Ako zvládnuť nákupy s nezainteresovaným partnerom?
Ahojte, nejako som sa vytočila a priateľ povedal, že vôbec na tom nevidí nič zlé a ja reagujem prehnane. Nebývame spolu, zatiaľ... a možno ani nebudeme. Bolo mi treba domov kúpiť vysávač. Pozerala som na nete nejaké možnosti, ž tri dni len porovnávam. Aj som tu písala ohľadne rady na tyčový vysávač. Dnes som ho chcela ísť dopoludnia kúpiť. Priateľ mi volal, že nemám ísť, že pôjde pozrieť poobede so mnou. Tak ok, ja som mala dopoludnia čas, ale teda, že počkám na neho. Dnešný nákup vyzeral takto. Po ceste ma poprosil, či môžeme ísť do stávkovej kancelárie podať, chce na hokej na slovákov. Ok, tak teda podal. Ja nepodávam nikdy, nikdy. Ale teda keď sme už boli tam, tak som povedala ok, ja dám na američanov. Prajem slovákom, budem happy ak vyhrajú a ak nie, tak aspoň budem mať niečo doma. Pani v stávkovej sa na mňa oborila, že či som normálna dávať na američanov, že žiadny slovák by to neurobil. Na to môj priateľ žartom povedal, že aspoň vidíte, čo mám doma a potom jej poznamenal, že keď pôjdem nabudúce okolo, može po mne niečo hodiť. Chcel byť vtipný, pani sa smiala, ja som pozerala a len som poznamenala, že asi je niekde vo mne skrytý američan... nemala som čo dodať.
Prišli sme do predajne elektro, ku vysávačom. Nechal ma tam samú. Išla som k pokladniam zohnať predavača. Medzitým mi predavač radil, ktorý si mám vybrať, porovnávali sme, môj priateľ bol pri telefónoch, absolútny nezáujem. Išiel potom okolo, povedala som mu, poď pozrieť, ktorý som si asi vybrala, čo na neho povieš? Iba sa pozrel, nič nepovedal a zase išiel o uličku ďalej. Tak som išla zaplatiť, a dali mi ťažkú krabicu a jeho nikde. Vonku fúka ako hrom, tak som ho hľadala s tou krabicou po celej predajni. Nikde nebol. Našla som ho vonku fajčiť. Tu už som sa nahnevala a povedala som mu, na čo to bolo dobré? Na čo išiel so mnou, keď nie je pri mne? Že vraj čo on mi bude pomáha vyberať niečo, čomu nerozumie.. že som bola rozhodnutá. Ale preto so mnou išiel, že som chcela počuť jeho názor, radu, možno aby mi povedal, počkaj, rozmysli si to, kúpime to zajtra.
Napokon keď som to nakladala do auta, tak mi povedal, aby som si to išla vyniesť domov.
Nie, že mi pôjde pomôcť, že to vynesieme a zapojíme spolu, ale že si to mám vyniesť domov...
Tak som ho vyhodila po ceste, zastala som mu blízko pri jeho bloku, povedala, že môže ísť a že ja si to teda vynesiem a že ďakujem za to, že bol so mnou a poradil mi.
On mi povedal, že toto je vrchol, že toto nemá zmysel so mnou, že ho chytám za slovíčko a on na takéto veci nemá náladu.
A teraz mi povedzte, vnímam to iba ja tak, že v ňom nemám žiadnu oporu?
Sorry za výlev.
Ja by som sa neobtazovala a nalozila krabicu a sla prec. Odvoz nech si potom riesi sam. Proste by som ho tam nechala.
Vysavac som si kupila sama a este som bola aj autobusom 😏, nepotrebovaka som rady. Ty ked sa raz rozhodnes, necakaj ze ti niekto bude tlachat aby si porozmyslala do rana.
Ake za tie debilne poznamky v stavkovej by som ho tam rovno nechala. Dilino nesamostatny ta bude rakto ponizivat aby bol predz cudzou zenskou za vtipneho? No okrem ega si aj ine veci bude musiet poriesit sam, pokial mas rozum.
