icon

Ako zvládnuť oznámenie neplánovaného tehotenstva?

3. jún 2024

Ahojte všetky 🙂✋🏻
Chcela by som všetky poprosiť o rady či už budú pozitívne, alebo negatívne budem si vážiť každú jednu. V prvom rade napíšem, že si môžem za to sama a som si toho plne vedomá...spoznávali sme sa s jedným chalanom je odo mňa o 2 roky mladší ja mám 26 on 24, pár krát sme sa stretli, nonstop písali, mali sme naozaj veľa spoločných názorov, spoločné koníčky vyspali sme sa spolu viackrát, no ostala som tehotná aj keď sme si dávali extrémny pozor...oznámila som mu to a je samozrejme z toho v šoku ako ja nevie čo má robiť, po velmi dlhej dobe začal piť kvôli tomuto, fajčí krabičku za krabičkou, pred večerom sme sa stretli a povedal, že nech idem na potrat na čo som mu odpovedala, že na potrat určite nepôjdem..mám byt po mojej babke v ktorom bývam, takže by sme mohli žiť tu, ale povedal, že on sám nevie ako sa k tomu postaví, že najradšej by ušiel od zodpovednosti, ale nieje taký charakter...povedal mi, že tak či tak budem na to dieťa sama, lebo budeme žiť v rozdielnych domácnostiach hovorím, že prečo by sme mali žiť v rozdielnych? Na to mi povedal a čo sa mám ku tebe nasťahovať? Najprv povedal, že rozmýšľa aj nad tým, že by to dieťa nikdy v živote nevidel ani nepoznal, ale na druhu stranu sa boji toho, že keď skončí v 30 alebo 40 sám a bude chcieť spoznať svoje dieťa bude na to neskoro..hovorim mu, že tak ho neuvediem ako otca dieťaťa do rodneho listu a ani s tym nebol stotožnený, on sám nevie...potom zas povie, že sa to nejak vykryštalizuje... On nieje zlý chalan, ale je v strašnom šoku to mi povedal aj sám tým, že sa nepoznáme dobre a že sme sa len spoznávali a nechodili spolu..dieťa nieje žiadna hračka, alebo opička na gumičke dnes som mu napisala, že: Zariadim sa aj s bábom sama a on mi odpísal, že: Nie ja potrebujem vedieť info... čo mi riadíte spraviť, najlepšie bude mu dať nejaký čas možno pár dní neodpisovať, nedvíhať? 🥺 dnes som bola v nemocnici dostala som kŕče z tohto všetkého.. som vo veľkom strese ako to dopadne 🙏🏻😣

autor
6. jún 2024

@lonely66 Ďakujem vám krásne žienky, vážim si každý jeden názor a radu 🙏🏻❤️

lienka.7
6. jún 2024

Autorka, nechapes naozaj, ze on chce žiť bez teba? On sa k tebe nechce nastahovat🤦‍♀️ jednoducho nechce byť s tebou. Neľúbi ta, nechcel dieta, chcel si s tebou iba užívať...on ta ma uplne na háku... bože, pochop to uz. Nechce byť s tebou, ty ho nutis a doslova vydieras tehotenstvom. Ale takto si ho proste nezískas. Práveže naopak. Ako ti tu písali, daj mu čas, "nevydieraj ho" citovo. To nefunguje. "Zabijes" týmto svojim konaním aj tu najmenšiu šancu, žeby sa mohol rozhodnúť inak ako teraz.

loliki
6. jún 2024

@lienka.7 Prečo si o tom tak skalopevne presvedčená? Prečo tak talčíš na autorku, aby prijal práve tvoj "neomylný " názor, ktorý jej predkladáš?? Poznáš jej priateľa lepšie ako on? Asi ťažko.

lienka.7
6. jún 2024

@loliki ona žiadneho priateľa nema, to len tak na okraj 😉 proste s nim spavala, zaľúbila sa, z jeho strany však nič neprichádzalo, tak sa rozhodla ze to posunie "dalej" tým, že otehotnie.
Uplna klasika. Ale holt, sa proste preratala. A teraz ho iba citovo vydiera a mysli si, že v ňom nieco "vzbudí". Namiesto toho, aby mu dala čas to všetko spracovať. Ako jej to tu mimochodom napisali aj ine. Ale ona nie...
A ja na nu netlačím, jednoducho som len napisala svoj názor na to, čo tu ona vypisuje. To sa snáď smie, či?

