icon

Ako zvládnuť pauzu z manželstva?

14. okt 2024

Viem, napis znie hrozne.Ale je to presne to, co sa mi v zivote momentane deje. A sme proste sme dospeli do tohto stadia, ani neviem ako. Mame dve deti a dva mesiace byvame od seba. Sme kazdy den v kontatke, napiseme dobru noc. komunikacia slusna. Akurat je uplne,uplne obmadzena na deti. Nic ine nezdielame. A teda,mne je strasne tazko, pretoze akonahle piseme o detoch, ja mam pocit, ze je to ako za starych cias a mam tendenciu sklznut do osobnejsich tem..aky si mal den, co si robil atd. On ani nie. Dajak sa ma na osobne veci nepyta.

Ja by som to velmi chcela dat spat ale mam strach, ze ked nebudeme o sebe zdielať osobne veci,ze sa uplne vzdialime. Ci nechat to tak? Ze naozaj nic osobne a potom zrazu sa akoze dame do kopy? Za tie dva mesiace sme spolu absolvovali 3 vylety, kedy sme sa bavili doslova o "pocasi"

gretaaa
14. okt 2024

Ahoj ak chces napíš mi správu mne sa deje momentálne to isté

mk22
14. okt 2024

@subartic a možno keby autorka dnes podsunie napísaný návrh na rozvod, s radosťou jej ho podpise.
Tých možno je veľmi veľa.

bruno1
14. okt 2024

@zelenina1 Tu nemáš šancu to uhrať so ženamý .Tu si na MK-Ženská socialna bublina.

hugger
14. okt 2024

Ten workoholizmus (ak naozaj workoholik je) zjavne neovplyvňoval a neovplyvňuje jeho schopnosť byť dobrým otcom.

Takže hádky ktoré si vyvolávala neboli o tom že sa nevenuje rodine ale o tom že nevenuje pozornosť tebe a vzťahu s tebou. Mýlim sa? Otázka ktorá sa ponúka je či hádka je ten správny spôsob ako chceš niekoho emocionálne zaujať a pripútať.

earlgrey
14. okt 2024

@subartic A kde má muž ubrať? veď koľké tu píšete, že muž ma povinnosť starať sa o ženu a deti, keď je ona doma...a keď sa stará a pracuje, aby zabezpečil ako taký štandard, tak má poľaviť? a potom žena bude nariekať, že nemajú z čoho žiť...ani tak, ani tak...

hugger
14. okt 2024

Ak tato téma je tvoj prvý pokus riešiť problémy vo vašom vzťahu tak v čase keď ste už 2 mesiace od seba meškáš minimálne rok.

subartic
14. okt 2024

@earlgrey pracovať 8 hodín a pracovať 15 hodín je rozdiel nie ? A ver tomu že takých maniakov čo stále pracujú , soboty víkendy je dosť. Ak takto muž pracuje a nemieni s tým niečo robiť, nemá si zakladať rodinu .

subartic
14. okt 2024

@hugger mnoho mužov sa deťom venuje podstatne viac keď sú bez partnerky . Lebo musia a nikto ich nezastúpi , nie je tam prítomná žena .

zelenina1
14. okt 2024

@unicornlady Nic sexualne. Povie nieco v zmysle "co si to za chlapa", "urazas sa jak zenska", "vsetko si musim spravit sama"... Pritom pravda je niekde uplne inde - ona je ta ktora situaciu vytvori, vyeskaluje a nasledne to skoci tichom z jej strany - pretoze ona si uz svoje povedala a ja nemam pravo na vyjadrenie 🙂 . Na druhy den je uplne vymenena - a sprava sa ako keby sa nic z toho nestalo.... Viem si predstavit, ze existuju zeny co to hrotia omnoho viac, maju taketo nalady dlhodobo a chlapovi jedneho dna dojde trpezlivost. Z vlastnej zeny sa stane clovek, s ktorym nerad travi cas, pretoze uz len caka kedy zase s niecim zacne.
Uz niekolkokrat sa mi stalo, ze som isiel s deckami von sam a bol som rad, ze tam s nami nie je. Je len otazka casu, kedy by som zasiel s kociarom 10cm do jej trajektorie a urobila by scenu, ako jej to furt robim, ako mi to vravela uz 100 krat a ze nevedela, ze ma doma neohladuplneho blba.

hugger
14. okt 2024

@zelenina1 svojho času som hľadal odpovede ako reagovať v tejto téme

https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/ako-muz-efektivne-zvladnut-pms-naladu-zeny/

Veľa odpovedi som nenašiel, myslím si že ženy samy nevedia a žiadna reakcia nie je dobrá 😌

autor
14. okt 2024

@zelenina1 odpoviem tebe. Nie, nazaciatku vztahu nebol taky. Travil vikendy doma. Pokial, som bola na RD, zvladala som vsetko sama. Problem u nas nastal, ked som opat nastupila do prace. Tie povinnosti doma sa neprerozdelili v takej miere ako by sa mali. On zacal pracovat aj cez vikendy, takze, z tyzdna sme ho videli po 19, a cez vikedn tak po 15 (ano, aj sobota aj nedela).

Pre ostatných, stara sa o dieta ale sama som prekvapena, pretoze momentalne je ukazkovy otec. Ano, najmladsi ma 5 rokov, netreba uz za nim tak behat ako kedysi, je samostatnejsi. Nevari, chodia sa kazdy den najest do restauracie, takze o starost menej.

