Ako zvládnuť odchod otca od rodiny?
Povedzte mi, ako je možné, že chlapom nevadí, že nevidia svoje deti denno denne vyrastať. Ja rozumiem, že niekedy to v manželstve neklape, ale veď robím všetko pre to, aby to šlo, keď už sme si spravili dieťa, deti .. či nie? To len ja som tak vnútri založená, že rodina má byť kompletná a má sa na chode vzťahov podieľať všetko osadenstvo? Či už mi šibe? Nerozumiem, prečo muži majú vôbec pomyslenie na to, opustiť rodinu.
A na slovensku je zauzivane ze dieta ostava s matkou aj ked niekedy je ten lepsi rodic otec… fakt to uz matka musi byt nejaky pripad ze sudca odklepne otcovi, prosto sa to tak berie ze deti patria k matke a vela otcov nema sancu a veru ja by som nechcela byt vo vztahu kde viem ze muz ostava so mnou len preto ze neodide od deti a na mne mu nezalezi
Autorka , ja zas nerozumiem tomu ako dokážu niektoré ženy odísť od detí?
Len muži? Véd veľakrát je aj žena dôvodom toho, že muž musí odísť od detí, nie? Vo svojom okolí nepoznám muža, ktorý by sa po rozvode vykašľať na deti, no poznám veľa žien, ktoré si myslia, že po rozvode otec už na deti nárok nemá.
Mám syna vo svojej starostlivosti, ale nikdy nepocítil, že by ho otec nechcel, alebo aby som mu ja bránila ísť za otcom, či on za ním. Rozvodom sa nekončí rola rodičovstva.
Všade sa dá fungovať normálne, bez drámy, len treba chcieť z oboch strán
Poznám aj ženy , ktoré majú svoje deti v ...paži. :( len sliedia, kde komu deti dať, aby mali pokoj
@zmrzlinka2021 to nie je pravda. Absolútne. Keď sa to doma vydržať nedá,denno denne sú hádky a nie je v tom nič iné,alkohol,násilie,sú vinní obaja,je vykúpením rozvod. Jeden musí odísť. Väčšinou je to muž. A potom nastáva poväčšine peklo,ťahanice nnasude,dohadivacky o výživné,všemožne pokusy ako očierniť druhého,branieniu kontaktov. Vieš koľko otcov bojovalo za svoje deti? A keď to nejde,tak čo majú robiť? Vieš koľko ženských manipuluje svoje deti proti otcom? Stačí MK ako vzorka. Takže nie,nie je pravda vždy,že by otec neľúbil. Možno niekdy odíde a nebojuje,aby ochránil deti....
@maciatkolulu
Ja ti rozumiem, ale ja osm skor myslela pripady, kedy problem je na strane chlapa, napriklad si najde milenku alebo mu je prednejsi "bezstarostny zivot" a tak
@zmrzlinka2021 tak to je CoCot. Stačí raz za dva týždne ,prípadne aj menej ,alebo vobec. Niektorým to dojde,iným nie. Dodrbane deti sú výsledok. Čo majú ti chlapi v hlave,neviem
My s priateľom nie sme spolu a už tehotenstvo so mnou celé prežíval. Malemu čítal rozpravky, každý deň mu rozprával, on mi bruško natieral. Nakolko som rodila sekciou mal s malým bonding on. Maju neuveriteľne krásny vzťah. Nemá problém ostať s nim sám, ak by trebalo aj by dýchal zaňho rovnako ako ja. Keď ideme sami k mojej mame na týždeň ze on nemôže tak stále vola píše co a ako. Ale zase mam sesternicu ma 2 deti s dvoma rôznymi mužmi a obaja sa na ňu vykašľali. Ako nečudujem sa tým chlapom len tomu že jej dieťa spravili. Ale ten starší chodí každý víkend k otcovi, brava ho na dovolenky v lete aj v zime aj keď idú s novou priateľkou a dcérou niekam berú aj malého. Ten mladší oňho otec veľmi záujem nemá, podľa mňa si sesternica myslela ze tak si ho udrží ale on nemá taký vzťah k synovi. Raz za čas ho vezme aby ho vzal k rodičom a to je všetko. Ten prvý by s ňou ostal len by sa ona inak musela správať. Aj sa súdil, chcel aby šiel malý k nemu ale dostal takto a keď bude malý ešte starší idú na steiedavu starostlivosť. Ten druhy platí a nestará sa až tak. Vždy je za tým niečo a nie vždy ze ten otec o tie deti nemá záujem. Nemá len o tu mamu. A ona sa chce pomstiť. A najlepšie je to cez deti.
Su rozne pripady...od nefunkcnych rodin (nasilie, alkohol), kedy je lepsie, ked idu od seba az po take ako jedna z mojich naj kamosiek. Mala roky s muzom pekny vztah a po narodeni dietata muz vydrzal 2 roky, a potom odisiel s tym, ze je to prilis narocne a chce spat svoju pohodu. Nikto by to na neho nepovedal...aj taky chlapi su a niekedy sa ich nevyzretost ukaze az pri dietati.
