icon

Ako zvládnuť, keď partner uprednostňuje mladšie ženy?

13. nov 2024

Bude to dlhé ale napíšem to veľmi otvorene tak ako to cítim, je to síce obšírna tema tak verím že budeme sa držať podstaty a neodbáčať.
Ženy, ako vnímate, keď si muž o ktorého máte záujem pridáva mladé baby na insta. Schválne píšem muž o ktorého mate záujem, lebo je jedno v akom ste vzťahu, ide tu o vaše pocity. Keď píšem mladé baby, myslím tým, že chlap má po 30 a dievčatá ešte len končia strednú školu alebo začínajú vysokú. Čiže dievčatá 18-23 povedzme. Veľmi mi to uberá na sebavedomi. Aj ja som ešte vcelku mladá, mám 29. No ony majú o 10 menej, sú mladučké, na tom výzore to vidno hoci ( aby som uviedla do obrazu) ja mám nápadníkov habadej, tiež v takom veku po mne šli starší rovnako ako teraz, mám z čoho vyberať. Čiže nejde o to, žeby som nemala sebavedomie a bála sa, že by som sa nikomu nepáčila. Len skôr pociťujem týmto taký nejaký tlak, že keby aj urobím čokoľvek, ony majú navrch lebo sú mladšie.
Jedna sa o muža, s ktorým sa stretávam a mame taku dohodu, ze mimo seba nikoho inak by sme to ukončili ( spolu nie sme to rozoberať nechcem, lebo ma tu každý zvozi pod zem čiže asi chápete kam tým mierim 🙂ale to nerozoberajne lebo tým odbočime celkom od mojej témy).
Čiže akceptujem nejaké veci situáciu ako mame a on vie, že keby si začne niečo s inou ženou tak ja končím. Rovnako on. Lenže tým, že spolu nie sme, nemám ani take možnosti mat o tomto celkom prehľad, nie som jeho partnerka čiže nemôžem veľmi do neho zabrdat, no predsa len nejaký nárok na to mám keďže mame tu dohodu. Ja necakam, že on sám od seba príde a povie mi, že mám aj ďalšiu. Preto som skôr pozorná a všímam si čo a ako.
On veľmi sociálnymi sieťami nežije a ani tam ženy nema. Dokonca ani mna tam nemá z pochopiteľných dôvodov a aj preto si hovorím, že možno keby sa niečo dialo tak tu babu tam mat skôr nebude ako bude.
Napriek tomu si v poslednom čase pridal ( nie naraz ale s časovým odstupom) asi 3-4 mladé dievčatá. Mladé tak ako som písala. Mali účet zamknutý a ony jeho sledovať nezačali. Neviem ako to brat, neviem prečo to robí, či je len zvedavý na fotky alebo im dá aj lajk či pripadne napíše. Už som sa s ním kvôli tomu povadila, keď som ho s tým konfrontovala- z dôvodu, že mne venuje malo pozornosti a na toto ma čas ? Mne povie ako ma toho veľa. A ešte sa urazil že ja snorim, pritom sú to dostupné veci ktoré si môže ktokoľvek pozrieť.
Ja sa potom bojim, že skúša inde a keď nevyjde, spomenie si na mna. Už veľakrát som to s ním skončila ale vždy ma presvedčil alebo sa ukazalo, že neboli veci ako som si myslela. Potom mi dáva najavo, ako ma chce. Tie dievčatá si vždy vymaže, neviem či preto že ony ho sledovať nezačnú Alebo si len pozrie fotky a už ho to potom nezaujíma.
No vždy sú to len takto mladé, cítim sa potom naozaj mizerne lebo aj keby nešlo len o neho, vyvoláva to vo mne taký pocit vo všeobecnosti akoby mám najlepšie už za sebou a že vôbec nezáleží na tom, či budem ja nejak rast ( kariérne, osobnostne, trebárs či budem mat novú vizáž, auto alebo niečo zaujímavé v živote ) tak vlastne už ničím nezaujmem tak, akoby som bola tak mladá ako ony.

