icon

Ako zvládnuť náročný vzťah s mamou?

6. mar 2024

Alebo vy ako mama s dietatom? Relevantne info mam 22 rokov a uz s snou nebyvam.

Nemam s mamou velmi dobry vztah aj ked ona si asi mysli opak. V podstate vzdy ked sa s nou stretnem mam pokazeny cely den z jej energie a lutovania sa.

No ostala sama a kazdu volnu chvilu mi pise kedy sa stretneme? Podme na obed atd..

Ja robim 12 hodinove smeny a do toho mam partnera a vela hobby ktore ledva stiham vo volny cas a ked jej poviem ze na nu dnes napr cas nemam tak sa urazi a vypisuje mi ako je sama a nikto ju nema rad.

Mam aj sestru, ta ju uplne odstrihla a ani jej neodpisuje no neviem mam to aj ja tak urobit?

Strana
z4
reanda
7. mar 2024

@oli18 🙄 kazda matka je dospela zena.. ked ma problemy, ma sancu najst pomoc.. a nie sa spoliehat na pomoc a pochopenie od svojich deti.. deti nemaju byt rodicom terapeutmi.. ty sa tiez na to pozeras len z pohladu matky.. z ludi sa vytraca ludskost? aka je ludskost v matke, ktora skrti vlastne dieta? a taka potom ocakava naspat ludskost? a na vine je dieta, ked jej ju neda? (a aj ked jej ju dava, ona nie je schopna ju prijat?) .. komu tu vlastne pises? lebo autorke temy, ani tym zenam, ktore tu napisali o tom, aky mali zivot so svojimi matkami, urcite nie

domi2425
7. mar 2024

@oli18 Uz som to sem par krat napisala a napisem znova. Psychicky chory clovek potrebuje liecbu, utechu mu moze rodina poskytnut do urcitej miery.
Rodic moze detom ublizovat do nekonecna a ohanat sa tym ze je rodic ? Ja som pri mojej mame vzdy stala, aj ked som bola zasran a nechapala som preco place, cele noci som ju objimala a utesovala. A v obdobi ked som ju potrebovala najviac tak sa mne aj mojim surodencom otocila chrbtom a je schopna s nami prerusit kontakt, iba kvoli aktualnemu partnerovi. Kazdy z nas si nieco v sebe nesie, ja som si nasla profesiu kde som pochopila a prijala, preco su ludia aki su. Keby som na to mala gule tak ju odstrihnem tiez, mozno by sa spamätala. Nemam, ale aspon nesudim ludi ktori v toxickom vztahu nechcu zostavat. Kazdy pozera na seba preto, lebo predtym nanho nikto nepozeral a ani nikto iny nebude. Aj pochopenie, obetavost, ludskost ma svoje hranice.

dennissa16
7. mar 2024

@oli18 ty si strašne mimo tiež. ..
Vsetci zlí, matky bez chyb

reanda
7. mar 2024

kazdy clovek je zodpovedny sam za seba a ma v zivote moznosti si vybrat.. kazdy moze povedat zlym veciam nie a vtedy aj dostane od zivota ponuky a sposoby, ako to zle nemusiet prezivat.. su ale ludia, co si toto nevyberu.. ktori tym zlym veciam podlahnu a sami v tom pokracuju a prenasaju to dalej na svoje deti.. ja to nesudim, nie kazdy si uvedomuje, ze ma na vyber.. ale napriek tomu plati to, ze kazdy je zodpovedny za svoj zivot, za to, ako ho prezil, aj za to, ako v nom posobil na druhych.. a nikto nie je povinny nikomu druhemu s jeho zivotom pomahat, dokonca sa to ani neda, pokial ten niekto sam neucini svoj vyber.. toto sa neda urobit za druheho.. a pomoc takemu cloveku potom ani nie je pomocou, len mrhanim vlastnou energiou..
tie zeny, co tu napisali svoje pribehy, mali tiez tazke detstvo, ale urobili svoj vyber a nepokracovali v ziti tych sraciek, zvolili si nieco ine.. a zvladli to.. taku istu moznost mali aj ich matky.. tie si ju ale nevybrali.. ich deti za to nemozu a ani nemaju sancu im pomoct, pokym matky samotne neucinia svoj 'dobry vyber' .. ako pisem, snaha pomoct takemuto cloveku je len utapanie energie v ciernej diere

reanda
7. mar 2024

@lizatko1009 "Váž si, že máš mamu a venuj sa jej, tak ako aj ona tebe, keď si ju potrebovala." 😀 autorke temy sa mama venovala tak, ze ju bila, obcas aj skrtila a ked bola chora, tak pri nej s laskou nesedela, ale skonstatovala, ze uz mohla rovno radsej umriet .. ozaj by niekedy nezaskodilo si precitat prispevky, predtym, nez nieco 'mudre' napisem

dennissa16
7. mar 2024

@reanda presne 🫣🤣

lizatko1009
7. mar 2024

@reanda prepáč, ja nečítam všetky A4, ak máš ty toľko času, tak ti gratulujem. Ešte jedna mi tu mega veľa rozpísala a venovala 15 min, ale to ani nečítam. V úvodnom príspevku sa o tom nezmienila. Každý nech si váži rodiča ako uzná za vhodne.

