Ako zvládnuť napätý vzťah so svokrou?
S manželom sme spolu rok a pol a máme spolu 6 mesačnú dcéru. Svokra ma od začiatku odsudzovala kôli výzoru ( urobené prsia a nos). Manželovi predomnou povedala, že z peknej misi sa nenaje a mňa to veľmi urazilo. Ale ďalej som to neriešila. Všetko začalo narodením dcéry. Hneď mali svokrovci problém s menom neviem čo je škaredé na mene Karolína , ani to som neriešila. Ide o to, že mám pocit, že dcéru chcú vychovávať. Je ešte maličká a už riešia, že bude musieť chodiť na tanečnú. Svokra jej dokáže povedať v každej vete moja ja , by som chápala keby to nieje tak často . Do všetkého mi hovorí čo sa pýtať u lekárky, ako jej robiť prikrmi... Prídem si ako nesvojprávna . Pri tom ja už mám dieťa z predchádzajúceho vzťahu. Najradšej by boli nech idem už pracovať nech strážia, ale ja im nedôverujem na toľko aby som im malú dala vôbec bez mojej prítomnosti. Máme odlišné názory na výchovu . Malá im plače už len keď ju vezmú na ruky. Manžel je na ich strane . Dokonca mi povedal , že jeho mama je preňho na prvom mieste , že ju pozná 42 rokov. Ja nechcem pokaziť ich vzťah s mamou, len nech nejde proti mne. Aj to keď chce jeho mama nakŕmiť malú nepýta sa ma , len mi rozkazovačne povie zarob jej jesť a daj plienku prebalím ju . Vôbec nerieši , že malá bola pred chvíľou prebalená. U nich to funguje tak , že jeho mama bolá zvyknutá vychovávať vnúčatá. Manžel vraví, že som dobrá mama,že sa mu páči aká som ku malej ale na druhej strane ide proti mne. Ja už fakt neviem či je chyba vo mne ,že na malej lipnem príliš.( nedávam ju nikomu strážiť) ani mojej mamine ktorej dôverujem. Ja už premýšľam nad rozvodom ,len tým pádom keby ju má muž , majú ju jeho rodičia on sňou nevie byť sám.a to nechcem. Ja som už zúfalá vkuse nad tým premýšľam . Neviem ich vystáť už.
@nikol1511 inak a vy nemáte s mužom sex tak ze cez deň? Ja si to neviem predstaviť ze k nám chodia ako keby sme bývali do štvorky. 😀 Kks akože keď býval synacik ešte sam, tak možno, ale teraz? Ved môžte mat sex, behať nahi, čokoľvek. Grupac by som zorganizovala. 😀a tvárila sa, že jeeej chcete sa pridať? 😂
A inak teraz je dcéra ešte bábätko, takže chápem ze ju nechceš dat z ruky, ale možno keď bude väčšia ju aj dáš na par hodín povarovať ci? Síce ja som to tak nemala. 😀 Ale zase rozmýšľam, že čo taka stará svokra môže decku urobiť okrem toho, že do neho napcha nejaku nevhodnú stravu. 😀 Ale to bude asi tým, že nemám už svokru 😀 Tak som zabudla.
@personality Ten dom ale nie je jej. On rozhoduje, kto má kľúče a kto a kedy tam bude chodiť.
@zuzanockamt zije chlapec s nou, tak je aj jej. Keď sa s ňou rozide, tak potom bude len jeho. Kým tam ona býva, tak ma tiež co do toho hovoriť.
@personality Jej nepatrí nič. Dom je jeho.
@srdeenko19 on nemá iné dieťa
@zuzanockamt mne nejde o dom ale skôr o súkromie.
@nikol1511 Tak si zabezpeč svoje bývanie alebo spoločné s mužom a budeš mať súkromie. Dom je jeho, jemu to nevadí. Takže buď si zvykneš, alebo nezvykneš.
No...bývaš v jeho, on si zastane rodičov a nie Teba a nemá problém s rozvodom? Ťaháš za veľmi krátky koniec...veľmi. Ty máš v podstate na výber len dve zlé možnosti...buď to všetko strpieť a zvyknúť si na to čím skôr...alebo ak by si sa rozviedla, isto bude chcieť striedavku a teda neviem si predstaviť, ako budú jeho rodičia to dieťa manipulovať a vychovávať podľa seba...oni hata, Ty čihy. Toto ale za Teba nikto nerozhodne.
@nikol1511 boze, matriachrat, mamka general a synak čuší. Aj si mu narovinu povedala? Vies sa im vyhnut? Jednoducho tam nechodit?
@nikol1511 ked pridu neohlasene , tak sa rychlo oblec aj malu a povedz, ze akurat ides prec a nech tam sedia sami. Mrzi ma, ze si prisla o prveho otca svojho dietata, ono muz sa ukaze az po narodeni dietata, ci je starostlivy atd. Urcite to nie je Tvoja chyba, ako Ti tu niektore pisu, ze ty si si zle vybrala. A urcite, ako niekto radil, kedze to mas blbe, neboj sa povedat si svoj nazor, urcit hranice, obmedzit kontakt… svokra je len clovek a zial, nie kazda ma dobry charakter

Ja si myslím autorka, ze toto do budúcnosti bude len horšie. Jedine, ze by si vymenila mužovi charakter. To ako ti už hovorí, ze keby niečo, spraví zo seba chudáčika a ty nebudeš mať nič, no otras, že takéto niečo dokáže vypustiť z huby, keďže mate spoločnú dcéru. Takýto typ ako je on, bude vždy, vždy na strane svojej mamy, nech spraví čokoľvek. Žiaľ.
A k svokre sa nevyjadrujem. Asi nadobudla pocit, že si "porodila" ďalšie dieťa a treba sa oň postarať najlepšie, ako len ona vie 🫣🫣 toto bude stále len kto z koho. Jediný, kto to môže stopnúť je tvoj muž, ak bude chcieť byť naďalej s tebou rodina.
Tvoj muž má s tebou prve dieťa? Ci mal aj z predchádzajúceho vzťahu ako ty?