Kto dočítal až sem pochopíte, že mi teraz ani tak nejde o neho ako o samu seba a nejaký môj strach. Veľmi mi na ňom záležalo a nevšímala som si nikoho ani keby bol zo zlata. Chcela som ponúknuť čo najviac jemu a vždy keď som už uplne spokojná, príde niečo takéto. Čo mám inokedy sebavedomia dostatok tak sa potom cítim že hocijaka mladá baba ma odo mňa navrch a môžem sa aj na hlavu postaviť, vybral by si asi taku keby stojím ja a vedľa mna taká. No stále to s ním neviem ukončiť a ťažko sa s ním o takýchto veciach aj komunikuje. Keď to s ním ukončím a budem robiť so svojim životom to najlepšie čo sa bude dať a hocijak zaziarim, aj tak ho asi viac oslni mladá baba.

Mna zaujíma ako takéto veci vplývajú na vás. Možno máte manželov partnerov, kde sa cítite spokojne a tiež sa deju tieto veci, že si rad pozrie mladé baby pripadne si ich prida a rozmýšľate, prečo alebo čo viac viete urobiť aby sa to nedialo. Normálne sa cítim akoby mám už 40 to neviem teda čo bude potom

Strana
z3
autor
13. nov 2024

@enmery áno veľmi som v tom stratila samu seba a hlavne to, že naozaj si myslím že napriek všetkému, nebudem nikoho vnímať ako jeho. Viac ako toto teraz sa bojim tých výčitiek, že sa raz budem pozerať na muža a deti a v hlave budem mat to, že som niekoho iného mala rada viac, napriek tomu aký bol. Možno dobrým krokom ( ťažko sa mi to priznáva ) je to, že čím ďalej toto začínam viac vnímať. Totiž roky doteraz som naozaj žila v tom aká som pre neho špeciálna, keď sa ma nevie vzdať, páčilo sa mi ako je malo na sociálnych sieťach a toto všetko, sám mi povedal niekedy v minulosti že ho ani nebaví spoznávať niečo nové. A teraz mi to príde akoby mu preplo, je to typ muža ktorý čím je starší tým ma viac možnosti ( financie atd) stará sa viac o seba s tým je spojené možno aj to že ma väčšie sebavedomie a chce si niečo dokazovať, neviem. Uvedomila som si dôležitú vec a to to , že predtým som si myslela ak by nebol s ňou tak by automaticky šiel za mnou ( aj keby nie hneď do vzťahu ) a teraz si skôr myslím, že by si maximálne užíval slobodu a mne by sa ozval ozaj len príležitostne. A to nechcem

enmery
13. nov 2024

Tomu sa povie, ako si sám a dobrovoľne dodrbať život. Jeho nikto nenúti s pištoľou pri hlave byť vo vzťahu. Ak by Ťa chcel, tak už je dávno s Tebou. Ale on nechce. Netuším, prečo to nechceš vidieť a chceš neviem načo čakať. Čakaním sa nikdy nič nezmení. Ty zostarneš a prepasieš nejakého schopného muža, tento si urobí dieťa s partnerkou alebo aj ju vymení za inú a založí si s ňou rodinu. A tebe ostanú oči pre plač.

darina77
13. nov 2024

Chcela by si mať v budúcnosti rodinu? Lebo poviem ti to úprimne, máš posledné roky že majú o teba muži seriózny záujem. O dva tri roky tí muži už budú zadaní. Tak sa skús zamyslieť čo chces v budúcnosti

autor
13. nov 2024

@enmery on nemá rad zmeny. Je to typ ktorý robí veľa veci stereotypne, je z dobrej rodiny ( myslím v zmysle ako by sa už len na toto pozerali), už majú čo to vybudované, síce nie dieťa a manželstvo ale aj tak by sa toho muselo veľa meniť. Myslím že žije skôr životom, že ak by ona chcela odísť od neho, až tak by ho to netrápilo ale sám to neurobí z pohodlnosti. Netvrdím že ju nemá rad, isto ma ale láska ako hrom to nie je, to viem už od začiatku. Inak by už vtedy nebol priestor pre mna, keď mohol zažívať niečo nové v pekných začiatkoch. Ale áno, cítim že moje roky mohli vyzerať inak to je môj trest za toto. No bojim sa, že to utnem a časom sa objaví vo veľkom štýle, že začne sa správať tak ako som mu toľkokrát ukázala, že by som chcela aby sa správal a že mu to bude reálne ľúto. Veľa ľudí si niečo neuvedomí až keď o to naozaj nakoniec prídu, som tu dlhšie ako ta jeho a sám povedal, že si to ani nevie predstaviť inak. Stále mám malú nádej čo keď sa to predsa len zmení a preto stále trochu čakám, no po týchto veciach čo zase vidím moja nádej rapídne upada. Ale to je asi dobre, lebo musím to tak v sebe cítiť. Nevedela som si povedať bez dôvodu, že to mám ukončiť. Musia ku tomu prísť veci pri ktorých to tak cítiť budem

