icon

Ako zvládnuť odchod otca od rodiny?

17. máj 2024

Povedzte mi, ako je možné, že chlapom nevadí, že nevidia svoje deti denno denne vyrastať. Ja rozumiem, že niekedy to v manželstve neklape, ale veď robím všetko pre to, aby to šlo, keď už sme si spravili dieťa, deti .. či nie? To len ja som tak vnútri založená, že rodina má byť kompletná a má sa na chode vzťahov podieľať všetko osadenstvo? Či už mi šibe? Nerozumiem, prečo muži majú vôbec pomyslenie na to, opustiť rodinu.

Strana
z3
maxalla
18. máj 2024

Tak povedzme si otvorene, ze mnoho muzov to dieta zas az tak nechce, ale chcu skor potesit manzelku, naplnit ocakavania okolia a rodiny, alebo nad tym, co chcu a nechcu zas az tak nepremyslaju a ked pride zodpovednost, problemy, plienky a neustaly krik, potom si uvedomia, ze takto zit nechcu, ze chcu v skutocnosti len pokoj a volnost. Samozrejme, nie vsetci muzi, ktori dieta opustia, ho opustia z tychto dovodov, ale je to jedna z moznosti. Preto by som nikdy muza netlacila do zalozenia rodiny.

milanemila
19. máj 2024

Ja uplne rozumiem tomu, ze sa dvaja dospeli ludia rozidu, praveze je podla mna zle ostavat za kazdu cenu s partnerom kde to neklape a ukazovat tak dietatu dlhodobo priklad nedunkcneho vztahu (kedze ono nadobudne dojem, ze tak by mal vztah vyzerat), comu ale nerozumiem je, ked uz chlap/zena odidu a potom sa o deti nezaujimaju alebo si zalozia novu rodinu a ta “stara” resp deti ich uz nezaujimaju. A teda ak im nedavaju pozornost a svoju spolocnost a este aj maju problem platit vyzivne, tak taky clovek bez ohladu na to ci je to zena alebo muz je pre mna uplny chudak opovrhnutia hodny, lebo tie deti sa na svet nepytali a teda rodic by mal mat za ne zodpovednost emocionalnu aj financnu.

ckocka
19. máj 2024

A ak odíde žena od muža, tak ten má robiť čo, aby videl deti každý deň vyrastať? Uviazať si ju doma na reťaz?
A vzdať sa do smrti nejakého partnerského života, pretože každú volnú chvílu bude až do smrti tráviť so svojimi ďeťmi, ak mu to ich matka umožní? Veď aj ženy po rozvode či rozchode chcú nového partnera. A tie deti nemožu byť naraz v dvoch domácnostiach, niekde budú vždy chýbať.
A k tej Červenej čiapočke: predstavte si že ste tá ďalšia partnerka muža ktorý už má deti - s akým potešením ich uvítate vo vašej spoločnej domácnosti 6 dní v týždni, a ani na okamih vám na rozum nepríde čo sakra teda robí ich mať?
A ešte vymakanejšia varianta: vy už máte deti, váš partner už má deti. Pošlete svoje deti na vačšinu alebo aspoň polovicu času v mesiaci za ich otcom a doma budete namiesto toho opatrovať deti svojho partnera? Ako dlho vám to vydrží?

maciatkolulu
19. máj 2024

@minenkak áno,môj,ale tvrdiť,že 90%chlapov sú utýrani,ktorí by chceli svoje deti každý deň a hystericka ex im všemožne bráni,je mimo.

maciatkolulu
19. máj 2024

@ckocka nejako sa strácam....reagovala som na to,že chlap túži byť s deťmi a aj jeho milenka,len žiarivá a zla ex im bráni. To je tá o červenej Čiapočke....

eva112014
19. máj 2024

@fido69 Myslím si, že ako sa správa muž k žene, pochádza z výchovy. Aký vzor videl, to robí. Nič viac za tým hľadať netreba. Ak bol otec kurevník, je dosť pravdepodobné, že bude aj syn. Ak podedil sexuálny apetít svojho otca. Ak mal viac povahu po mame a má blízky vzťah viac k nej, bude iný.

eva112014
19. máj 2024

@egonsk Už aj žena loví mamuta a zakladá oheň.

ckocka
19. máj 2024

@maciatkolulu Ten chlap možno chce byť so svojimi ďeťmi, ale ak chce aj nejaký partnerský život realisticky vyhodnotí že svoj čas musí deliť medzi viac ľudí. Samozrejme existujú muži ktorí za sebou zabuchnú dvere a na deti si už ani nespomenú, ale vačšina sa jednoducho prispôsobí novej situácii. Muži primárne neopúšťajú deti, opúšťajú ich matky, a deti sa rozdeliť na polovicu nedajú.

maciatkolulu
19. máj 2024

@ckocka ja súhlasím,ale nesúhlasila som s tým vyjadrením,že chlapi - 90% teda chcú,len im to nie je umožnené....

alexis617
20. máj 2024

Ja to vidím tak dieťa splodiť dokáže skoro každy muž ale len silny dokáže ostať priznať si svoj podiel zodpovednosti a podielať sa na výchove svojov prítomnosťov...

Strana
z3