Vlastne, ja ani sama neviem. Mam v hlave zmatok

janickacrazy
14. okt 2024

a ako si ich striedate, či len cez víkend sú deti unho?

zelenina1
14. okt 2024

Takze je zrejme, ze z nejakeho dovodu s tebou nechce travit cas a zdielat svoj zivot. Aky je ten dovod? 🙂 Vacsinou sa da odpovedat jednou vetou.

earlgrey
14. okt 2024

@subartic No ok, to je tvoj názor...ktorý ti samozrejme neberiem...ale už aj autorka doplnila, že pracuje aj ona...tak v tomto prípade áno, mohol by muž poľaviť...ja som myslela, že je na RD a muž sa snaží zabezpečiť rodinu...

autor
14. okt 2024

@janickacrazy dohodnute mame 2x do tyzdna plus kazdy druhy vikend. Ale, funguje to na zaklade dohody viac-menej. Resp. aj podla toho, kedy dieta chce.

mk22
14. okt 2024

Pýtala si sa ho, čo čaká od odlúčenia?

autor
14. okt 2024

@mk22 utriediť myšlienky a rozhodnúť sa čo ďalej

doriiis
14. okt 2024

A ty? Čo čakáš od tohto odlúčenia? Kvôli čomu si s ním súhlasila?

kp7333
14. okt 2024

Tvoj muz sa od teba citovo odstrihol uz davno. A nemyslim si, ze pricinou je praca, ta mi skor pripada ako zamienka. Myslim, ze ma inu, len si nou nie je isty. Preto navrhol pauzu a nie rozchod. Chce si to skusit "nanecisto". Ak to nevyjde, ma stale otvorene zadne vratka. Nemala si suhlasit s odlucenim, mala si mu navrhnut partnersku poradnu a obaja ste sa mali pokusit definovat problem a riesit ho. Takto sa pripast medzi vami len prehlbi. On z toho vytazil a ty si akurat v pozicii pasivnej cakatelky. Vezmi opraty do svojich ruk a bud sa s nim otvorene porozpravaj a zisti, co je vo veci alebo mu rovno posli rozvodove papiere a vysvetli mu, ze mas pravo na partnersky zivot - ak nie s nim, tak s niekym inym.

unicornlady
14. okt 2024

Toto s tou partnerskou poradňou je dobrý nápad. Ak ti narovinu povie nie, aspoň vieš, na čom si.
Mne sa tiež nepáči, že očakáva, že ty mu so všetkým budeš súhlasiť a čakať na neho ako na spasenie. Že on je ten, čo rozhoduje a ty sa máš prispôsobiť všetkým jeho vrtochom.

katkaamartin0310
14. okt 2024

Ja to mám momentálne tak isto, tak ak chceš tak mi napíš spravu....

mk22
14. okt 2024

A čo povedal deťom?
Myslím ze je rozhodnutý dávno len ma nedostatok odvahy odist zo vzťahu, tak to nazval pauza..
Mňa by to urazilo ponizilo..lebo toto nie je pokus o zachranu z jeho strany.
Kamarátke si tak odbehol muž utriediť myšlienky.. A ona sa prihlásila na spoloč tance, tam stretla tiež takého zlomeného pána a čuduj sa svete, zistila ze ten jej nie je až taký top.. Triedi si myslienky do dnes.
Prepočítal sa. Myslím ze čakala 2mesiace potom oznámila, že sa nemusí ani vracať.
S pánom z parketu je do dnes.

mk22
14. okt 2024

*dodnes😳🤦

earlgrey
14. okt 2024

A teraz sa venuje deťom viac ako keď bol doma? za 2 mesiace ste boli 3 krát na výlete, mal ich 2-3x na víkend a 16 dní za tie 2 mesiace (to podľa toho čo si napísala)...tak mne z toho len vychádza to, že nechce byť s tebou...lebo toto by ti aj stačilo ak by sa takto venoval deťom, či? Zrazu si čas nájst vie? keď nie ste spolu?

janickacrazy
14. okt 2024

@mk22 super, že jej to vyšlo. Chlapi sú väčšinou veľmi sebavedomí a dôležití, si myslia, že žena bude naňho čakať donekonečna.

autor
14. okt 2024

@earlgrey no, s detmi mohol byt aj ked sme boli spolu. Takze, to nedava logiku. Mne to pride skor ako hladenie muzskeho ega....aha, zvladnem sa postarat aj bez teba...

earlgrey
14. okt 2024

@autorka
Veď to píšem, že toto mohol robiť, aj keď ste boli spolu a bola by si podľa mňa aj spokojná...takže ja osobne si myslím, že ide o Teba...nechce tráviť čas s Tebou...keď bol vždy v práci...🤷‍♀️

mk22
14. okt 2024

@janickacrazy ona prvé týždne poslušne čakala. Smutná, zlomená.. Kúpila si kurz spoloc tancov a spoznala tam dotyčného pána.
A usmievala sa, žila, prestala čakať, pýtať sa. A keď sa muž rozhodol, ona už bola úplne niekde inde.
On je sám, ona spokojná. Áno, zrejme si myslel ze je posledný žijúci muž.

unicornlady
14. okt 2024

Inak načo ti píše SMS na dobrú noc? Aby tebou mohol manipulovať a držal ťa v nádeji, že spolu ešte budete?
Mali by si mu pevnejšie nastaviť hranice.

luccija
14. okt 2024

Je koniec...čím skôr sa s tým zmieris tým lepšie.Ked toto navrhne chlap, tak je to konečná.
Jedine ako z neho dostaneš čo ďalej je povedať, že požiadate o rozvod a buď sa začne snažiť, alebo mu odľahne, že si to navrhla.Moze sa venovať práci koľko chce, deti má, zoberie ich na obed...a teba drží v neistote.