earlgrey
13. nov 2024

Nevadí ti, že sexuje aj s ňou?

mondolina
13. nov 2024

je mi ťa úprimne ľúto, že žiješ v tomto sebaklame. strácaš najkrajšie roky s týmto tu.

enmery
13. nov 2024

@earlgrey Nie, pretože to nie je láska ako hrom.

jaskolka
13. nov 2024

Autorka,ja nechápem, čo ty ešte s tým chlapom chces riešiť
On je zadaný, pridáva si mladé baby,ty si len jeho milenka,či čo vlastne si,máte akýsi prečudesny vzťah,ze "keď si nájde niekto iného,tak končíte"však on je zadaný,tam už dávno so teda niekoho iného našiel,tak čo vlastne ty stále rozoberas?
Teba trápi,že si nájde popri tebe ešte inú milenku a bude tak podvádzať aj partnerku,aj teba?Veď toto je strelené,čo ty robíš.A teba trápi len to,že týpek, ktorý nestojí ani za deravý groš,si pridáva mladé žabky?
Ty si dospelá a rovno povedané,si normálna? To fakt už iný chlap neexistuje,len toto čudo?

grof_monte_christo
13. nov 2024

Autorka, jedine, co by ma štvalo v tvojom prípade je dodrbana mladosť kvôli tomuto mužovi a nie to, ze si mladé baby pridáva na siete.

earlgrey
13. nov 2024

Poznám muža...ženatý, s deťmi...celý čas mal bokovky, aj keď ženatý nebol...teraz, keďže má dost peňazí...tak si vydržiava 2 vysokoškoláčky...stretáva sa s nimi raz za čas...zaplatí im za sex, kúpi im, čo chcú...a chudák žena doma s deťmi o ničom nevie...teda aspoň ja si to myslím, že nevie...a možno aj vie, ale keďže ten muž má veľa peňazí, tak jej to nevadí, keďže má všetko, čo chce...stačí len lúsknuť prstom...a ten muž má 40 rokov...čo som tým chcela povedať, že ak nebudeš ty...bude iná, s ktorou bude partnerku podvádzať...a ak ju nechá a bude s tebou, bude mať zase inú bokovku...lebo tu logika nepustí...ak by chcel byť s tebou, nedá priateľku a je s tebou...ale s tebou byť nechce, preto si ťa drží len ako niekoho na sex...a ešte mu robíš žiarlivostné scény...

barborachors
13. nov 2024

Spehujes ho na insta a potom tu vyplakavas. To akoby som snorila cez kľúčovú dierku, ked sa mi chlap sprchuje, ci si ho náhodou nehoni alebo co tak mu rovno kuknúť do hlavy, ci nemysli na iné, ked ide po ulici, ktorú pretiahne. Ty si typická obeť tejto chorej doby, obeť, ktorá prenáša virtuálny svet do sveta realneho. Lebo očividne konfrontujes jeho privátny priestor a súkromie, ktoré necháva v podstate len vo svojej fantázii, so svojím reálnym svetom, a tam vidím problem.

