Ako zvládnuť konflikty s bývalou manželkou partnera?
Ahojte, idem sa vás popytat tie čo žijete s rozvedenym mužom ktorí ma deti a bývalú úplnú psychopatku...ja som už psychicky na dne ,jeho bývalá robí len samé peklo, kedysi som sa snou pohádala čo som myslela že už infarkt asi dostanem a samozrejme od vtedy všetko cez dieťa rieši...8rocne) zakazi,príkazy atď ... Tým pádom ako má mať muž dieťa tak ja idem preč lebo ani ono somnou už nechce byť pri Tom som vždy sa starala,zaujímala kupovala atď lenže matka začala pred dieťaťom vyprávať ako nadávam otcovi (čo samozrejme klame ) v živote sa neponizim na takú ženu aby som mužovi nadávala do kkt....atď ...a ja som už v takom bode že keď viem že idú k nemu že ja odchádzam od vlastného manžela len kôli našim hádkam a tomu že to musela riešiť cez dieťa naše problémy tak mi je až zle. Popravde ja milujem najviac na svete svojho muža ale takto žiť je psychicky dosť ťažké ,porozprávať sa snou nemá význam lebo to není nič iné len ty si ku*va,pi*a a ja neviem čo všetko možné (ak sa pýtate či som jej muža prebrala tak to nie) už rozmýšľam nad rozvodom len až chodí dieťa k mužovi tak ako majú súdom stanovené a nie 2 x do roka ...keď treba niečo navyše zaplatiť vtedy volá ale keď o nič nejde tak pomaly nevie malý že má otca...vidím ako sa muž trápi a ja som v neustálom strese, postupujeme už 3 rok IVf a ja neviem hlavu ukľudniť keď ja len čakám kedy zas čo bude zle ..som v strašnom strese každý deň a neviem či si mám už pýtať lieky na ukludnenie alebo čo robiť :( ako to zvládnuť takéto situácie
A to predtým, ako si sa vydala sa takto nesprávala? či toto trpíš celé tie roky? syn má 8 rokov...3 roky riešiš IVF....dajme tomu, že rok ste sa poznali, pokiaľ bola svadba...čiže malý mal 4 roky...a predtým bol 3 roky už lo rozchode/rozvode...čiže toto sa deje odkedy má malý 1 rok? tak on si ju takto naučil...za 7 rokov si mohol nastaviť jasné hranice...
Zbytočne si na nervy.... Veď normálne ju pozdrav, choď si robiť svoje. Koľko sa u vás zdrží keď príde zobrať dieťa? Predpokladám že syn chodí 2 krát mesačne na víkend. Tak tých 40 minút mesačne zvládneš prežiť jej prítomnosť.
Veď ty nemusíš komunikovať s jeho ex (ani by si nemala keď nemáte dobrý vzťah), nechaj nech si tieto veci rieši muž sám.
Keď príde dieťa chovaj sa normálne, milo, snaž sa naviazať konverzáciu, vymyslieť pekný program. Dieťa nebude malé večne, časom pochopí veľa vecí.
Jeho dieťa a z časti aj ex budú vždy súčasť jeho života. Buď si nastavíte hranice a nájdete spoločnú cestu alebo to nemá zmysel.
okrem iného nechápem prečo si manžel dieťa nevyzdvihuje u matky a taktiež jej ho nezanesie
Jasné že ja sa jej vyhybam ako môžem, len keď napr volá s malým tak ona začne cez telefon riešiť a rýpať ...muž vie že si neprajem aby ona k nám chodila aby si dieťa pri dverách prebral/odovzdal ale aj napriek tomu ju zavolá k nám lebo že to robí kôli dieťaťu aby videlo že spolu normálne vychádzajú ...pritom tiež na ňu nadáva atď ale kôli dieťaťu...keď je u nás tak ja som zvykla čakať v spálni (kedysi) kým odídu ale teraz už vždy pred ich návštevou odídem...hádali sme sa kôli tomu že chcela aby muž zrušil otcovstvo lebo malý sa chce volať po nej ,a vždy na mňa proste útočí ,furt niečo má aby mi nervy narobila
@anonym_autor ,, dobrý ,, nápad,zrušiť otcovstvo...nedomyslela,že v takom prípade príde o alimenty?
