Ako zvládnuť napätý vzťah so svokrou?
S manželom sme spolu rok a pol a máme spolu 6 mesačnú dcéru. Svokra ma od začiatku odsudzovala kôli výzoru ( urobené prsia a nos). Manželovi predomnou povedala, že z peknej misi sa nenaje a mňa to veľmi urazilo. Ale ďalej som to neriešila. Všetko začalo narodením dcéry. Hneď mali svokrovci problém s menom neviem čo je škaredé na mene Karolína , ani to som neriešila. Ide o to, že mám pocit, že dcéru chcú vychovávať. Je ešte maličká a už riešia, že bude musieť chodiť na tanečnú. Svokra jej dokáže povedať v každej vete moja ja , by som chápala keby to nieje tak často . Do všetkého mi hovorí čo sa pýtať u lekárky, ako jej robiť prikrmi... Prídem si ako nesvojprávna . Pri tom ja už mám dieťa z predchádzajúceho vzťahu. Najradšej by boli nech idem už pracovať nech strážia, ale ja im nedôverujem na toľko aby som im malú dala vôbec bez mojej prítomnosti. Máme odlišné názory na výchovu . Malá im plače už len keď ju vezmú na ruky. Manžel je na ich strane . Dokonca mi povedal , že jeho mama je preňho na prvom mieste , že ju pozná 42 rokov. Ja nechcem pokaziť ich vzťah s mamou, len nech nejde proti mne. Aj to keď chce jeho mama nakŕmiť malú nepýta sa ma , len mi rozkazovačne povie zarob jej jesť a daj plienku prebalím ju . Vôbec nerieši , že malá bola pred chvíľou prebalená. U nich to funguje tak , že jeho mama bolá zvyknutá vychovávať vnúčatá. Manžel vraví, že som dobrá mama,že sa mu páči aká som ku malej ale na druhej strane ide proti mne. Ja už fakt neviem či je chyba vo mne ,že na malej lipnem príliš.( nedávam ju nikomu strážiť) ani mojej mamine ktorej dôverujem. Ja už premýšľam nad rozvodom ,len tým pádom keby ju má muž , majú ju jeho rodičia on sňou nevie byť sám.a to nechcem. Ja som už zúfalá vkuse nad tým premýšľam . Neviem ich vystáť už.
Ja nechapem tvoju nezodpovednost. Po par tyzdnoch si urobis s cudzim chlapikom dieta. Pritom uz jedno mas a mas holu rit. Sama s dieťaťom v podnájme by som si setsakra dávala pozor, aby som s nikým len tak neotehotnela keďže nemám vlastnú strechu nad hlavou. Prosím ťa do tretice si dávaj pozor, lebo sa budeš vlaciť po podnájmoch s tromi deťmi od troch rôznych mužov. A tiež priorita by bola u mňa aj 20 metrová garzónka miesto umelých prs a nosa. Treba si trošku utriediť priority, keďže už si mama.
Hm, toto nevidím optimisticky. Nepoznali ste sa, teraz akurát zisťujes, ako sa veci majú. Dufam, že staršie dieta je stále pomerne malé, aby si tento nevydarený pokus moc nepamätalo. Z tohto dobrú polievku nenavaris, aj keby si veľmi chcela
Ale ste tu zas niektore hnusne. Keby nenapisala ze ma umele prsia hned by bolo menej odsudzovania. Aj ze byvala s podnajme…lebo iba tie co maju vlastne nehnutelnosti mozu mat umele prsia ze? A ziadna sa nikdy nezalubila a zrazu sa aj dieta pritrafilo ze?
Ale ze jej zomrel predtym partner a mozno zila predtym uplne iny zivot to vas netrapi, uz len poznamky ze bude mat tretie dieta s tretim muzom.
Ona sa vas pytala ako ma vyriesit situaciu so svokrovcami ked sa muz pred tym spraval uplne inak a po narodeni dietata uplne otocil. Nie tieto posmesne kecy.
@nikol1511 rozvod kvoli tomuto? Neblazni. Si precitlivena na nevyziadane rady a rozkazovanie. Nauc sa nepripustat si jej reci. Ked si si muza brala,urcite mal vela dobrych vlastnosti a hadam je aj dobry manzel a otec. Rozbit si rodinu,lebo svokra to prehana so starostlivostou je nedospele podla mna. Napr.moja mama je rovnaka. Ale berieme ju s nadhladom. Niekedy vybuchneme,ale snazime sa predychat 😄 Neber to tak vazne.
@stanulienkat ja tu neriešim bývanie . Bývalá som síce podnájme ale mám rodičou ku ktorým môžem ísť bývať. Ja sa tu snažím zistiť nejaké východisko aby si muž uvedomil, že ma už svojú rodinu a aby sa svokra držala stranou to je celé o čo mne ide .Chcela som vedieť názory, či sa to dá neako zachrániť alebo bude najlepšie sa rozviesť to je celé.
@ella1234 pre mna ta info o umelých prsiach nebola vôbec relevantná (je to proste jedno či ich ma alebo nie…), ale obavám sa, že poradiť sa nič ani nedá, bohužiaľ. Muž stojí na strane matky, je pre neho na rovinu #1, matka s ňou nepočíta dlhodobo vôbec, toto vydrží len ak bude držať hubu a krok. Ešte aj býva v jeho dome 🙈 Tu nemá priestor nič robiť
Svokra je tvoj najmenší problém bohužiaľ.