Možno preto ,že tá žena mu robí zo života peklo a ani počas manželstva, nie je umožnené sa tomu chlapovi o deti starať aj tak, ako by to on chcel a aby bola výchova smerovaná aj ako si on predstavuje.Vela žien si myslí,že ony sú matky ,tak majú právo na všetko a ako bolo písané,nie každá žena hneď miluje svoje dieťa a to tým ženám ešte po pôrode pomáhajú hormóny,tak isto ten chlap si musí s tým dieťaťom vybudovať vzťah a naučiť sa ho ľúbiť,láska nie je automatická.A potom sú ešte tí nevyzreti a tupci
@zmrzlinka2021 to že si chlap nájde milenku neznamená ,že odchádza od svojich detí a nemá ich rád
Dva týždne pred rozvodom som sa vrátila z gyn.operácie a môj ex mi povedal 'tak ti treba, dúfam, že už nikdy nebudeš mať deti'. Večer pred rozvodom to zaklincoval ešte viac a povedal niečo, na čo v živote nezabudnem - 'nikdy som s tebou nemal mať dieťa'. Prešlo 10 rokov. S dcérou sa už takmer nevidí a vyše roka sa s ním naťahujem o výživné vo výške 200€ 🤦🏻♀️ dcéra má 17.. Pýtam sa to isté, čo ty.. ako môže otec srať na svoje dieťa? hlavne že sa s novou ženou snažia o bábo..
Našťastie sa jeho želanie nepotvrdilo a hoci som o 2 bábätká prišla, predsa len mám syna, ktorý už pôjde do školy a môj druhý manžel sa oňho stará s rovnakou láskou ako aj o moju staršiu dcéru 🩷 a som mu za to veľmi vďačná 💕
Ja by som inak priala každej žene ,čo si myslí,že chlapov to neboli nebyť s deťmi ,aspoň jeden deň v koži tých chlapov.
keby len muzi. ale zial aj zeny dokazu odist od rodiny. vymenia rodinu za frajera. poznam viac takych pripadov.
@minenkak to nie,ale veľa x má strašne veľa iných starosti a ver tomu,že deti to nie sú....a ani milenka sa netraae od šťastia,že by si dovliekol každý druhú deň dve decka,vláčik ich po krúžkoch,behal na rodička,vymieňala by s láskou ovracane periny,schutavala grcacky od cudzích deti a tak,taký bežný život. Máloktorá milenka by sa tešila a teda nadržaný otecko by mal hneď po erekcii
@maciatkolulu téma je o otcoch, nie o milenkach a keď ,už tým milenkami asi menej vadia tie deti ako ex tá milenka
V tomto prípade som ja chlap. ;D Takže závisí skôr od povahy.
@minenkak to je v poriadku,myslím,že je jasne,ako to myslím. Že otecko,ktory miluje svoje deti,vie potlačiť svoj pud a vie byť aj s deťmi,čo sa stava sakra málokedy. A prečo? Lebo milenka ,poväčšine v svojim byte asi nie je....a dopln si,čo som písala. Takže žiaľ,blbý otecko,dá prednosť milenke. A detičky sú niekde vzadu. Rozumieme si?
@maciatkolulu nie nerozumieme
@minenkak reagovala som na tvoje slová "Ja by som inak priala každej žene ,čo si myslí,že chlapov to neboli nebyť s deťmi ,aspoň jeden deň v koži tých chlapov" - nie, nebolí ho to, inak by za ňou prišiel kedykoľvek, pretože ja som mu to umožnila aj mimo súdom určených víkendov.. a on nechodil ani cez tie víkendy.. že je to blb, je o inom. Bavíme sa o deťoch a o tom, že existujú otcovia, ktorí na ne z vysoka kašlú. Že sme prestali byť partnermi predsa neznamená, že viac nebudeme rodičmi.
@minenkak 10 per to asi nebude.... Ono je vidieť,že zjavne nemáš skúsenosti reálne ako dieťa rozvedenych rodičov a ani ako rozvedena matka. Skôr by som dala tých 10per na chlapov ,čo sa reálne chcú stretávať a veľmi,každý voľný čas,odložia svoje koníčky,milenky,aby mohli bežať k ex po deti a zobrať ich na ihrisko,krúžky,bežať ich vybrať zo školy, škôlky,zobrať si voľno v práci a šup k zubárovi,nakúpiť lieky a to všetko samozrejme mimo nejakých súdom určených hodín,dní,tak ako to robí matka. Koľko je takých? 🤣Ono teraz sú podmienky pre otcov oveľa lepšie ako boli. Že prepína aj ženám je jasne,ale zase tvrdiť,že 90%chlapov sú utlacani chudáci🤣...
@maciatkolulu som rozvedená a aj môj muž bol rozvedený s dvoma deťmi,Mám aj vo svojom okolí rozvedenych manželstiev dosť,tak si myslím , že mám reálne skúsenosti,stále si myslím,že otcovia sa chcú stretávať s deťmi a veľa matiek to sabotuje
@minenkak no,to je možné,ale reálne nie 90%. Žiaľ. Tých dokonalých chlapov. Čo s radosťou platia a ešte s väčšou radosťou berú deti a starajú sa len tak zo 7.dni,6. A nadšenými milenkami za chrbtom🙃🤣,ešte tu o červenej Čiapočke
@maciatkolulu ti je tvoj pohľad a skúsenosti,nie môj pohľad a skúsenosť

Moj muz povedal, zeby to nikdy nedokazal, opustit deti. Ked ideme na 2 tyzdne k nasim a on pride na vikend, tak sa zhrozi, ako vyrastli za tyzden, hlavne tie mensie, ake pokroky urobili a tie deti sa na neho vrhnu a nepustia ho cely vikend. Ze on by sa zblaznil, keby sme museli iat od seba...