@anonym_autor Koľko máte rokov? Ty vyzeráš byť veľmi šikovná a schopná, prečo nechceš sebe rovného?
@aurelia2000 ja mám 42, on má 40.
@viestta Akože vrátiť do obehu? Veď toto je nezhodny výrobok, to sa označí a vyradí.
@aurelia2000 vyradit sa neda, to by uz bol trestny cin
Nehnevaj sa, ale tak pekne si to všetko opísala, že som sa do toho úplne vžila a poriadne sa nasmiala. Tvoj priateľ je vtipný muž, ale žiaľ, vyberá si nesprávne terče jeho stand upu.
Takúto pomoc budeš mať od neho aj pri deťoch. Žiadnu. Už sa predviedol.
V tej stávkovej by som sa neudržala a pani poslala doriti - za svoje si môžem tipnúť na koho chcem a koľko chcem. Máš pri sebe chudáka.
@anonym_autor máš 42 a takto si necháš so sebou zametať? so myslela že máš max. 25.
Prehodnoť svoje správanie - viac asertivity, a lepšie vyberaj partnera.
chu*ov prenechaj iným.
Fajčiar je sebecký, myslí len na seba a svoj pôžitok, ty si na druhom-treťom mieste.
@anonym_69d900 "presne" 🤦
@anonym_autor mna by partner nikdy takto neponizil ani v stavkovej ani pri kupe niecoho .Potrebujes takeho vola?
Vyprdni sa naňho a hlavne nesťahuj ho k sebe.
Mne je záhadou prečo ho v tvojom veku ešte stále nazývaš priateľom. Je to akurát tak kamarát bez výhod.
@anonym_autor že si to máš vyniesť sama hore? Do bytu? Myslím, že kadejaky sused by bol charakternejší ako tento kúsok. Ale. Spolu to zapojíme🤔Inými slovami zapoj si vysávač sama, ja sa vopcham k tebe do bytu, vyžerem ti chladničku, ty spraces, ešte si vytrasiem gule a spakujem sa k mamke a ockovi sa vyspinkat. Veľmi vychcaný je, len seba vidí a svoj prospech, druhý sú tu nato, aby mu poslúžili.
Typický starý mládenec a stará dievka😂
@anonym_170305 z čoho si vydedukoval, že ja som stará dievka bez dieťaťa a on muž bez dieťata? Lebo o tom tam nepíšem ani slovo. Ani o sociálnom statuse slobodný, rozvedený, vdovec.
@anonym_170305 nehnevaj sa a mne je smiesne,ze este pouzivas tieto zastarale vyrazy stary mladenec a stara dievka😂😂😂😂 To fakt? V dnesnej dobe? Uz tieto dristy o starych dievkach a mladencoch davno neplatia🙄 Je vela zien, co radsej uprednostnia single zivot, karieru, urobia si ten zivot ako chcu,ze napr. viac cestuju atd. Niesme ako kedysi v roku paaane, ked nahanali "dievku", aby sa rychlo vydala a potom vzala aj prveho, co prejavil zaujem a stal za h....o. Takze trochu klud o starych dievkach, mladencoch...posun sa radsej na aktualnu dobu, lebo zrejme si ostala v nejakej minulej dobe🤷♀️🙂
@anonym_170305 nehnevaj sa a mne je smiesne,ze este pouzivas tieto zastarale vyrazy stary mladenec a stara dievka😂😂😂😂 To fakt? V dnesnej dobe? Uz tieto dristy o starych dievkach a mladencoch davno neplatia🙄 Je vela zien, co radsej uprednostnia single zivot, karieru, urobia si ten zivot ako chcu,ze napr. viac cestuju atd. Niesme ako kedysi v roku paaane, ked nahanali "dievku", aby sa rychlo vydala a potom vzala aj prveho, co prejavil zaujem a stal za h....o. Takze trochu klud o starych dievkach, mladencoch...posun sa radsej na aktualnu dobu, lebo zrejme si ostala v nejakej minulej dobe🤷♀️🙂
@motylik2559 to je jedno aká doba. Je to realita existujú aj staré dievky aj staré mládence , zbytočne poprieť pravdu
To nie je priateľ, ale decko. Prežila by som keby chodil po predajni a nebol by pri mne, to by som brala ok, ak by to samozrejne nerobil vždy na nákupoch, ale aby mi nepomohol aspoň vyniesť krabicu domov a ešte zo mňa robil debila… to je už moc. Nuž, chlapec si bol aspoň podať 🙃
@motylik2559 to je jedno aká doba. Je to realita existujú aj staré dievky aj staré mládence , zbytočne poprieť pravdu
@anonym_170305 ešte raz sa pýtam, kde píšem, že ja nemám deti z bývalého vzťahu a on nemá dve deti v striedavke?