Umna to bolo to isté tiež sme boli rok spolu a stihli sme svadbu aj dieťa a svokra bola taká istá a muž bol na ich strane a potom to prešlo začiatky sú také aj môj muž nevedel sa odpútať ale časom prišiel nato že s nimi nežije a má svoju rodinu obmedzil stretávanie a nenechal si reči od nich a sme tu už dlhé roky treba len zvládnuť prekážky čas a roky urobia svoje
@bluka2 akoze suhlasim tiez si myslim ze zrovna vela rieseni to nema, musi si prefikane poradit proti svokre sama ked sa manzel nevie postavit na jej stranu, hlavne v takej veci ze keby respektovali jej sukromie.
Len niektore komentare mi tu pridu vyslovene vysmesne ze co si si navarila si aj zjedz.
@nikol1511 jeej tak to super, ze mas peniaze a mozes sa osamostatnit, ja osobne by som taketo spravanie netolerovala, maju kluce rodina v pripade nudze, ale nik si nedovoli otvorit dom len tak!!! Ja mam kluce od mamy byt a za kazdym jej volam, ci je doma, v zivote by som si len tak nedovolila otvorit jej byt!! Po 2he Ani moja mamma Ani svokra sa nemaju Co miesat do vychovy nasho dietata!!! Rady pocuvam, zanalyzujem, a co uz am za vhodne aplikujem vo vychove.. A po 3tie moj muz "stoji" za mnou, vie aka je jeho matka, ja viem aka moja a takisto si ho zastanem pred mojou.. A keby mi povie manzel, ze matka mu je viac Lebo ju pozna 42r....tak nech sa paci, zi sii z mamnikou😊
prečo by sa svokra mala držať stranou... nemá nejaký podiel v manž. dome - keď má kľúče od domu... ?
@nikol1511 ok, netreba riesit byvanie. Len ty mas problem, ze teraz sa zacinate realne spoznavat a ocividne nie ste kompatibilni. Sorry, v predchadzajucom prispevku som ta nechcela posudzovat podla plastik ako niekto poukazal. Je to v dnesnej dobe uplne normalne. Len som poukazala, na com by mne zalezalo. Ale realita je, ze vy dvaja sa nepoznate a teraz vas to dobieha. Pripravovala by som sa pomaly na vsetky alternativy.
Bojovať so svokrou, to je vopred prehrata vojna. Skrz malej by som to stopla hneď, aj keď by to bolo na rozvod. Nech si ju muž nasťahuje domov🥴 dilino
@lanstouran toto som si tak v kútiku duše hovorila ,že to možno chce len čas . Preto som tu ešte . Ale chcela som vedieť reálne skúsenosti , rady...
Pockat pockat
Zas odtial potial, ja chapem ze si na koni mnohe chcu rypnut ale napisat ze ona byva v manzelovom dome a moze maximalne suchat nohami je kriste strasne cez ciaru ! Kopa parov tak zije,nieje to ziadna cudzia zena, je to jeho zena a matka jeho dietata a vytvara im domov.
Kks, aby sa ozaj citila ako cudzia vo svojej vlastnej rodine podla Vas.
Uz fakt strasne prehanate.
Ja si ju nijak nezastavam ,zväcsa som vzdy na strane svokry ale ona ( autorka) tam zije tiez a je to jej domov teraz. Nie nemoze zakazovat navstevy svokry, ale rozumny manzel by to urcite obmedzil, pripadne sa s mamou dohodol nech tam nechodia ako domov
@sasa1310 žena matka ak ide o prežitie dokáže nemožné a na cely jeho dom by som tak zvysoka vieš čo....
Vydupala by som si slušne výživné, ... A dôkazy zbierala už teraz aby sa mu potom nepodarilo hrať na chudacika
@simona20201309 ja sa skóre bojím toho ,že rozvodom on dosiahne to , že bude mala u jeho rodičov a budú si s nou robiť čo sa im zachce . Neverím tomu, že on by sa o ňu postaral .

Fuuuha to sa hrozne cita nezavidim ti tuto situaciu. Ale v prvom rade by som muzovi povedala ze tak ako on berie svoju mamu na prvom mieste tak ty si teraz na prvom mieste pre svoje dieta a tvoje slovo plati.
Aj ked toto by muz zene povedat nemal. Mama a manzelka su samostatne kategorie a rodicia ste vy dvaja.
Myslim si ze to bude casom este horsie ze ta bude svokra este viac zhadzovat a este viac sa do vsetkeho starat.
Takze kluc davaj zkriza, ked pride tak medzi dverami zahlas ze ste na odchode, na jej “vychovne” rady nereaguj, proste ju prehliadaj.
A ja by som napriklad svokre dieta nedala strazit, nedavam uz ani vlastnym rodicom kedze ma nerespektuju. Ked budem mat dieta vacsie a bude chciet travit s nimi cas ze sa same rozhodne tak to budem respektovat. Ale strazit babatko ked poviem nieco a robia si podla seba lebo “kedysi sa to tak robilo” tak to nie.