icon

Ako zvládnuť nevyžiadané svokrine návštevy?

22. feb 2025

Ahojte. Dievčatá, máte nejaký tip, ako nastaviť hranice a zároveň sa nepohnevať so svokrou?
Dva dni v týždni chodím na pár hodín do práce od 13:00 do 19:00.
Manžel je živnostník a sám si určuje čas,ale väčšinou o 15:00 príde domov,ale zároveň nič nerieši, pretože už je navarené,popratané, má čo na seba, deti pochystané.
Obidve deti máme v škôlke, takže ich bez problémov vyberie. Ide o to, ja keď som tie dva dni poobede preč, tak svokra ako keby chcela manželovi pomôcť s deťmi,tak vždy k nám príde. Ale zároveň tu nie je nič porobené. Nie je upratané,kopec neumytých riadov, pohárov od káv, hračky všade porozťahované, oblečenie rozhádzané všade, topánky po strede chodby,deti len v rukách sladkosti lízatka, neokúpané, nenachystané a to ďalší deň ráno idú do škôlky. Ona mužovi ani nenaznačí, že by mal niečo porobiť. A takto ja o 19:15 prídem domov do tohto chaosu a dávam všetko do poriadku a zároveň tu ešte svokra sedí. Mimo tieto dni,keď sme poobede všetci doma, tak sem príde svokra na kávu navečer, čiže ju tu máme pravidelne minimálne 3x v týždni.
Ako taktne zariadiť to,že tu svokru nepotrebujem 3-4x v týždni
Začínam byť zúfalá

mandarinka555
22. feb 2025

Stále sa vykrúcaš odpovedať na otázku, prečo na neho nenahučíš, keď tam svokra chlípe kávičku? To si taká do*ratá len preto, aby si si ju nepohnevala? Nechodím k našim mladým vtedy, keď nevesty nie sú doma...Ale ak by sa mi to pritrafilo a videla ten bordel, len vtedy by som nahučala na syna, že akú riť robil, keď ani riady neumyl...A vedia, že ja som huba nevymáchaná. Neviem, čoho sa bojíš...Tak nenavarím, neupracem, neoperiem...len vtedy by sa spamätal, keby nemal čo žrať a nemal by čisté trencle🙈

mandarinka555
22. feb 2025

Už len malá pripomienka, neurobte si prosím ďalšie dieťa!

vladka521988
23. feb 2025

Povedzte jej,že nech sa ohlasi pred každou návštevou. A môžete jednoducho odmietnuť,že niečo máte. ;) aj ja som tak robila. A ďalšia vec veci si priťahuje mé.Napis mi správu.Napisdm o tom viac.. aj my sme mali toto isté..

autor
23. feb 2025

Dobré ránko. Včera som neumyla takmer nič,len deťom. Keby ste zbadali aký svinčík je v kuchyni po linke,zhrozili by ste sa.
Tiež prádlo. Jeho špinavé som nechala nevyprané. On mal tendenciu sa pýtať... V šuflíku nemám žiadne slipy,kde sú? Nemám čisté? Nemám ponožky a pod.
Som zvedavá čo bude dnes baby

autor
23. feb 2025

@mandarinka555 nahučala som aj pred svokrou na neho, lenže on hučal naspäť po mne a dohadovať sa s ním pred svedkom tiež nie je terno navyše keď ona bude vždy na jeho strane. To sú dvaja proti jednej

mamina7070
23. feb 2025

joooj drz sa

pekne zober deti chodte sa prejst a mlady pan nech si sam navari

treba vytrvat

cacianka
23. feb 2025

@mantilka ona ho vychovala, tak , že všetky domáce práce musí robiť žena, aj deti komplet obriadit a všetkým robiť full servis 24/7 a na pána tvorstva nemať žiadne nároky, ani hlas nezdvihnut. Žena musí aj zarábať, veď nemôže byť hnilá, a ešte si to svokra príde skontrolovať, či jej synáčik náhodou prstom nepohol a neumyl 2 taniere. Verím že aj ten bordel komentuje, vidíš aká je hnilá ani upratané nemá ... Načo si si ju zobral, susedova Anča by ti bola lepšia žena. Toto je typ svokry, syna huckat proti žene a ešte ju hovoriť po celej rodine aj dedine aká je neschopná.

minenkaa
23. feb 2025

Tak len vydrž ,možno sa zbadá

viera111111
23. feb 2025

Hned ked by som prisla domov, by som svokre podakovala za navstevu, ale teraz uz ich musite (s muzom) dat do kludu a ulozit spat. Ostala by som stat, pripadne by som jej uz kabat chystala. Povedala by som este nieco ze rano deti zacali horsue vstavat alebo cokolvek a musia chodit skor spat, ked si ty doma tak uz veceraju a toto im narusa rezim. Lepsie by bolo ked by ste prisla v piatok, a mohla by ste ich rovno zo skolky zobrat vonku na ihrisko. Aspon tu neprevratia byt hore nohami (otocila by som to trosku na srandu). Ked by v tom pokracovala, tak by som jej povedala ze lepsie by bolo ked by prisla cez vikend, cez tyzden to dost narusi rezim ktore deti potrebuju. A tiez muz sa nevenuje domacnosti ale vam (opat nejak vtipne by som sa snazila to povedat).
A muzovi ked ty ides umyvat deti by som povedala ze nech zatial poprata kuchynu, aby si mohla ist varit. Nekricala by som, nevycitala len by som davala jasne instrukcie. A poslala by som muzovi cenovo dostupnu umyvacku, s tym ze s nou zvladne rychlejsie popratat kuchynu.

