Ako zvládnuť oznámenie neplánovaného tehotenstva?
Ahojte všetky 🙂✋🏻
Chcela by som všetky poprosiť o rady či už budú pozitívne, alebo negatívne budem si vážiť každú jednu. V prvom rade napíšem, že si môžem za to sama a som si toho plne vedomá...spoznávali sme sa s jedným chalanom je odo mňa o 2 roky mladší ja mám 26 on 24, pár krát sme sa stretli, nonstop písali, mali sme naozaj veľa spoločných názorov, spoločné koníčky vyspali sme sa spolu viackrát, no ostala som tehotná aj keď sme si dávali extrémny pozor...oznámila som mu to a je samozrejme z toho v šoku ako ja nevie čo má robiť, po velmi dlhej dobe začal piť kvôli tomuto, fajčí krabičku za krabičkou, pred večerom sme sa stretli a povedal, že nech idem na potrat na čo som mu odpovedala, že na potrat určite nepôjdem..mám byt po mojej babke v ktorom bývam, takže by sme mohli žiť tu, ale povedal, že on sám nevie ako sa k tomu postaví, že najradšej by ušiel od zodpovednosti, ale nieje taký charakter...povedal mi, že tak či tak budem na to dieťa sama, lebo budeme žiť v rozdielnych domácnostiach hovorím, že prečo by sme mali žiť v rozdielnych? Na to mi povedal a čo sa mám ku tebe nasťahovať? Najprv povedal, že rozmýšľa aj nad tým, že by to dieťa nikdy v živote nevidel ani nepoznal, ale na druhu stranu sa boji toho, že keď skončí v 30 alebo 40 sám a bude chcieť spoznať svoje dieťa bude na to neskoro..hovorim mu, že tak ho neuvediem ako otca dieťaťa do rodneho listu a ani s tym nebol stotožnený, on sám nevie...potom zas povie, že sa to nejak vykryštalizuje... On nieje zlý chalan, ale je v strašnom šoku to mi povedal aj sám tým, že sa nepoznáme dobre a že sme sa len spoznávali a nechodili spolu..dieťa nieje žiadna hračka, alebo opička na gumičke dnes som mu napisala, že: Zariadim sa aj s bábom sama a on mi odpísal, že: Nie ja potrebujem vedieť info... čo mi riadíte spraviť, najlepšie bude mu dať nejaký čas možno pár dní neodpisovať, nedvíhať? 🥺 dnes som bola v nemocnici dostala som kŕče z tohto všetkého.. som vo veľkom strese ako to dopadne 🙏🏻😣
To ale nie je o tom, co ty potrebujes alebo nepotrebujes. Ono to vobec nie je o tebe. Mozes dietatu zalozit sporenie a tie peniaze mu dat, ked dospeje. Ma na ne narok. Odmietas uz vopred nieco v mene dietata, pricom take odmietanie pre dieta nema vobec ziaden uzitok, len to potesi tvoje ego.
@lonely66 🙏🏻🙏🏻🙏🏻❤️
@lonely66 Nechcem zničiť ilúziu, ale aj chlap s ktorým žiješ 10 rokov môže takto odísť mentálne a nechať ťa samú. A žiaľ ano styk s kamošom s výhodami je vždy riziko- sama som také vzťahy mala, takže viem aké to bolo aj z pozície keď náhodou meškali. Takže ono je to o tom na akého muža trafiš. Niekto sa postaví zodpovednejšie aj po druhom styku a iný ťa sklame aj po rokoch. Žiaľ áno kamarátstvo s výhodami je vždy nevýhodné pre ženy, takže vždy by mali vedieť či sa im to naozaj vyplatí a ak otehotneju či im nevadí mať dieťa tohto muža hoc nebudú spolu.... Je to čistá alchýmia tento život.
K druhému príspevku asi aj súhlasím. Z druhej strany si myslím, že kvôli aktuálnemu zlyhaniu si nezaslúži aby sa mu uprel možný celý život ako otec dieťaťa.
@lonely66 Má 24 rokov, možno ani školu ešte neskončil. Za mňa je parmesacne pomatenie nič oproti celému životu dieťaťa.
Autorka mala kamoša s výhodami, na to som nadväzovala. To, že on môže mať 20 deti je rovnaká veta akoby autorka prišla o dieťa a, že veď môže mať 20 deti... Nuž nie.
