie si len povedať

misiak7777
13. nov 2024

@autorka uf ty si naivná.. nepovie ti to, lebo riskuje stratu ľahkého prístupu k sexu, prípadne nemá chuť počúvať výčitky, pozerať na odutu tvár. A teraz nerozoberame bokovky vo vzťahu ale len kamošov na sex.
Ja som mala niekoľko kamaratstiev s výhodami, čiže viem ako to jednoducho funguje. A to boli aj niekoľko rokov dlhé stretávania s prestávkami.

autor
13. nov 2024

@misiak7777 tak ako toho sexu zase nie je toľko, aby mal o čo prísť keby že ide len o to. Skôr mame viac písomnej komunikácie ako samotné tieto veci, skôr dohadovacky alebo sexi správy atd.takze nie, nie je to take že si musí niečo tak strašne držať, lebo to už ťažko inde nájde a pod. Práveže našiel by ľahko a oveľa viac

unicornlady
13. nov 2024

Možno že nie si jediná, s kým si tieto sexy správy píše.

moonlight1210
13. nov 2024

Ty si tolkymi slovami okraslujes tvoju situaciu, ze sa nedivim, ze mas v tom zmatok, aky mas. Ale robis to vedome a ty to vies, no zatvaras nad sebou oci.

Fakt je, ze:
Ty ho chces (a strasne, si po usi do neho), on teba nie.
Nezalezi mu na tom, aby neprisiel o teba, zaujima ho ten komfort, pohodlie zvyku, co ponukas.
Ak o to pride, tak nostalgicky zafnuka, porobi ti par vycitiek (lebo si mu to pohodlie vzala) a pohne sa dalej.

Je k tebe majetnicky, ty to pokladas za prejav utajenych citov.
Rozidete sa, zas sa vrati, lebo uz vie, do coho ide, ty to pokladas za dobre skryvany zaujem.

Nie, nie si v jeho ociach partnerka. Neuvazuje o tebe. Ak dakedy vobec uvazoval, tak uz si to premeskala.

Ty sa vedome obmedzujes (lebo si zalubena, tak dodrziavas akusi pofidernu vernost).
On nie. On sa chova ako decko, si je vedome zazemia u rodicov, ale pouziva to iba ako odrazovu plochu, aby si odtial chodil lietat a zit (a zas a vratil do hniezda). Ten tvoj vie, ze ta ma istu a spokojne si dopriava luxus zaoberat sa zenami, co ho zaujimaju viac.
Ostava zatial bez zeny nie preto, ze vlastne chce teba,ale preto, ze ma cas. Ziaden vlak mu neuteka.

Ty mu suplujes ten "stojaci cas", take to bezvetrie, ked sa zda, ze tento prijemny pohodlny zivot bude trvat vecne a nestarneme. Nato ta ma.

Ty si potrebujes prestat tahat medove motuzy pod fuzy a surovo si priznat, ako to s vami je. Tymto klamanim seba samej (ked radsej rozoberas kazdy detail vasho nevztahu, vedome si vytvaras priestor na hypoteticke moznosti, ktore tam nie su, splietas retaz nepriamych dokazov, no manipulujes ju a ohybas ju tak, aby ti vychadzali zavery, ktore ty chces), skoncis s pocit, ze si premarnila vela casu pre nic. Co bude pravda.

Ale ked si teraz nedokazes priamo pomenovat, ako to je, co vlastne v jeho zivote realne si, potom tu horku pilulku skamania nebudes vediet prehltnut.
Uzavries sa v kruhu vecneho hladania vinnikov.

