icon

Ako zvládnuť partnerove nové záľuby a vzťah?

23. mar 2025

Podotýkam ,
že v case zoznámenia ich nemal. Nebývame spolu preto narážam na efektívne využitý spoločný čas. No on si našiel hobby na jeden deň z víkendu. Podľa jeho slov mám počkať niekoľko týždňov ,aby mal voľno….
Keď vidím ako pary chodia spolu cez vikendy na výlety až mi to príde ľúto lebo tu take niečo nehrozí…je to ok? Keď som sa snažila o tom porozprávať ,povedal mi ,že by som ho mala podporovať …a kde som ja

alexanderkovacs
24. mar 2025

Tazko daco pobedat ked nevieme co za konicka ma. Kedze to trva cely den ani ani sajnu nemam co to moze byt.

libusak
24. mar 2025

On je slobodny clovek v slobodnej zemi. Moze si robit co chce a ked sa ti nepaci tak papa
Suhlasim s nim. Ma pravo 1x v tyzdny zrelaxovat.
Si jeho partnerka a nie jeho decko aby ti vymyslal na sobotu zabavu

ismarela
24. mar 2025

Ved napis to hobby 😀 som strasne zvedavá čo môže byt prednejšie ako partner keď doteraz sa tomu absolútne nevenoval. Alebo žeby tam spoznal niekoho iného? 🤭

mk1111111111
24. mar 2025

Nema hobb, ak by mal, autorka by napisala.
Autorka- nie si jeho priorita, ma Ta na nedelny sex, hladaj inde, ak sa Ti nepaci

jana_eyre_2
24. mar 2025

Dobre, nechceš napísať aké hobby to je.. mňa by ale zaujímalo, aky je dôvod že si myslíš že to nie je podstatné a nechceš ho prezradiť? Je to nelegálne, alebo prečo?

mantilka
24. mar 2025

Autorka, to sa veľmi mýliš, že je nepodstatné o aké hobby ide. To je práveže veľmi podstatné.
A nielen to, ale aj príčina, prečo sa tomu začal venovať.
Keď chces vedieť objektívny názor, napíš čomu sa venuje ako dlho to bude trvať a ako ti to zdôvodnil.
Je nezrelé zovšeobecňovať situáciu, ani fair play voči tvojmu priateľovi. To, že má na teba menej času nie je tragédia, ak to má význam. Ešte budeš musieť prekonávať v živote kopec obmedzení rôzneho druhu, treba sa k tomu stavať podľa dôležitosti/významu nie prvoplánovo...Hallo môj priateľ je taký a taký lebo nemá na mňa čas a to nebolo od začiatku..

liv1
24. mar 2025

Zaujimave, take zaujimave. Co tema, to tri bodky/dve bodky, medzera medzi ciarkami a medzi bodkami. Uz je to fakt trapne vymyslat si tieto temy. A furt ti na to niekto skoci

mantilka
24. mar 2025

@mk1111111111 pozor, toto nemusí byť pravda. Autorka sa správa evidentne nezrelo, sťažuje sa na MK bez uvedenia podstatných detailov... čo a prečo ?
Keď nemá dočasne na ňu čas žiadna tragédia sa nedeje.

siska53
24. mar 2025

Takto to samozrejme nie je dobre. Ale..nevies ist s nim? Ze by ste sa tomu venovali obaja, cize aj ty?

mk1111111111
24. mar 2025

@mantilka tak ja neviem, naco by mi taky vztah bol. Cez tyzden nie, v sobotu nie. Spolu hobby nie. Tak naco? Potom pridu deti a co potom? Zostane to len na nu? Nech hlada radsej ineho

romi0310
24. mar 2025

@enmery
@koniarova
Vy stale pisete, ze sa jej ma venovat ine dni
A ake ine dni prosim vas? Vela ludi pracuje od pondelka do piatka. Konci trebars o 16-17tej o akom case hovorite? Ona pise, ze ini chodia spolu na vylety. Ist na vylet vecer o 18tej mi pride uplne odveci. Neviem, ci vam sa partner, ktory je pracovne vytazeny venuje a mate spolu plnohodnotne straveny cas v pracovne dni. Ani same tomu neverite 🫣 to, ze maju spolu cas len cez vikend, mi pride uplne normálne a bezne. Ja byt tebou @autorka, proste sa s nim v kľude porozprávaj a povedz mu, ako to citis. Bez vycitiek 🙂 ze si velmi rada, ze sa nasiel v nejakej zalube. Sle ze budes rada, ak jeden vikend venuje cely tebe a druhy teda nech si robi svoje aktivity 🙂