autor
13. nov 2024

@barborachors áno otvorene bez hanby priznávam, že mám rada veci pod kontrolou. To že ty si dáš kľudne šatku na oči aby si nevidela čo muž robí a cítiš sa potom ako víťaz tejto doby ( keď ja som ta obeť) tak neviem čo z toho je horšie. Čo je to vlastne súkromie? To je slovo obhajoby na veci ktoré vieme že sú nevhodne? Ja tak milujem tento názor samozrejme ironicky, ako treba akceptovať súkromie na sociálnych sieťach . To len značí ako to je strašne pre toho človeka dolezite 😃 pre mna je to niečo uplne nedôležite co vôbec nemá váhu toho, aby som sa cítila zle že nejaké súkromie na soc sieti je viac ako moje pocity z toho 😃 teraz nemyslím že nedôležite je to čo sa tam deje, aby sme sa dobre chápali. Súkromie je pre mna keď idem sama na wc a nechcem aby sa na mňa niekto pozeral pri veľkej potrebe a nie to, že niekto uvidí koho si pridam na insta. Už len z tohto strašne kričí že dobre viem že robím niečo zle ale zvalim to na tebe že je zle to, že ti to vadí. Nie som s takými vecami v pohode ani teraz a ani vo vzťahu.

kristinka92
13. nov 2024

Pane bože tak ty si jeho milenka, on ma oficiálnu partnerku a ty teraz akože básnis dievča o com vlastne? Že si pridáva nejaké mlade žabky na sociálnych sieťach nech trápi jeho partnerku, ty si v tomto prípade absolutne nikto. Občas si príde vrznúť, tebe nakecal že keby niekoho iného máte tak to konci (akože bavíme sa teraz ešte o druhej milenke hej? veď to je absurdne) a ty mu zozeries aj s navyjakom? Veď podvádza vlastnú partnerku, čo si myslíš že tebe zrovna bude hovoriť pravdu? Odporúčam odvšadiaľ vymazať, aj z celeho života a začať sa obhliadať po normálnom partnerovi, po normálnom vzťahu, nech sa neprebudis 40rocna s piatimi mačkami sama doma s prepasenymi najlepšími rokmi života

vilma7
13. nov 2024

Ako ja nechápem...
Ty si jedna typická žena, ktorá si s prepáčením "prekaka " najlepšie roky čakaním na NIČ. Lebo on na svojej situácii meniť nemieni, jemu to vyhovuje takto.
Tebe vadia nejaké osoby na ktoré si klikne, pozrie, ale to že doma zaspáva, vstáva, žije s jednou ženou na ktorej mu záleží asi viac ako na tebe, to ti nevadí???

vilma7
13. nov 2024

Ty budeš podľa mňa stále hľadať len výhovorky, prečo to neskončil.
Príde dieťa- ved ešte nie sú zobrati.
Príde svadba- ved si ju vzal.len preto, aby malo.ich dieťa spoločné priezvisko, rodinu atď...
Potom budeš čakať kým vyrastú deti...potom kým vyrastú vnúčatá...potom zas manželka bude mať nejakú diagnózu...potom a potom..
A bude ti tlačiť do hlavy, ako si to ináč predstaviť nevie.

taksomtu
13. nov 2024

Krátko a stručne: extrémne moc to analyzuješ, máš vytvorenú svoju vlastnú realitu,ktorá je, žiaľ, úplne mimo toho,ako to reálne je: je s tebou len kvôli sexu a áno, stále to trvá, resp.sa k tebe vracia,ale nie preto, že k tebe cíti niečo viac,ale len preto, že ty si pre neho istota,keď chce sex- nepotrebuje zháňať nikoho nového, ktorý je neistý a nevie, ako to s ním dopadne, či nebude robiť drahoty,problémy- u teba ide jednoducho na istotu bez zbytočných obštrukcií. Tvojím problémom nemá byť to,či on sleduje mladé baby, tvojím problémom je,že si s ním stratila a strácaš najlepšie roky života, čakáš od toho niečo, čo z toho nikdy nebude, nárokuješ si ho,privlastňuješ a na základe čoho? Nejakej vašej dohody len výlučne o sexe? To,že si mimo, mi bolo jasné, už z tvojho prvého príspevku, ďalšie ma v tom utvrdili a že on má vlastne priateľku- to už bola len čerešnička na torte... tebe vadia iné baby, ale priateľka nie? Je ti jasné, že s ňou aj spáva a zrejme je tam toho oveľa viac, keď je priateľka na rozdiel od teba? Keby ťa chcel aj na niečo iné ako matrac, už by ti to dal dávno vedieť, všetko ostatné sú len výhovorky v tvojej hlave.

