Ako zvládnuť rozchod s priateľom?
Ahojte dievcata. Mam problem zvladnut rozchod, ktory som sama iniciovala kedze partner bol labilny, nevyspytatelny, potreboval riesit pararelne vztahy a vztahy pisacie s inymi zenami. Tym si dvihal ego. Proste rozhovory nepomohli tak som sa s nim rozisla. Teraz su to 4 mes a cim dlhsie sme od seba tym to horsie znasam. Rozum mi vravi ze by som sa s nim trapila ale srdce ma boli. Robim uz vsetko mozne aby som zabudla beham, malujem, prerabam byt. Ale vzdy sledujem ci je prihlaseny, kedy sa prihlasil a co pridava na fb. On to preziva v pobode podla novych kamosiek ktore su naozaj krasne. Vravi sa ze cas vylieci no u mna to neplati. Cim viac od rizchodu uplynulo casu tym mi je smutno viac a viac. Cakala som asi ze sa ozve ze povie ze mu ine za to mestoja...alebo co..ja ozaj neviem. Skuste mi poradit co mam robit aby som sa cez to preniesla. Dakujem. U psychologa som bola a nuc take mi nepovedal .
Ved ja nelutujem vsak s nim sa nedalo len mi je smutno a myslienky na neho...a tak
Vdd ja som tiez uspesna riadim firmu kopec ludi ma ma rado...chodia si po rady ku mne. On bol jediny muz ktory mal karieru. Predtym ma chceli muzi inteligencne dost slabsi a s takymi mi to nefungovalo. Takze skor aj obava ze v 40tke uz takeho nenajdem.
A odvtedy nie ste v žiadnom kontakte?
@anita6666 nie nie sme. Ja sa mu ozvat nemienim kedze na rozchode trvam a om sa urazil kvoli tomu co som povedala na jeho osobu. On bol velmi ale velmi haklivy na aj najmensi naznak kritiky.
Mozno smutis len za tym, aky zivot si si s nim naplanovala, vysnivala. Nechaj to plavat. Rozchod bol nevyhnutný. Opať niekoho stretnes, a urcite ovela lepsieho, kto ta nebude zranovat. Mne sa to stalo a som stastnejsia, ako by som kedy mohla byt s tym ex.
Len tak mimo tému trošku rozmýšľam,ako je potom možné,že niektorí ostanú v kontakte aj kamaráti a niekto si nevie prísť ani na meno...čím to je?
Ja som to skôr myslela tak,že na rozchode môžeš trvať,ale ja napr. keby som mala pocit,že mu chcem napísať (obyčajne ľudský) tak by som to urobila...to nemá nič spoločné s tým,či na rozchode trvas alebo nie...ťažko povedať,ako by vôbec reagoval a či vôbec
@anita6666 a kvoli comu by si mu napisala? Aj ked ludsky. A co by si pisala?
@anita6666 keby som s nim chcela byt kamaratsky len by ma to zabilo. Podporivat ho a on by riesil svoje.
Ja neviem,len som sa vďaka tejto tvojej téme tak viac zamyslela...to bol len taký príklad,čo ja viem,že keby si mala chuť napísať mu niečo obyčajne ako sa má alebo tak,či by vôbec odpovedal...
@anita6666 odpovedal ale on je egomaniak to treba brat do uvahy a ja by som v sebe len takym vypisovanim zivila nadej ze mu na mne zalezi prip ze ma ma rad. Neviem nevidim dovod mu pisat
Ja nehovorím,že mu máš písať,to nie...len som sa tak všeobecne zamyslela nad vzťahmi...ale hlavne 4 mesiace sú už ozaj dlhá doba,to mňa by už dávno preslo
@anita6666 tak ja som taka citlivejsia povaha. Vztahy prezivam naplno vela obetujem...snazim sa najst vzdy cestu robit kompromisy ale toto bolo uz dost zle
@anita6666 možno to závisi od dôvodov rozchodu, či možno aj od toho, aké sú povahy, ak obaja, trebárs takí sangvinici, veselé kopy, či možno ani ten vzťah až tak vážne nebrali, tak je to v poriadku aj potom, ostanú kamaráti, či majú nejakú partiu, na spoločné aktivity, turistiky a podobne, pripadne keď sú dvaja rozvedení, tak snažia sa pokojne vychádzať kvôli deťom. No keď sa rozidu, že jeden chcel rodinu, deti, usadiť sa, taky klasika život, ten druhý zase len užívať si, voľnosť, sloboda, kamoši, tak tam v podstate už si nemajú do budúcnosti ani co povedať, tak načo sa stretávať ci extra komunikovať? prípadne keď bolo tam nejaké násilie, alkohol, týranie, tak tam už v nijakom prípade nie je možný nijaký kontakt.