romi0310
24. mar 2025

@petamich a ako si predstavujes spolocne straveny cas, ked su obaja pracovne vytazeni?:D on ma svoju pracu a ona zase tu svoju. To, ze ludia maju na seba cas hlavne cez vikendy, je normalne a bezne. Ci chces povedat, ze teraz kazdy chlap, ked pride z prace trebars o 16tej, ma hned štartovať auto a ist niekam na hrad ?:D a kde je jeho oddych? To, ze si dvaja ludia malokedy najdu na seba cas cez tyzden, mi pride uplne normalne a vobec by som to nedavala ako dovod k rozchodu, lebo jej priateľ ju nema rad, lebo nema na nu cas. Predpokladam, ze su to neni dvaja studenti na strednej, ktori riesia len domace ulohy 🙂

enmery
24. mar 2025

@romi0310 Ďakujem, ale mňa si si asi splietla. Ja som jej nič také nepísala. Mňa zaujímalo to hobby, lebo to môže úplne meniť situácie.

mantilka
24. mar 2025

@mk1111111111 nedala poriadne info a už usudzuješ.

princezna_bosorka
24. mar 2025

ja by som mu zabezpecila dost priestoru na jeho nove hobby a rozisla sa s nim. Kasle na teba, tak naco sa snazit

petamich
24. mar 2025

@romi0310 autorka v komentaroch pisala, ze si na nu nevie/nechce najst cas ani cez tyzden, myslim, ze je uplne bezne, ze ludia, ktori spolu funguju vo vztahu robia spolu aktivity a travia spolu cas aj cez tyzden - a nemusia ist zrovna na hrad 🙂 myslim, ze ti tu nemusim pisat, co vsetko sa da robit, ked uz by si len pohar vina dali pri dobrom filme, snad to nie je nic nezvycajne.

Ak by chcel, tak si ten cas najde, najdu si ho dvaja pracujuci ludia s malymi detmi, tak mi nehovor, ze si ho nenajde dospely chlap. A to ze na nu kasle cez tyzden aj cez vikend (podla jej slov), tak to by pre mna dovod na rozchod bol. Pre teba nemusi 🙂.

zuzanita1609
24. mar 2025

@petamich súhlasím. Aj to pozeranie dobrého filmu spolu je spoločne strávený čas a keď si jeden nevie/nechce nájsť čas na svoju polovičku,tak to nie je vzťah a na také niečo by som tiež kašlala. On nechce,nie že nevie. Kto chce,ten si ten čas nájde vždy,aj keby len pri rannej káve.

romi0310
24. mar 2025

@petamich lenze kazdy ten voony cas inak vyuziva :D za mna pohar pri vine by mi, naozaj, nestacil. A kedze solu nebyvaju, tak je pochopiteľne, ze pre nu su dolezite tie vikendy. Neviem, ja som teda nikde necitala, zeby si nechcel na nu najst cas aj ine dni. Pisala, ze je pracovne vytazeny. A zrejme ona si predstavuje spolocne straveny cas inak, ako len chill pri filme. Mne by to tiez nestacilo. A bolo by mi jedno, ze, cez vikend pride za mnou alebo ja k nemu, keby cez vikend nebol ochotny ist niekam na vylet. Ja celkovo som velmi aktivny a akcny clovek a mne vobec neprekazalo, ked sme cez tyzden s partnerom nikde neboli, ale zalezalo mi, ako stravime ten vikend. A myslim si, ze sa neda pausalizovat. Ze ked niekomu staci hodina pri vine, ze druhemu to stacit nebude. Tam mozno pomoze len komunikacia a nejaky kompromis. Mna len zarazilo, ze ste hned zacali pisat, ze on o nu nema zaujem. Kazdy vztah je iny a ked moj manzel sluzil cez tyzden mimo bydliska, tak sme mali cas na seba len cez vikendy a tiez chodil jeden vikend domov k rodicom a dalsi vikend bol so mnou. A to uz bol tridsiatnik. Vztahy su rozne, netreba hned vsetko hned odudit na zanik

