icon

Ako zvládnuť manželskú krízu bez komunikácie?

23. mar 2024

Ahojte. Nechcem to celé rozoberať, proste s manželom máme nevyriešený problém a zašlo to tak, že sa nebavíme, nekomunikujeme a keď príde ku rozhovoru tak sa hádame. Máme 1r dieťa a to ani nechce vidieť :( Absolútne sa to nedá napravit :( je tu niekto s podobným problémom ? Rady nechcem, chcem niekoho s podobnými problémami ako to zvláda. Som nato sama.

Strana
z2
autor
Autor odpoveď zmazal
bluehorsee
24. mar 2024

Úprimne mu povedz ze ti na vašom vzťahu záleží, ale takto to ďalej nejde. Hlavne s ohľadom na malého. Hlavne mu prosím ta nevrav vety typu " urobím čokoľvek, aby sa to vyriešilo, urobím všetko čo chceš". Lebo ak sa pohadate nabudúce, urobí si z teba handru na schody a bude s tebou zametať.
Inak je to od neho veľmi nevyzrete, že takto reaguje. Samozrejme, každého by naštvalo keby našiel niekde fotku ex. Asi by som tiež urobila scénu, chvíľu hrala nahnevanu..ale bolo to pred 10 rokmi.. To si musí uvedomiť... Si s ním, nie s tým druhým...
Inak by ma zaujímalo co znamená emocna nevera. A ako na to prišiel...

janage
24. mar 2024

@bluehorsee urobiť scénu za niečo co sa stalo pred 10timi rokmi má prosím aký význam?
A keby bol ten ex nejako prepojený s rodinou, prácou či školou, že by bol niekde na školskej foto, to ho ma odtiaľ povystrihovat či ako, nesla by napr. na stretavku zo školy?
Jej muž sa správa úplne nezrelo.To, že trestá malinke dieťa za niečo za čo vobec nemôže, to už je teda pre mňa úplne cez čiaru.

stanulienkat
24. mar 2024

Otec roka.

lili1313
24. mar 2024

Mne by sa zhnusil tym ze odmieta dieta. Neradim často rozchod ale toto by som nepredychala. Strasne by som na neho od srdca naziapala a odsťahovala sa natrvalo. Ak nemáš prostriedky, tak to ešte vydrž ale čo najskor naspat do prace a najneskor do roka mozes byť prec.

janage
24. mar 2024

Autorka ak je situácia taká ako popisujes, lepšie odijst teraz a vyriešiť to ako čakať kedy zas podobná situácia nastane a čím staršie dieťa, tým omnoho horšie bude znášať, že otec ho odmieta.

suriella
25. mar 2024

@autor tak ako, posunuli ste sa?
Ak bol doteraz super a takato prkotina nieco sposobila, skor by som povedala, ze niekoho ma. Mate male dieta, mozno sa mu uz tak nevenujes, ocividne sa ma velmi rad a mozno si potreboval dvihnut ego. Tato fotecka sa mu perfektne hodi. Ukaz mu aj tie svadobne... ci je ok, ze ich mate ulozene ak uz nic s tebou a vlastnym dietatom nechce nic mat. Co to je za ego, ked dokaze znicit zivot svojej zene a vlastnemu dietatu kvoli vlastnej jesitnosti.

ppipo
25. mar 2024

Chcel by som vidiet vsetky zeny co tu pisu ze je mentalne nestabilny a pod., ako by reagovali keby nieco take našli ich muzovi na mobile:DDD

ppipo
25. mar 2024

@ppipo neobhajujem jeho spravanie, len by som neodsudzoval cloveka, ktoreho ani nepoznam, ani nepoznam ich vztah, na zaklade vypovedi len jednej strany:D

mrkvicka060
25. mar 2024

@ppipo odmieta syna, kvoli takejto debiline. co je to za chlapa, otca. ci sa takto "bavi" alebo to mysli vazne, tak ci tak nemoze byt v poriadku. a ak to mysli vazne, ma vypadnut doprdele a neotravovat im takymto sposobom zivot, uz ked je tak strasne dotknuty a urazeny a nahnevany a zhnuseny a cojaviem co. je to debil a nejako sa mi nechce verit tomu, ze "inak je super muz aj otec". no nie je a nemoze byt, ked sa takto sprava.