@anonym_autor ,, dobrý ,, nápad,zrušiť otcovstvo...nedomyslela,že v takom prípade príde o alimenty?
@matab19 to chcela žeby ostalo tak ako je
okrem iného nechápem prečo si manžel dieťa nevyzdvihuje u matky a taktiež jej ho nezanesie
@alenka58 nemá vodičák tak by som musela ja chodiť ale to by do auta nešlo a autobusmi je to veľmi zložité a zdĺhavé
Zbytočne si na nervy.... Veď normálne ju pozdrav, choď si robiť svoje. Koľko sa u vás zdrží keď príde zobrať dieťa? Predpokladám že syn chodí 2 krát mesačne na víkend. Tak tých 40 minút mesačne zvládneš prežiť jej prítomnosť.
Veď ty nemusíš komunikovať s jeho ex (ani by si nemala keď nemáte dobrý vzťah), nechaj nech si tieto veci rieši muž sám.
Keď príde dieťa chovaj sa normálne, milo, snaž sa naviazať konverzáciu, vymyslieť pekný program. Dieťa nebude malé večne, časom pochopí veľa vecí.
Jeho dieťa a z časti aj ex budú vždy súčasť jeho života. Buď si nastavíte hranice a nájdete spoločnú cestu alebo to nemá zmysel.
@tamitamitami dieťa už nemá 2 x mesačne ale 2 x ročne na jednu noc ale keď prídu všetci tak len rype,urážky atď
Tak nech si ten tvoj princ spravi vodičak a konečne sa začne správať ako chlap a nie ako mača!!!
A to predtým, ako si sa vydala sa takto nesprávala? či toto trpíš celé tie roky? syn má 8 rokov...3 roky riešiš IVF....dajme tomu, že rok ste sa poznali, pokiaľ bola svadba...čiže malý mal 4 roky...a predtým bol 3 roky už lo rozchode/rozvode...čiže toto sa deje odkedy má malý 1 rok? tak on si ju takto naučil...za 7 rokov si mohol nastaviť jasné hranice...
@earlgrey tieto všetky veci sa stali týždeň po svadbe a od vtedy to tak je a ide to len k horšiemu...on sa jej podľa mňa boji hoc čo povedať lebo sa vyhrozi dieťaťom a on skončil..na súd nechce ísť ani to hlásiť na kuratelu lebo nechce až za malým chodia psychologicky...
Tak určite by som neodchadzala z bytu len preto, že ma prísť princezná s dieťaťom.... ukázala by som jej, že sa jej nebojím, pekne s milým úsmevom pozdraviť, ešte sa jej aj spýtaj ako sa majú to ju zaručene naserie. S manželom synom by som sa snažila spraviť si vzťah... je to predsa už aj tvoja súčasť života a nie utekať pred nimi.
@anonym_18ceb8 ja neutekám od nich len pre ten kľud a žiadne hádky sa vždy zoberiem a idem preč
@anonym_18ceb8 ja neutekám od nich len pre ten kľud a žiadne hádky sa vždy zoberiem a idem preč
@anonym_autor je jedno preco, proste utekas od problémov. Treba sa tomu postaviť, alebo plánuješ takto žiť dokedy ?
@tamitamitami dieťa už nemá 2 x mesačne ale 2 x ročne na jednu noc ale keď prídu všetci tak len rype,urážky atď
@anonym_autor tak načo je potom chlapík ticho keď dieta aj tak nemá
Takže jeho ex chodí na "krátku návštevu" 2 krát ročne a ty si z toho na nervy? Proste ju tých 40 minút čo u vás za rok vypije kávu nerieš.
Ak syn chce byť s otcom sám tak by som to rešpektovala vzhľadom k tomu že sa jedná o 2 noci v roku.