petamich
24. mar 2025

@romi0310 pre mna, kde je vola, tam je cesta, my sme pracovne velmi vytazeni, mame male dieta a napriek tomu si na seba cas najdeme a zaroven chapeme, ze ten druhy ma konicky, ktore zaberu nejaky cas (ja napr. trenujem na polmaraton a dlhe behy mas vzdy cez vikend a stravis tym nemalo casu a manzel to chape a este ma aj dieta sam ale zaroven, ak chceme ist na vylet zariadim si to a nie raz som bola behat pomaly v noci), ono ak je niekto pracovne vytazeny a k tomu ma cas konzumujuci konicek, tak proste to je neustaly kompromis. Ocakavat, ze sa niekto vzda svojho konicka, lebo mne sa rata iba cas straveny cez vikend asi nie je v poriadku.

Kazdopadne suhlasim uplne, ze kazdy to ma nejako, kazdy potrebuje nieco ine a treba najst sposob ako budu obaja spokojni. Autorka nam poskytla velmi malo informacii na to, aby sme vedeli zareagovat bez istej miery domyslavosti 🙂 kazdopadne, ak by si partner na mna nevedel/nechcel najst cas ani cez tyzden a ani cez vikend, tak pre mna to dovod na rozchod je. Problem bude asi aj niekde inde a nie len v tom, ze pan travi kazdu sobotu od svitu do mrku svojim zahadnym konickom).

romi0310
24. mar 2025

@petamich ano s tymto s tebou uplne suhlasim🙂 a zrejme kazdy pochopil prispevok po svojom. Lebo autorka ponukla malo info. Ja som to pochopila tak, ze ju hneva hlavne to, ze plnohodnotne netravia spolu cas, lebo ini spolu chodia na vylety. A cez tyzden jej nevie dat to, co ona pozaduje, lebo je vytazeny. Samozrejme, ze ked muz chce, tak sa da vsetko. Len nie kazdy ma tu cestu tak lahku. Vy uz spolu zijete, ste manzelia. Lenze oni spolu nebyvaju. Mozno su len v zaciatkoch. Ja chapem, ze niektori ludia sa uz k sebe stahuju po mesiaci, ale su aj tali, co maju roky vztah na dialku. A to neznamena, ze automaticky ked netravia spolu kazdu volnu chvíľku, ze to nie je ten správny vztah. Ja sama som bola nezamestnaná, ked sme sa s muzom spoznali a mala som vtedy kopec casu a tym padom sme mali moznost aj cez tyzden. Ale potom som zacala pracovať, pn siel sluzit mimo Zilinu a zrazu toho casu bolo malo. Museli sme spravit kompromis. Cez tyzden nehrozilo, aby on dochádzal za mnou..mali sme len vikendy a z toho este chodil pomahat domov na zapad rodicom. Tak ja som si vydupala, ze dva vikendy v mesiaci budu pre mna ( plnohodnotne sme ich vyuzili...cize cestovanie, vylety, turistika) a dalsie dva víkendy si mohol riesit to svoje. A takto sme fungovali hadam aj vyse dvoch rokov. Potom sme to vyriesili spolocnym byvanim. Kazdy mame inu cestu a suhlasim s tym, ze dolezity je vyber partnera s potom uz len tolerancia a rešpekt voci druhemu. A my sme takto s muzom fungovali na dialku a tiez ma kadekto ohovaral, ze oni by takto spolu nemohli fungovat a bla, bla. A my sme stale spolu a oni sa rozisli alebo maju ored rozvodom a to ten volny cas trávili spolu stale

kaca222
24. mar 2025

@romi0310 ja tiež nechápem, ako sa jej má venovať cez týždeň 😃😃 pokiaľ spolu nebývajú, tak veľmi ťažko. To môže napísať len niekto, kto príde o 4 z práce a je zamestnanec, takže doma už nič nerieši 😃

