icon

Ako zvládnuť rozchod s manipulátorom?

18. jan 2025

Ahojte, nezvládam to.. Pred dvoma dňami som ukončila môj najvyčerpávajuci vzťah v živote.. Plný zákazov, príkazov, hádok, ziarlivostnych scén a večného strachu.. Neverím stále, že mám vyhraté.. Odišiel stokrát a vždy sa do večera - rána vrátil.. Či už sľubmi jak sa všetko zmení, ale v krajnom prípade vyhraskami jak si niečo spraví.. Áno mojou chybou, ale mame spolu dieťatko a vždy som pozerala práve na to, že malý svojho otca zbožňuje... Avšak teraz odchádzal s krikom, treskotom a malý bol pri všetkom prítomný 🫣 Vystrašilo ho to extrémne.. Čiže som presvedčená, že život bez neho bude lepší.. Avšak má prepadá úplná panika ako to zvládneme 🫣 som stále na RD, platíme nájom, réžiu a plus domácnosť.. Zobral nám auto, vybielil samozrejme účet do posledného eura, zbalil oblečenie čo kúpil malého aj mne na Vianoce, vraj mňa nech oblieka nový partner a malého veci si vezme k sebe, ja mu mam kúpiť za svoje.. 🫣 Rodičovský mi zobral celý, že je to ešte málo za to, že nám obstaral krásne sviatky..
Neriešim.. Nech si zoberie všetko.. Avšak neviem jak sa odraziť zo dna.. Mám v peňaženke 11.8€, peniaze mimo neho som nikdy mať nemohla, keďže musel mať prehľad o každom cente.. Malému nechal doma tenisky len aby sme nemohli von..Neverila som, že sa niekto môže takto extrémne otočiť a spraviť toto.. Riešili sme rozchod viackrát, vždy hovoril, že si zbali veci do igelitky a pôjde.. Ze bude platiť na malého, aby mu nič nechýbalo.. Nekomunikuje.. Pýtala som peniaze na plienky,keďže už zajtra nebudeme mať nič.. Najhoršie je, že viem ze čaká na to, kedy priznám, že som bez neho stratená.. Ale tentokrát tu chybu už nechcem urobiť 🫣🙏 Prepáčte za môj výlev, ale musela som to dat zo seba von, nemám na blízku nikoho, komu by som sa vyrozpravala 🙏

pôjde..

Strana
z2
pribinak
18. jan 2025

Vedela si že je manipulátor a že je to celé zle a mal prístup k tvojim peniazom?
Sorry, ale sprostá si

V pondelok ráno smer úrad prace, sat zveriť dieťa, výživné, styk

Komunikuj s ním len písomne, žiadne telefonáty, ak sa vyhráža tak robiť screenshot a poslať napr na mail

Išla by som na charitu, mávajú plienky a aj potravinové balíčky

telefon00
18. jan 2025

Netráp sa, dosť si si vytrpela a už to bude len lepšie. Ak máš rodinu, choď k nim. Pomôžu so všetkým. Ak nie, tak k dobréj kamarátke. Ale ver, že bude dobre... alebi si najdi nového priateľa, ja by som s kľudom prijal takú ženu, ak by som sa zoznámil a mala takýto problém. Ľudí čo pomôžu je veľa...

heidi4
18. jan 2025

Ahoj, velmi ma mrzi situacia, ktora ta postretla, ale velmi som na teba pysna, ako si odhodlana to uz naozaj utnut a nedavat mu dalsie sance. Ver tomu, ze ti bude lepsie a uz teraz si vyhrala. 🍾 Nahodou rodinu nemas, ze by ti pomohla? Byvas v podnajme ci vo vlastnom? Ja by som sla k rodine, aspon na nejaky cas. Presne, ako hovoris, odrazit sa od dna. A vybavit vyzivne na maleho. Drzim palce 🍀🍀🍀

liv1
18. jan 2025

No neukoncila si ho ty, ale on. Samozrejme, ze to nie je koniec. To by si bola velmi rada, keby bol. Kde mas rodicov? Surodencov? Kamaratov?