reanda
13. nov 2024

ano, sme spolocenske bytosti a je prirodzene, ze sme vo vztahoch a je prirodzene , ze si vyberame, kto s nami suznie..
pozri sa na seba, ake vztahy si vyberas a ako v nich zijes.. podla toho uvidis, aky mas vlastne vztah sama k sebe.. lebo ty riesis pi.oviny, aby si sa nemusela pozriet pravde do oci.. ze nemas normalny laskyplny vztah.. ze si nedoprajes muza, co ta miluje, ale ze ti staci niekto, co ta mozno ma trochu rad, co usudzujes z toho, ze sa na teba po osmich rokoch este uplne nevykaslal, ale 'chce ta mat vo svojom zivote' (ako co? ako obcasnu milenku?).. nepride ti to strasne malo? ale tak ako chces, ries radsej nepodstatnu zalezitost s mladymi babami

misiak7777
13. nov 2024

@autorka ale prosím ťa... Ty si istá vec, že sa dostane do tvojich nohavičiek, u novej by to nebola tutovka
Môže si robiť čo chce, nemiluje ťa, preto mu aj vadilo že sa staráš do veci do ktorých ťa nič nie je. Radim ti ukončí to, lebo tvrdo narazis

enmery
13. nov 2024

Celé je to zle. Toto je "chorý" vzťah a bude tak pokračovať vždy. Tebe tie veci vadia už teraz, čo myslíš, že sa stane o rok?Ja som to tu už viackrát písala. Aj tie najkrajšie topmodelky zažili neveru-takže vzhľadom si žiadneho chlapa, ani jeho lásku nevydupeš.

autor
13. nov 2024

@enmery jasne práve preto ho vždy môže zaujať niekto nový a to neznamená že tu pozornosť si udrží. Keby šlo len o výzor a veci s tým spojené, už dávno by sme v kontakte neboli. Ani keby som ta najkrajšia žena na svete, neudržala by som roky pozornosť jedného muža čisto na sex kvôli výzoru. Ma ma rad aj ako človeka, no asi nie dostatočne

autor
13. nov 2024

@reanda možno je to tým, že v každom hľadám nechcene jeho. Mám pocit že sa z toho asi nikdy nedostanem a ak budem s niekym iným, bude to s vedomím že aj keď budem toho nového lubit, nebude to tak silne ako bolo toto a toho sa bojim

tmonika
13. nov 2024

Podľa mojho názoru, musíš oddeliť to keď ste iba kamarát s výhodami. To zn. nemáš ani teraz nárok robiť to čo robíš a podľa mojho názoru by si to ani robiť nemala, nemal by ťa zaujímať absolutne čo robil a či si niekoho pridáva alebo nie. Vobec by si sa nad tým nemala ani zamýšľať a k tomuto mužovi neprechovávam žiadne city. Mám pocit, že citiš k nemu viac ako kamarát s výhodami. To je kameň úrazu. Ak ste sa dohodli, tzn. može robiť čo chce s kým chce kedy chce? A potom na ďalši deň príde a povie moja ďakujem za všetko ale našiel som si už inú. Už ťa nepotrebujem. ??? Naozaj? Prečo strácať čas… s týmto mužom to nemá budúcnosť. Tie baby si pridáva pretože partnerku nema a na tebe mu nezáleží s tebou má dohodu keď sa vam chce.. to je všetko. Nejde o vek. Tie baby sa mu páčia bodka. Páčia sa mu mladšie bodka. Skúša a hľadá. Je slobodný. Nepristupuješ už na jeho dohodu to je celé a možno sa ti to začína vymykať spod kontroly. Ak dlhodobejšie ako jeden rok udržiavate takýto vzťah a nič sa nezmenilo takým smerom aký si ty predstavuješ, pustila by som to. Vieš všeobecne aj muži, zadany muž aj slobodný muž aj iný muž sú z inej planéty a premýšľajú iba s tým dole… ja už v mojom veku skoro 40 a čo to za sebou, može. Povedať zme netreba až príliš doverovať mužom … kým chcú a kým sa to im páči tak chodia, prosia, nahovoria aj nemožné… ono to zväčša trva asi len ten okamih. A potom skutek utekal… asi by som popremýšľala sama doma pekny vecer by som si sama pre seba urobila a otvorene sama sebe povedala čo chcem a čo čakam, a ako chcem aby sa tento vztah zberal.. ak si odpoviem zalezi mi na nom.. tak mu to otvorene povedz ale s tym ze je to 50/50 a moze to skoncit. Ale tam by som aj skoncila… lahko radit druhemu, ono sa to cele musi odžiť a sama musis prist na to o čom to je a co uz viac nechces… inak aj dalsi co pride zo 100 muzov bude mozno 1 normálny, a bude stat za to. Sociálne siete su tiez velke zlo vo vztahu a uz v nevzťahu je to otvorená brána k veľkým možnostiam … snáď som poradila alebo aspoň usmernila…

