Ako zvládnuť konflikty so švagrinou počas tehotenstva?
Ahojte s manželom sme spolu 8 rokov, manželmi sme skoro 4... má staršiu sestru kým chodila do práce bola švagriná snov vedela som snou hovoriť o hocičom... po tom čo otehotnela začala byť mamkin cicek skákali okolo nej ako okolo vajca podotýkam ze kým nemali deti nemali na seba pekného slova... švagriná spohodlnela a mali druhe dieťa... my s manželom sme mali problém s otehotnenim nevyhli sme sa debilnym poznámkam typu kedy budú deti či nám treba prísť pomôcť alebo ze ona kľudne privíta aj tretie co ja ako kvázi "neplodná"... no zle sa to počúvalo... po 3 a pol roku sa na nás usmialo šťastie a som tehotná cez vianoce sme im to oznámili reakcia bola krásna slzy v očiach a pri ďalšej návšteve zabila ze počkajú do nášho termínu a ze budu mat ďalšie ide ma poraziť ako keby potrebovala uputat pozornosť na seba v novembri bol rok co robí a už chce ísť na materskú pritom s dvoma detmi bola skoro 7 rokov doma... ide mi len o to nech rodí ako čerešňa ale svokrovci rýchlo pri deťoch zabudli na krivdu ze sa nestretavali a idú sa z nej posrat a ona keď otehotnie pomoc z ich strany asi neprichádza do úvahy... som z toho na prášky neviem či som zaujata len ja alebo je proste drbnuta ona... ešte podotýkam mam skvelých rodičov ale svokrovci idú tento rok do dôchodku moji sú ešte pracujúci teda pomoc bude asi možná len cez víkendy... váš názor? Mam skludnit tehotenské hormóny? :D alebo jej dat facku lemre lenivej 35 ročnej? Ďakujem za každé prečítanie
Pardon,ale si hrozna ženská.
Nauč sa byť vďačná za to,čo máš,do iných sa nestarat.
Tu facku radšej nekomentujem.
Trošku jej závidíš, že ona si povie, že chce byť tehotná a je, pričom vám to trvalo trošku dlhšie.
Nemyslím, že je tvoja vec koľko sa rozhodnú mať švagrovci detí a ako dlho chce byť švagrina doma, neživíš ju ty, nestaráš sa o ňu ty, je to len a len ich vec, tak isto ako je len a len na svokrovcoch komu a v akej miere budú pomáhať... je pekné, že sa im napravili vzťahy... takže za mňa máš ty skľudniť tehotenské hormóny
ano su to hormony a mozno trochu zavisti
mama vacsinou radsej pomoze dcere ako neveste, ale vacsina zien to zvlada aj bez pomoci rodicov, treba zapojit otca dietata
Tebe môže byť úplne jedno, koľko bude mať tvoja švagriná detí, aj keby celý život bola materskej, teba do toho nič. A tú facku daj radšej sebe a nezáviď jej.
Riesis totalne kraviny. Dieta si robite snad preto, aby ste sa starali vy, nie rodicia. Uz dopredu planovat, ze ked ona otehotie, tak svokrovci budu pomahat jej a nie vam a vy budete mat pomoc len cez vikendy, lebo vasi este pracuju. Wtf? V zivote som takto nerozmyslala. Ste obe sebestredne, nemate si vzajomne vobec co vycitat.
Tou fackou by si akože čo vyriešila? Áno nemusela byť taká drzá ale inak je jej vec koľko bude mať detí ak sa o ne vie postarať. K tej pomoci od starých rodičov, je len na nich komu chcú pomôcť a či vôbec. Väčšinou sa každý postará o svoju stranu rodiny. Či ty tiež chceš aby okolo teba každý skákal? Snáď dvaja dospelý zvládnete jedno bábätko s občasnou výpomocou.
Dieťa ste si spravili s manželom tak nečakaj pomoc od nikoho a spoliehaj sa na seba... Co robí švagriná je jej vec, blbé kecy nepočúvaj a áno skludni tehotenské hormóny
Za týmto tvojim vyjadrovaním nebudú hormóny. To si proste ty. Nech je švagriná akákoľvek, toto tvoje vyjadrovanie je prejavom tvojej inteligencie. Celý problém je zjavne v tom, že ty prídeš o pomoc svokrovcov.