@anonym_170305 Tak pre teba a pre tych, ktorí ziju v zastaralej dobe, tak ano pre takych este existuju. Ale uz velmi vela ludi neuznava tieto terminy a takmer to uz vymizlo. Doba pokrocila, je ovela viac moznosti ako kedysi a uz sa to vobec takto neberie. Takze pre mna stara dievka/mladenec neexistuju...je to somarina. Navyse uz ten pojem kto aj kedysi daaavno vymyslel, dal mierku presneho veku kedy je stara dievka starou? Lebo ak sa do 30 nevyda? 🙄🙄🙄Dnes je taka 30tnicka mlada zena, v pohode vek, ...dnes sa kolko krat zena prvy krat vyda aj v 40tke, 45tke, alebo 35tke, a? Uz potom nie je stara dievka? Alebo ta co sa vyda v 50tke? Sorry tieto myty a pojmy by mali uz totalne odzniet aj u tych zopar jedincov, co na to este veria a dokazu hovorit druhej zene/chlapovi tak. Fakt sa prenes do sucasnosti...lebo taka 20tka uz bude na teba pozerat, ked pri nej povies o starej dievke ako na mimozemstana,ani nebude mat sajnu, ze o com hovoris😄 a druha vec, uz tento pojem ozaj pouziva malo ludi, poväcsine co ostali zaseknutí v minulej dobe.
@anonym_autor to ze mas priatela neznamena ze ti bude aj oporou
@anonym_814b54 mal by byt
@anonym_autor som cakala, ze max. 25 🫣, hlavne on. Ale tu je dokaz, ze chlap ak nedospeje do 20-ky, tak uz asi nikdy.
42 a 40? Ja som myslela, že máte medzi 20-25rokov. 🫣
@anonym_814b54 mal by byt
@nevenka este raz, to ze ma priatela, neznamena ze jej bude oporou. nie kazdy partner je oporou. Preto treba hladat takeho, ktory oporou bude. aj ked toto je nie vazna situacia, mozno mal len zly den. zivot prinasa horsie temy
@nevenka este raz, to ze ma priatela, neznamena ze jej bude oporou. nie kazdy partner je oporou. Preto treba hladat takeho, ktory oporou bude. aj ked toto je nie vazna situacia, mozno mal len zly den. zivot prinasa horsie temy
Neviem, o co Ti ide, pisem nieco zle? Len vyjadrujem, ze oporou by mal byt. To je cele.
A zlahcujes jej situaciu. Hoci to nie je "vazne" podla Teba, ona to tak nevnima a vlastne je to dobre, lebo na takychto "drobnostiach" vidiet, kto je aky clovek. Nemusi cakat, ze ju necha na holickach v tazsich veciach. Moze zist z kratsej cesty.
Neviem, o co Ti ide, pisem nieco zle? Len vyjadrujem, ze oporou by mal byt. To je cele.
A zlahcujes jej situaciu. Hoci to nie je "vazne" podla Teba, ona to tak nevnima a vlastne je to dobre, lebo na takychto "drobnostiach" vidiet, kto je aky clovek. Nemusi cakat, ze ju necha na holickach v tazsich veciach. Moze zist z kratsej cesty.