loliki
6. jún 2024

Autorka, o svojom tehotenstve sa môžeš a máš rozprávať práve s otcom vášho dieťaťa. Nás do toho nič nie je. Tu ti každý radí podľa toho, či je pesimista alebo optimista. Vy máte taký vzťah, iní majú iné vzťahy, komu ako sa vzťah vydarí, nikto nevie dopredu povedať. Očakávanie na partnera má každá, ale toľko ideálnych mužov zas nie je. Ber to tak, že ste si pár mesiacov už rozumeli, v posteli vám to funguje, ste plodný pár, čo by za to iní dali. Teraz je to o úspešnej komunikácii. Ak on je neistý a nevie, čo má robiť, buď mu ty vodcom a radcom. Ak je ochotný vyjsť Ti v ústrety, čo iné si ešte želáš? Chce o vás vedieť, chce byť informovaný, to znamená, že chce zostať s tebou v kontakte. Keď ani ty jemu nehovoríš o spoločnom bývaní, možno on sa bojí o tom snívať. Veď začnite fantazírovať trošku romanticky. Aj doteraz bolo medzi vami niečo, nejaká iskra, ak sa vám zadarilo? Si žena. Ak si neudržíš otca svojho dieťaťa, myslíš, že sa ti ľahšie podarí nájsť za neho náhradu?

loliki
6. jún 2024

@lienka.7 Ty si poriadna negativistka. Ja to vidím tak, že ona priateľa má. Stále sú v kontakte, takže môže na svojej budúcnosti pracovať. Je to na nich. Tá šanca tu je. Nevidím zmysel presviedčať ju o opaku a vtĺkať jej do hlavy beznádej a čiernu budúcnosť. Tebe sa niečo také stalo?

autor
6. jún 2024

@loliki napíšem ti spravu 🙂

lienka.7
6. jún 2024

@loliki ja a negativistka? 🤣🤣🤣
To ty si skôr snilek 👌
Ešte raz, ona nemá žiadneho priateľa, len chlapa, s ktorým sa par krát vyspala a otehotnela... bohvie co aj nie naschval. On s nou nič neplamoval, okrem sexu. Ma chlapa, ktorý ju nechce a poslal ju na potrat. A ona ho len hnusne citovo vydiera a jednoducho vynucuje si jeho pozornosť.
Ale ok, len jej tu píš romanticke bachorky lebo presne to chce pocut, resp.citat👌😉

lienka.7
6. jún 2024

@loliki a nie, mne sa nič takéto nestalo, lebo ja som chlapa tehotenstvom vydierať nemusela 😉

lujza_
6. jún 2024

Ja za seba napíšem že čím skôr sa spamätáš z toho že on ťa nechce , tým lepšie ...zachvilu si on nájde vážnu známosť, budeš sa pozerať na to aký je šťastný s niekým iným , ako sa ožení, bude mať deti s ktorými bude bývať a tráviť každý jeden deň a ty budeš sama s dieťaťom. Ja si tiež myslím , že to dieťa si nechávaš hlavne preto , že si ho chceš získať , pripútať a myslíš že spolu začnete žiť ako rodina . Spýtam sa ťa povedal ti niekedy že ťa miluje ?asi nie že ...lebo aj páry ktoré sa milujú na život a na smrť často práve dieťa rozdelí....a keďže z jeho strany už teraz tam tá láska nieje , absolútne nieje šanca ...chlapov priťahujú ženy nedostupné a sebavedomé , ktoré treba dobývať a nie ženy zúfalé ...ak je ozaj pravda že si otehotnela schválne, bola to chyba

loliki
6. jún 2024

@lienka.7 Precítaj si to po sebe a zamysli sa nad sebou. Vidíš všetko čierne, alebo v čom máš problém? Ak by urobila tak ako píšeš, aké bude pokračovanie? Kam to všetko bude smerovať?

lienka.7
6. jún 2024

@loliki jednoducho bude mat dieta ako slobodna matka, ked uz sa tak rozhodla. Dieta, ktoré keď nebude zbytocne tlačiť na pílu možno jedného dňa bude navštevovať aj jeho otec. Dobrovolne a rad.
A hlavne ze ty všetko vidis romantický ružovo, ze? Vydieranie chlapa tehotenstvom už teraz jednoducho nefunguje, ta doba, keď baba zistila ze je tehotná a chlap si ju hneď bral je už dávno preč.