mandarinka555
13. nov 2024

"Už som to s ním neraz ukončila" wtf ? Ako môžeš ukončiť niečo, čo ani nezačalo ?

earlgrey
13. nov 2024

Že niekoho uvidí v meste a potom si ho pridá na instagram a pozerá fotky zo zvedavosti? 🙄 to takto funguje? Veď ja vidím milión ľudí v meste a ani ich mená neviem, tak ako si ich vyhľadám na instagrame? teda ak mi dáš návod, tak ja si ten instagram aj nainštalujem 😁

autor
13. nov 2024

@moonlight1210 veľmi dobre si to vystihla, naozaj. Len ja som tu nedodala ešte jeden detail za ktorý ma zvozia pod zem, ale nepovažovala som to za podstatne lebo či je to takto alebo inak, na tejto veci to nič nemení. A to že nie je nezadany. Ja som ho nechala a on si našiel inú, lebo nečakal že by sme asi spolu ešte boli . A nečakala som žeby zostal do smrti sám. No a proste nevedela som ani že to bude takto, ale stalo sa. Preto sa ho neviem nejak vzdať, žila som dlho asi v tom že vlastne Patril ku mne alebo bude. Lenže tým, že je on v dlhom vzťahu + zaživa toto tak pre neho by zrejme nebolo významne vrhnúť sa do nového vzťahu, ešte so mnou kde by nemal istotu, či by to vyšlo. Skôr si myslím ze beztak aj na neho je to veľa ( to ho neľutujem len myslím to tak že jednoduché takto žiť asi nie je) a keby s ňou nebol tak by chcel byt sám už len preto, že môže mat vzťahov po krk. Myslím si, že ak bude raz sám až vtedy začne naplno sa zaujimat o všetky tie mladé baby lebo ho nič nezastaví a možno toto mu chyba, neviem. Preto som od začiatku bola taká, že fakt ak niekto iny príde ja odchádzam, lebo nebolo mojom plánom byt ani v takejto pozicii

autor
13. nov 2024

@earlgrey neviem to som len tak napísala, možno sú to baby čo mu vyhodí v návrhoch každopádne sú od nás nie z opačného kraja Slovenska

autor
13. nov 2024

@mandarinka555 ukončiť môžeš aj stretávanie sa s kolegyňami s ktorými máš zvyk sadnut si raz do týždňa na kávu a bude im asi všetkým divne, ak zrazu prestaneš, zrejme sa ta na to budú pýtať alebo čakať, ako sa vyjadris ty. Vzťah nie je len partnerský alebo rovno manželstvo

enmery
13. nov 2024

Dám Ti dobrú radu-popracuj na svojom sebavedomí. A potom ďalšiu-ak o Teba má záujem nejaký zrelý a zrovnaný muž, budeš to vedieť, lebo Ti to dá najavo skutkami, prenesie aj horu, aby Ťa mal po svojom boku oficiálne a cítila by si sa pri ňom ako kráľovná a všetky ženy by si mala u prdele, lebo by vedela, že si top a že si Ťa vybral spomedzi všetkým ako kompletný balík /nie preto, že máš 20 alebo lrásu/.Strácaš roky života s niekým neperspektívnym a žiarliš na každú krajšie, či mladšiu akoby ony boli dôvodom toho, že ty ho ľúbiš a chceš s ním zostarnúť a on nie. Ony tým dôvodom nie sú. Lásku muža si vydupať nevieš. Tá tam buď je alebo nie a s mladosťou či silikónami to nemá nič spoločné. Tento mi ako hodnotný kus muža nepríde. A ty sa len trápiš a budeš trápiť.