Myslím si, že kým je dieťa malé sa dajú takéto veci proste do pohybu a uvidí sa samé, nie určite nie je správne ak sa on zrazu objaví v 16ke dieťaťa. Ale keď dieťa je malé si myslím, že je to ok. Je to nezodpovedne? Určite ano, ale to boli obaja keďže sa nedostatočne chránili. Chalan očividne o dieťa mal záujem, ale nie o autorku a autorka ho tlačila do bývania, do výletov a neviem čoho. Chalan urobil veľkú chybu, že spaval s autorkou očividne bez dobrej ochrany. Ale tak to už asi vie.
@mimka1402 ma normálne prácu;)
@lonely66 Neuvediem ho do RL 🙂 presne tak ako píšeš keď to dieťa nechce, tak ho mať nebude...jasne sa vyjadril a tu som dohovorila môže ísť kade ľahšie.
Autorka aj ked ho neuvedies ako otca, staci ze da navrh na sud, ten nariadi geneticke testy a otcom bude aj na papieri a budes mu musiet umoznit styk s dietatom (a neviem ci ten sud aj nezaplatis). Alebo co tym chces ziskat?
Moja kamaratka neuviedla otca do RL. Najprv velka laska, ze bol stastny ked mu oznamila tehotenstvo no a zrazu prepinacka v hlave a uplny nezaujem. On bol na tom podobne raz chcel raz nechcel. (bol ovela starsi ako tento chlapec) Nemal vobec zaujem uz neskor, ani nevedel kedy porodila. Nezapisala ho do RL z toho dovodu ze po rokoch aby sa nezacal ozyvat a zrazu starat. Ona mu ponukla stretnutia, ze moze kedykolvek prist nech si vytvoria vztah s dietatom. Ona sa snazila a dufala dlho dlho ze mozno pohlad do detskych ociciek obmakci muza a budu rodina. Aj jeden cas chodil. . Ale bolo to take ze casto rusil navstevy, tak povedala ze dost lebo uz aj dieta zacalo vnimat jeho ne / pritomnost. Uz je tomu 10 rokov, teraz uz kontakt ziaden ale ona stale nejak dufa ze s nimi ten otec bude a toci sa v tych 💩 10 rokov.
@lavender273
On sám nevie čo chce najprv bol za potrat, potom v zápätí na to povedal, že keď sa má to malé narodiť nech je hlavne zdravé a že bude stáť počas tehotenstva pri mne a keď sa bábo narodí mi bude pomáhať...potom zas povedal, ze budem na to viac menej sama, lebo budeme žiť v rozdielnych domácnostiach a sa to zmenilo až tak, že on to dieťa nechce, že sa bojí toho, že to dieťa neprijme..zbytočne sa už o ňom vyjadrovať rozhodla som sa, že s ním preruším kontakt nadobro keď ho nechcel, tak ho mať nebude mám svoju rodinu, blízkych, známych ktorí mi pomôžu vždy keď bude treba 😊
Povedala by som mu ze respektujes jeho rozhodnutie, ze bude lepsie ak ta nebude kontaktovat lebo nemas cas na tie jeho reci ze raz tak, raz onak. Ked bude vediet co chce nech sa ozve. A ak bude chciet byt v zivote dietata do buducna ze to podporis. Bohuzial musis to 'stravit' ze vztah z toho nebude a pohnut sa dalej.
Podla mna, ty si to dieta chcela, a mala v hlave plan ako z filmu, ako mu to oznamis, on k tebe nakluse a budete zit stastne v byte po babke. Len plany sa planuju..a realita ta trosku prekvapila. V tomto zivotnom pribehu lutujem muza. Prides mi ta ktrosku vypocitava, robis zo seba tehotnu chuderku, ktoru panko pri oznámení tehotenstva bohuzial nezobral do narucia...ako si si to vysnivala. Nuz vitaj v realnom zivote 🙂
@sherynkamalinka ty si to dokonale vystihla. Ved tie jej reči: povedal, že bude stat počas tehotenstva pri mne. A prečo by mal? Preto, že extrémna ochrana neochranila? Tu niečo iné extrémne nevyšlo.
Nemusím riešiť nič babizne, keďže sa už pár dní neozval a zablokoval si ma 🙂 chcem sa poďakovať všetkým za oporu, rady a podobne veľmi si to vážim.
Ale áno.Odkladaj si bločky čo kúpiš sebe v tehotenstve,pre bábo,požiadaj o výživné,daj ho do rodného listu,nech platí a má bábo všetko čo má mať.Nebuď hrdá,že ty to nepotrebuješ,ak ozaj nie,tak to výživné daj na sporiaci účet a drobec bude mať v dospelosti našporené.Že ťa zablokoval neznamená,že sa zbavil zodpovednosti za život,ktorý splodil.