mischy00
23. feb 2025

Dôležité je aj to, či predtým pomáhal a teraz už nie. Lebo ak nikdy, to ten chlap nezačne len tak robiť, aj keď je zvyknutý na poriadok, sám ho nezačne robiť. Moja svokra si takto naučila muža, skákala cely život okolo neho ( asi v komunizme to bol nejaký syndróm dokonalej ženy) a teraz na staré kolená je z neho zúfalá. Lebo on nič nevie, ani nakúpiť, vybaviť niečo na úrade, zdvihnúť telefón, vybaviť kuriéra...nič 🫣

autor
23. feb 2025

@mischy00 nie, nikdy nič neurobil okolo domácnosti. Veď aj keď s deťmi niekde ide,tak mi volá kde majú oblečenie

autor
23. feb 2025

@minenkaa neverím. Takýto ľudia sa nemenia

evansova
23. feb 2025

Nuz ale na čo by sa snazil? Prides domov, sice unavena, ale napriek tomu sa pustis do kopy riadu a upratovania. Ved to nechaj tak, nakrm a okup deti aby si ich mohla ulozit a finito.
Chapem, ze rano to vsetko najdes tak ako bolo. Ak to nevadi domacemu pánovi, tvar sa ze to nevadi ani tebe. Chce to zatat sa a pan tvorstva hadam zisti, ze na konci ramena ma zdravu ruku, ktoru moze prilozit k dielu.
Viem, je to extrem, ake hadam zafunguje.

autor
23. feb 2025

Žasnem! Ani jedna kávová lyžička nie je čistá. Čo urobil? Jednu si opláchol a išiel si vypiť kávu, mám dosť!!!!!!!

mantilka
23. feb 2025

Ja by som hucala stále keď tam je svokra, uvidíš ako prestane chodiť 😜....bude sa pratať domov ešte pred tvojím prichodom. Kľudne by som povedala, že aká je gazdiná, že po synovi a svojich vnucatach neumyje riad. Že či jej nevadí v bordeli sedieť. A ten bordel urobili počas jej návštevy.
Ja ti poviem, že kebyže som u hocikoho na návšteve a vidím, že zena nestíha/ má toho vela, tak pomôžem alebo aspoň s deťmi poupratujeme hračky, oblečenie....a to som riadna panička.
Pravidelne chodiť na návštevy a sedieť v bordeli by som nezniesla.
Môj manžel tiež na začiatku nevedel a nepomáhal ale už sa naucil lebo ma nechcel stratiť. Samozrejme že pomer práce je ovelviac na mne ale už aj samostatne sa postaví, urobí aj ja e ochotný. Ale chcelo to vela energie, kým sme sa dostali k tomuto štádiu. Manžel bol najmladší, rodičia od detí nechceli nikdy nič a od neho už vôbec, skoro išli na dôchodok všetko si podrobili. Ale zasa môj manžel má dobrú povahu, on so mnou chce vychádzať a komunikovat. Komunikácia je základ.

minenkaa
23. feb 2025

Tak teraz už vieš že je to lenivý vôl ,už sa staraj len o deti a on nech si rieši sám jedlo,pranie ,nakúpi .Byt tebou tak dám či najskôr navrch na výživné pre deti lebo určite sa chlapík zatne a deti sú tvoja starosť

Toto bude ešte sranda

autor
23. feb 2025

@minenkaa
Neurobí nič. Uvidíte že o pár dní sem bude volať matku aby mu prišla spraviť jesť. Ona s tým nebude mať problém, prísť a navariť. Aj kávu si varí sama, do chladničky ide úplne normálne. Ona má len jeho,tak bude skákať ako on píska a naopak.

@mantilka
Súhlasím, že komunikácia je základ. U nás monológ prevláda

katie253
23. feb 2025

Prepac, opytam sa ťa. NAČO TI JE TAKÝ MUŽ?
Podaj návrh na rozvod, aj tak sa o všetko staráš sama.

autor
23. feb 2025

@katie253 normálne nad tým uvažujem, tieto extrémy voči mojej osobe odmietam ďalej tolerovať

katie253
23. feb 2025

Manželstvo má byť o podpore partnerov a nie o tom, ze jeden robí všetko a druhý nič.... celé zle toto....

autor
23. feb 2025

Aby jeden poondiaty chlap so mnou takto manipuloval,trestal má tichou domácnosťou,tak toto nie

autor
23. feb 2025

@katie253 nie som ja na také súperenie,teraz kto z koho. To je sila. To čo za povaha?

katie253
23. feb 2025

Ma ta doma za služku, ma upratané, navarené, p deti postarané a ešte aj jeho obrobíš, no sveta mu žiť. Možno, ale naozaj len Možno, sa zdohadá, ked mu pristanú na stole rozvodové papiere.

mantilka
23. feb 2025

On je jedináčik?

autor
23. feb 2025

@mantilka áno

mantilka
23. feb 2025

No ved nech sa postará o svojho synacika a môže začať umývaním riadov.

mantilka
23. feb 2025

Tak to preto chodí taký zduty, ako pupok sveta.

mantilka
23. feb 2025

Ti poviem, či upraces alebo neupraces bude svokra ohovárať....tak keď neupraces budeš na tom lepšie lebo aspoň nebudeš unavená.

bielasovicka
23. feb 2025

Vieš čo, prídeš domov, bude bordel, svokra s mužom tam budu vysedávať, tak začni pindat ze co to tu je, že to čo ste robili doteraz ze vy ten bordel nevidite? A tak, možno ju trkne a bude mužovi aj pomáhať

rayla
23. feb 2025

Nie. Prišla by som domov, povedala mu, ze ked nebude barak tip-top, odchádzaš od neho. Je jedno, nech zaplatí upratovačku, alebo nech to spravi sám..ak to do zajtra neurobí, odišla by som od debila a podala žiadosť o rozvod.. Nech zhnije sám magor..