@matab19 to chcela žeby ostalo tak ako je
@anonym_autor všetko to ide spolu ,ruka v ruke...tieto právne veci sa nedajú oddeliť...alebo je otec a platí...alebo ho donúti zrieknuť sa a príde o peniaze...ale to neurobí,takže sú to iba prázdne reči a vydieranie...ale chápem, že ti to uberá energiu... jej to robí dobre,že medzi vás vráža klin
Takže jeho ex chodí na "krátku návštevu" 2 krát ročne a ty si z toho na nervy? Proste ju tých 40 minút čo u vás za rok vypije kávu nerieš.
Ak syn chce byť s otcom sám tak by som to rešpektovala vzhľadom k tomu že sa jedná o 2 noci v roku.
@tamitamitami myslela som to tak že 2 x do roka na noc mu dá dieťa ale jej návštevy sú samozrejme časté, prídu keď odkiaľ si idú že sa zastavia atď ...ale na noc dostane dieťa len 2 x do roka
@tamitamitami myslela som to tak že 2 x do roka na noc mu dá dieťa ale jej návštevy sú samozrejme časté, prídu keď odkiaľ si idú že sa zastavia atď ...ale na noc dostane dieťa len 2 x do roka
@anonym_autor robi naschval q ty sa necháš. Proste keby videla ,že ti je jej správanie u prdele, nebavilo by ju to
@anonym_autor pozri, tvoj manžel sa možno bojí ale preboha je chlap, nech dá na súd, bude mať určené stretávanie a bude si syna brať...čoho sa preboha bojí? tak samozrejme, že bývala je na koni, keď ani súd nemali...môže si s tvojim mužom robiť čo chce...
mám skúsenosť z druhej strany, nová partnerka mojho ex riešila prepis jeho domu na ňu a jej dieťa, riešila že si 10 min preberá dieťa, že mi dieťa volá z telefónu, kde ja som platila paušál, že ju ide vyzdvihnúť do školy a zaviezť na krúžok, lebo vtedy má krúžok jej syn a treba ho odviezť prvého a podobne. Proste som ex povedala, že nech si ju porieši a nech si uvedomí že o dieťa sa bude starať. Tiež ju nevedel upratať, proste máš chlapa, ktorému skáče po hlave ženská, ale skáče preto, že on jej to dovolí. Vyhráža sa že mu nedá dieťa keď bude s Tebou? Myslíš, že sklapne keď sa rozvediete? Nie, ona ho proste vydiera dieťaťom lebo môže. Na takéto tupane pomôže iba ignorácia z Tvojej strany a muž si ju musí upratať. Na jeho mieste by som jej povedala, že nech sa páči, nech mu napíše že mu nedá dieťa, kým bude s Tebou, a potom použila tieto vyhrážky proti nej. A hlavne, dala by som na súd návrh na úpravu styku, dohoda bez súdu funguje, iba pri dvoch normálnych dospelých. Kopec žien tu vyplakáva, že muž na ne pošle políciu, keď dieťa nechce ísť k nemu, prečo to Tvoj muž nepoužije ako páku na ňu? Nehovorím, že má hneď volať políciu, ale povedať jej, že keď toto bude robiť tak môže použiť aj toto. A to pozývanie k Vám? No to by som mu zatrhla ja, ak sa milá pani nevie správať neprekročí prah mojej domácnosti.
Chudák deti v takých vzťahoch, hodil by sa psychológ, aby to vedeli spracovať. Lebo to, čo niektorí nakladajú na tie malé hlavičky je otras
Pre to dieťa by bolo najlepšie keby ani k otcovi nechodil, len má z toho cirkusu bordel v hlave.
To ze by za dietatom niekedy prisla nejaka psychologicka, by bolo len dobre. Myslim si, ze keby sa tvoj muz vyhrozil zene, ze ak neprestane tak poziada o striedavu statostlivost, nieco by sa mozno aj zmenilo. A dalsia vec, treba aby sa s nim muz porozpraval, vysvetlil mu veci, ze ho ma rad, ze atd atd., ale vztah s jeho mamou neukoncil on a on ma teraz “novu” manzelku. Ze jeho vztah so synom to nijako nemeni, stale ho velmi lubi a velmi mu na nom zalezi. Ale taktiez ma svoju manzelku, ktora je jeho rodina, ktorej tiez zalezi aby sa mali vsetci dobre a treba ju respektovat. No co ti poviem. Na pokazenych veciach treba pracovat a tiez ist k psychologovi sa poradit nie je ziadna hanba. Nebude ti k nicomi sa stresovat, nadavat na nu, stazovat sa. Nic to to nepomoze aj ked sa ti na chvilu ulavi, ale ak budes mat nervy, tak ani nie. Pomoze ti len psycholog, alebo nejaka razna velka zmena vo vasom fungovani. Nieco zásadné.
