icon

Ako zvládnuť nevyžiadané svokrine návštevy?

22. feb 2025

Ahojte. Dievčatá, máte nejaký tip, ako nastaviť hranice a zároveň sa nepohnevať so svokrou?
Dva dni v týždni chodím na pár hodín do práce od 13:00 do 19:00.
Manžel je živnostník a sám si určuje čas,ale väčšinou o 15:00 príde domov,ale zároveň nič nerieši, pretože už je navarené,popratané, má čo na seba, deti pochystané.
Obidve deti máme v škôlke, takže ich bez problémov vyberie. Ide o to, ja keď som tie dva dni poobede preč, tak svokra ako keby chcela manželovi pomôcť s deťmi,tak vždy k nám príde. Ale zároveň tu nie je nič porobené. Nie je upratané,kopec neumytých riadov, pohárov od káv, hračky všade porozťahované, oblečenie rozhádzané všade, topánky po strede chodby,deti len v rukách sladkosti lízatka, neokúpané, nenachystané a to ďalší deň ráno idú do škôlky. Ona mužovi ani nenaznačí, že by mal niečo porobiť. A takto ja o 19:15 prídem domov do tohto chaosu a dávam všetko do poriadku a zároveň tu ešte svokra sedí. Mimo tieto dni,keď sme poobede všetci doma, tak sem príde svokra na kávu navečer, čiže ju tu máme pravidelne minimálne 3x v týždni.
Ako taktne zariadiť to,že tu svokru nepotrebujem 3-4x v týždni
Začínam byť zúfalá

marcellka32
22. feb 2025

Kúp si umývačku riadu a robotický vysávač....
Riady nech ma za úlohu nakladať a vykladať manžel ..
Neurobí to, raz čisté riady v kredenci nebudú, tak si to rozmyslí..na vine si si ty sama, lebo všetko robíš

minenkaa
22. feb 2025

V manželstve sa máš cítiť slobodne a nie ako sluha a niekoho majetok,máš to v hlave strasne pomýlené

minenkaa
22. feb 2025

Janniekedy len oči otváram a huba mi padá,ze ešte v dnešnej dobe su takéto vztahy medzi manželmi

autor
22. feb 2025

načo chcem chodiť von veď ani on nechodí. Alebo.... Chceš ísť von? Tak aj ja si začnem chodiť. Chceš si spraviť vodičský na motorku? Ak chceš jazdiť na motorke,tak sa najskôr rozveď....

januska12323
22. feb 2025

Prečo so sebou necháš takto zametať? Otvor oči, svokra nie je tvoj problém.

minenkaa
22. feb 2025

To ti vážne tvoj muz toto hovorí a ešte mieste rozvedeni??No dievca bež prec bude ešte horšie

limetka713
22. feb 2025

Jeden vecer ked prides do toho chaosu a bordelu tak mu povedz pred nou,ze toto je posledny raz co toto vidis, o dva dni ked pojdes znova do prace tak sa vratis do takej cistej domacnosti ako ked si odchadzala. Jeho mame povedz ci sa fakt ako matka nehanbi aky je lenivy, lebo ty by si sa pod zem prepadla. Mozno sa spamata. Ked sa to bude opakovat,naveceraj sa, uspi deti a sadni si pred telku alebo si citaj a bordel sa snaz ignorovat. Bude to robit dovtedy dokial bude vediet ze to ty spraces..

minenkaa
22. feb 2025

Môžem napísať,ze mi ostalo strasne smutno,byt takto vo vzťahu musí byt strasne smutne a ťažké

sima234
22. feb 2025

Tvoja svokra je tvoj najmenší problém. Problém je tvoj manžel a váš "vzťah". Sa ti čudujem, že si ešte vôbec s ním🤦‍♀️ Teraz to vyznie kruto, ale vďaka tebe si aspoň ja uvedomujem, že musím byť viac vďačná za to, akého mám doma manžela 🙏

luxus10
22. feb 2025

to tu fakt niekto v r. 2025 riesi neumyte riady? riesenie sa vola umyvacka riadu...

a co ti vadi svokra? ved je slusna, pride, ked si prec a travi cas so svojim synom a vnucikmi....neskace ti po hlave, tak skaces ty jej? keby chodila tvoja mama, to by bola hned ina situacia?

ved sa svokry opytaj, ci by ti v taketo exponovane dni nenavarila, mozno sa aj potesi...

cacianka
22. feb 2025

Tu je najväčší problém tvoj muž, nie svokra. Nemám dojem že je to milujúci a dobrý manžel, ale nejaký manipulátor a veľký generál,

