Ako zvládnuť profesionálny vzťah s obojstrannými sympatiami?
Ahojte, prosim o radu, tipy…opisem zbezne situaciu - pracujem na projekte, kde komunikujem so zadavatelom ako odbornik v danom segmente a zaroven mam funkciu vo vyssom managemente. Na strane zadavatela projektu sedi riaditel, s ktorym komunikujem a ktory sa mi velmi paci. Mam pocit, ze sympatie su obojstranne. Nikdy som v praci neriesila ziadne rande, ulety, vztahy a pod. Vzdy jednam profesionalne. Teraz vsak nastala situacia, ze dotycny sa mi velmi paci ( zatial som sa v takejto situacii nikdy neocitla) a ja neviem, ako dalej. Tiez je profesional. Na poslednom stretnuti sme letmo zbrdli do sukromia, ma konicek, ktoremu sa aj profesionalne venuje - podnika v tom. Kedze som sa zaujimala o detaily, dal mi link na web, kde su podrobnosti, nasledne sme sa venovali pracovnym temam. Tu nastava moja otazka. Ako v takto profesionalnom vztahu rozlisit, ci su sympatie obojstranne alebo je niekto iba prirodzene mily a zdvorily? Ako nadviazat blizsi kontakt? Ako dat niekomu najavo, ze by som s nim rada zasla sukmromne na kavu a dozvedela sa o nom nieco blizsie? Len pre info, nie sme ziadni 20tnici, takze rada by som sa vyhla nejakej trapnej situacii + nerada by som ohrozila profesionalny vztah, ktory je vyborny. Nikdy som muzov balit nevedela, ale v podstate som to ani nepotrebovala, muzom som sa pacila a vzdy sa chopili oni iniciativy. V pracovnom prostredi vsak nemam skusenost. Dievcata, poradte ako na to? Ako zacat? Nechcem sa vnucovat. Btw verejne mame zverejnene svoje CV, ale na socialnych sietach nie som pod svojim menom, jeho sa mi tiez nepodarilo najst, tzn. Neviem, ci ma rodinu, ani on nema odkial vediet, ci som single, rozvedena, vydata…to je dalsi bod, ze neviem, ako tuto temu otvorit…Dakujem vsetkym za rady, prip. zdielanie svojich pribehov. Krasny vecer prajem.
@andreatytler pracujeme 2 mesiace, videli sme sa iba párkrát, prvé 2 stretnutia boli aj za prítomnosti inych ľudí, teraz sa stretávame iba my. Tiež nad tým uvažujem aj v duchu, ktorý si popisala.
@tinqua presne, cítim tam niečo obojstranne, neviem to úplne pomenovať, preto som poprosila o radu. Úplne sa to vo mne bije.
No daj vediet ako to dopadne. Kazdopadne drzim palce nech si stastna s nim, alebo bez neho.
@la_dolce_vita aj ja dom staromódna, a preto nerozhodná, či risknúť prvy nejaký nenásilný krok.
@lindus_esterka presne toho sa obavám, som 40+, on pred 50tkou…možno predpokladá, že som vydata/zadana…obrúčku nemá, ale to o ničom nevypovedá.
@mantilka dieťa mám a ak je nezadany/rozvedeny tak by mi vyhovovalo, ak by mal aj on😁
To ze nema obrucku a je mily, neznamena bohuzial nic a uz vobec nie, ze ma o teba zaujem. Viem, ze toto asi citat nechces.Ale ked si taka profesionalka, tak by si mala asi vediet aj sama, ze ak je to klient alebo riesite spolu projekt, tak si s nim nieco zacinat moze ohrozit aj napriklad tvoje postavenie v praci a jeho tiez. Moze tam dojst k stretu zaujmov napriklad.
Asi som tu jedina s takym nazorom, ze ak by nieco chcel a mal zaujem, davno si o tebe veci zisti aj sam a da Ti to najavo, ze o teba stoji. Pises, ze ma pred 50-tkou, nie je to mlady chalan, co by sa zenu hanbil oslovit.
Nemaluj si to ruzovo, ze to, ze sa on paci tebe je obojstranne a zbytocne sa s tym nestresuj. Ak skutocne chces a risknes aj odmietnutie alebo trapas, tak ho niekam kludne zavolaj.
@muchotrafka298 úplne si to vystihla. Nechcem ohroziť nas pracovný vztah, nechcem z toho vyjsť ako hlupana, ak sa mu nepacim.
Necitala som kazdy jeden koment, ale ked idete napriklad na nejaky online meeting, tak nedavate reci aky bol vikend a pod? Pises, ze si extrovert, tak v tom nevidim problem. Lebo ja sa vzdy spytam aj vyssie postavenych ludi a su roznych narodnosti predtym ako zacneme rozoberat pracovne zalezistosti aj na sukromne veci a nikdy som nemala problem, zeby ludia nechceli sharovat udaje, ci maju alebo nemaju rodiny. Treba vyuzit tych par minut kym sa vsetci joinu a tahat info.V akej sfere pracujes?
