icon

Ako zvládnuť odlúčenie kvôli manželovej práci?

23. feb 2025

Ako ste si zvykli keď manžel chodi za prácou preč?do zahraničia?môj do zahraničia neodchádza bude na Slovensku, ale ďaleko a nemôže dochádzať.nie nemôžeme s nim.on má zákazku na 3 roky a potom zase inde a zase na 3 roky.teraz nemôže dochádzať a bude na ubytovni.hradí mu ju firma.mal by robiť 8 dni a potom 6 dni doma.je mi ťažko.všetky akcie o ktorých už viem aj dátum vychádzajú, keď nie je doma..dozvedela som sa o ďalšej budúci víkend, ale to už bude preč.samej s deťmi bez ocka sa mi nechce.keď tam budú všetci spolu rodinky.už tak robil.ale bola som slobodná.vtedy mi to nevadilo.vyplnila som si tem týždeň s kamoškami a záľubami, školou.potom ešte rok robil keď bol synček malý.to mi vtedy už vadilo.teraz bol dlho doma a teraz zase takto 😐 a to 3 roky najmenej a možno aj viac.

januska12323
23. feb 2025

Nuž vybrala si si muža s takou prácou, buď sa s tým zmieriš, budete sa sťahovať s ním alebo by si musel nájsť inú prácu, to nie je možnosť?

pseudomonas87
23. feb 2025

Moj muž doteraz pracoval normálne, boli sme stále spolu, ale situácia sa zmenila, my sme zmenili krajinu a muž bude pracovať dva mesiace zo Slovenska Homer Office a mesiac Nemecko.
Mne to vôbec napríklad nevadí. Vidím to ako čas len pre mňa, porobim si moje veci, odventilujem sa a hlavne nás to s mužom zbližuje. Sme ako pubertaci, čo sú od seba cez prázdniny, a keď sa vráti......boháča, to je rošambo.....takže mne to vyhovuje.skus aj ty nájsť niečo pozitívne na Tom všetkom a tes sa na neho, nazhavte sa na seba, veď to máš len pár dní.

majlo1234
23. feb 2025

Zvykla som si. Prave rada chodim na akcie, nech som aj medzi dospelymi. A presne, ked je doma, viac sa na seba tesime😀 my mame teraz taky tazky rok, ze je vacinou na vychode a k tomu dve male deti doma

taktotedanie
23. feb 2025

Poznam dve take rodiny
Jedna sa rozpadla
V dalsej rodine otec zmenil pracu kedze si usporiadal hodnoty v zivote inak, nevyhovovalo mu, ze je tak daleko od rodiny a o vela prichadza takze sice o 200€ mensi plat ale mali ho doma kazdy den

pribinak
23. feb 2025

Ja by som toto nechcela. Asi by som nevytvorila rodinu s muzom s ktorým vlastne ani nie som

Radšej menej peňazí, ale mat muža pri sebe a žiť normálne ako rodina

patrikjames
23. feb 2025

Ja som odišiel do Holandska na pracovať na rok. Pracoval som cca 4 týždne tam 2tyzdne doma. Manželka to vznášala v poriadku lebo vedela že to je dočasne a naozaj som tam pekne zarobil. Šetrili sme a potom keď sme šli kupovať byt kde nám banka schválila 80% sme mali veľké šťastie že som šiel pracovať do zahraničia lebo 20% sme dali zo svojich. Vtedy som jej povedal musela si vydržať a pozri že sa to oplatilo. Keby nebolo toho zahraničia stále bývame u rodičov. Takže ten boj sa naozaj oplatil. A aj teraz keď s niekým rozprávam a mu poviem že som mal 20% zo svojích tak tiež v dnešnej dobe pre mladého človeka mať 25-30tisic odložených na nehnuteľnosť je obrovská výhoda. Krátkodobý boj mal zmysel z dlhodobého hľadiska. Dokonca veľa ľudí mi hovorí v práci aby som zase šiel pracovať do zahraničia a splatil skôr hypo ale to nemám v pláne

janickacrazy
23. feb 2025

Veď keď ma robotu na 3 roky, tak sa môžte za ním kľudne presťahovať. V USA sa ľudia takto sťahujú úplne bežné, len u nás je so všetkým problém. Ja som sa za mužom sťahovala do zahraničia a tam sme sa sťahovali 3 krát v priebehu 2 rokov, dva krát aj s malým bábätkom.