0silvia0
22. feb 2025

Muz ta nepusti? To v akom storoci zijete a v akej lokalite? To je vo vasom okoli bezne, ze zeny sa nepustaju von?

meg91
22. feb 2025

Keď prídeš domov tak povedz mu pred ňou aby ta počula ze zase je tu neporiadok ze co robil keď nič nie je upratané ale tak aby ta svokra počula.A keď prídeš domov z práce nabudúce uvidíš, že bude upratané a všetko na mieste.Niekedy bud trochu drzá. A takto to opakuj a bude chodiť len raz v týždni.

riyadh
22. feb 2025

Jeezis Co by som dala zato, keby sa svokra "stara", moja sa nestara, nezaujima a to uz maju deti 16 a 12,smutne.

thereisabear
22. feb 2025

Skúste viac zapojiť deti do upratovania hračiek. Spraviť z toho rituál, že večer pred spaním sa všetko odkladá. Určite to zvládnu, len ich treba správne motivovať.
Kúpte si umývačku riadu.
A nabudúce s tou kamoškou von choď. Že bude aj on chodiť von? Veď môže, možno by mu to prospelo.

jaskolka
22. feb 2025

Ale tvoj príspevok je písaný tak,že prídeš domov a je tam neporiadok,ty to musíš upratať (nemusíš),to ťa vytočí ako prvé a navyše je k tomu ešte tam aj svokra. Čiže keby tam svokra nebola,si úplne v pohode s tým,alebo ako?
A tie ďalšie príspevky čo píšeš...🙈 akokoľvek to ďalej čítam,mne príde,že prvý problém je totálny trúba chlap.Aby ti zakazoval ísť s kamoškou? To ide žiješ,v 18 storočí?

letfenixa
22. feb 2025

Čiže ty normálne pracuješ, ale celá domácnosť je na tebe? Prečo nemáte aspoň umyvacku?

autor
22. feb 2025

@letfenixa lebo máme malú kuchyňu a podľa muža, nevmestila by sa sem

letfenixa
22. feb 2025

@autorka čakala som, aký mužov argument sa dozviem. Kto umýva riad? Ten rozhoduje

luxus10
22. feb 2025

do kazdej kuchyne sa umyvka zmesti, to mi ver...staci aj uzka...

luxus10
22. feb 2025

leda ze byvate v prenajatom byte a nemate povolenie zasahovat do kuch. linky...

autor
22. feb 2025

@letfenixa jasné. Že tak si ju mám zaplatiť

gelifil
22. feb 2025

dovod, ze tvoj muz nic nerobi je ten, ze tam je svokra, ci ako to mame pochopit?

dagas
22. feb 2025

Nehnevaj sa ale tvoj muž je debil 🤨.

letfenixa
22. feb 2025

@autorka ste manželia? Všetky peniaze máte spoločné.

gelifil
22. feb 2025

@64jarka64 kokso, pekne! a synovi to nevadi?ci je podpapucovnik a drzi hubu a krok?

natalka13
22. feb 2025

Muz ta nemusi nikam pustat ty si nepytas povolenie. Oznamis dohodnes sa s nim ze ides mimo aby bol s detmi.
A co by urobil, podal o rozvod on? No nech sa paci.
Na riady sa vy💩, svokre povedz nech nechodi, ze muz to zvladne. Nevar veceru ked ides do prace, staci im chlueb sunka zelenina, ved maju teply obed.

petronela1985
22. feb 2025

Odpoviem len na názov diskusie, treba si to vykomunikovať so svokrou. Moja je tiež na dôchodku, ja na materskej, bývame od seba 5 minút pešo a nechodí každý deň. Chcela by, pred pôrodom sa nejako tak vyjadrila, ale ja som z fleku povedala, že každý deň určite nie. Urazila sa, posťažovala synovi a tam to skončilo. Vynašla sa ale, navarí mi obed 😄 tak to je win win situácia, nechodí však denne a príde na chvíľu. Ja chodím tiež k nej tak raz za týždeň, ale v rámci kočíkovania sa zastavím aspoň pred domom. Netreba sa rozhádať. Netreba sa úplne izolovať od rodiny. Stačí nastaviť pravidlo. Keď tvoja svokra bude vedieť, že môže prísť, ale odtiaľ potiaľ, tak to pochopí. Keď o tom nevie, že ti to vadí, nemá čo pochopiť. K manželovi sa nevyjadrujem, dievčatá vyššie ti napísali trefné príspevky.

luxus10
22. feb 2025

si mas zaplatit umyvku? joooj...ved prestan umyvat riad aj ty , za 2 dni uvidis....

minenkaa
22. feb 2025

Toto nemôže byt naozaj