@nevenka necitala som celu diskusiu ale toto su problemy ako by male deti boli.
@aurelia2000 vyradit sa neda, to by uz bol trestny cin
@viestta nemusíš ho rovno vyradiť 😂 len skrátiť životnosť 😂
Este spolu nebyvate, v podstate ste na zaciatku, teraz by ta mal obrazne povedane na rukach nosit, robit co ti na ociach vidi a nie nechat ta nosit krabice z obchodu. Je to nevyzrety trulo. Naco vlastbe chcel ist s tebou, len do tej stavkovej?
Ten text je jednostranny, emotivny a pisany z pozicie „ja som obet, ty si vinnik“. Je to premotivovane, plne emocii a nie snahy pochopit druhu stranu. Ked sa na to pozrieme z jeho pohladu, cele to mohlo vyzerat uplne inak. Ty si bola uz rozhodnuta, tri dni si porovnavala vysavace a mala si vybrane. On tam s tebou siel skor ako doprovod, nie ako niekto, kto ma rozhodovat. Ked videl, ze predavac riesi technicke detaily a ty to mas pod kontrolou, stiahol sa, lebo nechcel mudrovat do niecoho, comu nerozumie. Telefony a fajcenie mozu byt jeho sposob, ako sa stiahnut zo situacie, v ktorej ma pocit, ze tam vlastne nie je potrebny.
Stavkova kancelaria bola z jeho pohladu len hlupa sranda. Pubertalna, nie uplne citliva, ale nie zamerana na to, aby ta ponizil. To, ze teba to zasiahlo, si pravdepodobne vobec neuvedomil. Nie preto, ze by bol zly, ale preto, ze chlapi casto citaju situacie plytse nez zeny.
Pri vysavaci a krabici sa to cele zlomilo. On to mohol vnimat tak, ze si samostatna, mas auto, mas byt a zvladnes si to vyniest sama. V jeho hlave to nebol test opory, ale cista logistika. Ty si to vsak vnimala ako symbol, ze ak ti nepomoze teraz, nepomoze ti ani inokedy. Tu ste si uplne minuli vyznamy.
Ked si ho konfrontovala, on to nepocul ako „citila som sa sama“, ale ako „zase som nieco pokazil“. A ked ma clovek pocit, ze ho niekto chyta za kazde slovo, ide do obrany. Preto reagoval podrázdene a nie empaticky.
Nie je to ciernobiele. Nie je to o tom, ze on je kretén a ty chudinka, ale ani o tom, ze ty si hysterka a on chudak. Realita je taka, ze mate uplne ine nastavenie toho, co znamena opora. Ty ju vnimas v malych gestach, v pritomnosti, v tom, ze je pri tebe. On ju moze vnimat v tom, ze ti nezasahuje do veci a nechava ta konat samostatne.
Otazka nie je, kto ma pravdu. Otazka je, ci je toto kompatibilne. A este jedna vec, ktoru ten povodny text obchadza. Ty nie si nahnevana len kvoli tomuto. Toto bol len spustac. Keby to bola jedina vec, pustis to. To, ze to v tebe vybuchlo, znamena, ze sa tento vzorec opakuje.
Takze chyba tu jeho pohlad. Ale jeho pohlad neznamena, ze tvoje pocity su nezaujimave pre neho. Znamena to len to, ze ste sa nepochopili. A teraz ide o to, ci sa chcete naucit rozpravat rovnakym jazykom, alebo si len budete navzajom dokazovat, kto je premotivovany a kto nema naladu.
Ten text je jednostranny, emotivny a pisany z pozicie „ja som obet, ty si vinnik“. Je to premotivovane, plne emocii a nie snahy pochopit druhu stranu. Ked sa na to pozrieme z jeho pohladu, cele to mohlo vyzerat uplne inak. Ty si bola uz rozhodnuta, tri dni si porovnavala vysavace a mala si vybrane. On tam s tebou siel skor ako doprovod, nie ako niekto, kto ma rozhodovat. Ked videl, ze predavac riesi technicke detaily a ty to mas pod kontrolou, stiahol sa, lebo nechcel mudrovat do niecoho, comu nerozumie. Telefony a fajcenie mozu byt jeho sposob, ako sa stiahnut zo situacie, v ktorej ma pocit, ze tam vlastne nie je potrebny.
