icon

Ako zvládnuť nevyžiadané svokrine návštevy?

22. feb 2025

Ahojte. Dievčatá, máte nejaký tip, ako nastaviť hranice a zároveň sa nepohnevať so svokrou?
Dva dni v týždni chodím na pár hodín do práce od 13:00 do 19:00.
Manžel je živnostník a sám si určuje čas,ale väčšinou o 15:00 príde domov,ale zároveň nič nerieši, pretože už je navarené,popratané, má čo na seba, deti pochystané.
Obidve deti máme v škôlke, takže ich bez problémov vyberie. Ide o to, ja keď som tie dva dni poobede preč, tak svokra ako keby chcela manželovi pomôcť s deťmi,tak vždy k nám príde. Ale zároveň tu nie je nič porobené. Nie je upratané,kopec neumytých riadov, pohárov od káv, hračky všade porozťahované, oblečenie rozhádzané všade, topánky po strede chodby,deti len v rukách sladkosti lízatka, neokúpané, nenachystané a to ďalší deň ráno idú do škôlky. Ona mužovi ani nenaznačí, že by mal niečo porobiť. A takto ja o 19:15 prídem domov do tohto chaosu a dávam všetko do poriadku a zároveň tu ešte svokra sedí. Mimo tieto dni,keď sme poobede všetci doma, tak sem príde svokra na kávu navečer, čiže ju tu máme pravidelne minimálne 3x v týždni.
Ako taktne zariadiť to,že tu svokru nepotrebujem 3-4x v týždni
Začínam byť zúfalá

gelifil
22. feb 2025

@dagas a to korunovaný

nyusika
22. feb 2025

Neschopný manžel...a ona považuje za problém svokru 🙈
Ja by som raz chcela čítať aj niečo podobné o ich matkach

dobryden
22. feb 2025

A nemas umývačku riadu?

dobryden
22. feb 2025

A vadilo by mi to tiez,ved nech pride na kavu posedieť ale nie na pol dna,mozno keby tam nesedela a nezakrvavil sa s muzom, manzel by upratal viacej?A hlavne ak prides z orave a este hodinu u vas sedi,co robi pozera na teba ako upratujes?

h2
22. feb 2025

😧 By som mu povedala "Idem s kamoškou von a keď sa ti nepáči, tak sa rozveď!" To čo je za debila toto?!

svetlonos
22. feb 2025

Svokra ma doslelemu už otcovi hovorit, co on by mal upratat alebo robiť? To nue je predsa problém svokry. S cum mu chodi "pomahat"? Dava detom lízatko ci sa s nimi hra? Sú dvaja, jeden sa pohra, druhy umyje riad uprace, môže dať aj rychlosprchu a pyžamo detom.
S okra nech nehovorí o pomoci ale o traveni času so synom a vnucencami.
Tu chybu je tvoj oan muz a nie svokra. Pokial tam je keď robíš, tak ôk. Ked prídeš aj tak ibriadujes deti a oni dvaja do teraz nerobili nič. Takže sa tiez na veci nič nezmení. Maximálne sa dohodnite, ze ty ulozis deri do postele a v tom čase muz urobi poriadok- keďže deti mas uz ty a on ma čas.

luccys
22. feb 2025

Mne by skor ako svokra vadil manzel, ktory zije mentalne v 19.stor., teda ze domacnost a deti su len na zene, a to s tym "pustanim von"- nemas 14 a on nie je tvoj otec...

katrin21
22. feb 2025

Sam o sebe vyraz " nevyziadana navsteva" v kontexte s rodicmi je chora..
Rodic je rodic, aj svokra je rodic tvojho muza. Ma pravo prist, chce pomoct...mas syna? Raz to zazijes a pochopis.
Spolocnost ide dole vodou.
V Japonsku, tak vyspelej krajine, su starsi ludia stale v spolocnosti rodiny, alebo nejakej komunity a je dokazane,ze aj preto sa dozivaju vysokeho veku.
Ak svokra nie je ziadna xantipa,nechapem,preco by nemohla aj 3x do tyzdna prist...co by som ja za to dala..svokru uz nemam a ked zila,bola chora. Nasi su daleko..
Takze, bud rada,ze mas svokru a ze sa snazi byt s vami v kontakte a nevnimaj ju ako votrelca a bude to lepsie. Tvoja mama 3x do tyzdna by ti vadila? Asi nie

svetlonos
22. feb 2025

@luxus10
pri tomto jej kokosovi ju tam ten riad pocka aj o týždeň. Prešla by som na plastový jednorazový riad!

katrin21
22. feb 2025

A teraz docitavam diskusiu. To co ta ma muz "pustat" von..och moj boze... cele zle.
Tu fakt nie je problem svokra...

autor
22. feb 2025

@luccys ja viem, ale keď som aj išla von ( na 2h),tak sa so mnou 14 dní nerozprával, normálne bol urazený, tváril sa, že tu ani nie som

autor
22. feb 2025

@katrin21 ja som nadpis nepísala,to hodilo automaticky taký názov.
No, ešte neberiem svokru ako votrelca,ale sú resp. boli dni, keď počas migrény nemáte chuť na návštevu