autor
6. jún 2024

@lienka.7 Tebe j*be už načisto keď to mám takto napísať? Jasné, otehotnela som naschvál ty to nemáš naozaj v hlave v poriadku...🙈 ako ho prosím ťa citovo vydieram? Toto mi vysvetli keď mu napíšem, že mi nieje dobre, že som odpadla, lebo chcel vedieť ako som sa mala cez deň to je citové vydieranie hej? Dobre moja nechám ťa tak 😅✋🏻

lienka.7
6. jún 2024

Mila autorka, jediná, ktorá to nemá v hlave v poriadku, si zial ty.
A čím skôr to pochopíš, tým pre teba bude lepšie.
Je mi ta ľúto, že si chlapa nevieš získať ničím iným, len jeho citovym vydieranim. Lebo presne to robíš.

liusa82
6. jún 2024

@autor ja by som to možno tiež až tak zle nevidela.On podla mňa sa len prelakol a teraz nevie kudy kam.Keby nechce a má ťa úplne v paži ani ti len nezavolá.. Neozval by
sa absolútne.Nikdy nevieš ako sa to obráti chce to čas podla mňa.Presne ako aj on povedal.Možno budete spolu a možno nie časom sa uvidí.Hlavne klud

aurora33
7. jún 2024

Autorka, viaceré to tu vidíme ako naňho tlacis a citovo vydierať. Z teba až sála ta túžba, aby ste boli komplet rodina. A jasne mohla si otehotnieť aj schválne. Ved si ani len nevysvetlia tu vašu extrémnu ochranu (nebola žiadna vsak?)
Chalan navrhne starostlivosť každý zvlášť a ty už do telefonu znova citové nátlaky ,, ak to necitis tak, že sa nasťahujes ku mne, ja ta tlačiť nemôžem” čo je to podla teba? Podla mňa citové vydieranie.
Ved ty ešte aj rátaš koľkokrát ti zavolal, kedy ta objal, ako dlho ti volal, Ved ty si z neho absolútne sialena. Z každej jednej jeho reakcie. Všetko analyzujes: čo ti povedal, ako ti povedal, ako veľmi/ malo sa zaujíma a využívas ma to absolútne trapne doslova až telenovelove finty á la: je mi tak zle až som skončila v nemocnici- ale on sa ma ani neopyta ako mi je a ako mi môže pomôcť!! A prečo by aj? Ved si len jeho občasný matrac.
Nadruhy deň konečne zavolal ako sa mám tak mu teatrálne oznámim, že som odpadla v práci ( tak to asi nebolo potom až tak zle, keď ta z nemocnice hneď pustili do prace) a sakra, s ním to ani nehlo, a vôbec ho nezaujíma ako mi je, nebuduce to bude chciet ešte niečo viac.
Ale ty si šikovná hysterka, urcite niečo vymyslis, vsak ;)

lienka.7
7. jún 2024

@aurora33 ale rory, nebud predsa pesimista, ako tu píše vyššie lolika...
Samozrejme, teraz co natruc otehotnela ju predsa romantický pozoada o ruku a nastahuje sa k nej a spolu budu žiť stastne až do smrti 👌 vsak ju predsa musi ľúbiť, keď si školu urobili bábätko...každý deň jej bude vyznávať lásku a nosiť na rukach👌 omg, ako môže byť niekto takto naivný 🤦‍♀️

