Ako zvládnuť nepochopenie v partnerskom súžití?
Podľa mňa to už nemá význam stále mu hovoriť to isté, že mi malo pomáha, on sa stále vyjadruje že mi pomáha dosť. Lenže prečo väčšinu dna leží na gauči s mobilom v ruke a ja stále na nohách v domácnosti a okolo deti až pokým nejdu spať. Stále mi vo všetkom oponuje a vytáča do nepricetnosti. Stále si vravím, že sa s ním nebudem baviť, aby som si neznicila zdravie..nejakú dobu aj vydržím, ale potom znova vybuchnem a poviem mu všetko, čo si myslím. On je tichej povahy, väčšinou ani neodpovedá. Mňa si vôbec neváži, nerieši so mnou nič, v podstate si ma nevšíma, komunikuje iba s deťmi. Ja sa cítim iba ako sluzka. Chcem v tom vytrvať kvôli deťom, lebo ich mam najradšej na svete. Chcem sa začať venovať iba sebe a deťom a tak byť šťastná a spokojná.
@miriamzba ide na nákup potravín 1 x týždenne, možno 1 x mesačne uvarí, občas spraví deťom večeru - natrie chlieb s maslom, ráno da deti do školy.
Skúšala som to riešiť aj so svokrou, sľúbila ze mu dohovorí ale doteraz nič a to už je odvtedy poriadne dlho. Takže už aj to mu hovorím, že zato aký je môže poďakovať svojej mame. A on ze si nemám do huby brat jeho mamu. Ved ten chlap s ktorým žijem ani nikoho poriadne nepozdravi, nepodakuje ani nepoprosi. Maly ho už kopíruje.
A je to človek chodiaci do kostola preto som si ho aj vybrala, som si bola istá, že bude dobrý a budem s nim šťastná. Jeho mama sa modlí každý den aj chodí do kostola.
Veď mu povedz konkrétne, čo má robiť. Napríklad, zlato, vynes kôš, prosím ťa. Zober deti na ihrisko, potrebujem v kľude upratať. Povysavaj, daj pozor na deti, idem na kávu. Svokru a kostol do toho netahaj, to s tým nemá nič spoločné.
@janickacrazy už som mu to x krát povedala co ma urobiť. On nič ani nereaguje. On to berie že mu rozkazujem aj jeho mama hovori že mu rozkazujem.
Nuž tak potom mu prestaň variť, prať a robiť servis. Možno to zaberie, alebo nie. Ťažko niekoho meniť, keď je tak vychovaný.
Skús mu nastaviť zrkadlo, správaj sa k nemu tak, ako on k tebe. Asi to na istý čas spôsobí nejaký diskomfort, ale za pokus to stojí…
Jeho mama s tým nič nemá, prečo by mu mala dohovárať. Ani to, že je chodec do kostola neznamená, že z neho bude dobrý manžel.
Povedz mu, že s ním musíš hovoriť o niečom vážnom. Vāčšina ľudí vtedy spozornie. Vysvetli mu, že to už takto ďalej nejde a čo budeš robiť, ak nezmení prístup. Ak teda chceš niečo riešiť, nielen ticho trpieť a raz za čas robiť cirkus s krikom a behaním za jeho mamou.
Mimochodom, aj u nej môže ležať na gauči a spolu pôjdu aj do toho kostola.
Držím palce.
No a dúfam, že v noci si poslušná ženička a neodmietneš ho. Kde na to chodíte, že ľudia chodiaci do kostola sú nejako výnimočne lepší. Naozaj si to dnes ešte niekto myslí? Ak sa pýtaš, či je múdre venovať sa iba sebe a byť šťastná, popritom robiť čo doteraz, teda slúžku, tak toto nedá hocikto. Ak s ním chceš zotrvať zvyšok života, tak ti vlastne nič iné neostáva. Ale či budeš šťastná? No neverím...