pribinak
18. jan 2025

Ak nemáš naozaj žiadnu rodinu (sa mi nechce veriť) a nemáš ako riešiť bývanie, asi by som zvazila krízové centrum

liv1
18. jan 2025

A hned v pondelok poziadaj o vyzivne na seba a na dieta (ale na seba len ak si manzelka)

liv1
18. jan 2025

Jaaaaaj to si zase ty!!! Zase vymysleny pribeh to je to iste stale 🙈
@pribinak

pribinak
18. jan 2025

@liv1 mize na seba aj keď nie sú manželia, ale závisí od veku dieťaťa

maminka1988
18. jan 2025

Som v rovnakom vztahu. Prave teraz som mu povedala ze sa mozme rozist ze uz toto nedavam. Tiez same sluby a dobrotu sekal mozno tak 2-3 mesiace. Tiez sa velakrat pozeral syn nato ako sa hadame. Bol prec v zahranici a vsetci mi hovorili ze som ovela kludnejsia aj ja a aj syn. Syn ma 7 rokov a povedal mi ze mami posli tatika prec nechcem aby tu s nami bol. Aj ked sa stale ze ja zacnem hadku ale on ma k tomu vyprovokuje. Ide si von a nevie prist domov aj 4-5 hodin a niekedy pride az rano. Akurat rozdiel je ten ze ja som vo svojom dome a financie mam. Drzim ho tu len preto lebo nemame rodicov a momentalne on je doma a aby vedel odniest syna do skoly aj byt s nim ked som v praci. On moze vsetko a ja nic. On si ide vonku skoro kazdy den a ja som minule bola u kamaratky a dodnes mi to vykrikuje. Zhadzuje na mna ze ja stale niekam chodim pritom naozaj praca, syn a lekari so synom ak treba. Psychicky ma uplne nici a ked nieco neurobim tak to dopadne zle pretoze sa neviem ani najest ked ma vytoci.

liv1
18. jan 2025

@maminka1988 cim skor to ukoncis tym lepsie, to asi vies. Hlavne s nim nemaj dalsie dieta a neber si ho. Nikdy sa to nezlepsi, len naopak

alickapusinka
18. jan 2025

Chudák prizemny vlastnemu dieťa vziať oblečenie obuv toto je chorý človek.Nahlasila by som ho za políciu za kradež RP.A hned rieš v pondelok ráno.Verím že sa najde niekto z okolia kto TI pomôže.Daj ho na súd na výživne ak nebude platiť tak pôjde do basy.Chudák ubožiak.Ked si vedela aký je načo si s nim mala dieťa.Odidi ži s malým svoj život.A ten chudák nech si niečo urobí je sám za seba zodpovedný nech to urobi.Hajzel.

macekovam
18. jan 2025

Kontaktuj krízové centrum.alebo možno by si mohla ísť aj na faru ak máte..a medzi tým kontaktovať to centrum

maminka1988
18. jan 2025

@liv1 Jasne ze nic z toho neplanujem. Ani druhe dieta ani si ho vziat za manzela.

bystrozraky
18. jan 2025

Uf, pekne ma tvoja story nahnevala. Neuveriteľné! Podľa mňa sa tvoj muž dopustil potenciálne týchto trestných činov:

>Trestný čin krádeže alebo sprenevery (§ 212 alebo § 213 Trestného zákona):
Ak muž „vybielil účet“ a zobral si peniaze, ktoré patrili obom (alebo iba žene), môže ísť o trestný čin krádeže alebo sprenevery, podľa toho, aké právo mal na tieto finančné prostriedky.

>Domáce násilie (§ 208 Trestného zákona):
Ak muž dlhodobo psychicky alebo ekonomicky týral partnerku (napr. kontroloval každý cent, manipuloval jej rozhodnutiami alebo ju izoloval od možností získať finančné prostriedky), môže ísť o domáce násilie.

>Trestný čin vydierania (§ 189 Trestného zákona):
Ak muž používal vyhrážky (napr. že si ublíži), aby prinútil partnerku k zotrvaniu vo vzťahu, ide o vydieranie. Tento čin môže byť kvalifikovaný ako trestný, ak jeho konanie spôsobuje psychický nátlak alebo ohrozuje bezpečnosť obete.

!!!Normálne by som mu poslal správu s tým prvým paragrafom a povedal, že ak peniaze nebudú naspäť do zajtra do 8:00, ideš na políciu.
Keďže, aspoň z tvojho popisu, by si kľudne mohla zavolať na Národnú linku pre ženy zažívajúce násilie – 0800 212 212. Sú tam 24/7 a poradia ti, čo robiť, aj v právnych veciach. Nemusíš sa báť im zavolať, oni nekontaktujú políciu bez tvojho výslovného súhlasu. Takže to môžeš spraviť viac-menej anonymne.
On si len pripravuje cestu, ako ťa úplne zlomiť, a potom sa vráti – no bude ešte väčší tyran, ako je teraz. On je chorý.

