icon

Ako zvládnuť nevyžiadané svokrine návštevy?

22. feb 2025

Ahojte. Dievčatá, máte nejaký tip, ako nastaviť hranice a zároveň sa nepohnevať so svokrou?
Dva dni v týždni chodím na pár hodín do práce od 13:00 do 19:00.
Manžel je živnostník a sám si určuje čas,ale väčšinou o 15:00 príde domov,ale zároveň nič nerieši, pretože už je navarené,popratané, má čo na seba, deti pochystané.
Obidve deti máme v škôlke, takže ich bez problémov vyberie. Ide o to, ja keď som tie dva dni poobede preč, tak svokra ako keby chcela manželovi pomôcť s deťmi,tak vždy k nám príde. Ale zároveň tu nie je nič porobené. Nie je upratané,kopec neumytých riadov, pohárov od káv, hračky všade porozťahované, oblečenie rozhádzané všade, topánky po strede chodby,deti len v rukách sladkosti lízatka, neokúpané, nenachystané a to ďalší deň ráno idú do škôlky. Ona mužovi ani nenaznačí, že by mal niečo porobiť. A takto ja o 19:15 prídem domov do tohto chaosu a dávam všetko do poriadku a zároveň tu ešte svokra sedí. Mimo tieto dni,keď sme poobede všetci doma, tak sem príde svokra na kávu navečer, čiže ju tu máme pravidelne minimálne 3x v týždni.
Ako taktne zariadiť to,že tu svokru nepotrebujem 3-4x v týždni
Začínam byť zúfalá

Strana
z6
0silvia0
22. feb 2025

A preco muzovi nepovies ty, ze ma doma upratovat ked pride z prace?

guudy
22. feb 2025

Tvoj primarny problem je tvoj manzel. S nim ries, preco su deti neokupane a doma je neporiadok🤷🏼‍♀️

blancheporte
22. feb 2025

Manželovi vysvetliť čo má robiť doma. A tiež manžel
nech svokru usmerní ohľadom návštev.

thereisabear
22. feb 2025

Veď buď rada, že je tam vtedy, keď nie si doma. Len si to vybav s manželom, nech uprace a okúpe deti. Prečo mu to má ona hovoriť?

autor
22. feb 2025

@0silvia0 povedala som aj pred ňou prečo neumyl, prečo nespratal a on že nestíhal
Ale toto je vždy,keď som preč a neviem s tým nič urobiť,až do plaču mi je

autor
22. feb 2025

@thereisabear kvôli čomu mám byť rada

minenkaa
22. feb 2025

Ja si vždy zastanem chlapov ,ale naozaj si myslis ,ze tu je problém svokra a nie niekto iny??

thereisabear
22. feb 2025

Že tam nechodí iba vtedy, keď si doma. Zjavne ju veľmi nemusíš.

vreckovka2
22. feb 2025

Ako by sa zmenila situacia, akby tam nebola svokra? Muz by vtedy stihal? To si tym chcela povedat, ci nieco ine?

autor
22. feb 2025

@thereisabear prečo by som ju nemusela. Teraz tu bola streda štvrtok piatok. Fakt by vám to nevadilo? Pretože nech máme vzťah akokoľvek fajn, toto mi jednoducho vadí

autor
22. feb 2025

@vreckovka2 nič nechce urobiť,max ich okupe a nachysta na spanie,ale to je málo
Neviem čo mám urobiť,aby niečo robil. Už sme sa vadili kvôli tomu

autor
22. feb 2025

@minenkaa viem viem, ale keď prídem večer domov, tak ani nemám poriadne kedy s ním debatovať prečo toto a prečo tamto neurobil,keď ešte ďalšiu hodinu tu sedí svokra. Než vychystam deti je už aj 20:30 plus poumyvať riady a hneď je pol 10

minenkaa
22. feb 2025

Prečo to všetko robíš?Prid domov správ jedine krik či sa um dibre sedí a buď sa zdvihnú a podrobia čo treba lebo sa zober a chod do kina

januska12323
22. feb 2025

Vyprdni sa na to aj ty alebo zaukoluj muža. On si má poriešiť mamičku aj deti.

minenkaa
22. feb 2025

Pred svokrou nemôžeš skríknuť doma?

tiezjedna
22. feb 2025

@autorka no tak musíš byť asertívnejšia. Keby sa mne naskytol takýto obrázok, tak by som si servítky teda nebrala. Primárne voči manželovi - prečo nestíhal? Čo také robil? A svokra len sedí a chlípe kávu?