aurora33
7. jún 2024

@lienka.7 pricom je sakra rozdiel byt pesimista a REALISTA 🙂

lucilaines
7. jún 2024

@loliki “Keď ani ty jemu nehovoríš o spoločnom bývaní, možno on sa bojí o tom snívať“…no skoro som si cvrkla od smiechu. Tomuto snad mozes verit len ked mas 15 rokov.
Autorka, ten chalan ta nechce. Pomaly sa otriasa zo soku a podla mna to vyzera tak, ze by mohol aspon chciet dieta a mat onho zaujem. Dokonca si myslim, ze to je velmi pravdepodobne, kedze ti uz aj sam navrhol, ze ho vychovavat bude. Ale hned ti zdoraznil, ze oddelene. Nedava tomu absolutnu sancu, nehovori ziadne uvidime, vyskusame..hned ti povedal ako na tom je. Je k tebe absolutne uprimny a otvoreny. On chce dieta, nechce teba. Ty ako matka chces samozrejme pre dieta to najlepsie, takze sa s tym proste zmier cim skor, zahod tu ukrivdenost a urazene pocity. Su sice pochopitelne, ale momentalne s nimi nic nezmozes. Otec tvojho dietata ma onho zaujem. A tvoja uloha je umoznit im vztah v co najvacsej moznej miere a s co najmensimi problemami, aby dieta bolo lubene z kazdej strany a nedoplacalo na tvoje zranene city. Seba z tejto rovnice uplne odstran. On sa nemusi, nechce a nebude zaujimat o teba a tvoje pocity. Jeho zaujima len to dieta. Preto sa pyta na tehotenstvo a informacie. Chce vediet, ci je jeho dieta v bruchu v poriadku, je mu u prdele ako sa citis ty. Je to krute, ale bohuzial je to tak. Uplne chapem, ze si zranena a v tazkej situacii, sklamana a nasrana, ale cim skor sa s tym zmieris, tym lepsie pre dieta, ktore je teraz tvoja priorita. Takze uz ziadne citove vydieracky a emocionalne sceny. Zacni sa s nim bavit pragmaticky o praktickych veciach. Ok, akceptujes ze nie ste par a budes rada, ak bude sucastou zivota dietata a budete spolu pekne vychadzat a vychovavat ho kazdy samostatne. Chces spolupracovat. Chces sa dohodnut na financiach, kto co kupi do vybavicky, ci ta moze odviezt na vysetrenie ked budes potrebovat a co konkretne vie pre teba spravit. Nateraz je jeho financna pomoc a zaujem o priebeh tehotenstva a fotky zo sona to maximum co mozes od neho dostat. Neskor ked bude male na svete budete riesit stretavanie a starostlivost.

zltalienka
7. jún 2024

Autorka: v úvodnom príspevku píšeš, že ste si nonstop písali.... teraz si už nepíšete....max 1x do dňa sa Ti ozve. Kde sa to stratilo?
Znova v úvodnom príspevku píšeš, že ste sa párkrát stretli (a bol sex) ... odkedy sa dozvedel, že si tehotná, tak ste sa už nestretli? Už nie je záujem?
Nie je z toho správania jasné, či ste alebo nie ste pár?
Ak by ste boli pár, tak by ste nonstop písali aj naďalej a aj by ste sa naďalej stretávali a áno aj by bol sex.... ako v normálnom partnerstve...

lienka.7
7. jún 2024

@zltalienka
Píše aj toto:
AUTOR

3. jún 2024

@koniarova Ja sa neponáhľam, ale som takisto vo veľkom šoku a strese ako on to je všetko. Ešte mi povedal, že máme 9mes na to aby sa to nejako vykrištalizovalo no určite budem čakať 9mes na to ako sa pánko rozhodne🤦🏻‍♀️

Alebo toto:
AUTOR

3. jún 2024

@heln Rozmýšľam nad tým, že ho ako otca neuvediem a malej/malému dám určite svoje priezvisko 🙂 ani len sa nespýtal či som stále v nemocnici, alebo už doma..je mi z toho všetkého na nič naozaj..

Keby boli normalny pár, asi toto nepíše...

lienka.7
7. jún 2024

@zltalienka
Alebo toto:
AUTOR

4. jún 2024

@54tinka54 Ja na neho netlačím chápem, že potrebuje čas..povedal, že sa to celé nejak vykryštalizuje..len zažívam také stresy ako hovado 😣 ďakujem 🤍

A predtým napise, ze nebude čakať 9 mesiacov, ako sa pánko rozhodne 👌🙈

A potom ešte toto. Ako malé urazene decko 🤦‍♀️
AUTOR

4. jún 2024

@aurora33 Aj keby prišiel o týždeň, dva mesiac a chcel by byť nakoniec s nami..ja už nechcem..nestal pri mne keď som ho najviac potrebovala. A stáť pri človeku keď to potrebuje o to predsa ide..hovoril, že sa bude snažiť pri mne stáť a nejak to zvládneme, nejak sa to vykryštalizuje a skutek utek, nie sú to od neho nič viac len prázdne slová...