Áno, deti potrebujú babku, dedka. Ale nie z dôvodu, aby odbremenili rodičov od starostlivosti
Zena,ty si hrozna stvora.To nie ona potrebuje putat pozorobost,tonty si superiva,zavistliva.Hanba
Že spohodlnela 🤣 ti poviem, 2 malé deti mať, to je hotový wellness, jasné, že chce aj tretie, bude wellness na tretiu :D a teraz vážne, blbé poznámky na tvoju adresu si mohli odpustiť, ale to je taký slovenský folklór, riešiť (ne)plodnosť iných. Vzťahy medzi ňou a svokrovcami sú ich vec, do toho sa fakt zbytočne staráš, rovnako ako do toho, koľko bude mať detí. Ak budú mať nejaké poznámky na teba, tak ich uzemni, to je celé.
Moj nazor?
Spravas sa jak male decko, prepac, co sa tyka tych hluposti co pises.
A dieta nie je na svete a riesis pomoc. Ano pomoc je dobra ale su na svete aj ludia ktori ju pri detoch nemame absolutne od nikoho, a fungujeme. Takze toto zvladnete. Len si prestan znepriatelovat zbytocne rodinu takymto cirkusovanim.
Rovnako sproste su tvoje vyjadrenia ze niekto sedi na riti doma a rodi jak ceresna - len preto, ze chcu 3 deti. Keby aj 6... Zena zena 🙄
Toto neznášam, keď sa mi ženy v tíme začnú naťahovať a neznášať sa vyslovene pre p*čo vinu. Prisahám, že s mužmi takéto hlúposti riešiť nemusím. Ak je toto Tvoj najväčší problém, tak to Ti gratulujem k neskutočne šťastnému životu. Koľko bude mať švagriná deti je len ich vec a ty ju neživíš. Nerob si stresy prakticky kvôli ničomu. Sústreďuje sa na to malé a užívajte si s manželom posledné mesiace ako "bezdetní".
facku? nepreháňaš to trochu?
Rodičia vždy, a vždy, uprednostnia svoju vlastnú dcéru, a nie nevestu. To si zapamätaj. Ináč to fakt preháňas, ved ešte ani nevieš ako to bude keď sa to narodí, a ty už vieš čo bude? A už odteraz riešiš to ako vám pomôžu. Pomôžte si sami s mužom, bude to vaše dieťa, nie svokrovcov.
Je to ich dcera, su to ich vnucata … a co ked sa idu posrat, ich vec. Moze rodit ako jablon a tebe to moze byt jedno kolko jej pomahaju. Ty budes mat tvoje dieta s tvojim manzelom a primerna starostlivost je vasa. XY rodin vychovali deti bez pomoci … co si urobis to si vychovas. Nezavid … aby si nebola tiez ta “lemra” ktora vyuzije retazovu MD ked sa zadari, alebo sa chystas po roku naspat do prace? V podla tvojho nazoru su matky, ktore maju deti s malym vekovym rozdielom vsetky lemry? Pojdes po roku do prace, alebo budes “lemrit” do 3 rokov doma … Pre svojich rodicov je ona na 1 mieste, nie ty. Ty mas svojich. Nakolko ich syn - chlap nerodi tk necakaj rovnaky pristup. K vnucatam ano, k tebe nie … skludni si hormony lebo ta porazi
Švagriná spohodlnela a mala druhé dieťa🤣ty ešte nemáš jedno tak potom zistíš ako môžeš byť pohodlná, ak by si mala dve malé.Napadlo Ti, že možno nechcela nastúpiť a znova o rok ísť na RD, že nemá 25, ale 35 a nebolo na čo čakať?
Ale vy dve ste sa našli to fakt.To akože máte súťaž?kto skôr zavesí vnúčatá babke a dedkovi na krk?ešte môže byť situácia, že povedia, že majú toho dosť po 2 vnucatach a starajte sa.
Si divná povaha.Robis si dieťa kvôli vám dvom s mužom druhá strana nebude pomáhať či tam si tiež s niekým pohadana?😉
Nie sú to tehotenské hormóny, to je tvoja škaredá povaha. A samozrejme že svokrovci jej pomáhajú a budú pomáhať, veď je to ich dcéra.. Kriste, teba mať za švagrinú ďakujem pekne
Daj facku, ale sebe. Ja dúfam, že len hormóny s tebou trieskaju a že inak si normálna, lebo toto čo si vyprodukovala je zúfale
Naozaj zúfale
Tak na to, že po dlhom čakaní si tehotná, z teba nejakú radosť, nadšenie necítiť. Pôsobíš nevďačne. Užívaj si, čo vám bolo dopriate a nerieš iných.
