Ako zvládnuť manželstvo s náročným partnerom?
Vydala som sa pred rokom. Plna nadeje, ze to bude fajn. Mame s manzelom obaja 34. Vyklul sa z neho narcistický manipulator. Rozvadzat sa nechcem. Mánžel je z Kaukazu a je Tatar povodom- moslim. Ale vyrastal na Ukrajine.
Spoznali sme sa v GB, kde som pracovala.
Najprv všetko fajn, potom zacalo ziarlivostnr sceny, zakazy, prikazy, obmedzovania....
Obrovske hadky pre banality. On vsetko zvelicuje, je neprijemny, priserne naladovy a negativisticky. Ja som uplny opak. Pozitivna, energicka, vesela kopa. On vkuse rype, je nervozny az zurivy, nic nie je prenho dobre, svetlu chvilku ma len cez ramadan, so vsetkym trieska, ked ma nervy parkrat ma napadol.....co som neohlasila.
stale dusno kazdy treti den. Potom si to už zehli sexom, vecerou, darcekom.... hádky za banality. Upozornenia, najradsej vy riadil cely moj zivot, co jem, kam chodim, kde som, kamosky vsetky moje tu v GB nenavidi, ach ked si pomyslim, mohla som mat dvoch slovakov super manzelov co som opustila a odisla do Gb. Manzel je velmi zvlastna povaha. Ja aom strasne kvoli nemu obetovala. On stale na mobile neviem s kym pise o com, radsej nechcem vediet. Mal pletky s jednou Ruskynou. Britkou tu v GB. Nemali sex ale volavali si a vypisovali velmi osobne veci. Stale vsak tvrdi, ze je chory nemoze za to a miluje mna.
Rozvadzat sa zatial nechcem. Som len 11 mesiacov od svadby. Je mi to trapne a celkovo nemam na sudy naladu. Ked som mu navrhla terapie alebo sepataciu odmietol s tym ze ma. Miluje, chce mat babatko a chce to zlepit. Vraj sa polepsi. Uf je to tvrda natura a povaha. Velmi velmi som ho milovala, velmi. Cele roky sme spolu zili. Potom ma nejako dotlacil do svadby, obalamutil, ze sa uz patri, ze zijeme na hromadke ze sa polepsi a ze nas caka svetla buducnost ze najomne je tu drahe tak vsetko budrme splu lepsie znasat plus poistenie a pod. Manzel ma diag.adhd. Mam urcite vyhody ako manzelka ale cakala som od manzelstva ovela viac. Pacia sa mi na ulici ini muzi uz. Nepodvediem ho ale. Boli sme spolu roky. Neviem, ako byt stastna. On ma ubija. Nie ze pozdvihuje, ale akoby mi ubera energiu. Ako upir energeticky. Je stale v blbej nalade. Malokedy ma svetlu chvilku.
Ked ma svetlu chvilku tak je v pohode. Ako ked je ok nemozem sa stazovat, je mily ideme sa prejst, dava peniaze, nepije a pod, len je stale na telefone. Nasla som mu aj tie spominane pletky. Vraj za to nemoze. Nas vztah sa odvtedy zmenil. V sexualnej oblasti si rozumieme na 1ku. Dba na mna, kupi mi veci co potrebujem, mozem sa nanho spolahnut, nechcem sa rozvadzat a byt sama ako prst, na sk sa kvoli momentalnej politickrj situacii nechcem vracat. Ja nechcem asi ziadnu radu, len somSa prisla vykecat a asi povedta nadejnym zenam, co si myslia, ze manzellstvo s moslimom bude fajn, nebude.
Je
@anonym_autor troll?
@brendaa ak by ty si trol. Neviem co stale tu ma kazdy s trolom. Nie nie som trol! Zda sa ti moj zivot neuveritelny ci?
@brendaa ak by ty si trol. Neviem co stale tu ma kazdy s trolom. Nie nie som trol! Zda sa ti moj zivot neuveritelny ci?
