icon

Ako zvládnuť negatívne reakcie pri vychádzkach ako matka?

18. jan 2024

Ahojte ,poslednú dobu ma toto dosť ťaží a neviem či to je iba v mojej hlave ,alebo čo zmeniť.
Som mama skoro 3 ročného dietaťa ,mala som ho pomerne mladá,do svadby sme sa nahrnuli kvoli veriacim svokrom…Mala som nevyliecene poporodne depresie ,ale pasovala som sa s tým a vždy som sa postarala aj s láskou.No prišiel ten zlom kedy ma manžel poslal s mojimi kamaratkami von,aby som sa odreagovala a nebola stale doma a smutná .Šla som,chvalabohu mam skvelé kamarátky ,ktore ma za to nikdy neodcudzovali a vždy ma podporili aby som šla niekam na kávu.na drink…prozpravat sa ..Lenže ,par krat sme šli ,a ked nas niekto stretol,tak sa ma zacali nemilo vypytovat kde je dieta kto s nim je co robi ,neprijemne pohlady ,ze ako si dovolujem vytrcit paty z domu…No vcera sme boli na káve poobede a stretli sme kamaratkinho známeho,ked sa jej opýtal kde mam manzela a dieta ,tak vyskulil oci ze a to ostal on sam s dietatom? A pozeral sa na mna ako na niekoho zlého,zlú matku…Toto odbehnutie od povinností mi dost pomáha,vždy sa uvolním ,naberiem energiu ,ale prestava ma to bavit ked ma takto odsudzujú ,potom sa cítim strašne zle aj keď nemám vôbec prečo…O dieta sa vzdy postarám a neodídem od neho kým nespinká ,alebo je hladné …no cokolvek co by ma po odchode malo tazit …Ako ste taketo veci riesili vy? Ja som moc hanblivy clovek,nedokazem sa seba samej zastať alebo nemam silu niekomu tlacit svoj názor ako to mám.

Strana
z3
alenka0
20. jan 2024

Netreba si to všímat

cimage
20. jan 2024

Toto je vec len a len vasej rodiny. Ked ta manzel sam posiela, aby si si oddychla, tak super. Vobec neries kto si co mysli. Nechodis za chlapmi. Sama nechapem tieto otazky. Ved co koho do toho? To ma zena sediet doma 3r priviazana k dietatu a domacim spotrebicom? Neviem kde to ziju podaktore individua. Povedala by som im, ze sa nemusia bat, o dieta je dobre postarane, ma dobreho a milujuceho otca, ktoremu zalezi aj na jeho zene a nielen na opranych trenkach. A ako vidim, toto by si ty pre svoju zenu neurobil, smutne. Dovi dopo, dalej by som sa ani nebavila.

espeo
20. jan 2024

No, po tom, ako to opisujes mi to skôr pride, že si s tým sama nie stotoznena. Sama sa cítiš trápne, keď ta niekto vidí. Tak hlavne ries seba. Podľa mňa je úplne prirodzená otázka, keď ta niekto vidí samu, že kde máš dieťa. A tiež, či to muž zvláda. Normálny small talk. A generácia našich rodičov s tým ok nebude.

evkamotka
20. jan 2024

To je o ludoch, mna bezdetna kamaratka vzdy chvali ako si dokazem najst cas popri detoch a vyjst si s nou von a ze mam super manzela, ked vzdy bez problemov on zostane doma s detmi. Takze uplny opak

mira0611
20. jan 2024

Ahoj autorka, si skvela mamicka a som rada, ze si sa popasovala s poporodnou depresiou aj tvoj manzel je skvely, stara sa o tvoje dusevne zdravie a chce, aby si sa odreagovala.
Toto iste minule v jednom interwiev hovorila 1 herecka, ona je matka 2 deti a jej spoluherci su tiez otcami, ale od nich sa nikto nepytal kde maju deti a kto na ne dohliada, len jej sa pytal kazdy a bol to pre nu podobny pocit ako tebe. Neflakala si sa opita po meste, vybehla si na kavu s kamaratkami, uzi si to a o debiloch sa nestaraj. Nemas sa zaco hanbit. Za zastarale uvazovanie sa maju hanbit oni. Dieta ma dvoch rodicov.

0_0
20. jan 2024

Ja bežne chodím von a moje dieťa je o dosť menšie, nedávno dovršilo 1 rok. Dokonca som bola aj s kamaratkou na pobyte niekoľko dní. A nikto sa nepohoršuje a ak aj áno, tak poza môj chrbát. :D A ak to naozaj robí, tak zbytočne mrhá energiou a časom pretože moje dieťa je vždy v dobrých rukách, bez tohto vedomia by som si nedovolila nikdy odísť. Vacsinou je so svojím otcom a ak potrebujeme byť spoločne niekde, tak je so svojou krstnou alebo starými rodičmi. No v každom pripade sa nemusíš cítiť nijako previnilo a nemusíš ani na to vôbec reagovať o to viac ak sa k tomu vyjadrujú najmenej kompetentne osoby a zvášt cudzí. Väčšinou na to reagujú takí ľudia, ktorí nemajú moznosť akú máš ty alebo tí, ktorí nie su schopní sa plnohodnotne postarať o svoje dieťa bez druhého rodiča, čo je alarmujúce - to by som skôr riešila, že kde sa stala chyba. Ale samozrejme neriešim lebo do súkrmoného života iných ma je prd.

lunademonica
20. jan 2024

Typy na odpovede:
"Nie som hermafrodit, dieta ma obvykle aj otca..."
alebo:
Kde mas dieta?
"Neviem...asi som ho zabudla v autobuse."

dada13288
20. jan 2024

Ja som dnes bola v nakupnom centre od 12 do 17. Pocitam aj cestu. Manzel vybaveny a pripraveny, navarene mali, spinkat spinkali... Sli sme s mojou mamkou a tetou. A do toho moj otec zacal telefonovat mojej mamke ci nemam deti zrazu a ci nemam byt pri nich. Podla mojho otca mam byt stale zavreta doma s detmi a len varit, upratat, nic si nekupovat, nilam nechodit. Von sme sli po 2 rokoch. Moj svagor je taky isty. Ja som zla lebo ,,nutim,, mojho muza sa starat o nase deti, nutim ho mi pomahat v domacnosti. Nedajboze, ze idem k lekarovi. Ja minam len muzove peniaze a sedim si doma riti. A som tucna alkoholicka, ktora sa nevie postarat o deti. Schudla som od porodu 10 kg este daco chyba. Mam ale velku diastazu. Pochopitelne ked chudnem tak nepijem. Videl ma pit deci vina v novembri ... A to, ze mam syna autistu, cize nie nebude pocuvat ako cvicena opica nevadi, ja som ho do tohobstavu dostala ...

kamatopo
20. jan 2024

Na otázku by som sa opýtala otázkou,,a tvoje deti sú kde,,??? Ja nechápem ako sa môže niekto starať do takýchto veci pokiaľ matka nejaví znaky závislosti,alebo niečoho iného čo by znamenalo ,že dieťa je zanedbané. My chodíme na víkendové pobyty a zo štyroch žien sme tri matky z toho dve takých malých detí ako je tvoje. Veď majú otcov čo im to ešte zaplatia aby sa išli odreagovať a ostatných je po tom ,,veľké guľové,, 🤦.

Strana
z3