icon

Ako zvládnuť partnerovu prácu v zahraničí?

9. mar 2025

Ahojte, zaujíma ma ako to máte vy ženy, keď váš partner chodí na turnusy do zahraničia. 3 týždne tam a týždeň doma. Mám 20 rokov a celkom zle to znášam najmä, keď som sama v byte cele dni keďže pracujem viac z domu. Už tam chodí skoro rok avšak na začiatku mi povedal, že to bude na kratšie najprv 3 mesiace potom pól roka potom rok…ibaže naposledy mi oznámil, že on nevie, že on tam chce ostať až dokym mu nedajú hypotéku na byt…nič nemá ani našetrené a neviem kde dáva všetky tie peniaze, platí si socialku, zdravotnú, auto..klasické veci platí tam nájom okolo 700€ mesačne. Proste som z toho na dne sme spolu 4 roky čoskoro a bola som v tom, že na krátkodobo a zrazu on nevie kedy príde a nechce aby som sa ho to pýtala kebo nevie, ale ja som potom taká neistá..ako dlho mám čakať a ostávať v tom, že neviem…som človek čo ťažko znáša zmeny a pocit neistoty…preto sa chcem touto cestou opýtať ako to máte vy. A mňa aj hnevá ro, že som taká mladá a som v tom najlepšom veku kedy by som si mala užívať život a partnera a nie až na staré kolena..hnevá ma to avšak neviem čo mám robiť… boli sme chvíľu aj rozídení ale znova sme sa k sebe vrátili, skratka neviem byť bez neho, s niekým iným.

kiki68
9. mar 2025

Na co s nim vobec si? Take partnerstvo nema V tomto veku vyznam, to robia ludia iba ked nemaju z coho zivit rodinu, alebo chcu zdrhnut zo vztahu a takto im to potom funguje. Za mna nonsens. Najdite si obaja niekoho tam, kde ste

minesasubu
9. mar 2025

byt v ktorom byvate je koho ? a čo keby si išla s nim do zahraničia ?

autor
9. mar 2025

@minesasubu v najme sme

autor
9. mar 2025

@kiki68 Veď to že to som už skúšala to je tá pointa ako sa s niečím takýmto zmieriť

luccija
9. mar 2025

Reálne koľko mu bude trvať, kým na tu hypo našetri?je pekné mať plán a ísť si za tým, ale ako píšeš ty platíš podnájom a si tam sama ..nechceš ísť za ním?Toto môže byť, že tam bude 5 r, alebo aj navzdy

autor
9. mar 2025

@luccija Nad týmto som tak tiež rozmýšľala ale je v tom háčik že oni nie sú na jednom mieste a zaháňať si zakaždým novú prácu pre mňa každý polrok alebo rok veď by ma trafilo. Keďže on tam má svoju partiou s ktorou chodí. Keď som povedala že akože pôjdem tam aj ja bývať kde on tak za prvé už nie je miesto za druhé on za mňa platiť nebude ďalších 700€ keďže to je na každú jednu osobu. A zháňať si stále novú prácu pre mňa fuu. Keby to bolo inak tak sa mu tam aj natlacim na silu 🤣

kiki68
9. mar 2025

Tak potom na neho cakaj, kym tam on nezacne robit hocico ine. Ano, jemu ide o peniaze a paci sa mu zarobit tam viac. Ty sa zbytocne namotavas v takom veku na nejaku osobu, co on sam asi nevie co chce. Pretoze za mna sa on tak lahko nevrati a Tebe pojdu roky tymto stylom. Mam kolegynu, co sa od 18 takto vlacila a to boli stale v jednom state. Ked malo dojst na byvanie spolu, ona konecne mala skolu hotovu, tak to rozsekli. Teraz v 24 sa rozisli z rozumu. Vies, taketo nieco znici vela vztahov, ja to vidim v zahranici uz roky, kopec ludi to vidi na pol roka a potom si zvyknu . Len kazdy ma vlastne svoj zivot a tyzden-dva maju ten spolocny. Otazkou je, co on bude robit tu ked to tam skonci? Bude vediet zit na jednom mieste? Bude to vobec chciet? Alebo on zostane tam, ponukne mu Firma miesto a dobre platene a pojdes Ty o dva roky tam? Vies, ja som sa takto ako 25 rocna dostala do Rakuska. Lebo to bolo bud alebo. Som tu uz roky, s mojim partnerom sme sa ked som mala 30 rozisli. Ja som si nasla ineho, ale v AT som zostala. Ale velmi vela som obetovala tomu, ze som proste vtedy isla. A to su tie vazne rozhodnutia, ktore vas dvoch pockaju.