romi0310
24. mar 2025

@kaca222 tak hlavne ludia vidia len cierno alebo bielo :D ono tie vztahy su fakt rozne a keby sme sa pozreli na kazdeho, zistili by sme, ze fakt kazdy si to inak zariadi. Len to je to, ze spolocnost velmi odsudzuje, skatulkuje a ked niekto zije inak, ako by sa ,,patrilo" uz hned tam musi byt zadrhel ;D ono je ine, ked to tu hodnotia zeny, ktore mozno maju chlapa z tej istej dediny, dali sa dokopy, ako 20 rocni. Ine je, ked je napriklad zena slobodna mamicka a nasla si partnera tiez s dietatom. Ine je, ked muz pracuje na tuzdnovky, v zahranici. To neznamena, ze ked teraz niekto po dvoch mesiacoch sa nenastahuje k partnerovi, do dvoch rokov nemaju svadbu, potom dieta, ze je nieco spatne 🙂 ja som sa tiez napocuvala aj v robotach aj od vselijakych znamych, ako ma oklepavali, ako moj manzel ma vsade milenky, ako ma zneuziva alebo zatajuje druhu rodinu 😁a to len preto, ze on mal v tom case 32 a hned sme nezacali spolu byvat, budovat svadbu. A ja som si veru pockala, lebo aj ked mi nedavala cely svoj volny cas, tak mi daval uplne ine veci. Preto ja uz takto neodsudujem druhych, ze kto ako zije alebo nevidim za vsetkym neveru, rozchod :D lebo to, ako mna oklepavali, tak presne ti teraz riesia neveru a rozvod a ja mam pekne, harmonicke manzelstvo. Aj ked som ho mala az po 36tke. Ale nic mi neuslo 🙂 kazdy ma ine podmienky, iny start. Niekto povie, ze ked sa chce, vsetko sa da. Ale to riez hovoria vačšinou zeny, co maju uplne iny zivot a inak zacinali s partnerom, mali ine podmienky, inu pracu atd.

rozculena
24. mar 2025

každý týždeň tu je nejaká žena nespokojná s mužovým hobby,ale ani za boha ani jedna nenapíše,čo to je.....

enmery
24. mar 2025

@rozculena Raz jedna pisala, že je len na rybách. Že ten jej sa zoberie v piatok po robote a príde až v pondelok ráno.😁

zuzanita1609
24. mar 2025

@enmery ryby no 🤭😁. Bagristi,s 8kolami sú na tom horšíe. Ráno dáš pusu,ku večeru rozmýšľa, akú lyžicu k
bagru a večer príde ako smutný chlap. Ešteže som veselá žena 🤭😁.

enmery
24. mar 2025

@zuzanita1609 Ja som poznala jedného traktoristu. Ten FB plný traktorov, cele víkendy bol na zrazoch traktoristov po všetkých mariach alebo sedel v traktore. To uz je podľa mňa aj na diagnózu.😆

zuzanita1609
24. mar 2025

@enmery áno aj poľnohospodári sú takí,ráno odíde, večer po 22.00 príde a vôbec poľnohospodári nemajú nikdy oddych-to zasa bráško najmladší. Ale zasa chodí na tých najväčších mašinách, mladý chalan a má problém nájsť už normálnu babu, každá iba nechty a obzerá čím väčšie SUV 🤭. Tiež to už majú mladí chalani ťažké, nájsť normálnu,nie pizdu 🤭😁

majo111222
Odpoveď bola odstránená
dkethe
25. mar 2025

Je frajer, takze mas moznost volby. Chces vztah:
A. kde chlap sa tesi na spolocne chvile, planuje aktivne pre zenu(neskor rodinu, deti)
B. Kde je prioritou sloboda (obojstranna), vlastne hobby, cas na vlastny zivot.
Ty si povedz, ako to chces

martin96321
25. mar 2025

Nebyvate spolu. V case zoznamenia nemal hobby......to ma znamenat ze ked si niekoho nasiel,tak mu skoncil zivot? Prepac,ale icividne ju nemas zo zlata aby sa od nej neodlepil. A ked pozeras po inych paroch,neboj aj on si vsima aj ine pary.... mozno tiez vidi nieco co nema