Ako zvládnuť návštevu bývalého partnera počas Vianoc?
Máme spolu tri deti kvôli ktorým chce prísť na Vianoce k nám. Nemáme spolu dobré vzťah, veľa mi ublížil, dlho sa nevedel zmieriť s tým, že je medzi nami koniec. Bojím sa, že, keď budeme takto spolu ako "šťastná rodina" , zanechá to v ňom znova nejakú nádej. Sám byť nechce a kompromisy typu, že deti za ním pôjdu 25. neprichádzajú do úvahy. On chce byť s nimi na Štedrý večer. Neviem či sa prekonať a mať s prepáčením posraté celé Vianoce alebo sa s ním hádať.
@anonym_4b875b ba naopak! Len treba trosku zdraveho rozumu! Ako zena nemusi byt autorka povinna niekoho prichylit a nechat ho si napchat brucho
Su aj ine moznosti
@anonym_4c6d45 ty si stale melies svoje... dpc nemjsi chodiť ku nej, stačí nech si vezme deti... on len skúša ako sa vrátiť aj ku nej ale to je márne z toho co píše. Keďže neprichádza podla neho v úvahu aby bol s deťmi!!! Opakujem s detmi ! Nie snou 25.12 tak nech ich ma 24.12 ...
@anonym_4c6d45 ty si stale melies svoje... dpc nemjsi chodiť ku nej, stačí nech si vezme deti... on len skúša ako sa vrátiť aj ku nej ale to je márne z toho co píše. Keďže neprichádza podla neho v úvahu aby bol s deťmi!!! Opakujem s detmi ! Nie snou 25.12 tak nech ich ma 24.12 ...
@anonym_4b875b tak ako si melies to iste dookola aj ty
A natahovat sa s niekym tak “mudrym” na to fakt nemam energiu, idem do ineho fora a tebe prajem pekny vecer
Veď nech si zoberie deti 24.12. k sebe, veď sa nemusíte fixovať na jeden dátum v roku, majú 3 týždne prázdnin, čo ich rozrežete napolovicu aby bol každý spokojný a mal ich práve tento deň pri sebe?
A do budúcna keď to budete riešiť súdne možno to určí na striedačku.
@anonym_autor tak ako to vyriešiš? už si sa rozhodla?
@anonym_autor co jake kompromisy neprichadzaju do úvahy, za mna bud pojdu deti k nemu 25 alebo 26 nebudem si ja kvoli nemu kazit stedry vecer hotovo, cize mne z toho logicky vyplyva ze sa chce k vam prist jednoducho nazrat, deti su mu ukradnuté ako si to predstavuje, co donese jedlo?
a deti chcu co?
@anonym_autor deti sú dosť veľké spýtaj sa ich
Odviezla by som mu teda deti 24.teho.Vysvetlila by som deťom, že s tebou budú 25.teho.
Nehrala by som "jeho hru".Nie si zlá matka. A na budúci rok si to vymeníte. Je to fér.
Nepýtala by som sa deti,čo chcú.Ona má byť na 1.mieste.Ona potrebuje mať lásku k sebe, aby mohla byť potom dobrou matkou .Častokrát sa ženy tak obetujú, aby len deti boli spokojné, že to robia na úkor svojich potrieb-a toto nie je dobré....pre nikoho..ani pre deti.
@anonym_autor A vlani ste to ako riešili?
@anonym_autor A vlani ste to ako riešili?
@petronelag to sme ešte žili spolu
Keď tam boli veľmi zlé vzťahy, ja by som ho v žiadnom prípade nepustila na Vianoce do domu, veď deti budú mať prázdniny dosť dlhé, môže sa s nimi stretnúť iný deň.
Pol dňa jeden pol dna druhý aj my to tak máme
Keď ti ublížil, ako píšeš, v žiadnom prípade by som mu neumožnila vstupovať do tvojho bytu/domu. Nech príde, pred dverami odovzdá deťom darčeky a vypadne.
Rozideni rodičia sa nemajú čo spolu baviť 🤦. Mali by spolu komunikovať max. len písomne a iba o deťoch.
@anonym_ef8b65 to čo je za hlúpy názor? My sme rozvedení takmer 20 rokov, bavíme sa spolu ako ľudia. Sme a navždy budeme obaja rodičia, to, že spolu nežijeme, každý z nás si po rozvode našiel iného partnera, neznamená, že sa budeme správať ako urazené deti v družine, Myslím, že aj pre dieťa to bolo oveľa prijateľnejšie, keď sme ani nemali určený styk, mohlo ísť k otcovi kedykoľvek (býva kúsok od nás), ako keby sme sa spolu nebavili. Ex k nám občas prišiel na návštevu, nemala som proti tomu nič, nikdy ale namal požiadavku, že by sme sedeli na Štedrý deň spolu za stolom, ani by som s tý, nesúhlasila. Mali sme večeru o 17.00, potom dieťa išlo k nemu, alebo ta strávilo ďalší deň, vždy podľa jeho želania
Keď ti ublížil, ako píšeš, v žiadnom prípade by som mu neumožnila vstupovať do tvojho bytu/domu. Nech príde, pred dverami odovzdá deťom darčeky a vypadne.