autor
13. nov 2024

@enmery lenže na začiatku alebo prvé roky bude každý taký. Aj tu to bolo predtým lepšie, ako to je teraz. Teraz možno on dáva iným ten pocit, čo dával mne a mne ho môže dať niekto nový, lenže dokedy. Mám pocit že chlapi sú v tomto naozaj rovnakí a že v dnešnej dobe už sa nedá dlhodobo udržať záujem ani partnera, lebo lubit môže no záujem o niečo nové tu bude vždy

enmery
13. nov 2024

A ty by si stála o záujem muža, ktorý je len chodiaci penis?Ktorý Ťa vymení v sekunde za kus novej bábiky?Veď to nie je muž. Aj ženy vedia byť svine. A nie všetci muži sú rovnakí, okrem pudov, niektorí majú aj mozog a používajú ho, aj charakter, hodnoty. Hľadáš ich na zlom mieste, ak si si to ešte nevšimla.

earlgrey
13. nov 2024

Takže on je zadaný...ty si jeho milenka...a žiarlíš na iné mladé ženy, ktoré si pridá na instagrame...hmm zaujímavé...nevadí ti, že doma sexuje s partnerkou a sem tam si príde zasexovať aj s tebou...ale vadí ti, že si pridá mladé ženy na instagram...takže áno, ak dokáže podvádzať svoju partnetku s tebou, kľudne môže mať na sex aj iné ženy...podľa chuti....ty si do neho ma 100% zamilovaná....tak sa čím skôr odmiluj a hľadaj si slobodného muža, ktorý ťa urobí šťastnou...len strácaš roky života s človekom, ktorý za to nestojí...

mondolina
13. nov 2024

ako u koho
som vo vzťahu 9 rokov a nemám ten pocit.
ani sa nejako nesnažím vzbudzovať jeho záujem. zdravý vzťah.

gleep1
13. nov 2024

Hrozný muž. Naozaj popracuj na svojom sebavedomí, prečo toto robíš, nikdy by si pri takom nemala istotu, stále by si si myslela že podvádza aj teba, toto ke choré čo robíš. A aj tebe že nie je hanba spávať so zadaným mužom

lonely66
Odpoveď bola odstránená
enmery
13. nov 2024

No práve si povedala dos podstatnú vec. Tento muž nie je hodnotný. Podvádza svoju partnerku, tebe trepe blbosti o tom, że si poviete, keď si nájdete iného😄. A teba z toho všetkého trápia 18tky na istagrame. On nie je lojálny ani k sebe, ani k partnerke, ani k Tebe a nebol by ani k 20tim 18tkám v posteli. Mala by si to úplne seknúť a prejaviť si tým rešpekt. Ako Ťa môže rešpektovať alebo chcieť muž, keď dobrovoľne robíš tu tretiu. Jasné, že sa na takú nalepí len muž bez hodnoty. Podľa toho, čo píšeš, asi chceš raz muža, deti, rodinu. Tak na tom začni pracovať a túto nulu kopni do prdele. Myslím, že už si stratila s ním viac ako dosť času.

autor
13. nov 2024

@lonely66 sama hľadám tuto odpoved. Každopádne, keby čakali dieťa s tou jeho bola by to okamžitá stopka. Tam už by bola odpoved tá, že chce toto s ňou, bolo by to už nejaké rozhodnutie. Zatiaľ to tak ešte nie je. Ale často som sa zamýšľala nád tým, čo by bolo keby sme vtedy zostali spolu.