Ako zvládnuť odlúčenie kvôli manželovej práci?
Ako ste si zvykli keď manžel chodi za prácou preč?do zahraničia?môj do zahraničia neodchádza bude na Slovensku, ale ďaleko a nemôže dochádzať.nie nemôžeme s nim.on má zákazku na 3 roky a potom zase inde a zase na 3 roky.teraz nemôže dochádzať a bude na ubytovni.hradí mu ju firma.mal by robiť 8 dni a potom 6 dni doma.je mi ťažko.všetky akcie o ktorých už viem aj dátum vychádzajú, keď nie je doma..dozvedela som sa o ďalšej budúci víkend, ale to už bude preč.samej s deťmi bez ocka sa mi nechce.keď tam budú všetci spolu rodinky.už tak robil.ale bola som slobodná.vtedy mi to nevadilo.vyplnila som si tem týždeň s kamoškami a záľubami, školou.potom ešte rok robil keď bol synček malý.to mi vtedy už vadilo.teraz bol dlho doma a teraz zase takto 😐 a to 3 roky najmenej a možno aj viac.
Moj muž doteraz pracoval normálne, boli sme stále spolu, ale situácia sa zmenila, my sme zmenili krajinu a muž bude pracovať dva mesiace zo Slovenska Homer Office a mesiac Nemecko.
Mne to vôbec napríklad nevadí. Vidím to ako čas len pre mňa, porobim si moje veci, odventilujem sa a hlavne nás to s mužom zbližuje. Sme ako pubertaci, čo sú od seba cez prázdniny, a keď sa vráti......boháča, to je rošambo.....takže mne to vyhovuje.skus aj ty nájsť niečo pozitívne na Tom všetkom a tes sa na neho, nazhavte sa na seba, veď to máš len pár dní.
Zvykla som si. Prave rada chodim na akcie, nech som aj medzi dospelymi. A presne, ked je doma, viac sa na seba tesime😀 my mame teraz taky tazky rok, ze je vacinou na vychode a k tomu dve male deti doma
Poznam dve take rodiny
Jedna sa rozpadla
V dalsej rodine otec zmenil pracu kedze si usporiadal hodnoty v zivote inak, nevyhovovalo mu, ze je tak daleko od rodiny a o vela prichadza takze sice o 200€ mensi plat ale mali ho doma kazdy den
Ja by som toto nechcela. Asi by som nevytvorila rodinu s muzom s ktorým vlastne ani nie som
Radšej menej peňazí, ale mat muža pri sebe a žiť normálne ako rodina
Ja som odišiel do Holandska na pracovať na rok. Pracoval som cca 4 týždne tam 2tyzdne doma. Manželka to vznášala v poriadku lebo vedela že to je dočasne a naozaj som tam pekne zarobil. Šetrili sme a potom keď sme šli kupovať byt kde nám banka schválila 80% sme mali veľké šťastie že som šiel pracovať do zahraničia lebo 20% sme dali zo svojich. Vtedy som jej povedal musela si vydržať a pozri že sa to oplatilo. Keby nebolo toho zahraničia stále bývame u rodičov. Takže ten boj sa naozaj oplatil. A aj teraz keď s niekým rozprávam a mu poviem že som mal 20% zo svojích tak tiež v dnešnej dobe pre mladého človeka mať 25-30tisic odložených na nehnuteľnosť je obrovská výhoda. Krátkodobý boj mal zmysel z dlhodobého hľadiska. Dokonca veľa ľudí mi hovorí v práci aby som zase šiel pracovať do zahraničia a splatil skôr hypo ale to nemám v pláne
Veď keď ma robotu na 3 roky, tak sa môžte za ním kľudne presťahovať. V USA sa ľudia takto sťahujú úplne bežné, len u nás je so všetkým problém. Ja som sa za mužom sťahovala do zahraničia a tam sme sa sťahovali 3 krát v priebehu 2 rokov, dva krát aj s malým bábätkom.
vedome si si tskeho partnera, manzela, otca deti vybrala, uz musis s tym pracovat sama. Ja osobne by som do takeho vztahu nesla, jedine ak by som isla s nim, ale ak uz su tam aj deti, je to tazsie. nie je umenie pristavit opravit dom pri rodicoch bez uveru alebo s minimalnym uverom, vela ludi ma len taku vidinu, ale umenie je spolu zit. Ty pracujes? lebo vela pripadov je takych, ze zena je zena v domácnosti, na hlave a krku vsetko a len caka kedy pridu peniaze na ucet a toto je smutne.