Viete preco je takateo?Lebo cely cas svagrinej hrozne zavidela.Ked otehotnela,tak sa tesila na to ako to svagrinej spocita,ze teraz bude ona stredobodom pozornosti a hyckania.Zistila ze nie.Jej tehotenstvo uz prestalo byt o dietati.Je o zenskom supereni so svagrinou a zavisti.
A prečo by sa ti mali rodicia/svokrovci starať o dieťa????? Ved to bude tvoje dieťa.
Facku si zasluzis jedine ty
@autorka nechapem, kde mas problém. Naozaj. Trosku uraduju hormóny a trosku aj závisť, ze? 😉
Nechaj ju tak, musí mať proste pozornosť... a po druhé, ona je ich dcéra, ty "iba" nevesta. Neurobíš s tým nič, ona si luskne a bude mať. Ty to tak mas zase u svojich rodičov, predpokladám.
A nemyslím si, že ste boli až také super "kamky" keď sa teraz vzájomne zeriete
.. názor na švagrinú??.... že Tvoja švagrina má na kkt švagrinú😁
Nezrele osoby ste obe, kolko mate rokov?
Vies co, ja Ti poviem tak, oznamila som tretie tehotenstvo a za mnou svagrina prve, potom sesternica, potom dalsia svagrina a nakoniec sestra. Sestra potratila, ked som ja bola v dost vysokom stadiu aj so sesternicou, nemohla sa na nas ani pozerat a akoby sme my dve mohli za to, ze ona potratila. Ja viem, ze ju to bolelo, aj som sa snazila neprist jej na oci, este sa ma manzel pytal, co som sa s nou za celu navstevu neporozpravala. Ale ked ona na mna zazerala a utekala, tak sa ho pytam, ako ja mozem za nou s tym bruchom doliezt? Vies, ako keby som ja za to mohla. Ako keby som nemala pravo sa tesit z vlastneho dietata. A s nou je problem - lebo vsetko dokaze prekrutit a nepochopi, ako co myslis, niekedy je to ako za trest s nou. Rozpravat sa dalo o tom potrate s nou az po narodeni dalsieho dietata.
A ked sme cakali stvrte, oznamovala som dost neskoro a cakala vtedy aj sestra znova. A prevratila ocami. Ze kolko deti nam treba a ze isto mamina bude ku nam utekat pomahat. No je to presne naopak. Nik nam nepomaha a ona vecne u rodicov nasackovana. A ked by aj mama uz potrebovala trochu pomoct, tak nic, len sa nasackovali na 2 tyzdne cez Vianoce ku nim, v pondelok pred Silvestrom ich uz poslala domov, bola unavena. A oni len okolo dietata, jak na svaty obrazok kukaju. Teraz cakaju druhe a ja, chvala Bohu, nie, lebo uz by si myslela, ze jej to robim naschval.
Ty tiez mas asi potrebu vyniknut, chcela by si zazit to obletovanie, aby Ta dobre ze nenosili na rukach, ze? Chyba Ti ten pocit vynimocnosti a mas strach, ze Ta svagrina zatieni. Takto to vidim ja.
No mali by ste sa tesit, ze budete mat rovesnikov, ze sa vyhraju deti. Ci...?
Fuj ale si skareda, ze lemre lenivej
Si svagrinna na pohladanie.
Kks Teba je co do toho kolko a kedy ona bude mat deti.
Este mozes byt rada ze pockaju na Vas termin, inak by Ta uz roztrhlo a citali by sme cosi horsie
Načo ti je pomoc, zvládneš to sama aj s manželom. Ich absolútne nerieš. Buď samostatná, aby ti nemal niekto čo vyčítať.
No očividne niekto hore vedel prečo ste nemohli mať dieťa a podľa toho ako teraz sa chováš nebudeš úplne najmilsi človek... Dávaj pozor aby si ešte aj o to neprišla. keď sa budeš takto zlovestne správať k iným. ;) Potom ti nebude k čomu pomáhať. A decko si chcela pre pereputu či len mať a odkladať? Načo vôbec ste nejaké chceli, keď už teraz rozmýšľaš ako sa ho zbaviť.😀 Otras

Nemám problém, vyrobím problém.