Prajem ti veľa šťastia a veľa odvahy! 👍

lenuska9999
18. jan 2025

V prvom rade klobúk dole, že si ho dokázala opustiť. Veľa žien takto trpí roky. Urobila si dobre. Inak je to neskutočný hajzel, keď vezme malému dieťaťu oblečenie a peniaze na jedlo. Na tvoj rodičovský príspevok nemá čo siahať, ako bolo vyššie napísané, pošli mu SMS, že nech vráti peniaze, alebo pôjdeš na políciu. A na tu políciu by som aj ozaj šla. Toto je neskutočne… inak zo začiatku by som sa obrátila na rodinu, pripadne krízové centrum. Neskôr môžeš dať dieťa do jaslí a nájsť si prácu. Jasle zaplatíš z rodicaku, výplata ti ostane. Plus rieš výživné. Dôležité je sa teraz postaviť na svoje nohy.. a uvidíš, časom príde niekto lepsi do tvojho života. Partnera si nájdeš aj s dieťatkom. Verím , že aj cudzí človek sa bude k nemu správať lepšie a nie ho nechá bez oblečenia v zime a bez peňazí

sissy27
18. jan 2025

@maminka1988 kks vlastne decko ti povie, ze s nim nechce byt a ty sa ho aj tak drzis… to ste na nejakom opustenom ostrove, kde nemozes zaplatit opatrovatelku, studentku, susedu, kamosku aby ti syna odprevadili do / zo skoly? Alebo akoze PRECO??

autor
18. jan 2025

Ďakujem 🙏 áno bola som sprostá, ale zbytočne ma sudite za to, čo už nezmením.. Kým som otehotnela, všetko bolo skoro dokonalé.. Milujúci chlap ktorému vadilo len zopár vecí, ktoré mi prišli normálne.. Celé sa to vyostrovalo postupne.. Bývam v nájomnom byte, mám ho pridelený cez 10 rokov, keďže som predtým pracovala v zahraničí, kde som plánovala ostať, neriešila som vlastne bývanie na SK.. Budem možno za sprostu, ale riešenie veci súdom by aj tak napätú situáciu momentálne len zhoršilo.. Svoje dieťa miluje, a takéto riešenie by vyvolalo úplne zlo.. Ukážkový otec aj muž a zrazu toto.. V afekte hnevu bol schopný roztrieskať polku bytu a nemal problém napadnúť aj mňa.. Nepisala som, že nemám nikoho.. Mam mamu, ale určite ju do tohto problému nechcem zatahovat.. Neviem totiž čo od neho čakať
@alickapusinka nemám ho za co nahlásiť.. 🫣 Vzal to, čo vie vydokladovat ak chce.. V podstate odkedy je malý na svete, ťahal rodinu on..

lenuska9999
18. jan 2025

Prepáč, ale aj po tom všetkom si riadne naivná …

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
18. jan 2025

@bystrozraky ďakujem veľmi pekne 🙏
V pondelok obvolam všetko možné čo sa bude dat 🙏 ako som písala, zatiaľ jeho určite nebudem ešte viac rozčuľovať.. Možno to znie hlúpo a budem tu za blbú, ale viem čoho je ten človek schopný a musím myslieť hlavne na malého 🫣 o peniaze som ho požiadala opakovane, čakám na odpoveď, keďže sa odmlčal momentálne

kvietok1233
18. jan 2025

Bože to je hovädo. Nemáš rodinu? Mamu otca sestru brata? Povedz čo sa stalo, snáď ta ma kto prichylit. Hneď v pondelok si vybav nový účet v banke a choď to aj hneď nahlásiť na upsvar kvoly rodicaku nech ti peniaze chodia tam. A zašla by som aj hneď na kurately ako riešiť túto situáciu. Neverím že len tak môže zobrať všetko dieťaťu ešte aj oblečenie a tenisky...bože to je chudák...dúfam že mu to život vráti a že tebe sa podarí z toho dostať. To že má amoky a roztrieska pol bytu...čakáš kým v amoku roztrieska aj teba a dieťa? A dieťa má Tako žiť? Najvyšší čas ho opustiť len sa nenechaj ním vydierať...skús si požičať od niekoho rodina kamoška...fakt držím palce