vierkainka
7. jún 2024

@lucilaines veľmi dobre napísané 👍

vierkainka
7. jún 2024

@aurora33 👍 súhlasím

vierkainka
7. jún 2024

Vieš o tom mila autorka,ze si veľmi arogantná? Viaceré z nas ťa tu odhalili aka naozaj si.Tu tvoju extrémnu ochranu si nevysvetlila doteraz,nuz ale to uz je jedno.Dam ti jednu radu a ci uz si ju dáš za klobúk,alebo do prdele,alebo ju pouzijes v praxi,je na tebe: Nauc sa byť pokojnejšia,menej arogantná a hysterická.A tu mas ešte jednu ako bonus: Chlapa si dieťaťom neudrzis.
Ten tvoj , vyzerá byť zodpovedný i ked je prestraseny z toho,ze bude otcom pretože sa starať o dieta chce.Netlac na neho a citivo nevydieraj.Raz sa ti to môže škaredo vrátiť,lebo karma je zdarma.

vierkainka
7. jún 2024

@loliki prosim ta...idkial si vzala to,ze to je jej priateľ????Oni dvaja spolu iba sexovali a ona otehotnela aj jed posla jej slov používali " extrémnu ochranu" co doteraz nevysvetlila čo konkrétne znamená.Ten mladý 24 ročný muz z toho ostal v šoku,ale o dieťa sa postarať chce.Citala si všetky komentáre?Ak áno,tak sa čudujem ze mas takyto pohľad ze oni dvaja tvoria pár.🤷Myslim to v dobrom.Z coho teda berieš ze to je jej priateľ?Je to len otec budúceho dieťaťa v tomto prípade,v tejto konkrétnej situácii.

lienka.7
7. jún 2024

@vierkainka ďakujem za tvoje príspevky 🙏🙏🙏
Ja som tu autorke napisala, aby tomu dala čas, netlacila na pílu...
MOZNO sa mladý spamätá este a prevazi zdravý rozum nad citmi (lebo reálne ju on nelubi) a budú aspoň ako tak pro forma "rodinou". Ale som jeb...a🤣🤣🤣 👌
Druhý extrem je ta Lola... kks, ti je až neuveriteľné 🤦‍♀️

zltalienka
7. jún 2024

@lienka.7 ako popravde keď sa snažím vcítiť do situácie, že som nečakane tehotná (to som už zažila) ALE s tým, že otec dieťaťa je krátkodobá známosť, tak asi by mi išlo hlavou naozaj všeličo.
Ale správanie autorky si teda veľmi vysvetliť neviem. Prečo sa hneď v úvodnom príspevku rozhoduje nekomunikovať s otcom dieťaťa? Ak mu pár dní naozaj nedvíhala, tak nech sa nečuduje, že on sa stiahol. Prakticky si títo dvaja (okrem sexu) ešte skoro nič nepreskákali, absolútne nevedia ako spolu komunikovať a riešiť to, čo sa stalo.
On (aj keď sa zrejme po tej zvesti opil) sa išiel poradiť s niekým starším, rozumnejším, zo svojou mamou. Chce vedieť čo a ako ďalej.
Ona (autorka) sa zasekla. Netuším prečo nekomunikuje s mamou (sestrou, naj kamoškou) neviem si predstaviť toto riešiť bez "zdieľania sa" s inou mne veľmi blízkou osobou..... keďže otec dieťaťa tuná toto kritérium nespĺňa. Ok, potrat nie je pre ňu riešenie. Ale čo a ako ďalej? Chce spoločné bývanie... preskakuje tým prirodzený vývoj vzťahu. Jeho tlačí do kroku, na ktorý on nie je pripravený...a evidentne ani ona. Veď ona nevie normálne komunikovať...keď s ním komunikovala rovnako ako tuná, tak sa mu ani nečudujem, že s ňou nechce bývať....
A absolútne nerozumiem ako môže byť autorka takto "nad vecou" a riešiť len, čo on povedal či nepovedal...ako keby si vôbec neuvedomovala čo ju čaká. Svet gombička pre ňu.. ona má byt, ona všetko zvládne sama.....mne by sa úprimne "zrútil svet" v takej situácii.

autor
7. jún 2024

@zltalienka Mne sa aj svet rúca..ale zbytočne tu asi ešte niečo vysvetľovať

lienka.7
7. jún 2024

Autorka, a prečo sa ti rúca svet? Ze čakáš dieta s chlapom, ktorý ťa vlastne nechce?
Ano, to by sa rucal aj mne, to máš pravdu... zistiť ze chlapa si na decko nechytim tak, ako som si predstavovala je kruté.
Mimochodom, co na to tvoja rodina? Nikde som to tu nezachytila... ani v kolkom si týždni vlastne.