+ zaujem moze prejavit aj ked je zenaty, hlavne ak sa to spaja aj s pracovnymi vyhodami a ani nemusi tu rodinu priznat
Dievcata, dakujem za všetky komentáre, z každého sa da niečo zobrať. Stale nad tým rozmýšľam. Zatial zvolíme vyskavaciu “taktiku” a nejakým sposobom skúsim viac zabrdnut do súkromia. Uvidim, ako bude reagovat a čo vobec zistím - možno je ženatý alebo ma partnerku a tým pádom je riesenie velmi jednoduche. Ak sa bude aj on viac zaujímať a bude vhodná príležitosť, vyskusam ten obed. Držte palce😁
Pridavam sa k babam,ktore radia ziadne pokusy neiniciovat. Sama pises,ze si ziaden signal z jeho strany nezaznamenala. Chlap, ktory ma o zenu zaujem, si najde sposob ako ju oslovit. Platilo to vzdy a vzdy platit bude. Mne sa pred rokmi stalo s externym skolitelom to iste,pricom ja som zaznamenala aj jasne signaly (pozeral sa mi dlho do oci, viackrqt povedal, ze pekne voniam) a vo finale som bola za piiip, lebo on o mimopracovne stretavanie zaujem nema. Odvtedy by som nikdy iniciativu nevyvijala,i keby mal chlap na cele napisane chcem ta. Ak ma byt vasa spolupraca dlhodoba, neriskuj, ze sa dockas taktneho odmietnutia a potom ti bude trapne sa s nim stretavat.
@adriannag nebudem konkretizovať odbor, ale nazvem ho velmi diskrétnym - online meeting nepripadá do úvahy, stretnutia prebiehajú výlučne osobne. Jedna sa o projekt pre vládu. Práve z toho prameni, že pri takýchto projektoch sa velmi small talk na úvod nepraktizuje.
Tak vy sa poznate iba dva mesiace, tak to by som ho urcite nikde nevolala.
Dovolim si taku prakticku vsuvku. Moj muz dlhodobo spolupracuje s MV SR a sucastou kazdej zmluvy je dodatok, ze svojim podpisom potvrdzuje, ze nie je v manzelskom, rodinnom, partnerskom ani inom blizkom vztahu k obstaravatelovi zakazky a ze aj dodatocne zistenie, ci zamlcanie takehoto vztahu znamena okamzite vypovedanie zmluvy bez naroku na nahradu nakladov. Taku, ci podobnu zmluvu urcite podpisal aj ten tvoj fesak.
Po prečítaní tvojich komentárov by som navrhla nerobiť nič, nevolaj ho nikam, pozri, ak sa mu páčis on si zisti aj sám info o tebe alebo sa opýta..ak neopyta, nemá záujem, hľadaj ďalej, nie v práci
To je parádne, zavidim Ti tie motyliky v bruchu. 🥰
Skús ho pozvať na obed. 🙂
Držím palce!
Ja by som ked uz pockala na skoncenie toho
Projektu a ak by si mala pocit, ze fakt chces byt iniciativna, pozvala by som ho na obed pri ukonceni a uspesnom zvladnuti projektu. Ze nerozprava nic zo sukromia je OK, nie kazdy je zdielny pri cudzich ludoch.
@domkakvet ano, je to este kratka doba.
@marcellka32 nemala som v plane, ze sa mi zapaci niekto z pracovneho prostredia, tomu som sa vzdy branila/vyhybala.
@ankare dakujem krasne, veru, dlho ma tak nikto neoslovil… zvlastne
@matkahelka dakujem, nejedna sa o ziadny tender, takze v tomto smere nehrozia ziadne dosledky… ale mas pravdu, zmluvy obsahuju aj taketo klauzuly.
Dievcata, dakujem za povzbudive slova, aj pomenovanie rizik😉dost mi to pomohlo. Nebudem tlacit na pilu, skusim ist stepbystep a uvidim, aka bude reakcia.
@muchotrafka298 to je to, ze ani ja nezdielam, je to tazka situacia. Projekt je nadlho…uplne nakoniec cakat nechcem, ale ani sa uponahlat a byt za hlupanu. Ak by to nebol pracovny kontakt, tak to moze byt cloveku “ukradnute”, co si druha strana pomysli. Obratis list, vymazes cislo a mozes ist s kludom dalej.
@luciaaaaa uplne rozumiem, co pises, presne toho sa obavam, preto som zalozila tuto diskusiu. Citim sa ako schizofrenicka pubertiacka🙈
Ak ma zaujem tak aj on sa bude snazit o tvoju priazen.
@feb13 zatial sa mi take nestalo a verim, ze ani nestane. Zenaci ma nejak vzdy obchadzali.
Moze on cez teba dosiahnut nejaku vyhodu v tom projekte? Moze sa chovat milo aj ucelovo. Je tazke odhadnut, ci skutocne tam je aj iny zaujem. Kazdy zazije v zivote situaciu, ze si vytvara domnienky o niecom alebo niekom a nakoniec zisti, ze skutocnost je diametralne odlisna.
Do mna jeden cas hucali byvale kolegyne, ze preco sa nedam dokopy s kolegom. On zaujem nejavil, dostal odomna milion indicii a nic. On ma kedysi chcel, ale ja som bola zadana. Tvrdili ze je hanblivy, nebol a nie je. Keby chcel davno sa mohol prejavit a ja nie som tak zufala, aby som ho niekam volala a pozyvala. Ani pred rokmi. Teraz ho uz ani nevydavam, pravuje 100 percent remote.
@muchotrafka298 zo mna nemá žiadny úžitok, som v úlohe odborníka, s ktorým sa potrebuje radiť stat, pretože SR nemá s týmto typom projektu skusenosti.

@caroline_ dakujem, dám vediet🤗