spongebob1
22. feb 2025

@autor 2 dni v tyzdni chodis na par hodin do prace. Mozem sa spytat, co robis zvysny cas, ked su deti v skolke?

majah212
22. feb 2025

tak mu napís presne čo má urobiť - na začiatok stačí jedna vec - umy riady - dakujem. / uprac hracky - dakujem a pod. - proste nejakú konkrétnu vec čo má spraviť za ten čas, potom keď prídeš domov, tak začnite spolu upratovať tie veci (viem si predstaviť ten chaos, keď prídeš domov, mne by tiež hlava vybuchla, tak prídem a poviem, podme drahý, popraceme veci/umyjeme riady atd atd. nekrič, len mu povedz, čo idete robiť /jasne že to nespraví, keď ty prídeš domov a lietaš a všetko je hotové)

prasiatko30
22. feb 2025

Tak si niekoho na to najmi aby ti poupratoval - ako ja fakt nechapem co s tym ma svokra?? Problem je tvoj a tvojho muza

sissy27
22. feb 2025

Problem je neschopny / lenivy muz a nie svokra. A normalne by som spustila pred svokrou - milacik a to fakt ti je zatazko umyt riad, vychystat deti do postele, dat im normalnu veceru a nie lizatka? Ja som ti vsetko nachystala a ty mne za odmenu nechas bordel a novu robotu? Ste tu dvaja, naozaj ste nemohli nic spravit? Janka a vy ako zena-matka to nevidite? Ved co mu nieco nepoviete aj vy?

autor
22. feb 2025

@spongebob1 zvyšné dni pracujem z domu

prasiatko30
22. feb 2025

Btw ty si fakt myslis ze ked tam svojra nebude tak muz bude mat zazracne vygruntovany barak a deti v pozore pripravene skocit do posteli?

h2
22. feb 2025

Chápem, že ti svokra tak často u vás doma vadí, zároveň si ale nemyslím, že ak by u vás nebola, manžel by všetko tip top poupratoval, deti opatril, večeru navaril... Primárne sa porozprávaj s manželom.

autor
22. feb 2025

@majah212 skúšala som, hovorila som,len riady, prosím, veľmi mi to pomôže,keď nie je zaprataná celá kuchyňa. Potom potom, medzitým ide 10x fajčiť a nakoniec to robím ja,lebo potrebujem navariť na ďalší deň, keď budem preč,aby mali navarené

autor
22. feb 2025

@h2 tiež si myslím, lenže keď ona príde a sú tu neumyte riady,tak je to moja vizitka

minenkaa
22. feb 2025

Bože zena domácnosť nie je starosť len ženy ale všetkých čo tam žijú,prestaň to riešiť a nechaj bordel,to vydržia deti pár dni doma o chlebe a ty sa chod cez deň najesť von

h2
22. feb 2025

Ale nie sú, veď ty si riady umyla. Takže tie neumyté sú tu preto, že ona si dá u vás kávičku atď.

guudy
22. feb 2025

Autorka, tym im este vecer varis? Ja by som tvojmu muzovi oznamila, ze ked bude bordel v kuchyni, tak nevaris. Nech sa na dalsi den stara sam. A naco vlastne varis, ked muz je cez den v praci a deti v skolke?

h2
22. feb 2025

Fúha, autorka, teraz čítam ďalšie tvoje príspevky. Ty nie si žena v domácnosti, ako si to tvoj manžel rád myslí. To, že popri práci z domu stíhaš celú domácnosť, je tvoja šikovnosť, je to niečo, čo robíš navyše. Prečo robíš všetko v domácnosti ty? Ty sa bojíš povedať niečo nie len tvojej svokre, ale aj tvojmu manželovi. Prečo?

janinah
22. feb 2025

Tvoj muž nerobi nic,lebo si mu to dovolila,ukazala si,ze vsetko,stíhaš hoc nasrata.prestan sa o dospeleho chlapa starat,staraj sa len o deti.Aj mu to povedz,nevladzes obskakovat este aj dospeleho chlapa. OK,on nevie,nechce,nestiha,nemoze doma nic ani ten sprosty riad umyt,tak nech si aspon sebe navari,operie a nakupi.nech si po sebe umyje kupelnu aj wc .A mamicku nech sintiez poriesi on.Mna by piclo prist dontakeho bordelu kde dvaja dospeli nic nezvladaju.Samozrejme by som potom bola mega unavena v posteli a nech sa tam obsluzi sam,ty mas dost obsluhovat deti a celu domacnost.

Strana
z6