@anonym_autor ja by som povedala že nie ze sa nám zdá tvoj život neuveriteľný, ale že nikto snáď nemôže byť naozaj až takto naivný...preto tvoj príbeh pôsobí ako vymyslený.
@anonym_autor ja by som povedala že nie ze sa nám zdá tvoj život neuveriteľný, ale že nikto snáď nemôže byť naozaj až takto naivný...preto tvoj príbeh pôsobí ako vymyslený.
@hopsas presne tak. Pises tu autorka sialene veci a ak sa nam zda ze je to uz uplne mimo tak nechapes ze nam to hlava neberie. Baby spamätajte sa!!
@anonym_e7e5ce tiez s moslimom? Arab ci? Aj ste spolu byvali? Ved toto prave.. Hovoris mi z duse uplne. Ze aj je to miestami krasne a miestami hruzaaa uplna. Aj ta preplieskal niekedy ci tak daleko nezasiel?
@anonym_autor nie, nebol moslim, ale náročná povaha až až. Vztahovacny, výbušný, manipulatívny, majetnícky, flirtoval aj s inými, aj alkohol casto... A všetko to zle sa striedalo s tým krásnym. Nezabudnem na neho nikdy, aj keď som so svojím mužom si niekedy predstavujem ešte jeho ☹ ani čas to nenapravil
@marca12 tak ja som dost veriaca... Manzelstvo pred bohom nieco pre mna znamena.
@anonym_autor A co mas z toho,ze si veriaca? Aj veriaci sa rozvadzaju. A musi vyhrat zdravy rozum a nie nabozensky fanatizmus. Nie si normalna. Tvoji rodicia ta pre takehoto tyrana vychovali?
@anonym_autor dievča zlaté, píšeš, že už ťa aj zbil, no ja by som neostala z človekom, ktorý by na mňa zdvihol ruku a udrel má. Fuuuu, ani si to neviem predstaviť a v duchu ďakujem za môjho manžela teraz. Si predstav, že budete mať deti a jeho povaha sa bude stupňovať. To vás všetkých bude otlkat, vážne takto chces žiť? Poznám kočku, ktorá sa 8 mesiacov po svadbe rozviedla, lebo ju jej manžel podviedol. Porozmýšľaj, či s ním chces naozaj ostať, teraz môžeš odísť sama, čo je jednoduchšie ako s 2-3 deťmi. Vždy som za zachovanie manželstva, ale v tvojom prípade odíď čím skôr.
@anonym_autor Máš čo si so vybrala..!😏 Moslim 🥴
@anonym_autor A čo vlastne ocakavas ? 2x si spomenula, že sa nechceš rozvádzať. Tak sa nechaj kľudne obmedzovať, klamať, manipulovať aj otlkat, keď sa ti to páči. A nezabudni si to dieťa s ním urobiť, to ešte len potom niečo uvidíš
@anonym_autor sama urcite tusis, ze to dobre nikdy nebude. Pochadza z takej kultury, budes pri nom nestastna a nenaplnena. Ries odchod pokial vas nespaja dieta. Potom to uz bude tazsie, ak nie nemozne.
