Ako zvládnuť pocit osamelosti a zúfalstva doma počas dažďa?
Ahojte, poznáte to niekto? Doma, prší...Nechuť k životu. Osamotenie. Kamošky vydaté a vy nemáte vlastný život, vracajú sa spomienky na minulosť...čo s tým? A to som veriaca, a predsa ma toto prepadá...Čisté zúfalstvo. Pls, poraďte nejako, pomôžte!
Kúp si psa,nakup knihy a daj si dobrú kávu.A vyspi sa poriadne.Zajtra vyjde znova slnko
@denkabemommy no práve aj tak ležím, mám pásový opar a som PN
@esmera50 Tieto rady typu uvar si čaj abo kávu a zabal sa do deky= depresia jak vyšitá... Radšej sa vzchop a začni žiť a užívať si života začni cestovať spoznávaj svet, ľudí nové kultúry nepoznám nič lepšie ako sa ráno zobudiť vyraziť na pláž užívať si šum mora a svieži vánok oceánu to ma nabije na celý rok. Možno tam niekde stretneš novú lásku 😉 Je toľko miest ktoré ta naštartujú a dodajú novú silu. A nie doma sa kukliť v deke a deptať nad životom to by položilo každého
Ja neviem co skor cely den, takze si uzivaj, ze mozes oddychovat. Pozri serialy. Upec nieco. Ked budes ok, ozvi sa kamoske. Postraz jej dieta. Chod na korcule, bike, na zmrzku, do kina.. Co vsetko by som ja robila, keby mam na to cas🙈😆
@esmera50 cestovať sa dá aj za lacno. Tým, že si vyberieš neokukané destinácie s dostatočným predstihom a ubytko na airbnb, dokážeš si užiť 3dňový výlet za 50€ 🙂 +samozrejme jedlo ale jesť budeš aj doma
@denkabemommy mne nejde o výlety, komplet to život a o psychiku
@esmera50 nemas inu zalubu?
Pusti si netflix alebo nieco..
@taktotedanie mám veľa záľub, už ma to nebaví
Sluchadla do usi, prsiplast na seba a chod von na dvojhodinovu prechadzku, nebud zavreta doma
@esmera50 mala by si si najst nejaku novu
Uz ta tie tvoje nebavia
@esmera50 tak skús ísť smer psychológ, keď sa vyliečiš. Keď ťa nič už nebaví, tak je to najskôr začínajúca depresia
@esmera50 tak si poupratuj 😂 skrine, policky, od podlahy az k stropu, mna to vzdy vie dat zase do pohody ked mam vsade cisto a poriadok a vsetky zbytocnosti su v kosi
@esmera50 Rozumiem tomu, že sa teraz viníš za zlé rozhodnutie v minulosti, lebo asi máš pocit, že ti ušiel vlak. Ale v tom čase to pre teba zlé rozhodnutie nebolo, inak by si ho neurobila. Potrebuješ dve veci. Prvá - dobrý psychológ/ička, ktorá ti pomôže zastaviť začínajúcu depresiu. Druhá - ak si veriaca, predpokladám, že kresťanka, začni budovať svoj vzťah k Bohu - Otcovi a k Ježišovi. Čerpaj z Lásky a buď tvorivá v láske k blížnym. Nájdi svoj zmysel života v živote pre iných. Keď správne zaplníš svoje srdce, Boh uzdraví tvoje rany a bude ti lepšie.
Pre človeka, ktorý sa cíti osamelo je najhoršie dávať rady , aby doma pozeral telku a čítal knihy.Je to super pre tých, ktorý chcú relax a mať pokoj.Ty si sama , cítiš sa osamelo a potrebuješ spriaznenú dušu.Nepíšeš čo ťa baví.Na FB sú rôzne skupiny.Ak rada beháš, pridaj sa k nejakej skupine.Ak máš rada turistiku, tak sú aj také skupiny.Tam spoznáš ľudí a možno fajn kamošku tebe podobnú, alebo kamoša na rôzne aktivity.Nič to nestojí a potom budeš rada aj za domáce leňošenie.
@esmera50 Tieto pocity poznám, viem o čom píšeš. Tiež hľadám východisko ako získať chuť do života. V minulosti som veľa cestoval, ale už pár rokov cestujem zriedka. Človek môže byť na tom najkrajšom mieste, ale je mu to jedno ak ten zážitok nemá s kým zdieľať. Samého žiadna aktivita nebaví...
Tak zacni nieco robit, napr vysivat koralikmi
@polarnaziara25 ja som kedysi bola osamela tiez , kazdy clovek ma taku fazu zivota kedy je sam..a teda vybudovala som si velku kniznicu knih a pozrela tolko filmov ako nikdy predtym a a absolutne mi to vyhovovalo
Zavisi od cloveka , momentalne podla komentarov je pn nemoze ist nikam a su sviatky takze najblizsie dni musi aj tak nejako zabit cas a zamestnat hlavu
@esmera50 tiež som PN, ležím. Čítam knihy, počúvam hudbu, pozrela som veľa filmov na Netflixe, vstanem len keď musím 🙂
Som sama, bez muža a pravdupovediac dávno mi nebolo tak fajn. Ale stalo ma to veľa času si upratať hlavne v sebe, po tom čím som prešla , chcem sa venovať iba sebe a čo si ma má nájsť, verím že si ma nájde
@esmera50 pracuješ? Tak ako aj píše denkabomommy dá sa aj lacno cestovať nehovorím o luxusných dovolenkách ale neverím keď si sama si nedokážeš ušetriť veď peniaze si treba aj užiť pokiaľ ma človek zdravie. Ja vždy hovorím ze človek si musí užiť kým je mladý a zdravý ak už bude starý či chorý vtedy len doma bude sedieť. Ty si sama a práve preto si musíš užiť života. Máme ho len jeden a je krátky tak treba si ho užiť a žiť naplno 🫡
Chcem sa ťa spýtať, ak teraz ako single nie si ok, myslíš si že zrazu vo vzťahu sa budeš cítiť happy?
@done ale veď aj na zájazdoch spoznávas nových ľudí.
@zmrzlinka2021 neviem, ak sa zamilujem...tu nejde len o vzťah

@esmera50 vezmi si knihu, uvar čaj a zabaľ sa do deky. Nebudeš mať potrebu overthinkovať 🙂