olusik112
25. mar 2024

@ppipo našla som a aj horšie a čo mam sa nepozerat ne jeho deti? 🤣🤣🤣 V prvom rade som matka v druhom rade žena. A k nemu sa chovam tieš normalne. Ved kludne može odyjst ked sa mu tak hnusi dotyčna. Na čo sa k nej vraca. Aby mu uvarila oprala či načo? Je riadny dylino to ako sa chova k nej je jedna vec no dieta? Za čo može ono?

luccija
25. mar 2024

Vydiera a trestá Ta a cez dieťa vie, že Ti spravi najviac zle.nespravila si nic zle je to story stará 10 r.Urcite by som sa neprosila inak aj tichá domácnosť a zduvanie je forma psychického natlaku

loliki
25. mar 2024

Ako malé deti. Daj vyvolať aspoň 50 jeho fotiek a rozvešaj mu to v celom byte, v každej miestnosti, aj na WC mu zaves, nech vidí, že na nikoho iného nemyslíš. 😍

bluehorsee
26. mar 2024

@janage ahoj. Asi si nesprávne pochopila co som napísala😉ja som len povedala ze keby som ja nasla niekde v sufliku fotku nejakej manželovej ex tak by ma to asi trosku naštvalo a chvíľu HRÁM urazenu, ale nijako extra by sa ma to nedotklo. Myslela som to tak s nadhľadom ze by som mu urobila scénu, nech sa chlapec snaží si ma udobrit 😅(bežne sa takto na seba " hneváme" a potom udobrujeme, smejeme sa na tom a preberáme o co vlastne išlo. Podľa mňa o tom je správna komunikácia vo vzťahu)
Nakoniec by som sa zasmiala ze aj tak som toho svojho získala ja, nie ona..
Toľko k vysvetlivkam môjho komentaru😃
Samozrejme súhlasím, že jeho správanie je úplne mimo zdravý rozum. (apropo, to som napísala aj v komentári, že je to od neho nevyzreté)
Správa sa horšie ako malé decko ktoré nevie komunikovať a ešte sú svoju frustráciu vybija na malom dieťatku.

bluehorsee
26. mar 2024

@janage čítam už asi piaty krát svoj pôvodný komentár a stále mi nejde do hlavy čo sa ti na ňom tak nezdalo, že si naň musela zareagovať🤔či sa vyjadrujem ako tatar, alebo vadí, že som nepoužila emotikony na lepšie pochopenie. Neviem.
Každopádne si stojím za každým slovom a dúfam, že som ti to vyššie dostatočne vysvetlila🙂

alexxxx111
26. mar 2024

Aj keby som ho podviedla rovno pred jeho očami ( čo sa asi nikdy nestane 😅), na malého by nezanevrel nikdy, ľúbil by ho stále rovnako, nič by nezmenilo lásku k tomu dieťaťu, preto som si ho vybrala ako otca toho dieťaťa a teda môjho partnera do života. Človek čo dokáže zanevriet na dieťa za nejaké "prešľapy" dospelých, buď nie je normálny alebo sa potrebuje na niekom vŕšiť a napĺňa ho to...

janage
27. mar 2024

@bluehorsee tak ja mam fotky s ex zo spoločných akcií, či výletov, s ktorými som sa rozišla v dobrom. Je to súčasť mojej normálnej minulosti. Presne ako mam foto zo školských a iných akcií. Akurát neboli soc.siete tak sú niekde v albume. To isté môj muž. Nemám 5 rokov a nie som na pieskovisku, aby som sa urazala za to, že si ich dovolil nechať.
Písala si citujem: asi by som tiež urobila scénu., chvilu hrala urazenú......ja sa pýtam na čo? A už vôbec nechápem prečo by si ma mal muž alebo ja jeho udobrovať za fotku spred 10 rokov, ktorú by dnes odkialsi niekto vytiahol.
Mne príde také správanie hlúpe a neadekvátne situácii.

Mam známych, ktorí sa šialene pohádali kvôli tomu čo ona urobila pred 15rokmi, keď boli na určitú dobu rozijdeni.
Som nechápala vtedy a nechápem také správanie ani teraz.
Ak s tým má niekto problém, nech si potom hľadá pannu či panica bez minulosti a predchádzajúcich vzťahov.
V podstate sa náše názory rozchádzajú hneď v prvej tvojej vete, že každého by naštvalo, keby našiel fotku ex. No ver tomu, že každého zďaleka nie. Však ju nenosia v peňaženke.
Vernosť sa dokázať nedá. Buď verím tej osobe alebo nie.
A ak niekto podviest chce urobí to aj keď ho budeš strážiť na každom kroku.

