Ako zvládnuť nevyžiadané svokrine návštevy?
Ahojte. Dievčatá, máte nejaký tip, ako nastaviť hranice a zároveň sa nepohnevať so svokrou?
Dva dni v týždni chodím na pár hodín do práce od 13:00 do 19:00.
Manžel je živnostník a sám si určuje čas,ale väčšinou o 15:00 príde domov,ale zároveň nič nerieši, pretože už je navarené,popratané, má čo na seba, deti pochystané.
Obidve deti máme v škôlke, takže ich bez problémov vyberie. Ide o to, ja keď som tie dva dni poobede preč, tak svokra ako keby chcela manželovi pomôcť s deťmi,tak vždy k nám príde. Ale zároveň tu nie je nič porobené. Nie je upratané,kopec neumytých riadov, pohárov od káv, hračky všade porozťahované, oblečenie rozhádzané všade, topánky po strede chodby,deti len v rukách sladkosti lízatka, neokúpané, nenachystané a to ďalší deň ráno idú do škôlky. Ona mužovi ani nenaznačí, že by mal niečo porobiť. A takto ja o 19:15 prídem domov do tohto chaosu a dávam všetko do poriadku a zároveň tu ešte svokra sedí. Mimo tieto dni,keď sme poobede všetci doma, tak sem príde svokra na kávu navečer, čiže ju tu máme pravidelne minimálne 3x v týždni.
Ako taktne zariadiť to,že tu svokru nepotrebujem 3-4x v týždni
Začínam byť zúfalá
Och toto sa zle číta. Chyba je vo výchove jeho matky. Takto syna vychovat:/ a tvoja tiež, že si sa vôbec do takého vzťahu pustila. Už evidentne mate zaužívané, že on neupratuje a s príchodom deti sa to zhoršilo. A co sa týka svokry to je strašne vela 3krat do tyzdna. Mňa by porazilo. Však chceš mať po pracj klud a nie sa vkuse o niečo a nikoho starať. Toto je na vážnu debatu s mužom a nastavení si pravidiel... alebo navsteva u psychologa, paroveho terapeuta.. tvoj muz z vášho vzťahu tazi oveľa viac. Všetko mu upraces, navaris, full servis..Ťažko už muža prevychovat ..držím palce.
@alchemilkazltozelena aj mama by ti vadila??
Preco tam ma vysedavat? No lebo moze... kedysi ludia dokazali zit aj viac generacii pokope a bolo to super, ludia boli tolerantnejsi..a pomahat? Uz len to,ze robi spolocnost vnucatam je pomoc. Vztah so.starym rodicom je nenahraditelny...
Ty sa musis ohlasovat,ked ides k rodicom? Isto ta radi uvidia hocikedy..preco to opacne nema platit?
Akurat ze tu je problem inde...u syna a celkovo vztahmi.
@katrin21 áno vadila, samozrejme.. kedysi bolo kedysi a teraz je teraz.. kedysi mala žena 15 deti teraz má ledva jedno.. porovnávať úplne rozdielne doby je nonsens.. a ako im robí spoločnosť? Skôr oni jej zabíjajú čas, že má kde ist lebo by sa od nudy asi spochabela.. áno ohlasujem sa keďže bývam ďaleko a muž sa tiež ohlasuje aj keď sú v Tom istom meste.. V živote k nim neprišiel neohlásene.. a ani oni sem, chvalabohu.. boli pokusy z ich strany ale hneď som to zatrhla a dala na poriadok.. neviem prečo by mi tu mal niekto prísť hocikedy keď mi to napr nevyhovuje.. to stále mám byť akoze v strehu že sem prídu? Ešte takú nehrali...
@katrin21 ty si asi tie staré časy nezažila, lebo máš veľmi romantické predstavy.
celá rodina žila v jednej kutici, na jednej posteli rodičia, na peci deti a ked ich bolo viac, tak aj na drevených laviciach spávali. k tomu v druhom kúte stará matka alebo dedo, ktorý 5x za noc chodil von cikať. pod posteľou ešte veľký kôš s husou a jej vajcami. Ked sa dcéra alebo syn zosobášili, tak si aj partnera doviedli a len sa pridala do tej kutice 1 posteľ. V drvivej väčšine sa svokra správala k neveste ako ku slúžke a vo všetkom ju drezírovala a poúčala, aj po chrbte dostala, za vrkoč vyťahala, aj jej vynadala že doniesla malé veno. ak otehotnela pred svadbou, tak bola pobehlica, ak sa nedarilo dlho posvadbe, tak bola jalová. a ak prišiel zať, tak toho preháňali ako paholka, len drieť a lopotiť, jedlo sa vydeľovalo, lebo treba šanovať a neprejesť majetok. Haaa, naozaj romantické staré časy, keď v dome žili 3-4 generácie...
ak by si chcela narážať a novšie časy, ani tie neboli všade až taká selanka, dobré medziľudské vzťahy či v rodine či v susedstve boli nielen pravidlom ale aj zázrakom.
Až touto novou modernou dobou sa ľudia zmenili, viac si stoja za svojim, sú vzdelanejší, uvedomelejší, sebavedomejší a nedajú si kafrať do života, ako generácie pred nami.
Keby si vtedy otvorila žena ústa, že by mal chlap umyť riady, opatriť deti, tak by dostala hubovej polievky od muža, matky aj svokry, aj vzduchom chladenú od hocikoho z nich
@cacianka 👍👍👍👍👍👍👍👍👍

@mamina7070 alebo ešte lepšie, nech ide na ten welnes so svokrou, aby mužovi nemal kto pomáhať. 🤭