cacianka
9. mar 2025

Si mladučká, nechápem prečo sa takto viazes na chlapa, ktorý s tebou takto zametá. Máš na lepšieho a lepší život. Len sa utrapis a on sa vykasle na teba, lebo si odvykol. Ty sa tulas v byte sama ako duch, veď ži a užívaj si život. Časom nájdeš vhodnejšieho chlapa, ktorý bude vedieť čo od života chce a že chce teba, aj bude rozhodnutia riešiť s tebou

koniarova
10. mar 2025

4 roky si už zabila. Nezabíjaj ďalšie.

miracle25
10. mar 2025

Akože tu na tomto fóre ti nik neporadí nič iné len aby si sa s ním rozišla, každý problem riešia rozchodom, každopadne s mojím snúbencom sme spolu takmer 8 rokov, z toho 6 rokov chodí na turnusy (mam 23rokov čiže dajme tomu že som sa v tom prispevku našla). Boli chvíle kedy to bolo neznesitelné pretože chodil na 6-8 tyždnov tam a doma bol 10 dní, to bol masaker, dokonca cez koronu tam musel byt 11 týždnov vkuse a potom 2 tyždne ešte v karanténe a prežili sme to. Su chvilky kedy si prajem aby bol doma, ale vždy si uvedomim že je lepšie keď zarobí xy krát viac než na slovensku, bože mame tolko planov do buducnosti, chceme stavať dom tento rok,svadba , ja každou chvílou pojdem rodiť a zas sa ocitnem v kolotoči ako chcem aby bol doma lebo čakam naše prvé dieťa a chcem aby ho videl vyrastať a všetky tie hormony čo tehotna žena má...no kvalitne mi šibe. Ale vždy dospejem k nazoru že panebože keby pracoval na slovensku za tú almužnu tak v tejto dobe nemame ani na dom ani na svadbu ani na nič bez toho aby sme sa zadĺžili na minimalne pol žiivota. Tie chvíle keď príde domov su potom človeku vzácne a uctí si ten vzťah viacej, v živote sú proste obety ktoré musíš par rokov prežiť aby si potom bola štastnejšia, nie vždy všetko ide krasnou postupkou. Napriek tomu že je tak ďaleko tak v kontakte sme neustale, stále volá a zaujíma sa, píše a chce ma počuť a vidieť lebo mu chýbam. Každy z nas musí niečo obetovať aby sa mal potom dobre a keď to neobetuješ teraz tak sa najdeš zas v inej situacii za niekolko rokov, proste vždy si človek najde niečo čo ho trápy, čo ho bolí a čo mu pride neznesitelné ale je to len uhol pohladu a zas musiš si uvedomit že keby malo byť všetko dokonale tak aj tak si vždy najdeš niečo čo ta bude nasierať😂 neviem či som dačo pomohla tvojmu problemu ale viem ako sa citiš, vzťahy na dialku su ťažke, človek sa namaká raz tolko aby to klapalo.

autor
10. mar 2025

@miracle25 a nebojíš sa toho, že keď sa narodí bábo tak budeš na všetko doma sama ? Starať sa, upratovať, variť…potom bude väčšie a pôjdeš do práce a budeš musieť poňho chodiť do škôlky a všetko to stíhať ? Tiež by som chcela dieťa o také 3 roky a toto sa moc bojím, že čo ak sa nevráti lebo ja som už teraz z toho na prášky a nieto ešte, keď budem mať hormóny..kvázi matka čo je sama..lebo mne to príde akokeby som ani partnera nemala…keď je preč som ako single s tým že si nemôžem hľadať iného a keď je tu sa cítim ako zadaná…

miracle25
10. mar 2025

Akože viem že to budem mať o niečo tažšie než maminky čo majú otca dieťaťa doma ale myslim si že zvladnem a hlavne dieťatko bude mať 2 babky a 2 dedkov čiže sa nejak nebojim že by nemal kto preň prisť, rodina si ma pomáhať. No a čo sa týka toho že sa takto cítiš tak akože je to veľmi zle, vy by ste si mali navzájom davať najavo tu lasku aj na dialku lebo presne sa potom stane toto že sa citiš single a pritom nie si single. A musí chcieť aj on a davať do toho snahu lebo potom zbytočne sa trápiš, normalne by som ho postavila k tomu že sa takto citiš a že musí sa k tomu postaviť ako chlap a dbať o to čo máte spolu.