oktobermimi
18. jan 2025

Citujem:
"Svoje dieťa miluje, a takéto riešenie by vyvolalo úplne zlo.. Ukážkový otec aj muž a zrazu toto.. V afekte hnevu bol schopný roztrieskať polku bytu a nemal problém napadnúť aj mňa"
Ukazkovy otec a muž nenapadne svoju partnerku zenu, matlu svojo dietata pred ocamy svojho dietata ani CELKOVO VOBEC ANI LEN V PARARELNOM VESMIRE NENAPADNE ZENU! A neroztrieska polku bytu! Milujuci otec nezoberie dietatu oblecenie boty, financie na zakladne potreby ako su plienky...Sa preber!! To je ODPAD!A NIE UKAZKOVY OTEC A MUZ!..
Milunuci otec aj napriek rozchodu hladi na to aby jeho dietatu nechybalo nic aj napriek tomu ze vztah z jeho matkou je pod bodom mrazu... och...naozaj, preber sa ty kokos... lebo takto o tyzden tu bude "Dovolila som svojmu manipulatorskemu ex sa vratit ku mne a synovy a on mi za odmenu rozlatil cifernik"...
A jasne, ze maminu nechces "zatahovat" lebo ti je HANBA si pred nou priznat ze roky mala pravdu ze ten chlap je šmejd, a kreten...

negymama
18. jan 2025

@maminka1988 vsak daj studentke alebo dochodkyni 50-100 eur na mesiac a bude ti vodit a vyberat dieta aj jedlo mu zohreje. Mozno aj za menej, to som len tak tresla cenu, neviem kde byvate.

kvietok1233
18. jan 2025

Ak máš s mamou normálny vzťah určite sa neboj sa jej ozvať. Ak by bola moja dcéra v takýchto srackach okamžite letím po ňu alebo jen minimálne pošlem peniaze na prežitie kým si porieši svoje veci. Práve tak mu ukážeš že nie si sama a nie si na neho odkázaná, že máš niekoho kto ti pomôže. A radšej by som sa ozvala matke nech mi aspoň požičia peniaze ako sa prosiť jemu alebo prinajhoršom ho prijať spať lebo mi všetko zobral. Práve tak mu ukážeš silu že nie si sama, že ti ma kto pomôcť.

bystrozraky
18. jan 2025

Plne ťa chápem. Ale keď píšeš: "zatiaľ jeho určite nebudem ešte viac rozčuľovať"... "ale viem, čoho je ten človek schopný", tak naozaj zavolaj na tú linku, ktorú som ti dal. Oni ti poradia, ako sa môžeš chrániť.
Ešte jedna poznámka: Prečo do toho nechceš ťahať svoju mamu? Veď ona sa to tak či tak dozvie... Alebo budeš teraz predstierať, že ste stále spolu? Kľudne ju do toho opatrne zatiahni, tak, aby sa príliš nevylakala. Lebo ak to neurobíš, tak mi to trošku zaváňa tým, že ešte v kútiku duše dúfaš, že sa všetko napraví a nejako budete žiť ďalej.

Tu je ešte jedno video, ktoré doda odvahu a energiu, aby si tým všetkým....:
https://www.facebook.com/share/r/14eBz44PFy/

negymama
18. jan 2025

@oktobermimi o par dni napise, ze chlapa vzala spat, lebo dietatu chzbalo jedlo a rodinu nechcela "zatahovat". cize v mene svojej nejakej trapnej hrdosti pred rodinou, radsej znesie kretena naspat.

autor
18. jan 2025

@oktobermimi ou ďakujem 🙏 nie to že by ma udrel by som určite nenechala len tak.. On tie veci bral s vetou Malý to bude mať u mňa, ty si ho zaobstaraj 🙏 a s tou mamou sa tiež mýliš.. Otvorene sme sa rozprávali o všetkom, žiaľ naposledy som počula len, jak to chceš zvládnuť bez neho, alebo budete si hádzať malého hore dole, aký bude mať život.. Takže asi tak.. Nevysvetliš niekomu aký človek je naozaj, keď na verejnosti je to najmilší zať, najvonavejši rodič, muž, syn dcéra.. Proste všetko.. A nie, určite ho naspäť prijať nemienim 🙏

kvietok1233
18. jan 2025

@maminka1988 maminka a ty toho svojho tiež kopni do prdele kade ľahšie. Máš svoje bývanie, prácu myslím si že poriešiť odvoz syna do a zo školy je najmenej.

domi_zu
Autor odpoveď zmazal
autor
18. jan 2025

@bystrozraky pretože by nemal problém ublížiť aj mojej mame 🙏 mama je chorá, prednedavnom sme pochovali tatina.. Vyššie som písala jej názor na vec 🙏 samozrejme ak by sme nemali čo do úst, odovzdávam byt a idem k nej.. Ale chcem sa učíte pokúsiť najprv celú situáciu zvládnuť sama.. Mám po 30tke a donedávna som pracovala na vysokej pozícii v zahraničí, ja som bola tá, ktorá pomáhala 🙏 A myslím si, že niekde ten odrazový mostík musí byť aj teraz 😊 len ho musím nájsť

Strana
z2