Manžel by musel zmeniť prácu. Nezostala by som v takom vzťahu.
My s manželom sme veľmi na seba naviazaní, takže viem že my by sme tak fungovať nemohli, ale k tvojej otázke... nemožte ísť za ním?
no a teraz si predstav, že väčšina rodín na Orave žije presne takto, že otec chodí na turnusy do zahraničia 🙂 počul som už zopár príbehov kde im to nakoniec prestalo fungovať, resp. museli si vybrať medzi rodinou a prácou v zahraničí.
8 dni prec a 6 dni doma to uplne v pohode zvládnete. Po 3 rokoch sa rozhodne ako dalej. Alebo sa mozes presťahovať na tie 3 roky tam.
@januska12323 on chcel, že zmení prácu keď bude rodina.ale povýšili ho zvýšili plat a svojej práci rozumie a nechce meniť.
@majlo1234 aj my dve deti.a mám pocit, že ja si nezvyknem.pred deťmi to boli iné.no nechcem ísť.všetci spolu len ja sama bez manžela.
@taktotedanie zatiaľ meniť nechce
@pribinak veď aj ja mu to vravím
@patrikjames rok, ale v Holandku si aj tak vuac zatobil ako on tu.
@janickacrazy sťahovať sa nechcem.ano on yo nechce.nebudem každe 3 roky menit bydlisko.stala sa aj situacia , ze sa po roku presuvali na inu zakazku na uplne ine miesto, menili aj ubytivanie.tu ma uz aj starsu syn skoly, kruzky a nie prave z tych deti, ze sa hned adaptuje.trva mu dlhsie zvyknut si.to by bol stres pre vsetkych.prisiel by aj o diety mal by mensi plat.
@lizatko1009 este nepracujem, ale o mesiac nastupujem.tak aj to je dovod preco nepojdem za nim a mam aj deti kvoli ktorym tu zostavam...mali to byt inak.msl zacat pracicat po svadne niekde inde.len situacia sa zmenila.mal zakazky poblizku, nebol dovod menit pracu ked bol doma a vo firme sa vypracoval vyssie aj vyssi plat
@koniarova nie je take lahke vsetko zahodit
@casavina nemozeme rozpisala som v odpovediach vyssie
@petercen viem. tam je to bezne.skor vzacnost ked muz dochadza domov kazdy den.boli sme tam pekne domy zahrady, ale za aku cenu.ze su malo spolu
@betulinka1 to mi hovori aj on.jeho argumenty, ze oproti tym co robia v Nemecku Holandsku je toto nic...
Môj tak robil na opačnom konci SR, keď išiel spať bol to pre mňa cudzí človek...... Aj keď chodil niekedy domov, fungovala som x rokov viac menej sama s dieťaťom a bol pre mňa ako dobrý kamarát. My sme sa rozviedli. Teraz v rovnakej situácii by som to riešila presťahovaním za ním
@stanka_k bojim sa ze sa odcuzime.stahovat ss nemozeme.pisem k tom v prispevkoch vyssie
Viem, čítala som. Písala som za seba....
Už môžeš iba fungovať podľa situácie, aká bude. To nemusí byť tvoj prípad. Niektorým ľuďom aj vyhovuje taký život.... 🤷
@stanka_k neviem čo je na tom vyhovujúce.hlavne žena, čo rieši všetko sama.

Nuž vybrala si si muža s takou prácou, buď sa s tým zmieriš, budete sa sťahovať s ním alebo by si musel nájsť inú prácu, to nie je možnosť?