Utekaj, kym nemate dieta. Jeho nezmenis, bude to len horsie
ja som to ani nečítala ďalej … zobrala si narcistickeho manipulátora a rozvádzať sa nechce. Čo tu diskutovať … asi len pohľadať psychiatra a zistiť dôvod týchto sebadeštrukcnych sklonov …
Autorka, lutujem ta uz teraz. Sama som v takejto rodine vyrastala, hoci teda obaja rodicia boli slovaci. Ty si ani len neuvedomujes, co ta s nim caka. Ja ako dieta som bola spravanim otca velmi dlho poznacena, az pri svojom manzelovi som pochopila, ako ma skutocne manzelstvo a rodina vyzerat. Mama vzdy vravela, ze s nim ostava koli detom. Koli nam? Nam ako detom by bolo lepsie, keby sa rozviedli este ked sme boli mali. Ty mas to stastie a vyhodu, ze s nim deti nemas. Nehnevaj sa, ale mohol by mat aj zlateho vtaka, aj tak by som s nim nebola. Ty povies, ze sex mate na 1. Ja sa cudujem, ze vobec nejaky mate. To ako fakt si zeny v dnesnej dobe nevazia same seba? Chova sa k tebe jak magor a tebe staci, ze ti nieco kupi, danpeniaze, ide s tebou na prechadzku a vyspi sa s tebou? Mne sa asi sniva. Uvedom si, ze on sa nema preco menit. Ked na teba nema naladu, sprava sa ako sa sprava. Ked si chce vrznut, vie byt aj mily. Tebe toto v zivote naozaj staci? Autorka, utekaj, pokial mozes. S detmi to bude podstatne tazsie a hlavne si tie deti toto nezasluzia. Az si myslis, ze sa zmeni.....nezmeni. Moja mama roky dufala, vydrzala to jeho spravanie, az pred par rokmi ho opustila. To mala uz dochodkovy vek. A az teraz mama konecne zije. Ona ho uz neskor nie ze nechcela opustit, bala sa ho opustit. Az chces takto zit, vela stastia prajem
@anonym_autor nechceš byť sama tak trp s takým chlapom. Nechápem akú chces radu. Hlavne si nezabudni urobiť dieťa lebo "určite sa zmení". Si hlúpa prepáč. Ale to pochopíš keď sa to rokmi odzrkadli na zdraví
@anonym_autor veď tebe niet pomoci... Rozvod nechceš, sebaúctu nemáš. Roztahujes nohy chlapovi, ktorý ťa napadol a žehli si to sexom? Akoze sorry, taký kkt by sa ma už v živote nedotkol a u teba si to vyžehli keď ťa pretiahne 🤣🤣🤣 si chorá rovnako ako on. Urobte si prosím ťa to dieťa, určite sa zmení 🤣🤣🤣🤣 a hlavne ťa prosím, nezostávaj určite sama!!! Zostaň s ním, lebo je to lepšia voľba ako byť sama. Takto budeš s ním, s deckom a už aj bez kamaratiek, keď raz budete s s deckom potrebovat pomoc, nebudes mať ani len oporu 🙂 veľa šťastia 😀
@anonym_autor veď tebe niet pomoci... Rozvod nechceš, sebaúctu nemáš. Roztahujes nohy chlapovi, ktorý ťa napadol a žehli si to sexom? Akoze sorry, taký kkt by sa ma už v živote nedotkol a u teba si to vyžehli keď ťa pretiahne 🤣🤣🤣 si chorá rovnako ako on. Urobte si prosím ťa to dieťa, určite sa zmení 🤣🤣🤣🤣 a hlavne ťa prosím, nezostávaj určite sama!!! Zostaň s ním, lebo je to lepšia voľba ako byť sama. Takto budeš s ním, s deckom a už aj bez kamaratiek, keď raz budete s s deckom potrebovat pomoc, nebudes mať ani len oporu 🙂 veľa šťastia 😀
@anonym_acfbb3 najhoršie na tom celom je, že jediní ktorí budu najviac trpieť, budú deti. Lebo ich matka nemala úctu a bola len rohozkou pre chlapa. Ale poznám takéto typy, extrémnej sa boja samoty a berú prvého hoc aj takehoto debila. A potom plačú. Ale jej je blbé rozviesť sa po roku no 🥲
@anonym_autor ľudia, prečítajte si jej odpovede:D veď ona je úplne sprostá:D mentálny vek tipujem 15 rokov. A presne pre toto je s ňou, lebo je blbá a rozumná žena by s takým neostala 🙂 takže v podstate on vyhral

@anonym_autor troll?