Tiež som mala smolu na takého chlapa, čo zdupkal, keď zistil, že som tehu a že mam ísť na potrat. Pričom, keď sme boli spolu ústa plné toho ako chce rodinu a deti. No ale nie to som chcela. Dieťa som si samozrejme nechala, na rodnom liste otec nie je uvedený. Mala som teda viac rokov ako ty ale aj dobré zázemie, že som nemusela riešiť, či mi dá alebo nedá 150€ na dieta. Prvý rok a pol som sa prestahovala k rodicom aby som mala aspoň nejakú pomoc, za čo im veľmi dakujem ale aj tak to bol "zahul" sama na dieta. Potom už ked mal malý rok a pol, chodil a už sme isli zase bývať do bytu. Cize na to sa treba pripraviť, čo a ako spravíš. Musis sa na všetko pekne pripravit, hlavne psychicky, hormóny budú lietať hore dole, pre mňa hlavne v šestonedelí. Ale spätne musím povedať, že určite neľutujem, že mám dieta a že som sa tak rozhodla. Išla som s dietatom kde som chcela a kedy som chcela, žiadne súhlasi, či vážený tatko súhlasí s vycestovaním na dovolenku do zahraničia, žiadne dotahovačky aká školka, aká skola atd.... Nového partnera som mala asi od 3 rokov dietata, čiže maly ani nepocitoval, že nemá mužský vzor. Podľa mna treba toho chlapa pustiť z hlavy a čisto sa začať pripravovať na život slobodnej matky. Radsej sama s dietatom ako nejakého tulpasa o ktorého sa ešte mám ja starať a ktorý sa akoze "obetuje" aby bol s nami.
@betulinka1 Si silná, že si to takto zvládla máš veľký obdiv a klobúk dole, že si nešla na potrat 🙏🏻❤️ tiež uvažujem nad tým, že otca neuvediem do rodneho listu dieťaťa aby som sa nemusela časom doťahovať a naťahovať o neviem aké veci...sú to chudáci keď takto zdupkali, ale čo už ideme ďalej.. nikdy nebol ten dilino zvedavý na dieťa? neozval sa ti vôbec, že ho chce vidieť? poznať?
Nikdy ani nic o nom neviem. Nie sme z rovnakého mesta a nemame spoločných znamych, takze kontakt a info 0. Maly ma uz 10 rokov, otazky samozrejme boli zo strany maleho. Ja som sa na to pripravovala a od mala mu rozpravala vselijake rozpravky ako Janko zil s mamickou, Jozko s ockom, Masa s medveďom, cervena čiapočka s mamickou a vlastne vo vela rozprávkach su rozne priklady. Tak som to vzdy hovorila, ze kazdy to ma inak doma ale základom je rodina. A v rodine ostávajú ludia, ktori sa ľúbia a chcu sa o seba starat. Cize ked prislo vo vyššom veku k otázkam o bio otcovi, tak ho doma aj nazveme, uz som mu iba spresnila, ze odisiel prec za pracou a nechcel sa o rodinu starat. Kedze my ako rodina a to vrátane Krstnej, sesternice, bratranca mame blizke vztahy a navštevujeme sa, dovolenky, chaty atd., tak tomu celkom porozumel. Mojho muza vola menom ale ked ho predstavuje kamosom alebo hovori pred cudzími, tak povie moj otec. Ved on ho vychovava od 3 rokov.
@lonely66 myslim si, ze autorka je rozhodnuta. Prvotný sok ma kazda, aj ja som mala otazku co dalej. Ale ja som mala 33 rokov, mala som svoje byvanie, auto a vedela som, ze mam v rodine maximálnu podporu. Cize som vedela, ze do coho idem po ekonomickej stranke. Zeny co nemaju finančnú istotu, ziadnu pomoc, ja im uplne rozumiem, ze idu do potratu. Netreba to sudit a v ich situacii je to naozaj jedine riesenie, lebo dieta je velka ekonomická a mentálna zataz.
@betulinka1 Presne tak nieje otec ten čo splodí, ale ten ktorý dieťa vychová ❤️ si silná, že si to takto zvládla a ja budem musieť byť tiež.
Ako sa vyvíja tvoja situácia?
@vierkainka Tak, že sa už viac ako mesiac neozval ja som ho kontaktovala pred 2 týždňami či sa môžme stretnúť a normálne porozprávať a napísal, že nemôžeme asi toľko k tomu 🙂

@maxalla Som na tom veľmi finančne dobre a nepotrebujem pár € od neho pre dieťa🙂