lizatko1009
23. feb 2025

vedome si si tskeho partnera, manzela, otca deti vybrala, uz musis s tym pracovat sama. Ja osobne by som do takeho vztahu nesla, jedine ak by som isla s nim, ale ak uz su tam aj deti, je to tazsie. nie je umenie pristavit opravit dom pri rodicoch bez uveru alebo s minimalnym uverom, vela ludi ma len taku vidinu, ale umenie je spolu zit. Ty pracujes? lebo vela pripadov je takych, ze zena je zena v domácnosti, na hlave a krku vsetko a len caka kedy pridu peniaze na ucet a toto je smutne.

koniarova
23. feb 2025

Manžel by musel zmeniť prácu. Nezostala by som v takom vzťahu.

casavina
23. feb 2025

My s manželom sme veľmi na seba naviazaní, takže viem že my by sme tak fungovať nemohli, ale k tvojej otázke... nemožte ísť za ním?

petercen
23. feb 2025

no a teraz si predstav, že väčšina rodín na Orave žije presne takto, že otec chodí na turnusy do zahraničia 🙂 počul som už zopár príbehov kde im to nakoniec prestalo fungovať, resp. museli si vybrať medzi rodinou a prácou v zahraničí.

betulinka1
23. feb 2025

8 dni prec a 6 dni doma to uplne v pohode zvládnete. Po 3 rokoch sa rozhodne ako dalej. Alebo sa mozes presťahovať na tie 3 roky tam.

autor
23. feb 2025

@januska12323 on chcel, že zmení prácu keď bude rodina.ale povýšili ho zvýšili plat a svojej práci rozumie a nechce meniť.

autor
23. feb 2025

@majlo1234 aj my dve deti.a mám pocit, že ja si nezvyknem.pred deťmi to boli iné.no nechcem ísť.všetci spolu len ja sama bez manžela.

autor
23. feb 2025

@taktotedanie zatiaľ meniť nechce

autor
23. feb 2025

@pribinak veď aj ja mu to vravím

autor
23. feb 2025

@patrikjames rok, ale v Holandku si aj tak vuac zatobil ako on tu.

autor
23. feb 2025

@janickacrazy sťahovať sa nechcem.ano on yo nechce.nebudem každe 3 roky menit bydlisko.stala sa aj situacia , ze sa po roku presuvali na inu zakazku na uplne ine miesto, menili aj ubytivanie.tu ma uz aj starsu syn skoly, kruzky a nie prave z tych deti, ze sa hned adaptuje.trva mu dlhsie zvyknut si.to by bol stres pre vsetkych.prisiel by aj o diety mal by mensi plat.

autor
23. feb 2025

@lizatko1009 este nepracujem, ale o mesiac nastupujem.tak aj to je dovod preco nepojdem za nim a mam aj deti kvoli ktorym tu zostavam...mali to byt inak.msl zacat pracicat po svadne niekde inde.len situacia sa zmenila.mal zakazky poblizku, nebol dovod menit pracu ked bol doma a vo firme sa vypracoval vyssie aj vyssi plat

autor
23. feb 2025

@koniarova nie je take lahke vsetko zahodit

autor
23. feb 2025

@casavina nemozeme rozpisala som v odpovediach vyssie

autor
23. feb 2025

@petercen viem. tam je to bezne.skor vzacnost ked muz dochadza domov kazdy den.boli sme tam pekne domy zahrady, ale za aku cenu.ze su malo spolu

autor
23. feb 2025

@betulinka1 to mi hovori aj on.jeho argumenty, ze oproti tym co robia v Nemecku Holandsku je toto nic...

stanka_k
23. feb 2025

Môj tak robil na opačnom konci SR, keď išiel spať bol to pre mňa cudzí človek...... Aj keď chodil niekedy domov, fungovala som x rokov viac menej sama s dieťaťom a bol pre mňa ako dobrý kamarát. My sme sa rozviedli. Teraz v rovnakej situácii by som to riešila presťahovaním za ním

autor
23. feb 2025

@stanka_k bojim sa ze sa odcuzime.stahovat ss nemozeme.pisem k tom v prispevkoch vyssie

stanka_k
24. feb 2025

Viem, čítala som. Písala som za seba....
Už môžeš iba fungovať podľa situácie, aká bude. To nemusí byť tvoj prípad. Niektorým ľuďom aj vyhovuje taký život.... 🤷

autor
24. feb 2025

@stanka_k neviem čo je na tom vyhovujúce.hlavne žena, čo rieši všetko sama.