Píšeš o kompromisoch aj si mu nejaký navrhla? Tak si to zhodnot inak...ak by aj urobil nejaký ústupok a možno aj nejaký konkrétny,možno po čase by urobil niečo iné,niečo nové,ale asi by sa vždy vrátil k tomu svojmu,len možno v inej verzii... ťažko povedať,to podľa mňa chcelo úprimnú debatu (aj keď muži to neradi,ale aspoň pokus) a ja by som sa zariadila po tej kludnej debate,v hneve to je vždy o ničom.
@anita6666 debatuj s clovekom.ktory ma narcisticku poruchu osobnosti. Kompromisy nerobi ziadne a ked tak po extrwmne dlhom case a minimalne..neviem ja som ten rozchod nepovedala v hneve ja som nad ttm rozmyslala uz skor. On ked som nereagovala ako chcel tak sa odmlcal aj predtym na par dni tyzdnov. Akoze ozaj neviem aku uprimnu debatu by som s nim mala viest.uz sme raz mali odluku 3 mes a potom sa ozval nepriamo a po mesiaci zas si isiel svojou liniou...nikto ho nechape a netozumie mu aj ked to nebola pravda...klamal mi vo vela veciach aj banalitach .....naco debatu nejaku dalsiu...aby bol na koni ze bez neho neviem zit ? A ze si moze dovolit ku mne vsrtko?
uprimne, ale fakt, vidis na nete, ze si zariadil zivot podla seba a ma okolo seba aj krajsie ako ty..zamysli sa, si uz na druhej kolaji uz, je nacase si zit svoj zivot. On ta ma na haku. Cim skorej si to uvedomis, tym lepsie
Odporúčam knihu "Partneři a rozchody", dá sa ukradnúť tu: https://uloz.to/file/jZyabKnrC/jeronym-klimes-p...
Je veľmi zaujímavé, že sa takto umaraš po 4 mes odmlke, hlavne keď bol vzťah taky, ako opisuješ. Radšej by si mala byť na seba hrdá, že si sa rozhodla rozumne. A ako ti radia, všetky kontakty na neho zmazať a nesledovať soc.siete. To že ste sa po 5 rokoch nepohli nikam vo vzťahu, hovorí samo za seba.
@vilma7 neviem preco ma prave tento rozchid tak zabral. Urcite skusim nesledovat soc siete snad sa mi to ppdari
A možno ťa chce provokovat aby si žiarlila.Preto tie fotky bo vie,že si to môžeš pozriet aký je on neodolatelný...a ego rastie aj rastie.Aj taký zakomplexovaní chlapi su..
A to čo znamena,že sa ozval po 3 mesiacoch nepriamo?Aj ta myslíš i podvádzal?Realne sa stretaval?Viem,že to nikto nikdy nevie,no či si niečo netušila...
@retatka on skor figuruje vo virtualnych vztahoch. Myslim ze sa nestretava. A pridal ma do skupinoveho chatu vsetky moje adresy a jeho....v praci ked som zapla mail tak mi to vybehlo. Tak som sa ozvala ze co teda ci omyl.
precitaj si nestranne svoje prispevky, v ktorych ho charakterizujes (akoby to bolo o expriatelovi inej zeny) - co by si jej poradila? mozno by si jej aj zagratulovala, ze sa s nim rozisla 😉
bud rada, ze si sa ho zbavila, cudaka, aj ked bol mozno fesak.. fesak ta nespravi stastnou, ak je to raz blba povaha.. ;) neboj, najdes si lepsieho, mozno skaredsieho, ale budete spolu stastni ;) drzim palce!
Lebo píšeš že riešil paralelné vztahy i vztahy pisacie so ženami....socialne siete je zavislost,je to choré,su všelijaká úchylaci,aj si videla čo si písali? SEx chat a také?Toto málokedy ostava pri písaní,neviem neverila by som mu.Nemáš za čím smutit,radšej sama ostať ako toto čo si mala.Zvlaštne ,že bol uspešný aj dobre vyzeral a napriek tomu potreboval si niečo dokazovat a posilnovat ego...
@retatka sex chat nie. Skor ako ked si vo bztahu. Ako sa ma co nove....ze mu na tej zalezi.. .a pod. S tou jednou si pisal 14r tusim. Som sa na nu nakontaktovala. Skor siel cez city a ze ho nikto nechape kazdy mu ublizuje a pod.

@anita6666 ano povefal ze takze psychopat? A dobre. Ja som este cosi vysvetlovala ze neviem co si o nom mamysliet kedze sa sprava nevyspytatelne