@anonym_autor pozri, tvoj manžel sa možno bojí ale preboha je chlap, nech dá na súd, bude mať určené stretávanie a bude si syna brať...čoho sa preboha bojí? tak samozrejme, že bývala je na koni, keď ani súd nemali...môže si s tvojim mužom robiť čo chce...
@earlgrey oni mali súd hneď ako sa rozišli tak ma súdom stanovené kedy má mať deti a nedodržuje sa to ..ona má úplne na háku nejaké súdne rozhodnutie
Psychopatka, primitivka bez urovne, bez zabran... zosrotuje celu rodinu, 💔
@earlgrey oni mali súd hneď ako sa rozišli tak ma súdom stanovené kedy má mať deti a nedodržuje sa to ..ona má úplne na háku nejaké súdne rozhodnutie
@anonym_autor treba to riesit s políciou a potom to zas dať na súd a pani ex bude dostavať pokuty,tak isto zatrhnúť návštevy a riesit cez socialku a súd ohováranie otca a ak to otec nechce riesit, nič iné ti neostáva len držať hubu a krok alebo odísť
Prečo nemáte striedavú starostlivosť alebo otec nechce dieta do svojej starostlivosti
Este raz sa opytam... pises, ze ste sa dali dokopy, tri roky po tom, co sa rozisli. Bol v tom case, kedy ste sa spoznali, uz rozvedeny?
Mne nevychadzaju roky.. chlapec ma 8 rokov. Z toho tri si na IVF, rok ste sa pokusali, kym ste sa odhodlali k IVF a rok ste sa spoznavali, kym ste sa rozhodli spravit si dieta a tri roky bol rozideny. Cize ona si nasla ineho, ked bola tehotna? Alebo s noborodencom?
A inak ja uplne naopak. Bola by som doma, privitala by som ich, urobila palacinky a ponukla kavu 😁. To by bolo prekvapení. Spokojna, usmiata. Ty si musis tiez robit hranice a nerobit fackovacieho panaka. Ty si tam doma. A ak nic nepomoze, s takym muzom by som nechcela zit. A ktory muz v dnesnej dobe nema vodicak 🤔. A to som raz radila kamosovi, ktoreho syna hucka proti nemu jeho ex a on svojho syna nevidel mesiace, roky vobec. - “pis mu listy”. Takze odkaz pre tvojho muza, nech mu pise listy. Nech pise to co citi vhodnym sposobom, ze by chcel byt s nim, ale… a raz by mi ich dal, ked by bol vacsi. Mal by dokaz ze chcel, ze sa snazil, ze mal zaujem, ale nebolo mu umoznene…
Este raz sa opytam... pises, ze ste sa dali dokopy, tri roky po tom, co sa rozisli. Bol v tom case, kedy ste sa spoznali, uz rozvedeny?
Mne nevychadzaju roky.. chlapec ma 8 rokov. Z toho tri si na IVF, rok ste sa pokusali, kym ste sa odhodlali k IVF a rok ste sa spoznavali, kym ste sa rozhodli spravit si dieta a tri roky bol rozideny. Cize ona si nasla ineho, ked bola tehotna? Alebo s noborodencom?
@oliolijanka Už som poukázala aj na toto ale nejako neodpovedala 🤷♀️

Tak určite by som neodchadzala z bytu len preto, že ma prísť princezná s dieťaťom.... ukázala by som jej, že sa jej nebojím, pekne s milým úsmevom pozdraviť, ešte sa jej aj spýtaj ako sa majú to ju zaručene naserie. S manželom synom by som sa snažila spraviť si vzťah... je to predsa už aj tvoja súčasť života a nie utekať pred nimi.