autor
22. feb 2025

Ale áno. Môj manžel je despota

svetlonos
22. feb 2025

Autorka,
mas sa rozviesť? Tak smelo do toho! Ale samozrejme striedavku! Nech ma blbecek deti 2 tyzdne a ty dva. Poserie sa po mesiaci, mamička ho posle tiez hnila do prdele a pochopi!
Budeš mat vacsi klud a voľnosť a zvládneš to s tvojou sikovnostou ľavou zadnou 😀. Nájdeš si opatrovatelky na tie 2 dni v týždni a vybavene.
Kkt kretensky korunovaný! Toto je des. U nas tiez nefunguje mé dokonale ale toto??
Som tehotna, mam "len" blbe kŕčové žily a za chvíľu termín. Nevládzem dlhobstat ani sediet. Hlavne nie večer. Tak muz deti uspava, naprace vyprace umývačku, keďže zohybanie u mňa je tiez teraz kapitola sama o sebe.
Ešte pochopím, podľa veku deti, ze by nestíhal keby je sam. Ale deti v skolke maju minimalne e roky, nie 1,5.
Chápem aj keby sú chore alebo sa mlatie, ze musi robiť generála stále. Náš skoro 5 rocny dokáže s usmernenie upratat bordel v detskej sam. Jasne, málokedy sa mu extra chce! Aké ja sedím, hovorím napriklad - plytký do truhlice, lego do bedne, auta do boxu. Ešte tam pozri , auto je schované. Už aj ten 1,5 rocny sa pridá!
Ale predpokladám, že byt/dom je jeho a ty by si to financne sama neutiahla, preto táto téma tu. Keby áno, už dávno ho kopec do riti. Lebo k čomu ti je takýto kkt v podobe manžela??
To fakt radsej rozvod a potom kamos s výhodami.

zmrzlinka2021
22. feb 2025

Autorka, povedz mužovi čo ti vadi

luxus10
22. feb 2025

@svetlonos nie, normalne by som prestala riad umyvat, nech sa tam kopi, a podla potreby by som umyla len to, co budem akurat vtedy potrebovat...a aj nech vari pan manzel, a nech si umyje zaschnuty riad on...

svetlonos
22. feb 2025

@luxus10
ja uplne chápem co píšeš. No pri takýchto dementich to nepomôže. Akurát sa jej tam začnú množiť minimalne tie ovocné mušky a v lete aj červík pripadne. Bude s deckami v takom chlieb sam, niečo chytia oliznu a hneď maju žalúdočné a črevné problémy.
Si zober, ze by tak nechala dosku po mäse, salmonela ako vyčítať a toho smradu.

letfenixa
22. feb 2025

V r.2025 riešiť, či môžem/nemôžem mať umyvačku, môžem/nemôžem si vyraziť bez muža je neskutočne smutné.

marcellka32
22. feb 2025

Normálne by som došla z práce najedena/najedz sa v jedálni/bufete, prídeš, prezlecies sa, osprchujes a išla by som si lakovat nechty...ani by ma nehlo riady umývať, kto je doma udržuje poriadok, čiže ak je doma s deťmi má stíhať deti aj poriadok/nemusí behať s handrou, ale riady, smeti a podlahy nech sú čisté ...ostatné v sobotu/alebo kedy máte čas spoločne upracete, nie ty sama...tvojho by .eblo zo mňa, chodím za kamoškami často na kávu, ty nie si jeho majetok !!

luxus10
22. feb 2025

@svetlonos tolko mlady pan nevydrzi...😍

64jarka64
22. feb 2025

@gelifil áno syn je pod papučou žial😒

luccys
22. feb 2025

@marcellka32 Ja chodim s kamoskou pravidelne na viacdnove vylety atd., so mnou by sa nerozpraval asi cely rok 😃

marcellka32
22. feb 2025

@luccys ja tiež na wellness pobyt ;) raz s kamoškou raz s mužom

svetlonos
22. feb 2025

@luxus10
myslíš striedavku? No bude musieť fešák 🙂

svetlonos
22. feb 2025

@luccys
co nerozprával, ty by si sa už dávno s nom rozviedla 😁

mantilka
22. feb 2025

Ženy vy nechápete čo chce autorka povedať?
Muž jej nepomáha, príde domov z práce svokra sedí v bordeli ani svojmu miláčikovi nepovie že má upratať v kuchyni.
Podľa mňa nenormálne. Keď si syna nevychovala, mala by mu aspoň teraz povedať medzi štyrmi očami keď to vidí v priamom prenose. Svokra sa nehanbí za svojho syna ako sa správa k manželke?
Ja byť na mieste svokry, tak sa zdvihnem a umyjem aspoň riad. Ale najprv by som zdvihla mandle synovi. Ja toto nepochopím. Ale asi platí, aká je svokra taký syn.
Ja plne chápem autorku a ešte sa cíti nepríjemné lebo svokra sedí v bordeli, ktorý prischne na "gazdinú".

mantilka
22. feb 2025

Tieto ďalšie info, veľmi ťažká povaha ten tvoj manžel.

maris5
22. feb 2025

Prisla by som domov, prekrocila nahadzane veci v chodbe. Umyla deti, ulozila a isla spat aj ja. A ci uz svokra bude sediet na gauci alebo nie, je mi to jedno. Riady by ostali neumyte a na druhy den, ked by si uz nemal do coho nabrat jedlo by ich snad umyl. A ked nie, tak vydrzia aj dalsi den neumyte. 🤷‍♀️

alchemilkazltozelena
22. feb 2025

@katrin21 prepáč ale ty si dosť mimo.... Ako chce pomôcť? Nepomáha vôbec nič, sedí tam a oxiduje v Tom neporiadku.. A áno, je to nevyziadana návšteva.. neviem prečo by mala svokra vysedávať u syna 3x za týždeň.. úplne odveci nazor

autor
22. feb 2025

@mantilka áno veľmi veľmi ťažká povaha. Už to psychicky nedávam. Navyše sa tvári, že mu na mne nezáleží. Chcem sa rozprávať a vždy ma odpálkuje,že sa so mnou nemieni o niečom baviť atď