reanda
7. mar 2024

@lizatko1009 super, ze len pises a necitas.. to ma velky ucinok 😀 ja, ak nemam cas citat, tak radsej ani nereagujem.. ale tak niekomu asi nevadi, ze pise hovadiny

michaltat
7. mar 2024

@anjelicek26 nie je ti to ľúto kvôli deťom? Mame to neprekaza

lizatko1009
7. mar 2024

@reanda ja nie som povinná čítať vaše komentáre, ja si prečítam to, čo píše autor a ďalej nemám prečo a na uvádzaci príspevok som reagovala. Toť vsjo.

oli18
7. mar 2024

No co uz, s dokonalymi dcerami zlych matiek suboj nevyhram. Ja mimo nie som, ja som len prezila uz to, co vam bude trvat este 30-40 rokov. Karma to potom vyriesi. Pekny vecer 😃

domi2425
7. mar 2024

@oli18 Ty budes tym padom jedna z tych dokonalych matiek zlych dcer (deti), ktore ti len ublizuju su sebecke a neludske. Co si prezila je tvoja vec, obhajovat tu tyranie akehokolvek charakteru a schovavat sa za status rodica je dalsia vec🤷🏻‍♀️

bublinka1426
7. mar 2024

@oli18 mozno prave zla matka je prikladom a varovnym prstom, preto ich dcery sa snazia co najmenej sa im podobat.

luciferka93
10. mar 2024

Ja skoro denne a keď sa nevidíme voláme si. Ja mam 31 a mamina 53, sme jak najlepšie kamošky ❤️

margotka17
11. mar 2024

Mama mamka, mamina, moja už tu nie je a bola tá naj mamka na svete. Až si, že je tu a hľadaj spôsob na to, ako sa s ňou stretnúť, nie ako obmedziť stretnutia. Žiadne pravidlo neplatí na stretnutia. Musí jej byť veľmi smutno, keď je stále sama. Skús vymedziť aspoň 30 minút týždenne na kávičku s mamou. Ty sa zastavis od všetkých starosti, povinnosti a ona si posedi kratučku chvíľku s dcérou. Ona odíde spokojná, že ste sa stretli a tebe možno ostane aspoň dobrý pocit, že si vykonala dobrý skutok, raz sa ti to potom vráti.

mamina7070
11. mar 2024

Urob tak ako spravila sestra odstrihni ju sms na narodeniny a vianoce a staci
To su toxicky ludia , ktori sa nestretavaju z dobrym umyslom ale s umyslom skodit a netreba sa tomu vystavovat a skus terapeuta na to aby si to spracovala

manzel rodicov nevidel a ani nehovoril s nimi 9-10 rokov, jeho mama bude mat 70 tku o par tyzdnov ale on nechce a ja ho chapem, tiez ma moja mama nema rada ale jeho je extrem

moja si na nas najde cas tak dva tri krat do roka max (aj to na pol hodku cca) alebo ked nieco potrebuje (niekedy sa neozve aj rok a potom napise ze nieco chce zaobstarat

mamina7070
11. mar 2024

@margotka17 ty zjavne enmas skusensot s matkou narcistickeho typu lebo autorka bude z kavicky odchadzat s placom ( x krat sa mi stalo) dnes sa ma to uz nedotyka ale teda trvalo to desatrocia dnes mi je jej skor luto ale kym sa sama nechce zmenit neda sa nic robit ale teda u mojej je uspech ze pri odchode povie mam ta rada (predtym to nehovorila ani ako dietatu a ani nevycita neustale ) ale ci to mysli vazne ? skor nie ako ano inak by sa mozno aj zaujimala ked sa uz stretneme ale o vnucku a nie stale rozprava o inych a je to skor take no proforma

princezna_bosorka
11. mar 2024

raz za par tyzdnov, limitujem to prudko a ty by si tiez mala.
Cez pandemiu sme si ani nezavolali aj pol roka, lebo ma nebavilo pocuvat zvasty o tom, ze ju chcem zabit, ked jej odporucam ockovanie (ja som bola zaockovana hned, ako to slo)

mamusa123456789
12. mar 2024

1-7x za týždeň, ako mame čas, ale voláme si každý deň aspoň 2x

Strana
z4