@marci9 teraz si vezmi, žeby si takto dopadla ty... ty ublizis manželovi a dovolí ti len toto ?? Ja ti to normalne prajem🙂
@anonym_autor
Nerieš svoje ego a mineráky. Stále ste rodina, aj keď už nefunkčná. Dosť že deti nemajú plnohodnotnú rodinu, tak neber im aspoň štedrý večer.
Je to muž, ktorého si si ty vybrala za otca deti.
Veď nech si zoberie deti 24.12. k sebe, veď sa nemusíte fixovať na jeden dátum v roku, majú 3 týždne prázdnin, čo ich rozrežete napolovicu aby bol každý spokojný a mal ich práve tento deň pri sebe?
A do budúcna keď to budete riešiť súdne možno to určí na striedačku.
@anonym_859305 on si ich ale brať nechce, chde sa nasáčkovať na Štedrý večer k nej. Na to by som nepristúpila ani náhodou. Že on bude sám, ma nezaujíma, ak chce deti v ten deň, nebránila by som im, ak by deti chceli k nemu ísť.
@anonym_4b875b ale ak niekomu ubližuješ tak hádam vieš že to môže mať následky. či?
@anonym_autor
Nerieš svoje ego a mineráky. Stále ste rodina, aj keď už nefunkčná. Dosť že deti nemajú plnohodnotnú rodinu, tak neber im aspoň štedrý večer.
Je to muž, ktorého si si ty vybrala za otca deti.
@zmrzlinka2021 veď ona im neberie Štedrý deň, myslíš, že deti v takom veku sú hlúpe? že stoja o také divadlo, aby bol otec s nimi na Štedrý večer pri stole? Autorka píše, že jej ublížil, že sa nedokáže zmieriť s tým, že sa rozviedli, to, že by boli na Vianoce spolu, nie je dobrý nápad. Iná situácia by bola, ak by sa rozišli ako ľudia, komunikovali spolu normálne, každý z nich by bol zmierený s tým, že manželstvo skončilo.
@anonym_4b875b ale ak niekomu ubližuješ tak hádam vieš že to môže mať následky. či?
@biba_18
Nepíše,ze ju týral. Mohol jej ublížiť aj ja neviem napríklad neverou...
@amdornik práveže nemáme urcene pretože pri rozvode sme mali pocit, že to tak bude pre deti lepšie...ale neviem no... zacinam to lutovat
@anonym_autor určite by som riešila súdne styk otca s deťmi, doteraz sa ako často stretávali? Rozviedli ste sa len tento rok? Minulé Vianoce ste asi ešte boli spolu
@anonym_4b875b no a? a za to nemá niesť následky? 😏
@anonym_4b875b no a? a za to nemá niesť následky? 😏
@biba_18 má voči žene, nie voči deťom... niesu len jej ..
@anonym_autor chce byt s detmi na stedry vecer? Tak nech si ich berie k sebe a nie len na stedry vecer, ale pekne na polovicu prazdnin. Rodicom je stale rovnako, s pravami ale aj povinnostami, nech si nevybera hrozienka z kolaca a nech si uvedomi, ze manzelstvo a vas vztah skoncili, tam uz cesta nie je.
Ale ziadne take, ze on sa nasackuje ku mne domov, nazerie sa, rozvali na gauc a ja budem lietat este aj okolo jeho riti. Keby aspon ponukol spravit nakup, pomoct s pripravou vecere, umytim okien, extra prachy pre teba ako darcek, ale proste nieco okrem toho ze on nechce byt sam a nechce sa mu pripravovat vianoce…
Odniesla by som mu deti na cely deň dajme tomu ca do 16.tej a v kľude si nachystala doma svoje . A potom by prišli deti domov.
Ja by som vsetko pripravila, spravila si vianoce s detmi 2h pred jeho prichodom a hned akoby prisiel, by som vzala kabat, opytala sa ho, kedy skoncia a odisla. Bude s detmi 24.teho a vsetci budu spokojni.
@anonym_d04709 to ako z vlastného bytu,domu má odísť 24 niekde von?
@anonym_4b875b ale on chce prísť ku nej domov. to fakt nie je dôvod mu v tomto ustupovať…
@anonym_4b875b ale on chce prísť ku nej domov. to fakt nie je dôvod mu v tomto ustupovať…
@biba_18 no mne vyplýva, ze by chcel byt s detmi 24.12 nie 25.12 a ona nechce ustúpiť tak navrhol takéto nie šťastné riešenie.
@anonym_autor možno sa mu len nechce variť a chystať vianočné veci, tak to takto úžasné vymyslel, kaslala by som naňho, 24. by somu zaniesla deti a na druhý deň si prišla pre ne a urobili by sme si pekný štedrý deň

@anonym_4c6d45 ty si sa musela velmi zle vydat
@anonym_4b875b ba naopak! Len treba trosku zdraveho rozumu! Ako zena nemusi byt autorka povinna niekoho prichylit a nechat ho si napchat brucho
Su aj ine moznosti