januska12323
13. nov 2024

Ja som myslela, že si len slepo zaľúbená ale ty si ešte aj hlúpa. Nemáš žiadnu kamarátku aby ťa prefackala?

gerber58
14. nov 2024

Že si myslí, že ma na výber a ty nie si pre neho jediná, teda ta, ktorá ho očarila. Vydrbala by som sa na takého a nasla normálneho, lenže v dnešnej dobe je takýchto chujkov celý internet, nestále, psychicky chore a nepoužiteľné. Nestracaj čas fantazirovanim nad ním

moonlight1210
14. nov 2024

Ty sa pokladas za jeho vyvolenu, osudovu, ktoru si on iba nechce zatial priznat.
Pre neho si vsak jeho vycvicena opicka. Ktoru chodi obcas poskrabkat za usko. A ona z vdaky da vsetko. Sex, pozornost, zaujem, zabavu.

Ty si sa naviazala na ten svoj svet iluzie tak, ze nechces z neho odist, lebo sa bojis, ze nasledne ti ostane v dusi prazdno. Roky udrzovania vasho “vztahu” jednoducho vyletia von oknom, dym vo vetre.
Navyse nad tym svetom fantazie o vasom vztahu mas kontrolu, vsetko si v nom doladujes (a realitu prekrucas) k svojej spokojnosti. Takze aj tym je to pre teba pritazlive.

Jeho partnerku uz mas v tom svete tiez “spracovanu”, ma miesto tej nepodstatnej, proste existujucej. A ma ju len preto, ze ty si urobila chybicku. Inak by mal teraz teba. Takze vlastne “tvoja chyba”, ktoru si mu odpustila.

Ale je tu kaz. Mlade, krasne dievcata, ktore si pridava. To sa vymyka kontrole, kazi celkovy obraz, narusa tvoj iluzorny svet s nim. Preto ta to stve.
Tie dievcata ti pripominaju, ze vsetko okolo vas dvoch je len tvoja fantazia. Ze realita je niekde inde.
Ze si len jedna z mnohych. A navyse tá uplne vedlajsia.
Ze uz aj tie profily dievcat zo sieti ta predbehli.
A ze nemladnes, ale starnes. A stracas pre neho definitivne lesk a pritazlivost. Ostavas ako zvyk a lahko dostupny sex a zabavka.

Ak sa preberies teraz, bud rada.
Poznam zeny, co obetovali tejto iluzii pol zivota, jedna dokonca uplne cely (cez 60 rokov cakania na zivot s nim, kym on si uzil ten svoj a ju si udrzoval ako bokovku. On uz zomrel, ona ma cez 70. Nema uz rodicov, surodencov, len par kamaratok a choroby. Zivot jej pretiekol rukami a nic z neho.).

Chces skoncit takto?

Skus tej jeho dat na vedomie, ze existujes a on si k tebe od nej odskakuje, lebo ta lubi. Ze si jeho “nepriznana”.
Myslim, ze spoznas jeho skutocnu povahu a vztah k tebe. Svoje realne miesto v jeho zivote.

mantilka
15. nov 2024

Samozrejme sa to nedá udržať, lebo tam nie sú hlbšie city ani pocit záväzku.
Toto čo žiješ, je ďaleko od reality.
Vytvorila si si nový model žitia a očakávať, že bude lepší ako manželstvo.
To je ako keď kúpim dráhu kvetinu a nebudem ju prihmojovat všetkými látkami dusík, fosfor a draslík, ktoré potrebuje. Niektoré vo väčšom množstve a iné v malom množstve
..Samozrejme, že časom ten prvok, ktorý vynechám tam bude chýbať a rastlina bude chradnut.
Naučila si svojho známeho klamať spoločnosť...nepriznať vzťah. Ako keď naučíš deti klamať...čo myslíš, že bude robiť?
Možno ani neplánuje klamať, ale neodolá...a potom mu ostáva zatajovať. Presne to, čo robí s tebou.
.

Strana
z3