bluehorsee
27. mar 2024

@janage tak ja ti to teda napíšem po lopate aby si pochopila ako som to myslela, lebo mam pocit, že ty hovoríš o niečom úplne inom ako ja🙂
Ved ja by som mu tu scénu neurobila naozaj. Bože ved by som to vravela so smiechom, niečo ako ty hnusaaaak jeden ja ti tu periem trencle a ty si na tajnáša schovávas fotku ex. Proste hrátky, doberanie si partnera, podpichovanie. Ty ty ty nezbedník. Nech sa páči, urobím ti buchty na cestu, zabalím par tričiek a chod si za ňou... A hrala by som chvíľku urazenu. Ale so smiechom samozrejme. Na čo? No aby si ma naoko udobril a dobre pomiloval.(dúfam ze som ta neurazila tým ze to napíšem takto na priamo, ale prídeš mi ako dospelá osoba, tak slovo pomiloval ti hádam nezvýši tlak) Samozrejme na konci by sme sa na tom dobre zasmiali.. Neviem už ako inak by som ti to vysvetlila. Proste partnerské hrátky.
Môj ex býva neďaleko nás a vždy keď ho stretneme tak ma môj manžel podpichuje ze ci to kvôli nemu som sa tak vymódila a doberá si ma.
Takto si spolu nažívame, smejeme sa, bavíme...nemáme medzi sebou žiadne nevyriešené situácie.

Tak ci tak myslím ze naša komunikácia je úplne zbytočná lebo autorka píše o niečom úplne inom nie o svojom ex. Píše o osobe s ktorou bola manželovi neverná. To nie je len človek z jej minulosti ale z ich spoločnej minulosti, takže sa ho to dotklo. To mu ale nedáva právo takto sa správať. Otvoril sa u nich priestor na komunikáciu no on toho nie je schopný lebo sa správa ako grobian.

bluehorsee
27. mar 2024

@janage ale uznávam ze som v prvom príspevku nemala uviesť pomenovanie ex. Možno preto si zle pochopila môj komentár.
Teraz mi to doplo ze ten dotyčný nebol jej ex, ale človek s ktorým bola manželovi neverná. Teda aspoň emočne, aj keď stále neviem čo to znamená, lebo autorka to neobjasnila.
Ak si s ním písala o sexe a o tom ako by s ním chcela byť, posielali si pikantné fotky a podobne, zatiaľ čo mala doma manžela.... Neviem, nikdy som sa nestretla s pojmom emočná nevera. Manžel jej na to asi prišiel, našiel komunikáciu, no nejako to ustáli a teraz po rokoch vyšiel strašiak opäť na povrch.
Takže sa poopravujem... Pokiaľ by šlo o expartnera, exmanzela.. Tak by som reagovala tak ako som to písala vyššie. Ale v prvom komentári som myslela samozrejme milenca. Preto som aj napísala ze by to naštvalo asi každého...
A tvojou reakciou na môj komentár kde si už začala spomínať ex som sa už nechala zviesť na vlne ex. Preto sme sa nepochopili a každá sme si vravela o svojom😅

janage
27. mar 2024

@bluehorsee presne toto napísala autorka
našiel foto a podľa jeho slov, Lýdia si nechávajú fotky, na ktorých in záleží. Takže toto vyvolalo veľkú hádku. Tá foto tam bola roky a ja som ani nepamätala že tam je. Hneď som ju vymazala.
Takže veľkú hádku vyvolala foto, o ktorej už ani autorka nevedela, že tam kdesi je a ona emócia nevera sa odohrala pred 10 rokmi. Za tých 10 rokov v kontakte neboli, fotku neobzerala ani nijako druhú osobu neriešila.
Keby ta nevera aj prebehla normálna. Udiala sa pred 10timi rokmi. Majú spolu dieťa, fotka sa objavila nahodne. Ide o starú foto, ktorú ona kdesi nechala. Nie aktuálnu nie novú.
Teda celá vec patrí minulosti. A zatiaľ čo ty sa s tvojim partnerom zabavaš, hrajete divadielka a obom vám to vyhovuje. Tu autorke partner povedal, že sa mu hnusí ona aj dieťa a trestá ju a podľa všetkého ho to baví.
Ešte raz nech by išlo o akúkoľvek neveru, po ktorej by som sa rozhodla s partnerom zostať ďalších 10 rokov plus spoločne dieťa a po tých desiatich rokoch by som narazila na starú fotku z tej doby, nerobila by som cirkus, scény ani naoko ani skutočné.
Rozhovor by zrejme prebehol.

autor
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2