Stavkova kancelaria bola z jeho pohladu len hlupa sranda. Pubertalna, nie uplne citliva, ale nie zamerana na to, aby ta ponizil. To, ze teba to zasiahlo, si pravdepodobne vobec neuvedomil. Nie preto, ze by bol zly, ale preto, ze chlapi casto citaju situacie plytse nez zeny.
Pri vysavaci a krabici sa to cele zlomilo. On to mohol vnimat tak, ze si samostatna, mas auto, mas byt a zvladnes si to vyniest sama. V jeho hlave to nebol test opory, ale cista logistika. Ty si to vsak vnimala ako symbol, ze ak ti nepomoze teraz, nepomoze ti ani inokedy. Tu ste si uplne minuli vyznamy.
Ked si ho konfrontovala, on to nepocul ako „citila som sa sama“, ale ako „zase som nieco pokazil“. A ked ma clovek pocit, ze ho niekto chyta za kazde slovo, ide do obrany. Preto reagoval podrázdene a nie empaticky.
Nie je to ciernobiele. Nie je to o tom, ze on je kretén a ty chudinka, ale ani o tom, ze ty si hysterka a on chudak. Realita je taka, ze mate uplne ine nastavenie toho, co znamena opora. Ty ju vnimas v malych gestach, v pritomnosti, v tom, ze je pri tebe. On ju moze vnimat v tom, ze ti nezasahuje do veci a nechava ta konat samostatne.
Otazka nie je, kto ma pravdu. Otazka je, ci je toto kompatibilne. A este jedna vec, ktoru ten povodny text obchadza. Ty nie si nahnevana len kvoli tomuto. Toto bol len spustac. Keby to bola jedina vec, pustis to. To, ze to v tebe vybuchlo, znamena, ze sa tento vzorec opakuje.
Takze chyba tu jeho pohlad. Ale jeho pohlad neznamena, ze tvoje pocity su nezaujimave pre neho. Znamena to len to, ze ste sa nepochopili. A teraz ide o to, ci sa chcete naucit rozpravat rovnakym jazykom, alebo si len budete navzajom dokazovat, kto je premotivovany a kto nema naladu.
@anonym_bcc583 vysavac som nemala vobec dopredu vybraty. Povodne som isla pozriet iny, zvazovala som este jednu alternativu, napokon som kupila uplne iny. Cize som si nechala poradit. On vlastne si ani nemysel, ze ho idem kupit, vraj si myslel, ze ho idem iba pozriet. Iba pozriet? A preto mi povedal, ze si ho mam nechat zapnut? A preto ma videl zrejme ist ku pokladni? Tak on je chlap - vyuceny elektrikar, kto sa ma do vysavacov, vykonu, sacieho momentu, Hepa filtrov, baterii a cyclonov rozumiet viac? Uz ani nehovorim o tom, ze mi napokon povie, chod si to vyniest domov. A sadne do auta na sedadlo spolujazdca a necha sa odviezt. Presne to so mu aj povedala, som dobra na odniest, priniest, priviest, vybavit. Ak nieco potrebujem ja, musim si to zmanazovat vzdy sama. Nikdy, nikdy mi v nicom nepomohol.

@aurelia2000 aktuálne k ničomu. Po ceste som mu povedala, že to si ai radšej zaplatím spoločníka. Na čo povedal, že spoločník je na niečo iné. Ja som mu povedala, že spoločník by bude robiť spoločnosť, tam kde budem chcieť a aspoň bude pri mne... keď si ho už zaplatím. Lebo v ňom nemám absolútne žiadnu podporu, záujem a pomoc.
@anonym_autor Koľko máte rokov? Ty vyzeráš byť veľmi šikovná a schopná, prečo nechceš sebe rovného?