@gribka1 áno, stále sú takí ľudia. A takýmto ženám stačí, že chodí do kostola, nebije ju a občas je na ňu dobrý. A samozrejme miluje ho. A nikdy neodíde od neho. Lebo čo by susedia povedali .... Takže autorka sa tu postazuje a aj tak nič nezmení. Ale je to smutné.
Autorka, ja ti prajem, aby si v sebe nabrala odvahu, aj keď viem, že sa to nestane. Držím palce
Prepáč autorka, ale keď je raz niekto blbec, tak aj keby spal v kostole, tak mu to nepomôže. Tak ako keby býval v garáži, nestane sa z neho auto. Esteze vy, čo chodíte do kostola si tak pekne o sebe myslíte 🤣🤣🤣🤣 Keď bude chodiť do banky, neznamená, že je bohatý, taktiež keď chodí do školy, že bude automaticky múdry 😅
kriterium chodi do kostola 🙈hovoribza vsetko.
tak chces s nim vydrzat alebo byt spokojna a stastna?
@dharmasanata lepšie deti s nim ako nemať žiadne.
a vies o tom, ze na slovensku su aj ini chlapi ako tento tvoj mamickin rozmaznanec lenivy.
chces s nim deti mas s nim deti tak sa nestazuj ked ti vyhovuje.
Kostol žiaľ nie je záruka dobrého charakteru. Možno by pomohlo, ho začať viac chváliť, kedykoľvek vôbec niečo urobí. Chlapi sú ako decká, niektoré to motivuje robiť toho viac 🙂)
Kvoli detom? Aby videli ze toto je ok? Ze budu robit presne to iste? Sama pises ze maly ho uz kopiruje...
Prave kvoli detom by si s tym mala nieco robit a ak to nejde, tak odist!
no vybrala si svojim deťom mizerného otca, aj keď pri tvojich kritériách výberu sa ani veľmi nečudujem. Neviem, čo tu chceš počuť, si odhodlaná s ním tak či tak ostať, tak už ti ostáva len nahovoriť si, že si spokojná a šťastná. Vychováš síce ďalšieho takého exota, aj tebe sa nevesta poďakuje, ale čo už... Ozaj, do kostola chodí stále?
Na jednej strane ma mrzi, ze to mas tazke, na druhej strane...mas, co si si vybrala, takze z casti si za tuto situaciu mozes sama 🤷.
@oceanahory Dodám, že aj za jej budúce rozhodnutia si bude môcť sama. Je na križovatke, akú cestu zvolí, taký život bude mať.
@ina2405 to si dobre trafila že aj u mamy leží na gauči a idú spolu aj do toho kostola.
@ina2405 a vravela som mu to už x krat a na miernu chvíľku sa veľmi malo zmenil a potom už iste. Jemu proste keď sa nechce niečo urobiť, tak to neurobí a basta, môžem mu hovoriť koľko chcem. Čím viac mu aj ja sama dohovoram, tým ešte horšie a postaví sa akoby na hlavu a robí presne opaky ako chcem ja. Este aj ma kritizuje a oponuje mi vsetkemu co mu poviem. Ja som ho vyhodnotila ako leniveho sebca bez chrbtovej kosti este aj bezcitneho.
@gribka1 vybrala som si ho, tak nech nesiem zato následky bohuzial.
@jesenzima ďakujem ti veľmi pekne. Ja verím, že sa majú niektoré ženy oveľa horšie ako ja, hlavne také kde im chýbajú financie atď..
No áno, ale to my všetci robíme rozhodnutia a znášame dôsledky. Dobré aj tie zlé. A to je život predsa.
@ivuska027 ja s tebou súhlasím.
@dharmasanata ved jasne, ta co to nezazije tak ľahko sa takej hodnotí. A myslím si ze všetci chlapi sú aj tak rovnakí.

Aj sa mi to ťažko čítalo. A v čom ti akože pomáha keď všetko robíš sama?